Interne hondeschool?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Viktor (Gast)

hallo, ik heb 6maanden geleden een amerikaanse stafford gekocht en ik hou ziels veel van haar maar het probleem is dat ze nooit rustig is. Ik ben naar een hondeschool geweest voor 1maad en een half en heb er werkelijk niets geleerd, de rede is omdat mijn hond altijd rond springt en blaft, mijn hond is inmiddels 10maande oud en ik dacht dat de hond toch al uit zijn puppy faze zou zijn maar blijkbaar nog niet zoals ik al zij ze is wild ze plast en doet haar behoefte binnen en het lijkt altijd als ik haar staf geef dat ze het snapt maar dan toch 20minuten later is ze het al vergeten en doet verder dus ik dacht aan een interne hondeschool en zou willen informeren of het het geld wel waard is zoals 510eurp voor 3weken, en zou er wel echt verandering zijn in die 3weken?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk dat je gewoon flink met je pup moet oefenen. Op de hondenschool krijg je handvaten aangereikt en leer je de oefeningen juist te doen aan jou op dit thuis in de praktijk consequent voort te zetten. Evenals het zindelijk  maken. Begin opnieuw met zindelijk maken; na het eten, slapen en spelen hup naar buiten plas en als het moet een hoop laten doen. Verder kun je zo'n 4 tot 5 keer per dag een leuke wandeling maken.

 

Misschien zou je een andere hondenschool kunnen zoeken die jou wel de trainingen kan geven die je nodig hebt??

 

Een hond naar een interne hondenschool doen zou ik zelf nooooooit voor kiezen, je moet gewoon zelf flink aan de slag dat zullen ze ook daar in die interne hondenschool doen en dan nog heb je de kans dat wanneer je de hond weer thuis hebt deze de dingen die hij op de hondenschool heeft geleerd nog lang niet thuis doet.

Viktor (Gast)

dat is waar maar het probleem met de hondeschool is de school niet maar het gedrag van mijn hond ze is veel te wild en na 15 lesses was ze even wild dus ik weet echt niet hoe ik haar rustig moet krijgen

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien kan een goede gedragstherapeut helpen??

 

Wat doe je verder op een dag? Krijgt je hond genoeg uitdaging? Neus gebruiken dmv hersenwerkjes die je samen met de hond moet doen?

Kijk hier eens naar:

http://www.hersenwerkvoorhonden.nl/basis/

 

Bij veel honden helpen deze spelletjes en worden ze rustiger. Ze kunnen zo hun ei kwijt zeg maar. Doe dit wel samen en let op dat je niet te moeilijk begint. Help je hond waar nodig.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik ga met Ruby mee

 

stop in elk geval met de hond te straffen, maar voorkom het gedrag wat je zou willen straffen. Dat scheelt misschien al een heleboel in drukte met de hond.

 

In welke situaties blaft je hond?

 

Ik zou zeggen, leer hondentaal, een goed begin is dit artikeltje

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien 

en deze

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 kijk ook naar je eigen houding hierin, begrijpt de pup wat jij bedoeld, leg je niet teveel druk op de pup, hoe is je stem, graai je niet in de etensbak, kan de hond rustig eten, wordt de hond met rust gelaten als ze slaapt, is er balans tussen beweging en rust,  etc. etc.

 

edit: ik zou de hond zeker niet intern bij een hondenschool geven, en dan na drie weken de perfekte hond terugverwachten. Wie weet wat er met een hond gebeurd daar. Alles draait om vertrouwen en goede communicatie tussen baas en hond, en dat bouw je niet in drie weken op. Ik zou mijn geld dan liever in een goede gt steken die verstand heeft van hondentaal en die jullie situatie ter plekke beoordeeld en dit met jou bespreekt.

 

honden page profiel JessicaJessica

Mag ik vragen welke hondenschool?

 

Er zal zeker iets veranderen als je hond daarheen gaat. Maar de vraag of de verandering standhoud als de hond weer terug komt bij jullie, ligt aan jullie. 

Anoniem (Gast)

Sloeber in kontich is de hondenschool

honden page profiel ElianeEliane

Wat zou het handig zijn wanneer we de hond zouden kunnen binnen doen net als de auto wanneer er problemen zijn. Maar zo werkt het helaas niet.

Het is belangrijk voor de relatie en voor de toekomst dat jij je hond degelijk leert kennen.

Jouw hond loopt momenteel over van stress, vandaar dit gedrag. En als je haar naar zo'n internaat zou doen, gaat het er echt niet op beter op worden.

Geraak je tot in Grobbendonk om les te volgen?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^