wie kan mij tips geven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

jolanda (Gast)

Hallo dierenvrienden, Onze hond is nu 7 maandjes jong, luisterd goed naar de commando's zit en hier! Onze hond loopt graag los zodat hij lekker zijn energie kwijt kan, hij vind het heerlijk om lekker vrij te rennen, hij luisterd dan ook goed als ik zeg hier, en hij loopt ook niet te ver van ons weg, er is helaas een groot probleem als hij losloopt en er komt een hond op hem afstormen om te spelen word onze hond bang, en rend hij de anderen kant op en niet naar ons toe, wij zijn hem hierdoor al eens bijna kwijt geweest, zodra hij bang word rend die de anderen kant op, als anderen honden hem rustig benaderen en dan lekker willen spelen, is er niets aan de hand, onze hond vind het geweldig om maat soortgenoten te spelen, wie heeft tips voor mij wat ik kan doen? Het is echt alleen als anderen honden echt op hem Afstormen. Alvast bedankt voor jullie tips. 

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Hoi,

heb je met hem op cursus gezeten? Zo ja, hoe reageerde hij daar op andere honden?

groetjes

jolanda (Gast)

Hij heeft een paar dagen mee gedaan met de puppy cursus,maar die honden school ging met mijn hond om alsof het een herder is, mijn hondje is klein een kruising chi/jack. Maar hij is voor de rest nooit bang niet voor mensen honden etc alleen als ze echt op hem afrennen als een gek hihi ik heb hem zelf de comando's geleerd. 

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Hoi,

is er geen andere goede hondenschool in de buurt? Daar kan hij leren omgaan met andere honden in een veilige omgeving. Wij hebben een hondenschool gekozen die verder weg is, maar wel goed. Maar dan moet je wel vervoer hebben. Ik zou toch een gaan zoeken naar een goede hondenschool.

groetjes Isilda 

jolanda (Gast)

Ja misschien is dat inderdaad wel een goed idee, wil er gerust wat verder voor rijden, maar ik denk dat hij voor de puppy cursus te oud is, maar volgens mij heb je nog genoeg anderen cursussen toch? 

Bedankt voor uw tip.

Anoniem (Gast)

Heel normaal gedrag hoor voor een hond van 7 maanden, als je weer zo'n aanstormende hond zie aankomen dan blok je het even en dan na normaal even te hebben kennis gemaakt te hebben, kunnen ze lekker spelen, als de hond natuurlijk niet te groot is.

Over een paar maanden holt hij niet meer weg hoor..dan is hij of zij VEEL zelfverzekerde en reageert met ..leuk of grommen van weg wezen jij.

Je doet het goed hoor..zo als hij of zij al luistert super...

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

was IK dus hierboven van dat bericht

jolanda (Gast)

Dank u voor het bericht, nu ben ik een stukje gerust gesteld dat dit normaal gedrag is, maar kan ik hem misschien dan beter voorlopig alleen in een omheind gebied laten loslopen? Dit doe ik namelijk nu, want ik ben anders bang dat ik mijn lieverd kwijt raak, omdat hij dan de verkeerde kant op rent.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Als je echt zelf bang bent, zou ik dat doen maar als je een aankomende hond rennend op je hondje zie afkomen op open terrein, dan gewoon blokken.

Dat houd in dat je voor je hondje gaat staan en de hond blokt, dus hij schikt en stopt want hij ziet zijn hondemaatje niet meer, maar jou.

Je kan ook NEE roepen tegen de hond als je voor je eigen hond staat, dat moet lukken hoor!.

Over een paar maandjes is je hond zelfverzekerder hoor..ga anders met een groepje honden eigenaars lopen, in een roedeltje leert je hond vaak eerder dat hij geen angst hoeft hebben, gewoon aan mensen met een lieve oudere hond vragen of je een half uurtje mee mag wandelen om je hondje wat zelfverzekerder te maken, de meeste mensen vinden dat prima hoor!

Succes

 

jolanda (Gast)

Heel erg bedankt voor uw tips daar heb ik veel aan, en ik ga dat zeker doen, ook leuk voor onze hond, om met meerdere honden te wandelen, nogmaals bedankt.

honden page profiel NathNath

Dit had mijn hond ook!

Bij mij hielp het heel goed om mijn benen uit mekaar te halen en als ik een andere hond zag haar te laten zien dat ze veilig kan staan even snuffelen en na een paar x rent ze niet meer weg en als ze toch bang is komt ze tussen mijn benen staan 

nu beschermt ze mij zelfs als er iemand naar me toe komt om stoer voor me te gaan staan

Veel succes ermee !

Volgende forumvraag: Hondenpension
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^