Geen HD of wel??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nova (Gast)

Hoi allemaal, Mijn vraag gaat over mijn hond Nova. Aangezien er vermoeden was dat Nova misschien wel eens last kon hebben van haar heupen zijn er rontgen foto's gemaakt. Deze foto's zijn gemaakt omdat ze pijn aangaf bij het bevoelen en bewegen van beide heupen. Het rare is dat ze hele goede heupen heeft op de foto's. Hoe kan dit? Heeft iemand daar ervaring mee? Op dit moment krijgt ze een pijnstiller en ontstekingsremmer en het lijkt net alsof ik weer een hele andere hond in huis heb. Ze wil weer spelen en is hartstikke blij met wandelen. Uiteraard super fijn dat het zo goed gaat doormiddel van de pijnstiller maar de oorzaak van de pijn is toch ook wel handig om te weten. Er zijn ook van de knie (beide kanten) foto's gemaakt omdat ze ook hier pijn aangaf. Ook op deze foto's was niets geks te zien. Hoop dus dat iemand hier ervaring mee heeft en mij advies zou kunnen geven.  Alvast bedankt!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Zijn de foto's beoordeeld door de dierenarts of door een orthopeed? 

 

Ik zou zeker willen weten wat de oorzaak is idd.

Hoe oud is jullie hond? 

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Goede opmerking van Yara! Mijn DA heeft ooit eens iets gezien op een foto, maar uiteindelijk bleek de orthopeed het er helemaal niet mee eens te zijn. Soms lijkt iets goed of slecht op de foto, terwijl dit niet zo is.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Kan ook zijn dat t probleem in de rug zit, en uitstraalt naar de heupen.

Nova (Gast)

Bedankt voor het reageren.

Op dit moment heeft alleen mijn huidige dierenarts de foto's beoordeeld. Er zou ook nog een andere naar kijken en daar hoor ik morgen meer over. Alleen ben ik bang dat die specialist ook geen andere mening zal hebben. De foto's zagen er ook namelijk goed uit. Heb bij vorige honden ook altijd foto's laten maken voor het sporten en haar heupen leken toch verdacht veel op de goede heupen van mijn vorige honden.

Nova is net een jaar oud dus nog lekker jong.

Nova (Gast)

Haar rug is bij de dierenarts ook helemaal bekeken en bevoeld maar daar gaf ze absoluut geen pijn aan. Ze gaf alleen pijn aan bij de heupen en haar knie.

Al kan ik het morgen nogmaals met mijn dierenarts bespreken.

 

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Mijn hond zakte trouwens ook door zijn heupen toen hij jong was. Leek alsof hij verlamd was. Paar keer gebeurt, foto's gemaakt. Alles was is orde. Pijnstillers ging hij goed op. Uiteindelijk is het vanzelf overgegaan. Nooit geweten dus wat er aan de hand was. Dus houd moed, misschien heeft hij er straks nooit meer last van!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik zou met de foto's en de hond naar een goede orthopeed gaan. 

En vanaf daar dan verder kijken. 

Het hoeft natuurlijk geen hd te zijn, maar ze geeft wel pijn aan, dus ik zou toch even verder willen zoeken. 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Wat is het voor hond? Waar komt ze vandaan? Heb je het aan de fokker verteld?

Nova (Gast)

Bedankt weer voor het reageren!

 

Sowieso wil ik verder gaan onderzoeken waar de pijn dan vandaan komt. Er moet een verklaring voor die pijn te vinden zijn zou je zeggen.

 

Het gaat om een Australian shepherd. Heb haar als pup van 4 maanden in huis gekregen van mensen die haar te druk vonden (heb nog nooit zo'n rustige aussie meegemaakt). Heb geen idee verder van welke fokker ze komt omdat ze geen stamboom heeft.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Je kan heel goed een pijnlijk gewricht hebben zonder dat er op een rontgenfoto veranderingen zichtbaar zijn. 

 

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Rugpijn straalt uit naar achteren. Misschien rx van rug laten nemen ook. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Banden, aanhechtingen, gewrichten kunnen pijnklachten geven. Spieren, pezen geven nauwelijks pijn als er wat mee is.

Doe je veel met je hond, achter ballen aanrennen, springen, draaien, slidings maken.

Het kan over belast zijn. 

Rust, rechtuit bewegen. Geen pijnstillers als het overbelast is, dan los je dat niet op.

Agua therapie is ook erg goed.

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Ik heb momenteel hetzelfde aan de hand :) Zelda is nu bijna 24 weken en mankt al eventjes. Met ontstekingsremmers en voedingssupplementen gaat het veel beter. 

 

Bij haar is dit het probleem volgens onze dierenarts + kinesist: haar ligamenten zijn al op volwassen lengte, waardoor als ze bruuske bewegingen maakt, haar heup uit de kom dreigt te gaan. Haar spieren (gewrichtkapsels,heupkapsels) zijn nog niet sterk of volwassen genoeg om deze beweging te kunnen tegen gaan. Ze overwerken zich dus => ontsteking.

 

Ik volg nu hydrotherapie voor haar spieren te verstevigen. En wandel heel traag met haar :) + de oefeningen die ik mee krijg van de kiné op zich.  Nu ben ik aan het afbouwen qua pijnstillers en de dierenarts zei dat als ze nog een groeispurtje krijgt en haar spieren gevormd zijn dat dit over gaat zijn. De kinesist bevestigt dit. op 9 a 10 maand moe ik nog een controle foto laten maken. Als ze dan zien dat haar heupjes niet meer goed zijn, kunnen ze op tijd ingrijpen..

 

Hoe oud is je pup?

honden page profiel RenateRenate

Jasmien, net een jaar, lees ik.

Kunnen dat nog "groeipijnen" zijn?

Nova (Gast)

Bedankt weer voor het meedenken. Super fijn!

 

Kan een hond lang last hebben van pijnlijke gewrichten? Ben namelijk voor mezelf even aan het denken en doen want volgens mij heeft ze waarschijnlijk al een hele lange tijd pijn gehad.

 

Zoals ik al vertelde heb ik Nova met 4 maanden hier in huis gekregen. Vanaf het begin was het geen drukke pup. Ze speelde soms wel eens met mijn andere hond maar niet vaak en lang. Daarnaast is ze ook bij mij nooit zo speels geweest. Vandaar dat ik er nooit wat achter heb gezocht.

 

Met ongeveer 7 maanden begon ze aan de riem lelijk te doen naar andere honden. Ik dacht toen dat ze gewoon wat angstiger begon te worden omdat ze vlak daarvoor een negatieve ervaring met een lompe hond had gehad. 

 

Alleen nu krijgt ze dus die pijnstilling en ontstekingsremmer en nu wil ze opeens wel spelen. Ze komt met speeltjes naar mij toegelopen, ze daagt mijn reu uit om met haar te spelen ( normaal was het altijd andersom) en buiten is ze ook weer vriendelijk naar andere honden. Ze gaat zelfs uitdagen tot spelen.

 

Waardoor ik dan ga denken dat die pijn dus al heel lang speelt. Ze is zo compleet anders. Ze heeft als jonge hond altijd rustig aan gedaan dus dan vind ik het als leek raar dat ze dan zo lang last zou hebben van pijnlijke gewrichten.

 

Maargoed vandaag hoor ik meer van de dierenarts dus ik wacht eerst dat telefoontje af maar ik blijf het allemaal zo raar vinden.

 

Ben duidelijk toch een beetje dom

Nova (Gast)

Jeetje Jasmien, wat heftig van Zelda zeg. Zo jong en dan al zo veel zorgen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nova, je hond krijgt ondanks de goede heupen toch pijnstillers.......hou je hond eens twee weken lang aan de lijn, wandel rustig in draf met dr, en alleen recht lijnig, ga niet over belasten dat kan ook een oorzaak zijn dat ze last van de heupen en gewrichten heeft, probeer dat eens twee weken uit, alleen rechtlijnig lopen, in een rustige draf, niet in telgang.... en niet laten spelen, wandelingentjes van hooguit 15 minuten en dat een paar keer per dag, en twee weken lang rechtlijnig aan de lijn.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik ben benieuwd wat de andere dierenartsen gaan zeggen! dus ik volg even 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Nova, je bent absoluut niet dom! 

Dit had je toch niet kunnen weten. Achteraf is alles altijd heel makkelijk. 

Het zou zeker kunnen dat het al langer speelt, haar gedrag naar andere honden toe, kan door pijn worden verklaard.

Maar het is ook geen makkelijk ras, ken er meer die moeite met andere honden hebben, 

En of je pijn in je gewrichten kan hebben, denk maar aan reuma.

 

Zou haar wel helemaal laten nakijken. Bloed, of er ontstekingscellen zijn, misschien calsium te kort of iets degelijks. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^