ontstoken tepel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Hallo,

Onze hond Bella heeft 2 weken geleden 4 pups gekregen. Gisteren was ik met haar bij de dierenarts i.v.m. controle van de wond van de keizersnee. De dierenarts heeft ook meteen naar de tepels gekeken/gevoeld. Deze zagen er goed uit en voelde verder prima aan. Vanmorgen ontdekte ik dat er een rode plek bij één van haar tepels zit, zie foto.

Is dit een ontsteking aan de tepel of heeft iemand een idee wat dit kan zijn?

gr. Melissa

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Tessa

zoals ik het op de foto zie is het gewoon een blauwe plek van het zuigen van de pups, ze maken een soort vacuüm en dat geeft soms een soort zuigzoen effect :-)
Een mastitis (ontsteking) voelt hard aan, alsof er knobbels in de tepels zitten. Kun je er wat melk uit drukken? zolang dat gewoon wit/crèmig is is er niks aan de hand. Is het geel/bruin/rood dan is deze melkklier ontstoken.

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Hallo Tessa,

 

Bedankt voor je reactie! er kan er inderdaad melk uit drukken, deze ziet er prima uit. Wat onze Bella betreft ben ik vaak overbezorgd, haha. Fijn dat zo'n hondenforum bestaat!

 

Groetjes Melissa

Volgende forumvraag: afspenen pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^