Foute fokker?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Miranda (Gast)

Toen we besloten hadden een hondje te kopen en we opzoek zijn gegaan naar een leuk hondje hebben we iedere naam en ieder adresje gegoogeld, zijn we de lijsten met broodfokkers afgegaan en hebben we de omgeving drie keer gecheckt. Leuk gezellig boerderijtje, jonge boer, lijkt niets mis mee.. Hondjes in een houten bak met zaagsel, ziet er schoon uit, eten erbij, zijn speels, 'moeder'(?) kleine maltezer teef is aanwezig, boekjes, inentingen, ontworming, niets wat vreemd lijkt.  Helaas is ons hondje Mila (Maltezer, Shih Tzu, 05-05-2015) vanaf het begin al aan het sukkelen.. De eerste dagen had ze diarree, daarna een allergische reactie met bultjes op de buik, wat later de Stafylokok bacterie bleek te zijn en nu loopt ze nog steeds rond met veel jeuk en zo nu en dan een behoorlijk rommelende buik. Nu wordt ze eerst behandeld voor puppy mijt en als dat niet werkt dan gaan we onderzoeken of ze een voedselallergie heeft. Veel narigheid, zorgen en hoge kosten dus.. Daarom heb ik besloten degene waar de pup vandaan komt maar eens een berichtje te sturen. Helaas na 3 berichtjes via verschillende social media niets terug gehad. Dus dan maar eens een telefoontje.. Hij had van andere baasjes niets gehoord. Dat er op Marktplaats weer een nieuw nestje staat was van een ander hondje. Opnieuw Googelen.. stuit ik hier op een recent forum over een maltezer/teckel kruising.. Verschillende eigenaren hebben hun hondje ook van hetzelfde adres en helaas kwam ik tot de ontdekking dat die wel heel veel nestjes in korte tijd aanbieden.. Soms zit er nog geen 4 maanden tussen..Ook op marktplaats nog eens gezocht, nu staat er weer een nestje Maltezer/kruising op van 27 juli 2015.. Nestjes uit september 2014, januari 2015, mei 2015, juli 2015 (2x).. Dat kan niet van één teefje zijn..Ik begin mij dus af te vragen of de 'moeder' die aanwezig is, wel de moeder is van (alle) nestjes. Misschien werken ze samen met hondenkennel Van Gils uit Sint-Oedenrode?!Hoe dan ook.. er klopt hier iets ongelooflijk niet.. Daarom ben ik nu opzoek naar meer baasjes die hun hondje hier vandaan hebben of mensen die hier meer vanaf weten..En natuurlijk wil ik mensen die opzoek zijn naar een hondje hiervoor waarschuwen!Het gaat om een boerderijtje uit Sint-Oedenrode met een jonge boer.  Groene poort, hondjes in een houten bak in de bijkeuken, moeder kleine maltezer.   

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik ben bang dat je toch regelrecht in de armen van een br**dfokker bent gelopen.

Heel naar als je toch je best hebt gedaan een goed adres te zoeken. 

 

Normaal word een teefje elke 6 maanden loops.

( kan bij sommige rassen en honden verschillen ) 

Dus het is vrijwel zeker dat als deze nestjes niet van een teefje zijn.

 

Deze mensen zullen zoals je hebt ondervonden niet thuis geven als je een zieke pup koopt. 

Zij geven niets om de honden en doen ook geen erfelijke testen.

Zij willen alleen maar geld. 

 

Ik kan je alleen maar veel beterschap voor je pup wensen. 

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Het spijt me heel erg.. maar als je zegt dat je alles hebt gecheckt,

hoe kan het dan dat je toch bij een fokker terecht komt waarbij de pups in een boerderij op het zaagsel zitten. 

 

Maar goed wat gebeurd is, is gebeurd. 

 

Heel vervelend dat je pup dus zo ziek is. En alsjeblieft waarschuw je omgeving voor broodfokkers. 

Erg veel beterschap met je puppy

Miranda (Gast)

Ons 14 jarige hondje zat in een houten kist met kranten.. precies dezelfde situatie.. Alleen dat bleek gewoon een leuk gezinnetje te zijn die een keer een nestje wilden..

Dit daarentegen blijkt achteraf iemand te zijn die veel te veel nestjes heeft.. maar het vreemde is.. als je nu googled op naam vind je nog niets..

Dus waarschuw graag iedereen!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Een goede fokker houd pups niet in een bak met zaagsel weet je waarom? Houtkrullen bevatten giftige stoffen. Dus voor pups die laag bij de grond zitten niet zo gezond 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Ons 14 jarige hondje zat in een houten kist met kranten.. precies dezelfde situatie.. Alleen dat bleek gewoon een leuk gezinnetje te zijn die een keer een nestje wilden..

Dit daarentegen blijkt achteraf iemand te zijn die veel te veel nestjes heeft.. maar het vreemde is.. als je nu googled op naam vind je nog niets..

Dus waarschuw graag iedereen! "

 Nou ik google puppy + sint Oedenrode, dan krijg ik allemaal topic  van hondenpage en nog een heleboel andere sites waarbij alarmbellen gaan rinkelen (site van de fokker, marktplaats)

 

Miranda (Gast)

Dat van dat zaagsel wist ik niet, nu dus wel.

En dat klopt Stabij Gijs, daar zitten inderdaad een heleboel oplichters.. en daar zijn ook genoeg namen en adressen van te vinden. Maar over deze specifieke verkoper in een klein boerderijtje is niets te vinden..

We zijn naar meerdere adresjes geweest, maar bij de meeste waren we ook snel weer weg, daar was snel duidelijk dat het geen zuivere types waren.. maar dit was vergeleken met de rest wel een uitzondering.. (op dat zaagsel na dus)

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Helaas ben je er dan toch ingetrapt.. hopelijk knapt je pupje snel op

 

Er zitten hier ook veel mensen die verstand hebben van allergieën en diëten en dergelijke. Je zou daar ook nog een topic over kunnen aanmaken voor tips

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

je kan best op bezoek gaan bij fokkers die echt bezig zijn met hun honden. De socialisatie gebeurd dan ook veel beter. Fokkers die verantwoord bezig zijn fokken met stamboom omdat je door een stamboom een kijk hebt op de lijnen en zo kan je eventuele afwijkingen of ziektes van bepaalde lijnen opsporen. Let wel op niet alle stamboon fokkers  zijn goede fokkers! Via de rasvereniging van desbetreffend ras kan je meestal een lijst met fokkers vinden die dus met stamboom fokken. Dan heb je toch al een lijstje waar je kan beginnen zoeken.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Je kan via het telefoonnummer al veel te weten komen.
Mensen kijken vaak naar de leuke plaatjes en praatjes maar als je wat verder zoekt vind je heel wat pups die verkocht zijn door deze mensen.
Google het telefoonummer en dan afbeeldingen dan kom je heel wat te weten.
bv.

https://www.google.nl/search?q=0619085261&rlz=1C1MSIM_enNL617NL617&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAgQ_AUoAmoVChMI5e7rvt74xwIVSf9yCh047gJx&biw=1280&bih=899

https://www.google.nl/search?q=0413-479750&rlz=1C1MSIM_enNL617NL617&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAkQ_AUoA2oVChMIlMeWod74xwIVBiZyCh0R6wkc&biw=1280&bih=899

Miranda (Gast)

Dankjewel voor de tip Stabij Gijs ;)
Ze is levendig en ontdeugend genoeg en ze leert heel snel.. hopelijk gaat het met haar gezondheid ook snel beter.. vanmiddag haal ik hypoallergeen voer op.

Max & Udhai, bij een kruising is vaak geen stamboom.. het is geen 'echt' ras. Mijn keuze is wel bewust op deze kruising gevallen i.v.m. allergieën, hier kan ik goed tegen.

Miranda (Gast)

@Gabber, Afbeeldingen zoeken op Google, logisch.. dat ik daar zelf niet aan gedacht heb :( 
Het eerste telefoonnummer klopt, echter zie je daar nog niet heel veel nestjes. Ik gok een stuk op 4, want veel foto's zijn al van het nestje van mijn hondje..

Tweede telefoonnummer is van een andere uit die plaats.. die heeft ook half marktplaats vol staan..

honden foto van Roedel van het noorderlicht

De beste test voor een goede Fokker is als de Fokker alles wilt weten van jou en je gezind situaties.
Wilt weten wat je wilt doen met de hond en wat je van het ras weet en waarom. En die papieren van erfelijke testen op tafel legt van beide ouders.

Honden en pups die in.huis leven en met het gezin mee draaien.
Als men daar naar kijkt ipv die lieve puppys denk ik dat er veel leed bespaart blijft.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Max & Udhai, bij een kruising is vaak geen stamboom.. het is geen 'echt' ras. Mijn keuze is wel bewust op deze kruising gevallen i.v.m. allergieën, hier kan ik goed tegen. "

 

Dit is geen valide reden om voor een kruising te gaan. Er zijn veel rashonden, die minder allergische reacties veroorzaken.

http://www.allergieoplossingen.nl/allergievrije-honden/

en het frappante is nu, dat jij geen allergische reacties hebt, doch je hond blijkt allergische reacties te vertonen.

Als je dit forum had geraadpleegd vóór dat je de pup kocht, was de kans groot geweest dat dit adres was afgeraden.

Blijf iedereen, die je kent waarschuwen voor dergelijke fokkerijen, waarbij de fokteven worden uitgebuit en afgedankt als er niet meer voldoende pups worden "geproduceerd". 

 

 

 

 

honden page profiel Kelly&MilaKelly&Mila

honden foto van Kelly&Mila

Ga mij niet vertellen welke honden ik zou kunnen hebben of niet.. Daarvoor ben ik genoeg ingelezen en al jarenlang ervaren..
Ik heb een 14 jaar oude kruising Shih-Tzu Maltezer en ik ben ontzettend gek op haar.. ze is al 14 jaar kerngezond en mankeert dus niets.. Ik vind deze kruising gewoon erg leuk. En normaal gesproken is er ook niets mis met een kruising, mits beide ouders gewoon gezond zijn en goed behandeld worden..

Hoezo was dit adres dan afgeraden? Waarop gebaseerd? 
Net of ik voor de koop niet bij jan en alleman informatie heb ingewonnen en over de verkoper heb verteld.. En ja, ook bij mensen die er verstand van hebben.. 
Deze mensen spelen gewoon een ontzettend smerig en slim spelletje.. 


honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Maar je zegt dat je door allergieën voor deze kruising koos (maltezer en shih-tzu. Maar er zit niet veel shih-tzu of maltezer in (in ieder geval zeker niet de vacht). Dus kijk uit met je allergieën, ik weet natuurlijk niet hoe erg je allergie is. 

 

honden page profiel Kelly&MilaKelly&Mila

honden foto van Kelly&Mila

" Maar je zegt dat je door allergieën voor deze kruising koos (maltezer en shih-tzu. Maar er zit niet veel shih-tzu of maltezer in (in ieder geval zeker niet de vacht). Dus kijk uit met je allergieën, ik weet natuurlijk niet hoe erg je allergie is. 
  "

Hondenallergie scoor ik volgens de bloedtest een 5 (uit 5), dus ik heb wel een erge allergie. Daarvoor zijn we ook voordat we haar kochten/meenamen drie keer daar geweest en wat langer gebleven. Goed geknuffeld, geaaid, ook laten likken, enzovoort.. gelukkig geen reactie gehad. 

Daarom hebben we haar meegenomen en tot op heden heb ik nog geen allergische reactie gehad, waar ik heel blij mee ben.. aangezien ze wel meer haren loslaat dan mijn andere hondje.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Hondenallergie scoor ik volgens de bloedtest een 5 (uit 5), dus ik heb wel een erge allergie. Daarvoor zijn we ook voordat we haar kochten/meenamen drie keer daar geweest en wat langer gebleven. Goed geknuffeld, geaaid, ook laten likken, enzovoort.. gelukkig geen reactie gehad. 
Daarom hebben we haar meegenomen en tot op heden heb ik nog geen allergische reactie gehad, waar ik heel blij mee ben.. aangezien ze wel meer haren loslaat dan mijn andere hondje. "

 Gelukkig zeg! Ik denk dat alles wat je nu kan doen, is gewoon zorgen dat je nooit meer bij zo'n fokker terecht komt. En je omgeving waarschuwen. En dan lekker genieten van je hondjes :)

honden page profiel Kelly&MilaKelly&Mila

honden foto van Kelly&Mila

"  Gelukkig zeg! Ik denk dat alles wat je nu kan doen, is gewoon zorgen dat je nooit meer bij zo'n fokker terecht komt. En je omgeving waarschuwen. En dan lekker genieten van je hondjes :-) "

Inderdaad, en we doen er alles aan om haar zo snel mogelijk weer helemaal 100% gezond te krijgen. :)

Volgende forumvraag: Yorkshire
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^