Help!!! Twee jonge teefjes, vechten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LotkeLotke

ik vertel het verhaal even kort en bondig, wellicht dat ik het straks kan uitbreiden.

Wij wilde een tweede hond, natuurlijk een oudere omdat onze Stabij maar 5 maanden is. Wat op internet gespeurd, asiel, fora en MP. Op MP een leuke advertentie gezien dat vanwege scheiding waren zij op zoek waren naar nieuwe huisjes voor hun honden. Afspraak gemaak voor gistermiddag, eenmaal aangekomen bleek dat beide honden weg waren en alleen de pup over was.

Onze Stabij was leuk met de andere pup aan het spelen maar nog een pup zag ik niet zitten, dus dat natuurlijk aangegeven. Al gauw vertelde ze wat meer over de situatie waar ze in zat, mevrouw was dakloos na scheiding en ze woont nu in bij een kennis/vriend. Vriend heeft agressieve hond die niet kan opschieten met andere honden. Ze was dus erg wanhopig.

Wij stonden buiten, en werden later door die kennis naar binnen uitgenodigd..... wat we daar zagen... Pfff het huis was gewoon een vuilnisbelt, plas op de grond, veelste veel honden, raam met tape afgedicht achter, gescheurde bank waar je de frame van kan zien en vooral heel veel vieze rook. (En dat van een roker)

Verhaal kort.. we hebben de pup meegenomen. Ik kon het niet over mijn hart halen om de pup daar te laten.. Ze zou haar aan iedereen hebben meegeven voor een tientje. Pup was trouwens duurder maar zonder er over te beginnen zakte ze 70% in prijs.

Ik probeer dus onze lokale dierenasiel te bellen maar helaas zijn ze pas om 12.30 bereikbaar. Ik weet niet wat ik moet doen... Ze 'vechten' af en toe.. Mijn Stabij zoekt haar steeds op.. Weet niet of het speels is. Ze zijn nu gelukkig rustig, daarom kan ik dit verhaal typen. Kan iemand beoordelen of dit onschuldig is? ik heb een video gemaakt. Even kijkenof ik dit kan uploaden.

En wa doe ik aan de situatie daar in huis? Kan je daar ergens melding van maken?

dankjewel voor het lezen!

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Zo kan je daar moeilijk iets van zeggen.  Wat bedoel je met vechten?

Het zou me verwonderen dat dit écht vechten is.

Probeer die video te plaatsen, dan kunnen we het veel beter beoordelen.

En waarom bel je het asiel?  Wil je haar daar naartoe doen?

 

Over de situatie daar, zou ik gewoon dierenbescherming bellen en aangifte doen.

honden page profiel LotkeLotke

https://youtu.be/Rpo6-v9d2PU

 

Volgens mij is het gelukt.

 

honden page profiel --

Je hebt in ieder geval je hart op de goeie plek! Wat voor hond is de pup en hoe oud is de pup?

Grote kans aan de situatie die je beschrijft dat de pup qua opvoeding ed wat achterstand heeft opgelopen  en dat maakt het niet makkelijker maar zeker niet onmogelijk.

Nu ben je er een beetje in gedwongen maar ik neem aan dat je er wel 300% voor gaat.. ik hoop wel dat je dat doet want 2 teven is niet altijd een ideale combi en je wil een hele hoop gezeik in de toekomst voorkomen.

 

Hoeveel verstand heb je zelf van honden? Ik bedoel: kun je zelf goed lichaamstaal en kalmerende signalen lezen? Ik zou daar als eerst mee beginnen. Lees je in op kalmerende signalen.

Als 2e geef ze beide even een time out plek. Geen straf dus, maar een plekje voor zichzelf waar de ander niet mag komen. Leer ze nu al mekaar af en toe even met rust te laten. Als ze echt vervelend tegen elkaar gaan doen, zet ze dus even apart met wat lekkers. Ze gaan zichzelf niet leren elkaar met rust te laten.

En verder.. geef de pup ook even tijd, ze komt uit een niet al te beste ssituatie en moet ook even bijtrekken. Geef haar even.

Over een tijdje is het misschien een idee om een basis gehoorzaamheid cursus met haar te doen. Kun je alleen maar profijt van hebben.

Succes!

honden page profiel --

1 keer is genoeg.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zie op het filmpje 2 honden die flink met elkaar aan het spelen zijn.

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Ik zie ook twee vrolijk spelende hondjes.. Zorg wel dat ze beiden op tijd hun rust krijgen zodat ze niet overprikkeld raken, en probeer zelfs ook een stabiele factor te zijn.

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Ik zie ook twee vrolijk spelende hondjes.. Zorg wel dat ze beiden op tijd hun rust krijgen zodat ze niet overprikkeld raken, en probeer zelfs ook een stabiele factor te zijn.

honden page profiel LotkeLotke

Beide bedankt voor de reacties!

 

ik kan inmiddels wel mijn eigen hond lezen.. Maar veel ervaring heb ik niet met honden. Ze lijkt erg enthousiast en te willen spelen (uitdagen) maar soms gaat het er zo hard aan toe dat ik niet zeker weet of het wel vriendelijk is en blijft. Vooral dat happen vind ik eng... Wil natuurlijk niet dat 1 van hun gewond raak.. En als ik zo op internet kijk en  het zinnetje "teven vechten tot de dood" lees dan raak ik hier erg bezorgd om.

De nieuwe pup is echt een schatje! Zo ver ik kan beoordelen is ze zindelijk en loopt ze erg goed aan de lijn. Ze is ook erg toegankelijk voor iedereen, absoluut niet bang in de auto en heel rustig maar wel speels.

wij wilde juist een oudere (stabiele) hond, en een heel ander ras natuurlijk. En geef teefje, vanwege de verschilligheid hierover. Dacht dat het met een reutje en teefje wel een 'veilige' optie was. Ik heb eigenlijk niet gedacht om haar te houden.

moct je de video zijn, mijn hond is de kleine Stabij zwart/wit.

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Voor mij valt het filmpje ook wel mee. Ze zijn erg stout.

Na verloop van tijd haal je ze uit elkaar als je het te gek vind worden.

Ze moeten nog wennen aan elkaar.

Jou pup vind dat kadootje vast erg leuk een vriendinnetje erbij zo te zien.

 

Het wordt een hele klus.

Als je ervoor wilt gaan .veel geduld en de alle tips die je  hier krijgt komt het vast goed.

 

Wij hebben altijd 2 teven samen gehad ging altijd goed.

Nu voor het eerst een reu en teef.

 

Knap dat je het aandurft

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Dubbel

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik ook, ze spelen gewoon.

Laat ze maar spelen, maar als het té wild wordt toch even onderbreken.

Ze zijn gewoon blij en vrolijk .  

 

En nu je twee honden hebt, zeker gaan verdiepen in lichaamstaal van de hond.  Als ze volwassen worden, kunnen ze inderdaad wel eens gaan vechten, als je de lichaamstaal in het oog houdt, kan je op tijd ingrijpen.

 

Veel plezier met je pups!

honden page profiel --

Hondenpage is een beetje van de leg.. alles word dubbel geplaatst Ghaha  

 

Ik had t filmpje nog niet gezien. Nu wel. Die 2 hebben het prima met elkaar naar de zin en vinden elkaar erg leuk!! Dus dit is geen vechten.

Maar het zijn pups en het kan dus dat ze te ruw worden of elkaar zover uitdagen dat ze geen rust meer krijgen. Bouw dit dus in. Als je vind dat het echt te gek word, corrigeer ze even rustig Door ze af te leiden. Laat ze ook even verplicht rusten/slapen.

Het word wel een werkje, 2 van die jonge bloemetjes in huis maar met wat inzet komt dat best goed!!

Lees je goed in en probeer rustig te blijven. Ze zijn niet met elkaar aan t vechten

honden page profiel LotkeLotke

Oh wat fijn om te horen! Mijn schoonopa had ook meerdere honden maar daar was t een strak hiërarchie. 

Iemand nog tips over de hond en de situatie waar ze vandaan komt. Ik weet namelijk niet zeker of mijn man (is op werk) en ik haar willen houden. De bedoeling was om haar naar het asiel te brengen, maar ik wil ook niet dat ze daar in een hok zit de hele dag. 

Iemand misschien tips hoe we een goed baasje kunnen vinden? 

En ik heb zitten googelen maar kan geen nummer vinden waar ik de misbruik en situatie daar in huis kan melden..

honden page profiel --

Ik haal het altijd Door elkaar maar je kunt altijd even de dierenpolitie bellen. 144 of 114. Ik dacht nummer 144..

En tja over weg doen kan ik niet voor je beslissen maar ze is er nu en waarom niet ervoor gaan?  Puur omdat het 2 teefjes zijn? Met inzet komt dat heus goed..

Nu naar het asiel doen help je haar van de wal in de sloot...

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Dat is zeker geen vechten. Ze zijn gewoon (wat druk) aan het spelen. 

Dat happen naar elkaar is gewoon voor jonge honden.

Als ik het goed las zijn er geen honden meer daar in huis toch?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik snap het niet echt. Eerst willen jullie een tweede hond, die heb je nu en dan wil je haar naar het asiel brengen? Waarom heb je dan die hond daar gehaald als je haar naar t asiel wilt brengen? 

 

Dat 144 bellen, dan kan nooit geen kwaad. Het is niet een heel veilige omgeving waar de honden zitten als ik dat zo lees.

honden page profiel LotkeLotke

Dankjewel! Het is 144. Ga zo bellen... Laat wel even weten wat ze er van zeggen.

het is niet zo dat ik haar niet wil houden.. Alleen alles is zo snel gegaan en ik wist niet of ze elkaar wel zo leuk vonden. We waren gister pas om  22.00 uur thuis. 

Het is nu gewoon even een onrealistische situatie.. We vertrokken gistermiddag niet met het idee een hond mee te nemen, laat staan het tegenovergestelde van wat ons werd geadviseerd en wat wij wilden hahah. En het brengt een hoop extra 'problemen' met zich mee, 1 pup opvoeden is al veel werk..

ik weet het gewoon echt niet maar het is fijn als ik vanavond wat meer info heb en opties kan overleggen wanneer mijn man thuiskomt.

 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Dankjewel! Het is 144. Ga zo bellen... Laat wel even weten wat ze er van zeggen.
het is niet zo dat ik haar niet wil houden.. Alleen alles is zo snel gegaan en ik wist niet of ze elkaar wel zo leuk vonden. We waren gister pas om  22.00 uur thuis. 
Het is nu gewoon even een onrealistische situatie.. We vertrokken gistermiddag niet met het idee een hond mee te nemen, laat staan het tegenovergestelde van wat ons werd geadviseerd en wat wij wilden hahah. En het brengt een hoop extra 'problemen' met zich mee, 1 pup opvoeden is al veel werk..
ik weet het gewoon echt niet maar het is fijn als ik vanavond wat meer info heb en opties kan overleggen wanneer mijn man thuiskomt.
 
 
  "

 daar had je dan van te voren over na moeten denken. Beetje een ondoordachte actie vind ik dit dan. Verder denk ik niet dat je extra problemen krijgt wat opvoeden betreft, ja het is wat extra werk. Maar in principe hebben jullie hier zelf voor gekozen. 

Je gaat immers geen hond kopen om het vervolgens bij het asiel te droppen.

honden page profiel --

Ben het er wel mee eens maar ik denk dat Lotke er meer aan heeft nu gewoon welkom geheten te worden hier zodat ze tips kan krijgen, dan een beetje afgekraakt te worden. Schieten we niks mee op...

 

Laat het even rustig bezinken.. Ik vind het heel verdrietig als ze weer naar het asiel moet nu.. gaat me echt aan t hart. Denk er goed over na. Ze is nu bij jullie en heeft daar zelf niet om gevraagd.. 

Als ze echt perse weg moet breng maar hier.

honden page profiel LotkeLotke

" Dat is zeker geen vechten. Ze zijn gewoon (wat druk) aan het spelen. 
Dat happen naar elkaar is gewoon voor jonge honden.
Als ik het goed las zijn er geen honden meer daar in huis toch? "

 Er waren 12 herder puppys en een herder in de tuin.. Volgens mij waren er meer honden maar het raam naar de tuin was afgeplakt. Die honden waren allemaal van haar vriend/kennis. De twee volwassen honden waren al weg.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Ik denk dat die 2 meiden enorm veel aan elkaar zullen hebben, ze kunnen heerlijk samen spelen. 

Ze is pas 1 dag bij jullie, als ze wat aan elkaar gewent zijn zullen ze vast niet zo druk meer samen zijn. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Och hemel dat zijn nogal wat honden, sorry verkeerd gelezen/begrepen. Ik zou zeker 144 bellen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Er waren 12 herder puppys en een herder in de tuin.. Volgens mij waren er meer honden maar het raam naar de tuin was afgeplakt. Die honden waren allemaal van haar vriend/kennis. De twee volwassen honden waren al weg. "

 Ga je 144 bellen voor dat adres of omdat je dat pupj weer kwijt wilt..? 

Ik hoop het eerste

..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Ga je 144 bellen voor dat adres of omdat je dat pupj weer kwijt wilt..? 
Ik hoop het eerste
.. "

 

Ik denk wel voor het adres. Daar was het immers niet helemaal pluis zoals in haar openingsbericht te lezen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  
Ik denk wel voor het adres. Daar was het immers niet helemaal pluis zoals in haar openingsbericht te lezen. "

 Snel doen dan!

honden page profiel marleenmarleen

honden foto van marleen

Zover ik het lees wilt Lotke 144 bellen voor dat adres omdat het er vreselijk vies is en er teveel honden lopen.
Ik vind dat alleen maar goed.

Dan de pup.
Ik zie aan het filmpje niets anders dan 2 jonge honden spelen.
Dus geen vechten.

Ook vind ik het goed dat je de pup hebt meegenomen uit de situatie waarin de pup zat.
Of je haar nu naar een asiel brengt of niet.
Beter dat ze daar in ieder geval weg is.

Als je toch nog twijfels hebt over houden of asiel zou ik dar wel snel beslissen.
Het is niet leuk als je pup gewend is aan de nieuwe omgeving en dan weer weg moet.

Beslis je de pup te houden moet je er wel voor de volle 100% voor gaan.
Overigens kunnen 2 teefjes best hoor.

Succes met je beslissing!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Waarom neem je een hondje mee en laat je de rest in de bagger achter?

 

Ze spelen wel leuk overigens

Anoniem (Gast)

Wat ik op het filmpje zie is gewoon enthousiast spelen van 2 jonge honden.

Heb hier 2 jonge teefjes die spelen ook zo. Als je het hoort denk je dat er ongelukken gebeuren maar ze hebben gewoon de grootste lol.

In het begin klinkt en ziet dat heftig maar als ze even bij elkaar zijn gaan ze hun grenzen aan elkaar geven en zal dit "anders" worden.

Dit is gewoon enthousiasme , ik vind het heerlijk om naar zo'n spel te kijken. Als het , in het begin, te fel wordt dan breek ik het af door ze te roepen en even zelf met ze bezig te zijn.

 

Let eens goed op hun gezichtsuitdrukking.......je ziet dan het plezier.

 

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Hierboven dat was ik....sorry......niet ingelogd

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^