Volwassen hond uit kennel overnemen? Advies?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Moeder4 (Gast)

Hoi iedereen, Vanmiddag bij toeval tegen een prachtige herplaatser-oproep afgelopen. Ras laat ik even achterwege voor zowel mijn als hun anonimiteit. Maar gebeurt dat vaker, dat een fokker een 'oude' teefje laat herplaatsen? Is dat wel oké? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, het karakter van het beest zou zo mooi bij ons kunnen passen ! En wie kan me in het algemeen meer vertellen? Kan een oude hond zich na al die jaren nog wel 'hechten' en thuis voelen na al die jaren bij je eigen trouwe baas? Wordt een hond niet heel onrustig of recalcitrant bij 'ineens' een nieuw thuis?        

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Jup ik zie het wel vaker gebeuren!
Ik heb 2 herplaatsers en mijn vriend 3 en allemaal voelen ze zich super goed thuis! Ze zien ons nu als hun baas!
Toevallig vandaag het oude baasje van 1 van mijn dames op bezoek gehad, zij reageerd niet meer op haar oude baas! Ze kwam gewoon naast mij op de bank liggen!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ja, ik vind het zo barbaars en zo weinig getuigen van liefde naar de hond toe, is een fokker die fokken op 1 zet en pas de hond op 2 maar het gebeurt wel veel meer.

 

Ieder zijn manier, maar soit, ik kan er niet achterstaan in elk geval. De liefde dat ik van mijn 11 jarige hond heb, de band, het leven... nee, dat zou ik voor geen geld ter wereld willen missen gewoon omdat ze me geen meer pups kan geven.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

De meeste van je vragen zijn niet te beantwoorden met deze info. Het hangt af van het karakter en het verleden van de hond.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik heb ook herplaatsers , eentje niet bij een fokker maar uit een asiel gehaald afgelopen zomer, hij is 16 jaar en kan niet meer zonder mij, hij voelt zich helemaal thuis.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Volkomen eens Maart.

misschien maar best dat de hond bij topicstarter nu een heel ander leven krijgt.

 

ik weet niet of het waar is maar ik heb iemand van het politiehonden wereldje horen zeggen, dat een hond juist maar eten en warme nest nodig heeft, en dat hij dan tevreden is.

 

kan zijn , maar voor mij zegt het eerder veel over zijn baas. 

Moeder4 (Gast)

Even los van het baasje, wat vinden jullie van het idee, vooral in combinatie met vier kinderen? Kan dat? En waar moet ik op letten, wat moet ik niet vergeten te vragen?

gast (Gast)

Hier jaren geleden een duitse herder van bijna 8 over genomen van een fokker.(trainde paar keer per week fanatiek pakwerk bij hun)

wij deden dat zelf niet.

vanaf de eerste dag zijn wij onafscheidelijk geweest en hebben wij een supersterke band mee gehad.

de herder is bijna dertien geworden en was echt superlief met mensen,kinderen,dieren.

 

verder vaker asiel honden gehad zelfs 1 van ongeveer 10 toen deze kwam.

Vaak krijgen honden de stempel dat ze dan een rugzakje hebben maar uit eigen ervaring weet ik dat het superlieve schatten zijn in principe.(natuurlijk zijn er soms wel met een rugzakje maar dat ligt vaak niet aan de hond...)

Ik zou zeker een afspraak maken en proberen zoveel mogelijk te vragen.

Belangrijk is denk ik wel te vragen of de hond kinderen gewend is. (en ook hoe oud zijn  de kinderen??)

ik ben benieuwd.

 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik zou vooral niet vergeten je kinderen mee te nemen, zodat je even kunt zien hoe dat samen gaat. Maar ik denk zeker dat het moet kunnen, mits de hond een eigen plek krijgt waar de kinderen niet mogen komen en er goed wordt gelet op dat er geen plagerijtjes naar de hond toe gebeuren. Is de hond al gewend aan kinderen?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" ja, ik vind het zo barbaars en zo weinig getuigen van liefde naar de hond toe, is een fokker die fokken op 1 zet en pas de hond op 2 maar het gebeurt wel veel meer.
 
Ieder zijn manier, maar soit, ik kan er niet achterstaan in elk geval. De liefde dat ik van mijn 11 jarige hond heb, de band, het leven... nee, dat zou ik voor geen geld ter wereld willen missen gewoon omdat ze me geen meer pups kan geven. "

 Wat mooi gesproken

Moeder4 (Gast)

Ja, ik heb inderdaad gevraagd of het dier goed gesocialiseerd is met kinderen en zo ja, welke leeftijd van kinderen het dier gewend is. Ik vind het erg spannend allemaal!!!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Is t wel een fokker die met stambomen fokt?  En leeft de hond in huis?

 

Ik vind t altijd erg sneu voor een teefje dat afgedankt wordt, maar beter liefdevol opgevangen dan als onbruikbaar weggeschoven. Ik ben wel benieuwd naar t ras.

 

Wij hadden vroeger ook wel herplaatsers, herders. Gaat goed als je ze de tijd geeft aan alles en iedereen te wennen, en de hond een rustig plekje geeft.

honden page profiel --

honden foto van -

" Ja, ik heb inderdaad gevraagd of het dier goed gesocialiseerd is met kinderen en zo ja, welke leeftijd van kinderen het dier gewend is. Ik vind het erg spannend allemaal!!! "

Ik snap het helemaal! Met een pup is het al spannend, maar het lijkt me toch ook heel erg spannend om naar een oudere hond te kijken. Alhoewel je daar wel voordeel van hebt dat vaak zijn karakter bekend is, zoals nu. 

Ik zou wel vragen naar de gezondheidsonderzoeken en tsja, vooral veel over haar eigen achtergrond eigenlijk. Hoeveel nestjes heeft ze gehad, wat voor moeder was ze etc. Niet dat dat voor jou van belang is in die zin dat je niet wil fokken, maar het geeft je denk ik wel een beeld van de hond. En van de fokker, een fokker die oprecht en enthousiast is zal uitgebreid ingaan op je vragen. 

 

Ik zou vooral zeggen: geniet er lekker van en luister naar je gevoel. Als de klik er met iedereen is, zou get geweldig zijn als jullie deze oudere dame nog een gouden mand kunnen schenken.

Moeder4 (Gast)

Ik vind het vooral zo spannend omdat je als je een puppy krijgt je toch, mits je bij een goede fokker e.d. koopt en de eerste socialisatie goed verloopt, de puppy echt bij je opgroeit en jij het beest ´opvoedt´, went aan de gewoontes en geluiden van het gezin, je kent zo´n beest dan door en door.

Dit dier is al zo oud dat het al gevormd is, door de jaren heen ervaringen heeft opgedaan waardoor het geworden zoals het is. En we kennen de hond totaal niet. Vooral met onze kleinste kinderen vind ik dat wel erg spannend, ik snap dat je ze nooit alleen mag laten maar ik moet er voor de 1000% zeker van zijn dat het dier niet agressief zal zijn tegen kinderen, mits de kinderen zich ook normaal gedragen natuurlijk. Er komen hier vriendjes over de vloer, familie, vrienden, het dier moet op geen enkel mogelijke manier gevaarlijk zijn of worden. En dat vind ik eerlijk gezegd nog het meest spannend aan deze situatie. Ik moet maar vertrouwen dat het baasje eerlijk tegen mij is, en het ook aan zal geven als onze situatie te druk is of niet passend is. 

Aan de andere kant is een ouwe lobbes die vanuit een drukke kennel nu veel aandacht zal krijgen wel erg fijn en leuk, en voor ons ideaal als het echt zo´n lief en goed beest is als ik mag geloven uit de email die ik vandaag kreeg, dat zou toch prachtig zijn!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe weet je dat het een 'lobbes' is?

Wat voor soort fokker komt de hond vandaan?

Er zijn zoveel foute fokkers die helemaal niet aardig voor hun fokteven zijn.

En als de fokteef niet meer productief is, wordt ze met een mooi verhaaltje weggedaan of ze krijgen een enkeltje dierenarts.

Stel dat jullie 'lobbes' heel weinig gewend is en totaal niet gewend is om in huis te leven en voor heel veel problemen gaat zorgen? (onzindelijk, bijten, angstig etc) 

En als je pech hebt, heeft ze ook nog medische problemen.

Dit kan je gebeuren en die fokker neemt haar dan echt niet terug, zelfs niet na alle mooie verhalen (die dus totaal niet waar bleken te zijn) die je had gehoord.

 

Of komt de fokteef van een goede fokker, waar de hond goed opgevoed is, een goed leven heeft gehad, goed gesocialiseerd is, nog goed gezond is?

Dan is het natuurlijk een heel ander verhaal.

Maar ik zou dit wel onderzoeken van te voren en niet op alleen op mooie verhaaltjes afgaan.

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Even los van het baasje, wat vinden jullie van het idee, vooral in combinatie met vier kinderen? Kan dat? En waar moet ik op letten, wat moet ik niet vergeten te vragen? "

 Ik zou iemand meenemen die echt verstand van honden heeft, en door de mooie verhaaltjes kan prikken.

Moeder4 (Gast)

Volgens het contract tot nu toe is het een lieve oude lobbes :-) maar ik zal er sowieso een aantal keer heengaan.

Het is een fokker die werkt met stambomen en lid is van een beroepsvereniging, dus dat ziet er wat dat betreft wel goed uit dan toch?

 

honden page profiel theathea

honden foto van thea

hallo ik heb zelf een husky uit het asiel volgens hun was ze toen ook al zeven en mishandeld nu echt een hele lieve hond hoop nog jaren van haar te genieten en dan ga ik we weer een uit asiel halen je geeft zoeen hond ook een tweede kans maar dat is mijn mening wij hebben heel veel liefde en schik van de husky moet toch allemaal wennen en een pup moet ook wennen dus blijft het zelfde vindt ik   groetjes en succes met je keus

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Volgens het contract tot nu toe is het een lieve oude lobbes :-) maar ik zal er sowieso een aantal keer heengaan.
Het is een fokker die werkt met stambomen en lid is van een beroepsvereniging, dus dat ziet er wat dat betreft wel goed uit dan toch?
  "

 Een rasvereniging bedoel je? Ja, dat scheelt wel, dan is t geen broodfokker. 

 

Hoe oud is de hond eigenlijk?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Vele fokkers doen dat maar ik persoonlijk vind dat snue voor het beestje ... Komt voor mij over van uit jouw kunnen we geen geld halen dus weg ermee. Ik zou dan ook nooit een pup kopen van zo'n fokker. Maar dat ter zijde kan de hond wel een leuk maatje voor jullie zijn al vind ik het wel erg voor de hond 

gast (Gast)

Ik schreef al eerder over de duitse herder van bijna 8 jaar waarmee was gefokt.

In ons geval was het juist een hele fitte,gezonde hond die nog hele lange wandelingen kon maken en naast de fiets kon lopen, nog veel zwemmen.

Deze hond kwam van een goede erkende/bekende fokker uit de sport vandaan.

Qua karakter juist heel stabiel juist naar mijn idee dat karakter ed heel belangrijk is bij de fokker.

 

Nogmaals onze hond was echt een lot uit de loterij.

Ik ben erg benieuwd naar de leeftijd van deze hond?

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Zijn je kinderen druk qua gedrag? Zijn jullie veel weg van huis? Welk ras is het? Hoe lang kunnen en willen jullie lopen met de hond? Wonen jullie in een flat of huis?

Anoniem (Gast)

De kinderen zijn soms rustig, soms druk. Ik ben fulltime thuis dus het beestje hoeft niet veel alleen te zijn. Er is voldoende tijd om te wandelen. We wonen in een rijtjeswoning met tuin. Het dier is nu 7 jaar oud. 

AAAAH en ik check iedere 5 minuten mijn e/mail maar ik krijg maar geen reactie terug. Hopelijk is ze gewoon druk met al haar andere dieren in plaats van dat ze zich wild is geschrokken van onze situatie met vier kleine kinderen, haha!

Moeder4 (Gast)

Bovenstaand is een berichtje van mij 

gast (Gast)

7 jaar is echt een hele mooie leeftijd en kunnen ze gewoon nog lekker fit zijn.

En heeft nog een heel leven voor zich.

spannend hoor!!!

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik zou het je niet aanraden...

Je hebt 4 jonge kinderen... Je hebt nu je zinnen gezet op deze ene hond!! maar ik vind het nogal een sprong in het diepe.. en dan wel een waar risico's aan verbonden zijn.

Hoe triest ik het ook vind voor de afgedankte hond.. de veiligheid van je kinderen zou ik wel voorop houden..

Persoonlijk heb ik wel moeite met fokkers die het dier wegdoen als het werpseizoen voorbij is. Dat getuigd voor mij van weinig liefde naar het dier toe. Ware het dan geen broodfokkers.. de honden dienden in elk geval wel duidelijk als geldwinning (ze van een goede oude dag voorzien is in ieder geval al te duur, zo blijkt)

Het dier is niet meer productief en gezien de leeftijd zullen bepaalde kosten hoger kunnen worden. Ik zou dus persoonlijk nooit een hond willen afnemen van zo iemand.
Voor mij voelt dat echt als 'dumpen' en weer opnieuw beginnen met een volgende.

Maar los daarvan wees ik je al eerder op je kinderen. Een hond op die leeftijd die als fokhond gediend heeft... ik weet het niet!

''Ze is een lieve Lobbes'' meid, dat zijn alle honden waar men vanaf wil op Marktplaats e.d.

Wat ik maar wil zeggen.. staar je niet teveel blind op 1 hond. Kan er een proefperiode afgesproken worden??





Moeder4 (Gast)

Het was niet via marktplaats hoor, via haar website. Inderdaad is veiligheid het belangrijkste, het allerbelangrijkste.

Ik weet het ook even niet meer... Klinkt het te mooi om waar te zijn?!

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

wij kunnen moeilijk beslissen in jullie plaats.. het kan goed gaan maar ook slecht .. we kennen jullie situatie niet en we kennen de hond niet...

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat ik wel belangrijk vind in dit verhaal, is of de hond gewend is in huis te leven en op straat te komen.

Er zijn ook fokkers die zoveel honden hebben dat de honden niet in huis leven maar in kennels met buitenhokken.

Wat ook belangrijk is, is hoe oud jouw kinderen zijn.

(Recent heb ik een verhaal gehoord van iemand die een dergelijke hond kon overnemen van een organisatie die hulphonden fokt. Deze teef bleek nauwelijks op straat te zijn geweest en, ondanks haar leeftijd dus, nauwelijks gesocialiseerd te zijn. Had altijd in een roedel geleefd en kwam alleen maar in de tuin. Het is wel goed gekomen met deze hond.)

gast (Gast)

Het hoeft echt niet"te mooi om waar te zijn"!!!

Een goede fokker selecteerd ook op een goeden stabiel karakter!!

Ik zou mij niet laten ontmoedigen en gewoon eens met het gezin kennis maken met de hond!!

Onze "fokteef"heel naar woord zo maar om het even te benadrukken!!

Had een heel lief super karakter,super sociaal met andere honden want dat was ze ook gewend bij de fokker.

 was altijd heel gezond totdat ze met bijna 13jaar in 1 keer verlamd was aan de achterkant.(heel verdrietig)

de hond verdient echt een lief gezin en hopelijk worden jullie dat maar laat je nu niet ontmoedigen.

eerst zien en dan weet je al veel meer.

succes!!!

Ga aub eerst eens kennis maken en kijken of jullie een klik hebben.

Onze "fokteef"heel oneerbiedig gezegd is jaren gelen overleden.

Het was mijn beste,liefste,mooiste,trouwste maatje die ik heb gehad en heel veel liefde van gehad..

Wij hebben vaker meerdere honden gehad en hebben later weer een ouder teefje bij die fokker gekocht.

Zo kan het dus echt ook gaan.

Ga er aub heen met het gezin,neem de tijd en vraag veel.

Wij kennen de fokker allemaal niet dus weten hoeveel tijd en liefde zij in haar honden steekt.

heel veel succes en ik ga voor jullie duimen want het kan ook echt Heeeeeeel goed gaan en het kan heel dankbaar zijn!!!!!!!!!!!!!!

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Studenten met honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^