Is mijn pup agressief?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rosanne (Gast)

Hallo allemaal, Ik ben bang dat mijn pup erg agressief/dominant is. Ik las dat bijten normaal puppygedrag is, maar wat hij doet is niet normaal meer. Zodra je hem wil aaien bijt hij en laat niet meer los, tot bloedens toe. Ook gromt hij keihard wanneer hij dit doet. Als ik mijn hand eindelijk weg heb gekregen, laat hij zijn tanden zien en begint hij te grommen. Ook staan zijn ogen wild en is zijn hele lichaam gespannen. Ik kan hem niet normaal aaien of borstelen, zelfs aanraken terwijl hij slaapt is erg lastig aangezien hij dan wakker schrikt en direct weer begint te bijten.   Kent iemand dit of kan iemand mij helpen? Het is een stafford van 9 weken, ik weet zeker dat het niet aan de fokker ligt.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Puppy tandjes zijn heel scherp.

Dus al snel lijkt het alsof het opzettelijk doorbijten is. 

Bijten is idd gebruikelijk bij pups.

Pups ontdekken met hun tandjes. 

 

Als je pup bijt kan je hard 'auw' roepen en je hand weg trekken. 

Breek het spel , of aaien wat je ook doet , af en negeer de pup verder. 

 

Ook kan je als je pup bijt speeltjes geven waar hij wel op mag bijten. 

Het grommen is hondentaal en vele pups doen dit ook tijdens spelen.

 

Je pup is 9 weken dus je hebt je pup nog maar een paar dagen? ( hoop ik ) 

Probeer bovenstaand maar eens , wellicht zie je ( niet meteen ) resultaat. 

 

Succes en geniet van je pupsel , voor je het weet ie ie groot 

honden page profiel --

honden foto van -

Tsja juist aaien in zijn slaap zou ik sowieso niet doen, dan schrikt hij inderdaad en daar wordt zijn vertrouwen niet beter op. Hij moet wel leren dat hij rustig kan slapen, als hij steeds gestoord wordt in zijn slaap durft hij straks nergens meer te rusten.

Verder vindt hij het blijkbaar niet leuk als jij hem op dat moment aait, ik zou dat accepteren en niet over zijn grens gaan. Laat hem naar jou toekomen zonder dat hij meteen geaaid wordt, ga leuke zoekspelletjes en dergelijke met hem doen zonder dat hij geaaid wordt. Geef veel lekkers uit je hand, zodat hij leert dat jouw handen leuk zijn. Zo gaat hij vertrouwen in jou krijgen en dan kun je op een gegeven moment heel langzaam na een klein kriebeltje een beloning geven. Zo leert hij dat jij zijn comfort zone ook accepteert, als je nu telkens weer probeert te aaien gaat hij alleen maar feller worden want hij denkt dan dat hij nog niet duidelijk genoeg is geweest. 

 

Edit: waarom ik denk dat hij aaien niet leuk vindt komt doordat TS het had over een gespannen lichaamshouding. Natuurlijk is puppybijten normaal en ja puppytandjes zijn scherp dus dat kan best bloeden en als een pup het als een leuk trekspelletje ziet laat hij inderdaad niet los, daar kan hij ook bij grommen uit enthousiasme. Maar het kwam echt door de gespannen lichaamshouding. Misschien vindt hij het gewoon erg spannend dat iemand die hij niet zo goed kent steeds aan hem wil zitten en moet het even opgebouwd worden. Denk echt niet dat hij agressief is hoor, hoogstens dat hij je duidelijk wil maken dat je iets te snel gaat voor wat hij fijn vindt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Je pup komt van de fokker vandaan, is 9 weken oud, waarom niet een gesprek met de fokker aangaan, en je pup meenemen daar naar toe, zodat de fokker kan zien wat er aan mankeert ? Je schrijft, dat de fokker er geen schuld aanheeft, wie dan ? Bel haar op, leg het een en ander uit, en ga met je pup op bezoek bij de fokker .

Rosanne (Gast)

Bedankt voor jullie reacties.

Het spijt me, ik bedoelde 19 weken, behoorlijk verschil hahaha!

Helaas heb ik de tien weken dat ik hem heb alle tactieken toegepast. Snoepjes eet hij graag uit mijn hand, maar ik denk dat het iets in zijn hoofd is. Op dit moment zit hij vanuit zijn mand naar me te grommen terwijl ik rustig op de bank zit. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Je beschrijft, ogen staan wild en direct grommen en lelijk doen ? Ik zou even contacten en met de pup op bezoek gaan bij de fokker, wie weet is het normaal pup gedrag....

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Oh dat klinkt idd niet zo heel goed. 

Ben je bang voor je pup? Want dit voelen ze ook aan. 

 

Heb je je fokker gecontacteerd over zijn gedrag? 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Ooooooooooooo, 19 weken, maar dan nog,  als je denkt dat je pup wat in het hoofd heeft, toch contact leggen met je fokker, en op bezoek gaan ermee...pupjes kunnen draakjes zijn, wij hier kunnen niet zin of het pup gedrag is of niet, bel om een bezoekje...

honden page profiel --

honden foto van -

" Bedankt voor jullie reacties.
Het spijt me, ik bedoelde 19 weken, behoorlijk verschil hahaha!
Helaas heb ik de tien weken dat ik hem heb alle tactieken toegepast. Snoepjes eet hij graag uit mijn hand, maar ik denk dat het iets in zijn hoofd is. Op dit moment zit hij vanuit zijn mand naar me te grommen terwijl ik rustig op de bank zit.  "

Oooh dan kun je mijn hele reactie vergeten, sorry ik ging uit van een klein pupje van 9 weken ;-)

Hmm tsja klinkt wel iets minder onschuldig dan, ik zou wat Willemijn zegt even contact opnemen met de fokker en als je hem echt niet meer vertrouwt een goede gedragsdeskundige inschakelen. Die kan bepalen waar zijn gedrag vandaan komt, of het inderdaad nog puppygedrag is of dat het toch echt iets anders is en hoe je er het beste mee om kunt gaan. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Zit hij te grommen of uit te dagen om te spelen ? Kan ook .

Doe je genoeg dingen met hem ? Wandelen ? Zodat hij moe is nadien ? 

 

Een pup bijt altijd, test zijn grenzen bij jou.

Dat hij boos is nu vind ik wel vreemd. 

Ben je misschien zonder bedoeling beginnen roepen of heb je hem een tik gegeven , dan zou dit angst kunnen zijn ? 

 

Een dier voelt jouw ook spanning aan, zelfs  een pupje, dan gaat hij in verdediginsmodus denk ik. Vind het zielig moest dat zó zijn, dan scheelt er iets aan jullie interactie. 

 

Vraag inderdaad even raad waar je hem vandaan hebt, of anders ga naar DA , kan ook zijn dat hij pijn heeft en niks kan verdragen. 

 

Hoe is het met zindelijkheid, is hij al bestraft soms ? 

 

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Mijn eerste ingeving is om hem eerst helemaal medisch te laten keuren bij een dierenarts. Hij heeft wellicht veel pijn waardoor hij zo is.

Daarbij, heeft de hond een stamboom?

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

" Mijn eerste ingeving is om hem eerst helemaal medisch te laten keuren bij een dierenarts. Hij heeft wellicht veel pijn waardoor hij zo is. 
 

 Dit was ook het eerste wat in mij opkomt.

Laat een dierenarts kijken ivm pijn of mogelijk iets in zijn kopje.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Bedankt voor jullie reacties.
Het spijt me, ik bedoelde 19 weken, behoorlijk verschil hahaha!
Helaas heb ik de tien weken dat ik hem heb alle tactieken toegepast. Snoepjes eet hij graag uit mijn hand, maar ik denk dat het iets in zijn hoofd is. Op dit moment zit hij vanuit zijn mand naar me te grommen terwijl ik rustig op de bank zit.  "

 

Mag ik vragen waar je hem gekocht heb en als het even zou kunnen zijn stamboom nummer zodat ik even kan kijken wat er achter zit?

 

Een stafford is vaak heel erg vocal, mijn kleine draakje, wil ook wel eens me op die manier uitdagen tot spel. Ik hoor echter wel een duidelijk verschil in grommen voor spel of grommen uit agressie. Dat laatste klinkt een stuk dieper (lagere klank).

 

Ik wacht verder met advies geven op het antwoord op mijn vraag.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

10 Wken verschil is een groot verschil en ik zou ook even langs de DA gaan en Mick de gegevens doorspelen.

 

Zekere voor het onzekere

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Volg even

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^