wanneer castratie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

rilana (Gast)

Hallo allemaal Wij hebben een pup van 6 maanden oud, nu vroeg ik mij af wanneer het tijd is voor castratie, hij begind tegen mensen aan de fietsen die naar een anderen hond ruikt, en op anderen honden fietst hij nu ook, nu zij de dieren arts castratie maar ik zie dat hij nog niet is uit gegroeid, en hij is nu goed aan het wisselen van tandjes. Hoe denken jullie hier over castreren of nog even wachten? Ik vind het vreselijk een operatie bij mijn hondje misschien dat ik manieren zoek om het uit te stellen? Hihi Alvast bedankt.     Alvast bedankt.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind dat je hem hier überhaupt niet voor hoeft te castreren.
Gewoon gelijk stoppen als hij het doet.

Ik ga er vanuit dat je rij gedrag bedoelt met fietsen?

rilana (Gast)

Ja inderdaad rij gedrag, nee ik weet ook dat dit heel normaal is, maar ik had het met de dierenarts erover ook omdat hij heel erg druk is, en toen zij de dierenarts castratie vandaar mijn vraag.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Mijn mening.....
Helemaal geen castratie , en zeker niet voor bovenstaande redenen.

Ik denk namelijk dat het rijden ( fietsen ) niet is omdat je hondje andere honden ruikt maar op dat moment veel prikkels ervaart.


Mijn persoonlijke mening is zo wie zo niet castreren of sterilisatie als het niet medisch noodzakelijk is.

rilana (Gast)

En de dierenarts vertelde mij dat het beter is om bal kanker te verkomen, vandaar dat ik nu twijfel wat ik het best kan doen castreren of lekker nog een paar maanden wachten.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Vreemd advies van de dierenarts. 

Een drukke  hond van 6 maanden die rijgedrag vertoont te willen castreren.

Gewoon voldoende rust geven, voldoende uitdaging en lichaamsbeweging en consequent opvoeden.

 

rilana (Gast)

Dan u voor uw mening, als het aan mij ligt hoef de castratie ook niet, maar ik schrok erover toen ze vertelde over bal kanker.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Laat je niet bang maken. 

En besef dat een operatie onomkeerbaar is.

Over de kanker,  ik weet niet hoe dat precies zit maar castreren is ook niet zonder gevolgen. 

In ieder geval zijn de motieven voor castratie in mijn ogen geen goede.

 

rilana (Gast)

Maar voor nu na jullie reactie geen castratie bedankt voor jullie mening.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Probeer wat betreft het rijgedrag eens goed op te letten wanneer het gebeurt. 

Het is vaak ook een teken dat ze wat overprikkeld zijn. 

Opgroeiende honden hebben veel slaap/rust nodig.

Als het gebeurt zou ik rustig nee zeggen en de hond weghalen. 

 

Fijn dat je kritisch bent over de castratie. 

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ben het met santa eens met beide bovenstaande reacties.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Castratie bij bijvoorbeeld een semi-chronische ontsteking aan de voorhuid, of bij een reu die echt niet kan functioneren wanneer er loopse teefjes in de buurt zijn heb ik dan weer helemaal geen problemen mee (al zijn er ook in die gevallen alternatieven te proberen). Maar zo'n jonge hond castreren omdat hij druk is en rijdt zou mijn keus niet zijn.. 

Mocht je in de toekomst alsnog overwegen te castreren, dan is er ook nog de mogelijkheid tot een tijdelijke, chemische castratie. De hond krijgt dan een chip onder de huid die pakweg een half jaar werkt. Op die manier kun je 'spieken' wat zo'n hormoonwisseling betekent voor het karakter van je hond. Bij ons is door deze chip namelijk besloten om onze reu vooral *niet* te castreren, omdat hij nog eens 3x zo onzeker werd. Ik ben nog altijd blij dat ik niet direct een definitieve beslissing heb gemaakt! 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Ik zou niet castreren ,het advies van Santa opvolgen en ook nog een andere dierenarts zoeken die meer van gedrag af weet en de mensen niet bang maakt met balkanker maar goede voorlichting geeft.

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Dierenartsen verdienen aan een castratie! Het fietsen zoals jij het noemt is vaak overprikkeling en heeft niets te maken met seks. Een pup neemt niet zelf een time-out en daarom moet het baasje dat voor hem doen. Romeo had een "wandelend" balletje en dat was niet definitief ingedaald. Er werd ook geadviseerd te castreren en ik ben blij dat ik het niet deed, want het balletje daalde nog in. Snijden in een gezonde hond vind ik geen goed advies.Toen mijn jongens vochten werd castratie ook geadviseerd en dan met name Luca moest gecastreerd worden, ook dat deed ik niet, omdat het niet goed voelde en dat ook heel veel had betekend voor de rangorde en zou hij helemaal overvleugeld worden door Romeo. 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Google eens op castratie. Kijk eens naar de voordelen en de nadelen. Wanneer je dan de lange lijst van nadelen keest denk ik niet dat je je hond nog laat castreren. 

 

Sommige dierenartsen staan gelijk klaar met steriliseren of castreren. De mijne doet geen van beide zo maar. Als iemand perse wil gaat hij eerst uitleggen waarom hij het liever niet doet. Natuurlijk doet hij het wel als iemand perse wil dat het gebeurd. Maar in eerste instantie raadt hij het af

rilana (Gast)

Ik heb aan jullie reactie's veel gehad, en ik ga geen castratie doen, of het zal ooit medisch moeten zijn, ik zie inderdaad op google dat er heel veel nadelen zijn aan het castreren, ik heb daarom besloten het niet te doen. 

Heel erg bedankt allemaal!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als je hond verder helemaal gezond is, zou ik echt niet kiezen voor een operatie. Dat komt alleen ten goede van de dierenarts, die verdient er lekker mee.

 

Wat het 'fietsen' betreft, dat is een kwestie van opvoeden. Gewoon het gedrag voor zijn of stoppen op het moment dat ie er mee bezig is.

Je zegt ook dat je hond erg druk is? Ga er hersenwerkjes (wel gedoseerd aanbieden en je hond er bij helpen) met je hond doen. De hond gaat dan zijn hersenen optimaal gebruiken en daar krijg je een rustige hond van.

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Mijn antwoord zou zijn niet castreren tenzij medisch echt noodzakelijk..

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Er zitten voor en nadelen aan castreren, mocht je het wel willen doen zou ik wachten tot na een jaar, zeker als hij nu nog in de groei zit zou ik het niet doen

 

Als hij op andere honden/mensen rijd, roep hem even bij je, houd hem even vast en laat hem dan weer gaan. Je moet het gedrag even doorbreken. Blijft hij het doen dan doe je hem vast en houd je hem bij je

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kijk hier eens op het forum bij de encyclopedie, zie je hier boven aan het forum staan, daar klik je op, dan medisch en dan.....feiten en fabels van castreren en sterilisatie van de teef of reu, lees je goed in.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" En de dierenarts vertelde mij dat het beter is om bal kanker te verkomen, vandaar dat ik nu twijfel wat ik het best kan doen castreren of lekker nog een paar maanden wachten. "

 


Dat zijn van die praatje poep verhalen van dierenartsen, logisch geen balkanker als ze die niet meer hebben. Zo kan je alle organen weg halen om kanker te voorkomen. is allemaal voor de verdiensten voor de dierenarts. castreren brengt juist meer schade toe aan je hond. Bovendien moet je hond uitgegroeid zijn, wanneer je je hond te jong castreerd, groeit hij door en krijgt hij gewrichtsproblemen, en geestelijk zal hij zich nooit ontwikkelen

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^