Wat is er toch??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hakka (Gast)

Wat is er toch?
Onze Tess is al drie dagen niet zoals ze zijn moet. Het begon eergisteren. Ze is loops, en leek er last van te hebben. Omdat ze mopperig was, en gromde bij aanraking, dachten we dat ze pijn had dus naar de da. Alles aan de buitenkant nagekeken. Geen koorts, soepele buik, helder bloed door loopsheid enz.enz. Bij een druk op ruggewervel reageerde ze, kreeg toen een pijnstiller en ontsteking remmer toegediend. Ook hebben we voor 5 dagen metacam meegekregen. Gisteren na ons avondeten begon ze heel rustig rondjes om salontafel te lopen ( leek niet op de bank te kunnen springen), liep wat op haar tenen van achterpoten, je zielig aankijken met van die droepie ogen, kortom niet happy. Dus de spoed gebeld. Konden meteen komen. Liep ze daar aangekomen weer vrolijker rond :( Toch weer helemaal nagevoeld. Was weer het zelfde als hierboven. In overleg een röntgenfoto van haar rug gemaakt. Zag er rustig uit. Alleen vond da haar maag er ietwat groter uitzien. Weer naar huis. Zonet weer heel rustig rondjes lopen, zielig kijken, onder de tafel gaan zitten, enz enz. Echt niet happy. Soms denk ik dat ze echt last heeft van haar loopsheid en zich wel heel erg zielig voelt. Maar soms denk ik ( mede door internet ) aan de ergste dingen zoals tumor, baarmoeder ontsteking, wormen, hersentumor enz.enz. Het werkt zelfs op mijn eigen maag, dat zorgen maken. Tussendoor, lijkt er dus weer niks aan de hand te zijn. Wil ook niet constant aan de telefoon hangen met da. Maar wat is er toch?? Kon ze het maar zeggen!! Sorry voor het lange verhaal, met ws schrijffouten, maar moest het even kwijt!!
Alle info, tips, geruststellingen etc zijn welkom!
Bedankt!!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik weet ook niet wat je hond precies heeft.

Alleen dat ik vaak hetzelfde heb gedaan.

Als ik vermoedde dat één van mijn beide honden iets mankeerde, zat ik al bij de dierenarts.

 

Hoe oud is je hond?

Was ze al vaker loops geweest of is dit de eerste keer?

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja wat kun je je zorgen maken he

 

misschien heeft het met de loopsheid te maken dat ze zo onrustig rondjes loopt'.

Hoe oud is je hond? Is het een grote hond of kleiner? Wat krijgt ze voor voer?

Hakka (Gast)

Onze Tess is 5 jaar. Is meestal 2 keer per jaar loops. Ze krijgt taste of the wild blokken. Het een klein hondje, kruising chihuahua.
Nu zie ik weer iets van lever shunt of zo iets op internet. Nu denk ik weer dat het dat is. Zo'n zielig langzaam loopje... lijkt er veel op. Ze heeft het ook met vlagen zeg maar...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hoe is ze vandaag? Is er verbetering? Ik zou denk ik je zorgen met de dierenarts delen en nog verder onderzoek laten doen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Het kan ook zijn dat je hond jouw ongerustheid voelt en dit over neemt of dat jij haar (onbewust) extra aandacht geeft als ze zielig doet en ze dus daarom zielig doet en dit vergeet in een andere situatie.

Maar hier vandaan kan ik natuurlijk niets zeggen over wat er nu echt is.

Als je het echt niet vertrouwd, zou ik een second opinion doen bij een andere da.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het kan zijn hoor, dat het met de loopsheid te maken heeft.

En misschien bespeurt ze een reu in de omgeving zodat ze extra onrustig is.

Ik zou zeggen, heb je een camera, film dat onrustige lopen dan eens.

Als ze vannacht niet tot rust kan komen en je morgen toch weer overleg met da wilt, dan kun je hem dat filmpje laten zien.....

En verder: zet de computer uit.... al die drama verhalen helpen je nu echt niet..  geef jezelf en je dametje wat rust; stukje wandelen nog straks en dan slapen proberen. Succes!

honden page profiel hakkahakka

honden foto van hakka

Dank je wel voor jullie reacties!
Vandaag heeft ze veel geslapen en weinig contact gezocht. Komt anders veel tegen je aan liggen. Nu wilde ze duidelijk rust, en alleen slapen. Normaal is ze er als de kippen bij, als wij iets met eten aan het doen zijn. Nu zie je dat ze geen trek heeft. Blijft liggen waar ze ligt, en is niet nieuwsgierig. Heeft wel normaal geplast en gedronken, maar net pas wat brokjes gegeten. Hierna zie je dat ze zielig gaat zitten kijken, met een ietwat bol ruggetje. Kijkt af en toe dan naar haar achterste. Ziet er niet happy uit. Alsof ze aan wil geven, dat haar buikje niet in orde is.Bij aanraking van haar buikje, gaat ze niet piepen of gillen. We kijken hoe ze morgen is, en anders denk ik dat ik een bloedonderzoek laat doen. Zouden ze daar veel aan kunnen zien? Maken ons zorgen, maar zal de pc inderdaad even links laten liggen ;-) .
Welterusten!

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Gezien de pijnreactie op de rug, en ook het lopen met een bolle rug, terwijl de buik verder soepel voelt, zou ik je hondje juist even laten behandelen door een goede osteopaat. Kijk eens op de volgende website voor wat meer informatie (misschien woon je ook wel in de buurt): 

www.osteopathievoordieren.nl 

Aan je verhaal op te maken geloof ik dat je hondje zeker baat zal hebben bij zo'n behandeling. 

honden page profiel hakkahakka

honden foto van hakka

Zo meteen weer overleg met da. Ze eet minimaal nu, en poept hele kleine beetjes. Misschien toch een sok of zo in haar maag?
Als ze heeft willen poepen/eten lijkt het alsof ze meer pijn krijgt. Dan gaat ze juist traag en bollig lopen. Die pijn lijkt ze met vlagen te krijgen.
We hebben het gefilmd, zodat da het kan zien.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik zou vragen naar een echo van de buik, lijkt me toch niet helemaal goed daarbinnen.. of wel?

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Als een hond rugpijn heeft kunnen ze slechter stoelgang maken me omwille van de pijn. 

 

Misschien toch gewoon rugpijn ?

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Ik denk ook eerst aan rugpijn. Of aan iets met de loopsheid, misschien het begin van schijndracht? Dan zijn ze ook zichzelf niet, lopen te mokken, willen niet goed eten op de duur, ...

honden page profiel hakkahakka

honden foto van hakka

Gisteren onze Tess met een microlax gelaxeerd. Kwam minimaal ontlasting af. Normaal van structuur, geen wormpjes, bloed etc. Ze kwispelt wel en wil wel vrolijk zijn. Er lijkt echt iets in de weg te zitten. Vanmorgen weer gebeld voor verder onderzoek van haar maag. Konden terecht om 16.45.
Even later heb ik weer teruggebeld, omdat ik 16.45 te laat vind en me toch wel zorgen maak. We kunnen zo dadelijk om 14.15 komen. Hoop echt dat er iets uitkomt.
Rug zal het niet zijn, daar is een röntgenfoto van gemaakt, en geen bijzonderheden op te zien. Schijnzwanger kan toch alleen na de loopsheid, of ook tijdens?
Ze eet en poept nu minimaal. En na het eten/ poepen lijkt ze weer zo'n pijnaanval te krijgen. Ze piept of gilt daar niet bij, maar je ziet het aan heel haar houding en ogen dat er iets niet oke is.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Weten jullie inmiddels al meer?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Waarom een microlax?

Hoe oud is je hond? Wat krijgt ze te eten? Wat is de kleur van haar liezen? Heeft ze jeuk? Vieze oren? Vieze ogen?
Is er iets verandert aan voeding of Snacks?

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Ik zeg zo maar iets maar een hernia is niet vast te stellen via gewone rx. Ik heb hier een hond zitten die hernia in de rug en nek heeft. Bij pijn maakt die ook gewoon geen stoelgang en houd die gewoon op. 

 

honden page profiel hakkahakka

honden foto van hakka

Een microlax kreeg ze omdat ze maar hele kleine harde keutelige ontlasting had.

2 uur vandaag bij da geweest. Er bloed geprikt en een echo van haar buik gemaakt. Daar kwamen geen bijzonderheden uit. Alvleesklier, niertjes, lever allemaal oke. Ook zit er geen vreemd voorwerp in haar maag. Die dingen zijn dus allemaal uitgesloten.
Ze heeft nu cisaral gekregen. Dit om haar maagje goed te kunnen ledigen en alles goed op gang te brengen.
Binnen nu en 5 dgn moeten de klachten over zijn.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Fijn dat alles van binnen ok is en er vreemd voorwerp in zit!

 

Hopelijk is ze snel beter

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

fijn dat er niets bijzonders gevonden is, maar in dat geval zou je toch aan iets aan de rug denken lijkt me?

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Blokkades en zoals hiervoor gezegd, hernia's zijn niet vast te stellen via röntgenfoto's. Dat betekent niet dat er ook niets is, zoals nu heel duidelijk aan je hondje te merken is. Heroverweeg mijn tip om een goede osteopaat/chiropractor op te zoeken, ik heb werkelijk zóveel hondjes gezien met dergelijke klachten die met 1 behandeling gelijk enorm opgeknapt zijn. Een wereld van verschil. Ik snap het wel, je moet het maar van een vreemde op het internet aannemen, en natuurlijk moet je allereerst naar je eigen gevoel blijven luisteren, maar het is echt de moeite waard. De osteopaat waarnaar ik verwijs in de link is overigens ook dierenarts, misschien in deze situatie wel zo prettig. 

honden page profiel hakkahakka

honden foto van hakka

Begin van de avond weer veel pijn. Weer zoals hierboven beschreven. Ik denk ;-) ik wil gewoon weten wat er is!!!!
Andere dierenarts op gezocht voor een second opinion. Konden meteen komen. In de auto begon ze zelfs te gillen. Zo intens zielig, en machteloos!!Weer allerlei testjes, filmpje laten zien etc. Onze Tess heeft volgens haar een hernia. Nu 1 x daags metacam. Bij 'pijnaanvallen' tramadol. 1x daags tempen. Bij koorts meteen contact opnemen. Geen traplopen, niet springen, tuigje aan. Korte wandelingen enz. Kortom rust geven. Eten en drinken wat hoger zetten.
Hopelijk zien we binnenkort verbetering. Ik hoop het zo!

Iemand ervaring met hernia? Andere tips en adviezen?
Voor iedereen alvast bedankt voor alle goede reacties!! Ben hier erg blij mee:-)

Lotje en Moos (Gast)

Hebben gelukkig tot nu toe geen ervaring maar wensen jullie heel erg veel sterkte.

 

Ik heb niet alles gelezen maar je kent Dr. Aharon in Noorden?

kreupeldier.nl veel goeds over gelezen!

 

 

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Hier jammer genoeg veel ervaring lees het topic over "hernia " heb ik al wat van mijn ervaringen geschreven . 

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Heb zelf een poedel gehad met nek hernia. Ook hij stond op metacam.

Uit het niets kreeg hij steeds een pijn aanval. Hij gilde het dan uit.

Ik pakte hem dan bij me en koesterde en aaide hem. Belangrijk is dan dat hij kan ontspannen waardoor de erge pijn minder wordt.

Ik aaide, masseerde dan zachtjes over zijn lichaam en voelde hem ontspannen.

Zat vaak lang met hem voordat hij weer een beetje rustig was.

 

Zijn eten zetten we altijd op een wijnkratje. Hij was bang voor een standaard. Als het hoger stond en zijn lichaam niet hoefde buigen dan kon hij gewoon eten.

De bolle rug na het eten, wat jij beschrijft, kan door de houding tijdens het eten komen. Kijk goed naar je hond en probeer een hoogte te vinden waar je het eten opzet , zodat hij ontspannen kan staan zonder iets te buigen.

 

Wens heel veel beterschap !!

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Indien je fb hebt meld je aan bij de groep "hernia bij je hond wat nu?" Zal je veel tops krijgen zit daar ook in.

 

 

honden page profiel hakkahakka

honden foto van hakka

" Hier jammer genoeg veel ervaring lees het topic over "hernia " heb ik al wat van mijn ervaringen geschreven .  "

 



Ga ik lezen!!

honden page profiel hakkahakka

honden foto van hakka

" Indien je fb hebt meld je aan bij de groep "hernia bij je hond wat nu?" Zal je veel tops krijgen zit daar ook in.

 

  "

 



Dank je wel voor de tip!

Volgende forumvraag: wondje/korstje binnenkant oor
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^