Koud stukje huid op borst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Bo heeft op zijn borst een stukje huid dat koud is in vergelijking met de rest. Dit heeft hij al heel erg lang maar was het weer "vergeten" tot hij gister terug kwam van de trimster met zijn korte kapsel en ik het weer voelde tijdens het knuffelen.

Kent iemand dit? Is het "normaal"?

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Ik zou even de dierenarts bellen. Maar als het alleen koud is en niet blauwig van kleur zou ik me niet echt druk maken.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Nee, het is gewoon de normale kleur. Hij heeft het overigens al heel lang maar dacht ik ga het eens navragen. Heb het zelf ook op mijn schouder maar dat heeft te maken met de spierspanning in mijn schouders/bovenrug. Dat is ook nog een project in uitvoering maar er wordt aan gewerkt hahaha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

is het een bloot stukje ? dat daar de huid koud aanvoelt ? als dat zo is hoef je je niets geen zorgen te  maken, het haar geeft warmte, ook al schijnt er geen zon op, en een klein stukje bloot is altijd wat koeler dan dat er haar op zit, is dat niet het geval, en je maakt je toch echt veel zorgen, bij de eerste de beste keer even na laten kijken dan bij je dierenarts, niet mee blijven lopen dan.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Waar zit dat stukje huid?

 

Ik heb een kat met een kale boeddha buik, zo noem ik zijn buikje liefkozend... het is met recht een boeddha buikje wat hij heeft daar ook een beetje vetjes zitten . Maar dat stukje voelt ook erg vaak koud aan. Komt denk ik vooral omdat het en kaal is en omdat vet ook isoleert. Als hij lekker heeft liggen zonen is zijn buikje gewoon warm maar als hij op de koude vloer heeft gelegen dan blijft zijn buik lang koud aanvoelen. 

 

Nou wil ik natuurlijk echt niet zeggen dat je hond te dik is, zou niet durven!

Maar als de huid niet anders van kleur is zal ik me er niet zo snel zorgen om maken. Maar bij twijfel kan je natuurlijk altijd even bij dierenarts langs gaan, want voor hetzelfde geld heeft hij idd ook iets met zijn spieren of doorbloeding.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Bo heeft weinig blote stukjes huid (lees: eigenlijk geen, dikbehaarde schnauzer die hij is hahaha). Als ik hem even dicht tegen me aan hou dan wordt het ook wel warm hoor maar als we buiten hebben gelopen (nu dat het wat koeler is), voel je duidelijk dat het kouder is dan de rest. Het zit in het midden van zijn borstkas. Normaal zal het altijd wel zo zijn al het koud is maar omdat hij nu net getrimd is en alles is korter en zijn borst opgeschoren voel ik het opeens weer.

Ik maak me er overigens geen zorgen over, was meer een soort vraag van "hebben meer honden dit"?

Hahaha nee ben niet bang dat je Bo dik noemt hoor, hij is aan de stevige kant maar niet dik. Nu is het net een kaalgeplukte kip.. Ziet er niet uit maar goed, haar groeit weer aan!
Zou inderdaad heel goed kunnen dat vet isoleert. En ach, een buddhabuikje! Hoe schattig ;-)

Volgende forumvraag: Vlooien!! Brrr....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^