Knuffels slopen bevorderd ander sloopgedrag?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Noor heeft zoals sommigen van jullie weten in haar pubertijd nogal wat sloopgedrag vertoond, zoals de bank en een aantal kleedjes. (En het nieuwe overhemd van mijn vriend )


We gaven haar soms knuffels omdat ze die helemaal geweldig vind maar ze sloopt ze ook helemaal. Maakt er een gat in en haalt al de vulling er uit en sleept nog een tijdje met het 'hoesje'.




Op cursus zeiden ze dat we dat niet meer mochten doen omdat dat ook haar sloopgedrag voor andere dingen bevorderd. Is dat zo? Hebben jullie hier ervaring mee?

 

Groetjes Anne-Marije

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Laat je echt niets wijsmaken

Ik heb hier bakken met speelgoed staan voor mijn honden. Ook knuffels. En jep die ondergaan hetzelfde lot, maar dat is niet erg. Dat is normaal bij een hond. Hier krijgen ze van mij ook kartonnen spullen die ze dan mogen slopen. Het is heel normaal, zo reageert een hond zijn spanning af.

Geef de hond echt met een gerust hart knuffels knuffelen . Enkel oppassen voor de ogen dat ze die niet inslikken. 

Hier een flamingo, een grote worm, honden , en beertjes

 

En slopen doet een hond enkel bij verveling en stress

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

" Laat je echt niets wijsmaken
Ik heb hier bakken met speelgoed staan voor mijn honden. Ook knuffels. En jep die ondergaan hetzelfde lot, maar dat is niet erg. Dat is normaal bij een hond. Hier krijgen ze van mij ook kartonnen spullen die ze dan mogen slopen. Het is heel normaal, zo reageert een hond zijn spanning af.
Geef de hond echt met een gerust hart knuffels knuffelen . Enkel oppassen voor de ogen dat ze die niet inslikken. 
Hier een flamingo, een grote worm, honden , en beertjes
 
En slopen doet een hond enkel bij verveling en stress "

Dankje :)

Ja de ogen gaan er idd als eerste vanaf, maar daar doet ze verder niks mee. 
Maar slopen kan toch ook uit puber gedrag voortkomen?
Maar Noor is ook een stresskip inderdaad, ze komt nog regelmatig dingen tegen op straat die 'eng' zijn, maar dat zijn echt dingen die niet te voorkomen zijn. Bijv. een kind dat voorbij loopt tijdens het uitlaten. (we gaan daar dan natuurlijk niet expres vlak langs lopen ofzo)


Maar er zit echt verbetering in, ze durft nu ook uit de bench te komen als er neefjes of nichtjes aan het eten zijn. Eerst bleef ze angstvallig in de bench zitten. Maargoed dit is een beetje off topic. 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

" Dankje :-)
Ja de ogen gaan er idd als eerste vanaf, maar daar doet ze verder niks mee. Maar slopen kan toch ook uit puber gedrag voortkomen? Maar Noor is ook een stresskip inderdaad, ze komt nog regelmatig dingen tegen op straat die 'eng' zijn, maar dat zijn echt dingen die niet te voorkomen zijn. Bijv. een kind dat voorbij loopt tijdens het uitlaten. (we gaan daar dan natuurlijk niet expres vlak langs lopen ofzo)Maar er zit echt verbetering in, ze durft nu ook uit de bench te komen als er neefjes of nichtjes aan het eten zijn. Eerst bleef ze angstvallig in de bench zitten. Maargoed dit is een beetje off topic.  "

 Ook pubertijd brengt stress met zich mee. Hormoontjes kunnen de boel ook flink op stelten zetten.

 

Onze honden zijn ook stress gevoeliger. Mede door de ontwikkeling en levenswijze in onze maatschappij. Maar het grootste deel van de fok gebeurd louter om het geld. Wil je fokkers vinden die nog louter alleen op karakter kweken ga je goed moeten zoeken. Dus onze honden krijgen het steeds moeilijker. Zowel lichamelijk als qua gedrag

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Diesel sloopt niets, behalve....knuffels.

Heel precies scheurt hij de stof los, en dan komt voor hem het leukste, de vulling eruit trekken.
Daarna loopt hij dan ook nog een tijdje met die slappe lege beesten rond te sjouwen, tot ik ze weg gooi.

Mij lijkt het ook onzin hoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier Bams, ik heb haar bananen dozen gegeven, dolle pret, dat gebeurde buiten, ze mocht er alles mee doen......binnen pluche ballen, en die heeft ze nog, niets kapotgemaakt , niets, buiten de kartonnen bananen dozen die ze heerlijk sloopte, denk ook dat je het kan aangeven , binnen speelde ik altijd met haar met de pluch ballen, en ik zal zeker gezegd hebben , voorzichtig ermee.....ze heeft ze nog, de dozen zijn al heel lang weg, hahahahaha

honden page profiel DebbieDebbie 3 doggies

honden foto van Debbie

wij hebben twee knuffelkillers maar ze killen helaas ook wel eens andere dingen...... bank, kozijn, plint, pantoffels en kast 

 

Alleen ruby kan op de bank.. beetje gek rose denkt dat ze er niet op kan (dat laten we haar geloven hahaha ze is ook net te klein voor de sprong en tot nu toe komt ze er niet op) Maar omdat ruby er alleen op gaat vond ze ook dat de bank van haar was en was van mening dat de kussens wel eens mooier gemaakt konden worden... Dit was het begin naar een maand deed ze het nog een keer.. nu mag ze uiteraard niet meer op de bank.. 

 

Maar buiten dat ook tegen ons werd gezegd door die knuffels slopen ze juist ook meer sloopte in huis, wij tijdje alles weg en ieder 2 speeltjes gegeven en toen werd juist opeens aan alles geknaagd.. tandje zijn al lang gewisseld (zijn 1,5 pubervolwassen haha) en ook in orde maar zij hebben heel veel dingen nodig ze houden echt van spelen de hele dag door. Worden genoeg bezig gehouden wandelen minstens 3x per dag tegen een uur of langer. En ze hebben elkaar dus je zou zeggen genoeg te doen haha

 

Denk dat het beetje aan het beestje ligt, ruby en rose vermaken zich uren alleen met een knuffel. Precies wordt het ene naadje opgezocht en uren op gepeuterd. Tja als je hondje daar plezier aan heeft lekker doen. Geloof niet dat het aanspoort dat ze opeens alles mogen/kunnen slopen! 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^