pup vergeet commando's?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bjorn (Gast)

Hallo mensen, Ik heb een pup rondlopen van 16 weken. Deed het super goed tijdens de trainingen, we waren ook erg verbaasd hoe snel ze dingen oppikte.  Echter lijkt het nu alsof ze weer een paar commando's "vergeten" is? Zitten lijkt onmogelijk voor haar nu, ze komt bij mij dan ook heel onzeker over tijdens het geven van de commando "zit". Ze weet het gewoon even niet meer...  Voorheen deed ze het zonder problemen! Is dit normaal voor een pup? Hoort dit gewoon bij het opvoeden van zo'n kleintje?Het stoort me wel eens nu, misschien heb ik veel te hoge verwachtingen voor zo'n jonkie? Dankjewel

honden page profiel --

honden foto van -

Hihi jahoor, dat hoort er gewoon bij. Het echte puppy-achtige verdwijnt en je hondje gaat op een andere manier naar de wereld kijken. Hij heeft dan gewoon even wat meer moeite met het bedenken wat je van hem bedoelt. Ik zou gewoon weer heel rustig, zonder druk en op een leuke manier, beginnen met het "opnieuw" aanleren. Gewoon zoals je bent begonnen. Je zult zien dat het nog weer veel sneller gaat dan toen je het voor het eerst aanleerde. Maar zo weet je pup dat hij niet bang hoeft te zijn als hij iets vergeet, dat het geen ramp is. Als er druk op komt zal hij alleen maar meer niet weten wat hij moet doen. En hij is tenslotte pas 4 maanden hè, dat is nog heel jong. Het gaat vooral om het samenwerken en het plezier in het leerproces. Het serieuze komt later wel. Bovendien zal hij dat nog wel vaker gaan hebben hoor, in de pubertijd "vergeten" ze ook wel eens spontaan wat zit is bijvoorbeeld. Dat doet hij niet expres en het komt echt allemaal goed.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Nee hoor.., ze is het niet vergeten.., maar tast gewoon een beetje af of ze het nog steeds zo nodig moet...

En ja dat moet..,  dus wees consequent en duidelijk voor je pup.

Jouw commando word opgevolgd. punt.

Dus alles wat je op de training geleerd hebt ook thuis blijven herhalen, anders gaat ze waarschijnlijk de kantjes er een beetje vanaf lopen...

test (Gast)

test

Bjorn (Gast)

Dankjewel voor de reacties,

Niets aan de hand dus! :-D

Ik betrapte mezelf op kleine irritaties betreft dit, heb dan ook besloten om het voortaan anders aan te pakken. Moet zelf ook veel leren!

Dit is ze;



Echt een schatje, maar wel pittig!

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Jaaaa....wat een mooierd...!!!

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat een leuke hond zeg  

 

Het kan aan allerlei oorzaken liggen dat ze op een bepaald moment niet meer luisterd naar een commando,, let ook op dat je niet teveel druk legt op haar, en ook of ze wel snapt wat je bedoeld leren is ook vaak plaats en situatie gebonden, en op de toon van je stem, sommige honden gaan als er te luid naar hen gebruld wordt proberen je te kalmeren en vergeten dan de oefening.

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

 

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Het is een soort van puppy-puber.. Als ze straks écht gaat puberen, maak je borst maar nat haha!

Misschien een idee om op zoek te gaan aar een goede hondenschool? Daar kunnen ze zowel je hondje als jou (zeker niet onbelangrijk!!) begeleiden zodat ze op kan groeien tot een fijne en evenwichtige hond.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Je kunt ook te veel trainen....Dat je een pup over vraagt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

te veel gedaan met je hond ? deze leeftijd is heel goed voor de inprenting, maar te veel is ook weer niet goed, je hond komt onzeker over ? speel wat meer met je hond, vergeet even de commandoos en hou het bij een paar, de basis commandoos, meer niet. wordt je hond vrijer en blijer dan kan je wat er aan toevoegen weer.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

en ze moeten leren dat ze in elke situatie het commando moeten opvolgen.(dus op verschillende plekken oefenen wat ze al kunnen)

ze zijn ook wel eens te afgeleid of moe ect

Je oefent eigenlijk alleen maar

wanneer je "min of meer zeker weet" dat de oefening gaat lukken!

Lukt het toch niet...maak je oefening makkelijker of stop je ,en schenkt er verder geen aandacht aan.

volgende keer beter.

 

zoveel mogelijk positieve ervaringen met luisteren...daar gaat het om.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^