Moet ik deze fok melden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Hallo allemaal!

Het is al een tijdje geleden, maar ik zit er nog steeds heel erg mee. Voordat we onze Max uit het asiel hebben gehaald, zijn we gaan kijken voor een pup. We gingen kijken voor een Mopshondje. Mijn vraag aan jullie is moet ik deze fokker melden? Wat kenmerken op een rijtje die mij lieten bibberen:

1. Ze fokken: Vlinderhondje, West Highland, Husky, Bordeaux, Mopshond en Chihuahua. Ik vond het echt een regelrechte ramp al die rassen! Of ligt dat aan mij?

2. In huis: waren er enkele mopshondjes van net 8 weken, en had het vlinderhondje ook al puppy's...

3. We mochten nergens anders kijken als in die kamer! Waar misschien wel twintig honden zaten! (inclusief puppy's)

4. De puppy's van de vlinderhond zaten in een grote bak en toen wij binnenkwamen zette hij snel de vlinderhond moeder erbij. Volgens mij is die bak puur voor het oog, want bij de erkende rasfokkers zag dat er heel anders uit!

5. De moederhond was (let op:) op vakantie. De pups waren net acht weken! Precies op die dag. Ook de vader, weet niet of dit belangrijk is, was er niet. 

6. De puppy had een buik zo groot als een ballon. Het zag er raar uit met derest van zijn lichaam en hij was ook echt aan het waggelen. Die man zij dat hij toevallig wat veel gegeten had... (?). Hij had het eten van een ander pupje ook opgegeten. Op internet las ik: wormen!

7. Nu we een Europees Paspoortje hebben van Max, zit ik steeds terug te denken aan het paspoortje wat we toen in handen hadden. Het leek wel alsof het nep was...

Ik weet dat ze hier gewoon mee doorgaan en we hebben de pup met moeite moeten achterlaten. Die man begon tegen ons te schreeuwen en was absoluut niet vrolijk, sowieso de hele tijd al niet. Hij rookte terwijl hij de puppies vasthad en bovendien was het hele huis dicht. Overal waren de deuren dicht. We mochten nergens kijken... Hij heeft ook niks over ons gevraagd! Achteraf gezien zou het, door de tijd die wij weg zijn, niet eens mogelijk zijn op dit moment om een puppie te nemen. Ik ben namelijk vier uur per dag weg en dit kan ik ook niet veranderen op het werk. Wat nu? Ik heb hem al gemeld bij koophiernooiteenhond ofzoiets, die site. Maar hij staat daar nog steeds niet op. Ik wil actie ondernemen! Deze mensen moeten gewoon stoppen als er sprake is van een vervelende fok (om het maar netjes te noemen). Maar is dat hier het geval? 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Jouw verhaal is met ieder woord de exacte omschrijving van de ultieme broodfokker!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Alleen al op basis van punt 1 zeg ik "JA, MELDEN!"

En het wordt alleen maar erger... 

 

Dat vader er niet is kan natuurlijk, niet elke fokker heeft vader én moeder in huis, maar moeder moet er gewoon zijn. Moeder op vakantie? Dat is wel een héle slechte smoes... 

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Ik vond het dus ook een hele slechte smoes. Dit zou mijn eerste hond worden en heel slecht ingelezen kwam ik daar aan, maar zelfs daar dacht IK al bij: wat???

Waar kan ik het nu het beste melden?

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Loesje weet dat allemaal.

Loesje, help, je expertise gevraagd.

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Wie is Loesje? :)

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Nog een andere vraag: mag ik hier gewoon dat adres neerzetten en die website? Misschien hebben andere mensen ook ervaringen.. Maar lijkt me dat dat niet mag toch?

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Loesje weet veel van dit soort dingen. Maar ze regeert vanzelf wanneer ze tijd heeft.

Cindy, adres en website neerzetten mag toch niet?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik zou de dierenambulance belllen, 144

Denk  dat ze zeker zullen gaan kijken!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat een drama.

 

Wel heel goed dat je bij de hondenhandelaar je niet hebt laten verleiden om een pup mee te nemen. Dit zou rechtstreekse steun aan de broodfokkerij geweest zijn. Helaas worden we daar regelmatig mee geconfronteerd op dit forum.

 

De smoes moederhond op vakantie is voor mij nieuw en niet erg slim. Meestal wordt gezegd, dat de moeder wordt uitgelaten.

 

De pups zijn grotendeels uit de erbarmelijke broodfokkerij in Oost Europa. Daar worden de fokhonden beschouwd als productiemachines. De honden worden gehouden in donkere smerige schuren. De teven worden bij elke loopsheid gedekt. Het transport vanuit de Balkan naar o.a. Nederland en België vindt plaats met kleine busjes, waar veel pups in benches worden gepropt. Men ziet wel hoeveel pups er nog leven bij aankomst in NL of BE.

 

Sinds eind december 2014 mogen zowel in Nederland als België geen pups onder de 15 weken worden geïmporteerd, die in de 12e week zijn ingeënt tegen rabiës. Wanneer heb je dit meegemaakt?

 

Met de Europese paspoorten, die deze honden meekrijgen, is geknoeid. Entingen zijn bijgeschreven, die niet gegeven zijn. Dit is bloedje link i.v.m. zeer besmettelijke hondenziektes (rabiës, parvo, hondenziekte en hepatitis). In het paspoort staat ook een gezondheidsverklaring; vaak door fake dierenartsen ingevuld en gestempeld; of dierenartsen die samenwerken met de broodfokkers. De paspoorten woren uitgegeven in Oost Europa.

 

Je mag wel de plaats noemen waar je deze vreselijke toestanden hebt meegemaakt. Er zijn broodfok lijsten zowel van NL als BE; zoals deze http://www.koophiernooiteenpuppy.com/lijst-met-bekende-broodfokkers-2/

 

Het zou goed zijn als je een klacht zou indienen.

 

Voor Nederland kan je het beste terecht bij een inspecteur met opsporingsbevoegdheid van de Koninklijke Hondenbescherming. Bel de inspecteur die het dichtst bij deze hondenhandelaar woont.

Je kan deze inspecteur dezelfde gegevens verschaffen, die je in je openingpost hebt geschreven. Hij moet wel je naam weten, maar die wordt aan derden niet bekend gemaakt.

 

https://hondenbescherming.nl/ik-wil-helpen/ik-wil-weten-wat-jullie-precies-doen/inspectiedienst/

 

Ben je van België, laat dat dan even weten, dan geef ik je de contactgegevens van de Federale Overheid, Dienst Dierenwelzijn.

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Bedankt! 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Intussen is het duidelijk, dat dit een handelaar in pups uit Oost Europa is. Opereert vanuit Heerlen. In Heerlen en omgeving zijn meerdere broodfokkers/hondenhandelaren in pups uit de Balkan.

 

Deze hondenhandelaar verkoopt volgens zijn website look-a-likes pups (hij noemt dit zelf n.b. raszuiver) van o.a. Shih Tzus, Franse Bulldogs, Mopshondjes, Teckels, Border Collies,  Golden Retrievers, Labrador Retrievers, Siberische Huskies, Vlinderhondjes, Beagles , West Highland White Terriërs, Huskies, Bordeaux Dog, Chihuahua's ...........................

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Een rasechte broodfokker dus!

Thanx Loesje.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^