anabole steroiden ervaring?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sonja (Gast)

Hallo allemaal, Net terug van de da met mijn 13jarige Buddy, reu Nova Scotia Duck Tolling Retriever oftewel een Toller. Aan zijn hart en longen mankeert helemaal niets en zou hij heel oud mee kunnen worden, alle bulten zijn vetbulten net weer nagekeken. Alleen net als bij veel oudere honden heeft hij veel last van zijn poten en speelt de artrose een grote rol. Ook last van spondylose en stijfheid in de heupen, waar hij al heel lang last van heeft. Afgelopen jaren hebben we wel verschillende manieren van behandeling daarvan uit geprobeerd en is ook best een lange tijd goed gegaan. Ook deze zomer nog acupunctuur en heeft ook wel wat gedaan, maar natuurlijk door zijn hoge leeftijd gaat het er niet op vooruit. Hij heeft nu pijnstillers Carporal en de dierenarts stelde voor dat om zijn spieren sterker te maken, zou kunnen overwegen om injectie met anabole steroïden te geven. Eigenlijk staat dat heel ver van me af omdat ik altijd meer van de natuurlijke en alternatieve genezing ben, ook worstel ik er mee wanneer is het genoeg? Maar dan merk je weer dat hij nog zoveel levenslust in zich heeft, wat er nu wel bij is gekomen de laatste weken dat hij veel aan zijn poten likt en kleine wondjes zijn ontstaan. Mijn vraag is of mijn verhaal herkenbaar is en wat is jullie ervaring met die injecties, het gaat erom dat het laatste stuk van zijn leven nog fijn is voor hem. Het lopen is wisselend en zijn neus speelt daar bij een grote rol, hoe lekkerder het ruikt hoe sneller zijn pas. :) Al vast dank voor jullie reacties.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Mensen kunnen hier agressief van worden, dus neem aan dat dit voor een hond niet anders geld. Wellicht kom je al een heel eind met een hoge kwaliteit voeding en suppelementen die de spieren versterken?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier ervaring mee, de hond was jong, en de injecties mogen maar drie x gegeven worden, ik zou zelf een hond van deze leeftijd wat je aangeeft deze injecties niet geven, kijk eens naar een zwembad om de spieren te stimuleren, denk dat je daar veel meer aan hebt.............mijn hond had net een operatie ondergaan, en heeft daarna 3 x de injecties gehad, nog geen jaar oud, in een bestek van drie maanden.......Bams niet hoor !!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hond is 13 jaar , al een hele leeftijd, maar vergeet niet dat al de organen niet meer 100 procent werken, en met deze injecties de organen het ook zwaar te verduren krijgen, vaak slaat het ook niet meer aan bij oudere honden, of hooguit een half jaar, en moeten de tijden die er tussen liggen veel sneller herhaald worden, kijk naar een revalidatie zwembad. Jonge honden zijn nog vitaal , minder een oudere hond.....en daar bedoel ik de organen mee.

honden page profiel ElianeEliane

Ik heb al veel goeds gehoord over kurkuma -> ontstekingsremmend

http://goedgezond.info/2014/10/kurkuma-voor-honden-en-katten/

Hier nog een link met eens zoveel info

http://www.natuurlijkvoorhond.nl/werkzame-stoffen/curcuma

Bij bovenstaande link staan 1 pagina verder bij spondylose nog natuurlijke producten die mogelijk kunnen helpen

 

Misschien eerst deze weg proberen. En als dit niet helpt kan je de andere weg op

Mira (Gast)

Dag Sonja,

Doen!!

Mijn hond had hd en kreeg 1x in de 6 maanden een anabole injectie.
Dat kreeg hij vanaf zijn negende.

Het hielp hem echt zo goed!
Hij is 13 geworden en heeft een plezierige pijnloze oude dag gehad.

Ik denk dat Buddy liever 14 wordt met anabole dan 16 met zere pootjes.

Succes!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Meer spieren kan je hond goed helpen minder ast van zijn gewrichten te hebben. Mijn vorige honden hebben ook op oudere leeftijd een paar keer anabolen gekregen. De ene leek er wel wat meer zin om te bewegen van te krijgen. 

Om meer spiermassa te verkrijgen moet je hond ook wel wat meer gaan bewegen, want zonder trainen gebeurd er niets.

http://www.dierenkliniekculemborg.nl/blog/ouderdom-is-geen-ziekte/

 

Sonja (Gast)

Dank voor jullie reacties, blijf het lastig vinden om een goede beslissing te nemen. De afgelopen jaren heb ik altijd naar alternatieven gezocht en hem dat ook gegeven en hij had ook best wel spiermassa, maar door de spondylose is het verergerd. Eigenlijk heeft de acupunctuur wel iets gedaan, maar na een ongelukkige beweging waren we weer terug bij af. De dierenarts vandaag was ook realistisch in dat het een heleboel dingen bij elkaar zijn waar hij last van heeft. Artrose in zijn poten en zijn rug en stijve heupen. Wat betreft supplementen, ik heb er al heel veel geprobeerd en hij krijgt nu sinds kort weer gelatinaat als supplement om eens iets anders te proberen als glucosamine. Zwemmen zou wel in een speciaal warm zwembad kunnen, afgelopen zomer nog geprobeerd toen het warm was, maar was geen succes meer, terwijl hij jaren uitstekend kon zwemmen, zoals veel Tollers. Wat betreft Kurkuma, het middel Seraquin bevat ook kurkuma. Dat heb ik heel lang gegeven en ben daar nu een tijdje mee gestopt omdat je soms wel eens iets anders wil uitproberen. Ook geef ik al jaren lang chinese kruiden voor zijn rug en ook tegen de pijn. Misschien is dat wel het meest lastige welke methode kan je nu het beste kiezen om hem te helpen, zodat hij geen pijn heeft. Ga het allemaal nog eens afwegen en ook kijken of het zwemmen op therapeutische basis mogelijk is. Dank voor alle reacties, met een pootje van Buddy

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Lijkt me dat je volgorde beetje verkeerd is... Alternatief doe je op het moment dat regulier niet helpt. Regulier (oftewel wetenschappelijk bewezen) niet eens proberen lijkt me moedwillig je hond potentieel beter helpende middelen niet geven. Ongetwijfeld met de beste intenties, maar er is een reden waarom alternatief alternatief heet. 

 

Waarmee ik niet wil zeggen dat je in alles met je dierenArts mee moet gaan, een second(/third) opinion kan nooit kwaad. 

 

(Nb. Als je middelen jarenlang kunt gebruiken of in grote hoeveelheden, dan zijn de werkzame stoffen er in ook minimaal. Alles wat iets goeds kan doen voor je lijf, bijv. Je hart stimuleren, kan ook iets slechts doen. Als iets geen bijwerkingen heeft (op lange termijn/in grote hoeveelheen), dan is de kans erg klein dat er ook daadwerkelijk werkzame stoffen in zitten. Ik weet niet wélke kruidenmiddelen je gebruikt, maar ik zou daar wel goed op letten.)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik begrijp je dilemma heel goed, in het zwembad waar Bams is geweest is een op een, er gaat iemand mee die je hond laat zwemmen, desnoods met drijvers om zodat er echt gezwommen wordt, zwembad in Drenthe in Buinerveen .......echt een aanrader.....ik zou ook van alles proberen hoor, de gelatinaat is ook een aanrader, blijf dat maar geven dat kan geen kwaad .

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Mijn herder zou oa HD hebben. Hij kreeg pijnstilling en anabole injecties. Ik wist toen nog niet zo veel als nu.

Van een andere da kreeg ik te horen dat deze 2 medicijnen niet door elkaar gegeven mogen worden. Zo kunnen ze er oa nier problemen van krijgen en dat had mijn herder helaas ook ontwikkeld.
Achteraf bleek dat al zijn gewricht klachten afkomstig waren van een allergie. Op Orijen 6 fish en later op rauwe voeding zonder graan, rund en kip knapte hij het meeste op.
Daarnaast bleven we bewegen om de spieren stevig te houden. Vooral door het water lopen hielp enorm.
Nu met de kou zou je fysio therapie op een onder water loopband kunnen doen. Ze lopen dan in warm water. De weerstand van het water helpt bij de spier opbouw en behoud.

Verder heb ik goede ervaringen met gezuiverde vis olie van glucosamine.com. Bij erge klachten kun je dat aanvullen met glucosamine en chondroine.
Bij nog ergere klachten kun je arthro5 met visolie geven. Arthro5 bevat oa glucosamine, chondroine en msm (natuurlijke pijnstiller/ontstekingsremmer).
Let wel op bij een rund of schaaldier allergie.

Mijn herder heeft ondanks het inslaap advies van diverse da's die allemaal de allergien over het hoofd hadden gezien (dat heb ik zelf ontdekt), nog 6 jaar zonder gewricht klachten en zonder medicatie geleefd en is met 13 jaar helaas overleden aan kanker.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Wij hadden ook een loopplank voor de auto ed, want hij mocht van mij niet meer springen, achter ballen aan etc. Hij mocht alleen nog dingen doen waar geen plotselinge bewegingen bij kwamen kijken. Zo gingen wij speuren op zijn manier. In het begin kon hij zijn neus niet op de grond krijgen, maar met zijn neus boven de grond wist hij ook prima sporen te volgen. De trainer was op de hoogte en liet dit dus ook toe.

Jet (Gast)

mijn hond teef bouvier 11 jaar oud uit Spanje, ze woont nu drie jaar bij me. Heeft haar rechter kruisband gescheurd, haar linker knie is ook niet goed en haar rug op twee wervels na zit vast vanwege de Spondylose , operatie is geen optie volgens 2 Dierenartsen vanwege slechte linker knie  waar veel atrose in zit, na foto's nemen vanwege revalidatie na rechter knie dan is de mogelijkheid dat ze ook haar linkerknieband scheurd dat bevestigt ook de hondenfischio die ik van het begin heb toen ze bij mij kwam wonen. Brace op maat laten maken, ik kan nu weer wat verder met haar lopen, ze krijgt nu ook annebolen gespoten dit is de tweede keer dat ik heb laten doen, ik zie hier redelijk resultaat mee, ben onderbegeleiding van de hondenfischio langzaam de wandelingen aan het uitbreiden. 2 x een half uur en drie keer een kwartier per dag. Dit gaat aardig goed, ze krijgt ook speciale hondenbrok voor haar gewrichten omega 3 en groenlipmossel per dag potje van 250 gram 67,00 euro, en Metacam die ik nu langzaam aan het afbouwen ben.Zwemmen lukt helaas niet ze heeft een bloed hekel aan water. Dus we doen ons best om het zo goed mogelijk voor haar te doen.

gast (Gast)

Onze oude asiel hond(herder) waarvan de achterhand en zwak en verwaarloosd door vorige eigenaar.(hond had enorm veel meegemaakt ook lichamelijk)

Deze hond was 10+ toen wij deze adopteerde met fysio, zelf massages geven en anabole injectie' s heeft hij nog 1,5 jaar een leuk en fijn leven gehad.

(situatie was zo erg dat wij er van uit gingen dat wij hem echt maar een maand of drie konden verzorgen)
Hond leefde helemaal op geestelijk.

Wij merkte wel het verschil.
De spieren kunnen wel weer (wat) verbeteren.

Persoonlijk zou ik het dus wel doen als ik hem op deze manier een prettiger leven kan geven en hem daardoor nog wat langer bij mij zou kunnen houden..
Ondanks dat je liever andere(natuurlijke) middelen zou hebben gebruikt.
Maar op deze leeftijd zou ik er gewoon voor gaan.

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

" Mensen kunnen hier agressief van worden, dus neem aan dat dit voor een hond niet anders geld. "

 Klopt, hier een hond gehad aan uit een nest waar de zwangere moeder hond steroïden werd gegeven.

Je zou verwachten dat de geneeskunde wel zou rekening houden met de hoeveelheid, ik weet niet of er in dit geval spraken was van een toevallige overdosering of niet, of meer een slechte reactie , maar iedere pup uit het nest werd toegetakeld de ene wat erger als de andere , niet enkel agressie problemen, maar effectieve aantasting van de organen, fysieke aantasting tot zware hersenschade (waterhoofd). De moederhond zelf heeft er bij mijn weten niets van over gehouden of had ook geen schade gedurende het gebruik.

“Anabolic steroids affect the brain neurotransmitter systems.” – indien na de geboorte zijn de zaken eerder herstelbaar, voor de geboorte zijn de inscripties permanent;

Opletten met de dosering in elk geval!!!!! Maar voor de rest zou ik eveneens in uw geval ook toch wel overwegen – de gekende zware problemen en aandoeningen zijn afkomstig indien steroïden worden gegeven voor de geboorte.

honden page profiel ElianeEliane

" Mensen kunnen hier agressief van worden, dus neem aan dat dit voor een hond niet anders geld. Wellicht kom je al een heel eind met een hoge kwaliteit voeding en suppelementen die de spieren versterken? "

Klopt inderdaad.

Maar alles hangt af van de dosis en frequentie. En soms, zeker op een bepaalde leeftijd kan je hiermee de qualiteit van het leven verbeteren (uiteraard zijn al die zaken voor iedereen, zowel mens als dier tijdelijk). En is het verantwoord afwegen. 

Want eens die schade er is, ga je dat niet alleen goed krijgen met kwalitatieve voeding en supplementen. Voordat die schade optreed is er al heel wat aan vooraf gegaan.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Oud topic

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Dove hond trainen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^