6 maanden te jong voor chemisch castratie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

rowana (Gast)

Hallo. Ik wil mijn hond van nu 6 maanden chemisch laten castreren is dit nog te jong? De hond heeft een enorm rijgedrag waardoor hij aangevallen word door anderen honden, omdat hij alleen maar wil rijen ook op mensen en op ons benen en armen maar ook de katten zijn niet veilig, als ik hem dan corrigeer word hij enorm boos, wat denken jullie is hij nog te jong? De dierenarts zegt van niet, maar ik hoor graag meerdere reactie's  Alvast bedankt.

honden page profiel --

honden foto van -

Hoeveel doen jullie met hem op een dag? Krijgt hij genoeg slaap? Het zou namelijk best kunnen dat dit gedrag komt door overprikkeling. Ik weet het niet hoor, dit is eigenlijk het eerste wat in mij op komt.

rowana (Gast)

Bedankt voor uw reactie maar ik ga 4x per dag wandelen, en

Voor de rest heeft hij rust, ik denk niet dat het hier aan ligt dan, ik had dit ook al inderdaad gelezen, maar hij doet het ook als hij net geslapen heeft, denk niet dat hij dan over prikkeld is.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik vind rijgedrag geen reden voor castratie. Vaak is de pup overprikkeld en heeft het niets met seksgericht gedrag te maken. Misschien is het inlassen van pauzes goed voor hem, als hij zelf geen rust neemt. Dierenartsen adviseren bijna altijd een castratie, omdat ze eraan verdienen. Waarom snijden in een gezonde hond? Toen mijn jongens vochten, was het eerste dat de dierenarts adviseerde: castratie van Luca, terwijl dat zeer grote consequenties gehad zou hebben, voor de rangorde en dat Luca alleen maar onzekerder gemaakt zou hebben. Wat gedrag aangaat, kan een gedragstherapeut dat beter beoordelen.

rowana (Gast)

Daar ben ik het niet helemaal mee eens, want ik wil mijn hond ool beschermen, omdat hij altijd wil rijen als we gaan wandelen word hij vaak aangevallen omdat hij blijft rijen, ook als alles hier in huis de hele tijd word bereden, en ook mijn oude katten vind ik dit heel vervelend, en dan wel een reden om chimisch te castreren om te kijken of dit het verminderd, overprikkeld is hij niet, hij krijgt genoeg rust, ook als hij 8 uur geslapen heeft en word in de ochtend wakker is het eerst wat hij doet rijden, en ook na zijn middag dutje.

rowana (Gast)

En omdat ik hem dan moet corrigeren, omdat de katten niks doen, en omdat eentje reuma heeft is ook zielig, om hem de hele dag te moeten corrigeren.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi reed op die leeftijd ook, voornamelijk op b.v. voetballen etc. En raad eens nu helemaal niet meer en hij heeft z'n ballen nog. Rond die leeftijd was Obi ook strontvervelend

rowana (Gast)

Maar ook echt de hele dag? Dat je niet eens langs een anderen hond kan lopen zonder dat hij erop duikt? En de katten de hele tijd lastig valt? Zijn ballen gaan er ook nog niet af, chemisch castreren is een klein dingetje wat een half jaar werkt, met het zelfde effect als echt castreren, zodat je kan kijken of het uit haald om echt te castreren. Ik wilde hem ook eerst niet castreren maar het is echt erg het rijden ook heeft hij trouwens nu al voor de 2x een voorhuid ontsteking, en spoelen helpt niet, hij heeft dus al voor de tweede keer antibiotica, en de arts zegt dat met castreren, dit ook weg blijft. Maar ik stel zeker jullie reactie's op prijs.

honden page profiel --

honden foto van -

Als je zegt dat hij het ook doet na 8 uur slapen zal het inderdaad misschien geen overprikkeling zijn. Tsja, ik zou toch proberen te zorgen dat hij niet in een dergelijke situatie komt waarbij hij op andere honden gaat rijden en dan afgesnauwd wordt. Dus aan de lijn houden en afleiden als je ziet dat hij wil gaan rijden, als je te laat bent en het gebeurt al kun je hem aan de riem meenemen. Geen ruk geven natuurlijk, maar gewoon zachtjes doch duidelijk meenemen en hem daarbij verder negeren. Dus ja, je zult er een tijd bovenop moeten zitten om zijn gedrag voor te zijn en als hij dan naar jou komt en niet rijdt dan dat gedrag belonen. Kijk ook eens of je het patroon kunt doorbreken, je zegt dat het begint als hij geslapen heeft dus zorg bijvoorbeeld dat je hem meteen aanlijnt en meeneemt naar buiten zodat hij uit zn gedrag wordt gehaald snap je?

Weet je wat het is, ook bij chemisch castreren ga je lopen pielen aan de hormoonhuishouding en dat kan zeker ten nadele zijn van je hond zeker als hij nog volop in de groei zit. Ik kreeg vandaag toevallig ook nog te horen, ik wil graag ooit een reu erbij en dan misschien (als hij een goede bouw, karakter, gezondheid etc heeft) zijn steentje bij laten dragen aan het ras, dat het echt niet kon om een reu niet te laten helpen en al helemaal niet om hem te laten dekken want daar kon hij markeergedrag van krijgen en de hele tijd van gaan rijden. Dat kreeg ik te horen van een vriendin, dierenartsassistente in opleiding. Ik zei, dan zou de hond dus uitsterven want dan zou er geen enkele fokker zijn die een reu intact kan laten om mee te fokken. In mijn ogen klopt dat gewoon niet. Natuurlijk ben je "er lekker vanaf" als je je reu laat castreren, maar met veel geduld en aandacht lukt het in de meeste gevallen ook zonder en dan heb je niet de nadelen van een eventuele castratie. Ik zou niet te licht over (chemische)castratie op die leeftijd denken hoor, en niet te zwaar over dit rijgedrag. Ga er gewoon lekker mee aan de slag, als je er zelf niet uitkomt kun je een gedrags therapeut inschakelen, en als hij over een jaar nog steeds zo is dán zou je eventueel kunnen overwegen om te castreren.

 

rowana (Gast)

Bedankt voor uw reactie, ik wilde onze hond inderdaad niet laten castreren, omdat er ook veel na delen zijn, misshien moet ik toch eens met een gedragtherapeut spreken, een kijken wat hun zeggen, en kijken of hun mij wat tipa kunnen geven, hoe ik

Hier het beste mee om kan gaan, onze hond is gek op anderen dieren, en ik wil dan ook graag dat die lekker met anderen hondjes kan spelen, zonder dat hij een snauw krijgt van ze omdat die dan blijft fietse, ik snap zeker dat het af en toe normaal is maar hij doet het de hele tijd.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Een gt kan idd een oplossing zijn.

Dit gedrag kan ook voort komen uit verveling. Een hond moet lichamelijk (wandelen/cursus) en geestelijk (geheugen spellen) in balans zijn.

(Chemisch) castreren vind ik geen oplossing. Als je zo jong al met hormonen gaat knoeien, is de kans op een blijvende groei verstoring, maar ook op blijvende lichamelijke schade groot.

rowana (Gast)

Ja daar heeft u ook gelijk in ik heb de puppy curses gedaan, en wil snel beginnen met een nieuwe curses want hij vind dit erg leuk. Ik moet wel zeggen als wij wandelen 4x per dag het ook heel leuk maken voor hem, lekker naar het park het bos in, lekker sprintjes trekken met hem etc dat vind ik zelf ook geweldig als mijn hondje geniet, geniet ik zelf ook pas.

honden page profiel --

honden foto van -

" Ja daar heeft u ook gelijk in ik heb de puppy curses gedaan, en wil snel beginnen met een nieuwe curses want hij vind dit erg leuk. Ik moet wel zeggen als wij wandelen 4x per dag het ook heel leuk maken voor hem, lekker naar het park het bos in, lekker sprintjes trekken met hem etc dat vind ik zelf ook geweldig als mijn hondje geniet, geniet ik zelf ook pas. "

Dat is heel fijn om te horen! Goed dat je er wel bewust over na wil denken :)

Ik snap zeker dat het vervelend voor de hond is als hij niet lekker kan spelen. Maar ik denk echt als er een gedrags therapeut komt helpen, dat het gedrag dan op die manier om te buigen valt. Zij kan namelijk ook bepalen of hij het doet uit verveling, wat een hele goeie is van Roosje, of vanuit hormonen of toch overprikkeling.

Je zou ook eens kunnen kijken of je hem mentaal moe kunt krijgen. Dus niet alleen rennen, maar bijvoorbeeld hersenwerkjes zoals eten in een Kong of snuffelmat of spellen van Nina Ottoson. Maar je kunt ook heel veel met huis tuin en keukenmateriaal maken, kijk maar eens in de facebookgroep "spelideeen voor honden". Wat inderdaad ook kan is met hem trainen. Kan ook in de tussentijd dat je ingeschreven staat bij de hondenschool, gewoon even googelen naar wat je handig vindt en af en toe ook eens iets wat je (en de hond) leuk vindt zodat het niet met zoveel druk is. En dan gewoon 10 minuutjes beginnen en dan kijken of dat werkt.

rowana (Gast)

Dat zijn hele goede tips de denkspelletjes, ik ga zeker op de facebook pagina kijken, wat ik allemaal nog met hem kan gaan doen, en ik maak een afspraak met een gt kijken of ze tips heeft voor me, en het castreren of chemisch castreren wacht ik mee, eerst zelf er hard mee aan de slag,, zonder aan zijn hormonen te hoeven rommelen, bedankt allemaal! Voor alle info en tips.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Dat je er 'lekker vanaf bent' hoor ik vaak. Maar t gaat om wat t beste is voor de hond.

 

Vanachter t hp computerscherm is nooit te beoordelen wat wijsheid is. Met chemische castratie heb ik geen ervaring, wel met operatief. Paddy is met 8 maanden gecastreerd, en heeft daarmee heel veel rust gekregen.

 

Wat voor ras is je hond?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo is ook chemisch gecastreerd geweest, op advies van een gedragstherapeut bij de vechtpartijen in huis. Daarna is besloten het niet definitief te doen, omdat het met gedrag te maken had, ook met mijn eigen gedrag trouwens. Aangezien ik in hun vechtpartijen telkens werd geconfronteerd met de bijna dodelijke pitbullaanval, waarbij Luca bijna het leven liet, was dat in mijn gedrag tav mijn jongens te merken. Toen ik hier rustiger mee omging, vochten ze niet meer. Ik vind echt dat er te pas en te onpas wordt gecastreerd. Vaak omdat een ander baasje reutjes altijd laat castreren en alleen omdat ze reu zijn, dat standaard gedaan wordt. Een onzekere hond wordt door castratie nog onzekerder. Vaak wordt er ook gecastreerd als er ontstekingen optreden, ook daar is iets aan te doen zonder te castreren.

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Romeo is ook chemisch gecastreerd geweest, op advies van een gedragstherapeut bij de vechtpartijen in huis. Daarna is besloten het niet definitief te doen, omdat het met gedrag te maken had, ook met mijn eigen gedrag trouwens. Aangezien ik in hun vechtpartijen telkens werd geconfronteerd met de bijna dodelijke pitbullaanval, waarbij Luca bijna het leven liet, was dat in mijn gedrag tav mijn jongens te merken. Toen ik hier rustiger mee omging, vochten ze niet meer. Ik vind echt dat er te pas en te onpas wordt gecastreerd. Vaak omdat een ander baasje reutjes altijd laat castreren en alleen omdat ze reu zijn, dat standaard gedaan wordt. Een onzekere hond wordt door castratie nog onzekerder. Vaak wordt er ook gecastreerd als er ontstekingen optreden, ook daar is iets aan te doen zonder te castreren.

  "

 



Bij een baarmoeder ontsteking bij een teef kan ab tijdelijk aanslaan, maar in de meeste gevallen werkt het niet of komt het weer terug. Ik zelf heb geen duidelijk mening over castreren, behalve dan dat het niet op jonge leeftijd gedaan moet worden.

Wellicht interessant om te weten: Gister kreeg ik te horen dat er in een medisch blad een onderzoek heeft gestaan, dat ze terug komen op castreren. De winst dat een hond geen kanker zou krijgen, zijn ze van terug gekomen.

honden page profiel ElianeEliane

Het rijgedrag wordt door vele steeds een actie van sexuele aard / prikkeling gezien.

Eigenlijk komt deze op de 3e plek.

Spelen kan ook aanleiding geven tot dit gedrag.

En in heel veel gevallen is het opwinding.

Opwinding is een grote ruime betekenis natuurlijk.

 

Je zegt dat jouw hond dit ook doet nadat hij geslapen heeft. 

Het heeft niet alleen met lichamelijke rust te maken maar ook met geestelijk rust.

Het is dus heel goed mogelijk dat jouw hond overprikkeld is. En gezien de frequentie van het rijgedrag zou ik zelfs durven zeggen, zwaar overprikkeld. Door het stilletjes aan op gang komen van de productie van bepaalde hormonen, kunnen gevoelens en emotie redelijk vergroot worden.

 

Vooraleer over te gaan tot castratie, of ze nu chemisch is of niet (heeft sowieso effect op het lichaam). Zou ik eerder eens alles van gedrag onder de loep nemen.

 

Het kan zijn dat jouw hond van een aantal zaken bang is. Bvb voorbij riijdende auto's. Als je dan 4 x per dag gaat wandelen waar steeds voorbij rijdende auto's zijn. Is er blootstelling aan stress.

Als de hond dan ook nog stresst op de manier waarbij mensen voorbij komen, kan dit mogelijk als bedreigend overkomen.

Als er zo een aantal zaken zijn die jij niet ziet, weet of herkend dan ga je daar weinig, tot geen waarde aan hechten.

Maar krijgt jouw hond al weken of maanden heel wat stress te verwerken zonder dat je dit beseft. Stress is niet alleen een gemoedstoestand. Maar ook een heel lichamelijk proces. Er worden heel wat stoffen geproduceerd die binnen de 10 minuten al een piek in het lichaam hebben bereikt. Maar het duurt 3 à 5 dagen eer deze stoffen terug zijn afgebroken. Als er dus een aantal zaken zijn die de hond stress bezorgen en veel voorkomen geraakt het lichaam uit balans en dit kan zich op verschillende manieren uiten, lichamelijke klachten, ziekte, gedragsproblemen.....

 

Dus is nu het belangrijkste om jouw hond, rust te gunnen. En zorgen dat hij zo weinig mogelijk aan prikkels wordt blootgesteld.

Zoek een plek uit om te gaan wandelen waar je alleen met je hond bent. Laat de hond rustig zijn neus volgen. Is veel belangrijker dan laten rennen. Wat wij dikwijls als spelen aanzien en de hond zijn reactie als enthousiast beschouwen. Is geen spel maar het aanwakkeren van hun prooi gedrag. Bij deze prooi drift komen ook telkens stresshormonen vrij. Dus als we in het park gaan wandelen waar heel veel activiteit is, waar we de hond dan ook nog achter de bal laten aanrennen. Waar veel andere honden zijn...... dat zijn allemaal zaken die wij niet als stressvol beschouwen omdat we dat ook niet weten (dit zijn zaken die via wetenschappelijke onderzoeken aan het licht komen, maar waarvan deze informatie heel beperkt of zelfs helemaal niet tot bij de hondeneigenaars geraken)

 

Op onderstaande link kan je al eens een kijkje nemen wat voor ons simpele handelinge lijken voor de hond een enorm effect hebben.

En hoe de de pols / hartslag als een gek de hoogte in gaat

http://www.dogpulse.org/?page_id=70

 

rowana (Gast)

Ons hondje is een kruising chi/jack en voor niemand bang, hij is een echte allermans vriend, en is graag met anderen honden erop uit. Overprikkeld geloof ik bij hem niet daar ken ik mijn hond nu goed genoeg voor, hij krijgt genoeg rust op een dag, ook komt zijn piemeltje er uit als die rijd ik denk wel dat het met sex te maken heeft. Ook heeft hij vaak ontstekingen van de voorhuid,, het is een klein hondje die laag op de grond zit en dus veel bacterien mee neemt van de straat, ik heb het nog eens met de dokter erover gehad, en met een gt en hun zeggen alle 2 het zelfde je kan het proberen of het helpt voor dat je hem echt laat castreren, als je jou hond de hele tijd moet corrigeren of omloopt als hij anderen honden ziet, dan word jou hond juist onzeker. Ik laat het daarom toch doen helpt het niet, dan weet ik dat echt castreren ook niet helpt. Ook loopt die met klapper tanden, omdat hij zo graag wil rijden, als het zo als jullie zeggen altijd gaat over overprikkeld zijn, dan zou bij geen een hond castratie uit maken, ik heb veel mensen gesproken die het wel hebben laten doen, en toch veel voordelen heeft.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Klappertanden is heel normaal honds gedrag. Op deze manier nemen ze geurtjes op, slaan ze op en onthouden deze. Honden hebben hiervoor receptoren in hun gehemelte. Normaal honds gedrag, waarvoor honden heel vaak gecastreerd worden. Dat klappertanden heeft ook niets met seks te maken. Als honden dat doen worden ze vaak gewoon weggetrokken en krijgen ze van de baas niet eens de kans om te snuffelen. "Ook honden twitteren", een artikel van Nelis Verhoeven, een honden-gedragsdeskundige is heel interessant om te lezen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Klappertanden is heel normaal honds gedrag. Op deze manier nemen ze geurtjes op, slaan ze op en onthouden deze. Honden hebben hiervoor receptoren in hun gehemelte. Normaal honds gedrag, waarvoor honden heel vaak gecastreerd worden. Dat klappertanden heeft ook niets met seks te maken. Als honden dat doen worden ze vaak gewoon weggetrokken en krijgen ze van de baas niet eens de kans om te snuffelen. "Ook honden twitteren", een artikel van Nelis Verhoeven, een honden-gedragsdeskundige is heel interessant om te lezen. "

 



Onze golden klapperde alleen als er in de buurt een teefje loops was en hij dat rook.

rowana (Gast)

Ja hij doet dat ook alleen als hij wil gaan rijden op een teefje ook bij de vrouwtjes kat.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Logisch dat ze die geur willen oppakken, dat doet Romeo net zo en Luca deed dat ook. Romeo volgt bv een spoor in het gras, klappertandt boven een struikje en ineens schiet er 25 meter verderop een muisje weg. Nog voordat hij het muisje ziet, ruikt hij het al. Of de kat van de overburen. Die komt geregeld in de tuin en ik kan precies zien, waar deze gelopen heeft en door de struiken verdwenen is, omdat Romeo met de neus over de grond het spoor volgt. Hoe vaak gebeurt het niet dat een reutje aan een struik ruikt, waar een ander reutje voor hem geplast heeft en hij over dezelfde struik plast? 

 

 

rowana (Gast)

Bedankt voor de reactie, ons hondje is net chemisch gecastreerd, ik ben benieuwd wat het gaat doen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Bedankt voor de reactie, ons hondje is net chemisch gecastreerd, ik ben benieuwd wat het gaat doen.  "

 De eerste weken kan het gedrag verergeren he? Laat je even weten hoe t gaat de komende tijd?

 

rowana (Gast)

Ja dat had ik gehoord van de arts, ik hou jullie op de hoogte.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zou echt wachten tot hij volgroeid is. De kans op levens lange da kosten is groot.

honden page profiel rilanarilana

Het is al gebeurd. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zie op hondenpage vaker baasjes reageren met een vraag, terwijl ze de adviezen en ervaringen van andere baasjes vervolgens naast zich neerleggen en doen wat ze al van plan waren. Als ik zie dat bv Eliane zoveel moeite doet het baasje te informeren en andere die aangeven dat de reu volgroeid moet zijn, had ik zeer zeker deze infomatie van ervaringsdeskundigen meegenomen en niet een reactie gegeven zoals het baasje doet: "het is al gebeurd".

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt al voldoende advies gekregen, maar dit is het mijne.... :-D

castratie van 6 maanden is veels te jong, ook een implantaat , de botgroei is nog lang niet uitgegroeid, door castratie ook de implantaat krijg je problemen op latere leeftijd, lees hierboven eens de encyclopedie erop na.... bij medisch, feiten en fabels van castratie van de reu en teef... lees het op je gemak eens door zodat je een goede keuze kan maken, die heb je nu niet gedaan, zes maanden en nu al de implantaat.

wat het rij gedrag betreft, heel vervelend, maar vele honden doen dit het is de leeftijd het onzekere van je hond, geprikkeld door te veel indrukken, ook bij jou thuis, je bent er zelf ook bij , iedere keer haal je je hond uit het rij gedrag...en heus dat helpt.

hier is ook een hond geweest die dat opeens ging vertonen, na een paar keer was het toch over, je ziet het aankomen, spring er gelijk op in... en haal je hond uit dat gedrag.

ga eens op cursus en bespreek dat daar eens zodat ze je kunnen helpen hiermee, een gedragsherapeut is niet nodig, en nog kostbaar ook, je kan op een hondenschool dat gedrag bespreken wat je moet doen aan het rijgedrag..... en zelf leer je ook met de hond omgaan, cursus is altijd leuk voor jezelf en de hond, doen zou ik zeggen. en lees het stuk in de encyclopedie.

pagina 7 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^