Welke heupgordel en waar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Een vraagje, ik wandel nu met twee hondjes en om mijn handen vrij te hebben, zou een heupgordel een oplossing kunnen zijn.
Ik ben dus op zoek naar een heupgordel die ik over mijn jas kan aandoen en waaraan ik mijn beide honden kan vastmaken.

Tot hiertoe heb ik het met een politielijn gedaan, maar dat kruipt dan weer onder mijn T-shirt (in de zomer) en schuurt dan. Onze kleinste maak ik vast aan mijn heuptasje met een karabijnhaak. Ik vind het echter maar wat omslachtig allemaal.

Een heupgordel zou dus een oplossing zijn en als die heupgordel dan ook nog bv. mijn heuptasje zou uitschakelen (tasjes aan de gordel) zou dit helemaal fantastisch zijn.
De heupgordel moet natuurlijk ook wel tegen een beetje trekkracht kunnen omdat er twee honden zullen aan vastgemaakt worden en één van de twee durft wel eens opeens een uitval doen naar een interessante struik!

Weet iemand van jullie waar ik zoiets kan vinden? Het is zoveel makkelijker als ik niet steeds die lijnen moet vasthouden! ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Mag ik even volgen Martine?

Ik heb ook interesse, ook al heb ik maar 1 hond....

honden page profiel JasmienJasmien 3 doggies

honden foto van Jasmien

ik volg!

 

Ik vraag mij ook eigenlijk af, als er een soort heupgordel is met een flexlijn aan. Ik denk het niet, maar misschien dat toch mensen dat weten haha :D

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Misschien kan je bij Mushingsupplies kijken? Bij canicross en daar hebben ze wel stevige heupgordels. Of via Google zoeken naar heupgordel canicross. 

 

Ik raad je die zwarte die op oa Zooplus staat in elk geval af :P niet stevig genoeg! Hij rekt nogal mee hahah helemaal niet erg hoor maar na een tijdje zakt ie dus zo over je kont heen. 

 

 

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"
 
Ik vraag mij ook eigenlijk af, als er een soort heupgordel is met een flexlijn aan. Ik denk het niet, maar misschien dat toch mensen dat weten haha :-D "

 

Dan zou je denk ik gewoon een heupgordel moeten aanschaffen en daaraan je flexi moeten maken :)  zijn geen speciale gordels voor. Zit vaak een lijn aan met vering erin ivm gebruik voor canicross. Lijkt me trouwens niet heeel handig, een heupgordel met flexi lijn eraan :P 

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

Ik volg ook.

 

had laatst bij discus een hele stevige gezien. Maar ben het merk vergeten....

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

Ik heb mijn heupgordel van Kiwaq ( http://www.kiwaq.be/), heel tevreden van !

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

ik heb er een van manmatt en ben er tevreden over. ik heb m wel onder mijn jas anders zit het zo opgebold allemaal. zomers heb ik er gewoon een heuptasje over.
ik heb wel een elastisch lijn eraan anders krijg ik echt een klap in mn rug wanneer een poging tot een sprintje gedaan word. ik heb er trouwens 2 redelijke honden aan, mijn husky en mijn tamaskan. maxje heb ik gewoon met een flexi in de hand mee. ikzelf zou de flexi toch niet aan de heupgordel vast durven te maken, al luistert max best goed, je kan nooit op tijd bij de stopknop komen dan.

" Ik volg ook.

 

had laatst bij discus een hele stevige gezien. Maar ben het merk vergeten.... "

 


ik heb er hier ook een bij de discus zien liggen maar die vond ik vrij smal en als je dan een sterke hond eraan hebt lijkt me dat er weinig of slechte druk verdeling over is.

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

" ik heb er een van manmatt en ben er tevreden over. ik heb m wel onder mijn jas anders zit het zo opgebold allemaal. zomers heb ik er gewoon een heuptasje over.
ik heb wel een elastisch lijn eraan anders krijg ik echt een klap in mn rug wanneer een poging tot een sprintje gedaan word.
ik heb er trouwens 2 redelijke honden aan, mijn husky en mijn tamaskan. maxje heb ik gewoon met een flexi in de hand mee.
ikzelf zou de flexi toch niet aan de heupgordel vast durven te maken, al luistert max best goed, je kan nooit op tijd bij de stopknop komen dan.

 
ik heb er hier ook een bij de discus zien liggen maar die vond ik vrij smal en als je dan een sterke hond eraan hebt lijkt me dat er weinig of slechte druk verdeling over is. "

Die smalle heb ik ook gezien, die heeft mijn zusje gekocht. Maar die bedoelde ik niet. 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

https://www.actievehonden.com/p/heupgordels-lijnen-en-halsbanden/heupgordel/canadog-canicross-heupgordel/1256

 

Ik heb deze gekocht en ik ben er erg blij mee. Je kan de honden aan de zijkant vastmaken (wat niet iedere heupgordel kan, dus let daar goed op) zodat iedere hond zijn eigen kant heeft om te lopen. Er zit een zakje en een rits zakje in, plus nog een drinkzakje en een plek waar je een flesje in kan stoppen. Ik heb mijn poepzakjes altijd in het zakje zitten, en mijn snoepjes in het rits zakje.
Ik vind het heerlijk om hands free te wandelen. Laatst bood iemand zijn heupgordel aan hier op HP. Dat is dezelfde als die ik heb alleen dan in het roze.
Ik zou ook geen flexi lijn aan de gordel vastmaken.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik maak zelf, naar wens

kunnen ook ipv ringen musketonhaken aan. Als één hond trekt, kan hij wel gaan draaien. Ligt aan hoe strak je hem doet

Volgende forumvraag: lola
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^