Hoge dierenartsrekening ?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Drib had medicijnen nodig en heeft die gehad, wetende dat ze slecht op medicijnen reageert. Ik zag op dat moment echter geen andere uitweg en heb het gegeven. Het gevolg is dat ze nu echt super ziek is en aan het ontgiften. Zondag ochtend trof ik haar zeer beroerd aan. Ze kon niet eens haar kop op tillen en had in 1 nacht een Mega abces ontwikkeld die ook open was gesprongen en nog een hotspot + heel veel jeuk over haar gehele lijf.

Ik had 2 keuzes:
- Bij mijn reguliere da die vermoedelijk normaal tarief zou rekenen (30 euro), maar het probleem niet zou erkennen/weten op te lossen op een geschikte manier (ab en prednison zijn immers geen geschikte manier in deze situatie).
- Naar een reguliere arts die op zondag geen extra tarieven rekent, 30 minuten enkele reis is, vermoedelijk geen "troep" in mijn hond stopt en overdreven duur is.

Het werd dus de 2e keuze. De rekening vind ik wel schandalig voor een da die geen extra zondag kosten rekent:
40 euro voor 10 minuten consult
13 euro Anaalklieren
25 euro om 2 wonden kaal te scheren en een zalfje te smeren.
30 euro voor het zalfje.
21 euro voor een kap.
Totaal: 129 euro...

Bij de reguliere da was dit waarschijnlijk het plaatje geweest:
30 euro consult
0 Euro wond verzorging
0 euro anaalklieren
50 euro ab/prednison
10 euro voor een kap
Totaal: 90 euro

Ik heb best moeite met de prijzen die de "holist" praktijk rekent voor een reguliere aanpak, maar bij mijn normale da was ik of mijn hond kwijt geweest of ik had alsnog door gemoeten naar de "holist" met een nog ziekere hond.

Ik zelf vind dat met die hoge consult kosten (40 euro) er echt niet apart gerekend hoeft te worden voor anaalklieren of wondverzorging.

Wond verzorging kan ik zelf ook wel (doe ik de hele week al). Voor alleen anaalklieren zou ik echt naar mijn normale da gaan. Ik ga daar echt niet 23 euro en 50 minuten extra voor neer tellen/rijden.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"  Bij ons zat het er inderdaad bij... dat ben ik vergeten maar dat is zo want daar betaal je ook voor. "

 Ah oké, ik wist niet dat dat er normaal bij zat.

honden page profiel --

Als jij een nachtdienst in t weekend draait wil je toch ook graag 200% betaald krijgen? T is een smak geld maar "teveel betaald" nee. Vind ik niet.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Hmmm... sommige zaken zijn echt wel 'over betaald'. Neem nu een notaris, die rekent al 200 euro voor enkel het zetten van zijn handtekening. Doet hij er nog een of ander copietje bij, dan mag dat kennelijk ook al een paar honderd extra kosten.
En zo zijn er ook echt genoeg andere beroepen waarin nogal met een hark geschreven wordt als de factuur opgesteld moet worden.

Echt niet alle prijzen zijn fair, daar mag best op gelet worden en liefde verzoet en vergoeilijkt echt niet alle onkosten. Recht is nog altijd recht, en krom nog altijd gewoon krom! zag ik nu in Utopia een kip die voor 400 Euro opgelapt moest worden via stichting red een kip?? come on zeg!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"
zag ik nu in Utopia een kip die voor 400 Euro opgelapt moest worden via stichting red een kip?? come on zeg! "

 Misschien legt ze gouden eieren.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Misschien legt ze gouden eieren.
  "

 hahaha

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

"  Misschien legt ze gouden eieren.

  "

 Dat moet wel O-)

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Dieren mishandeling in schiedam
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^