Door weer en wind... Verplichte rondjes of genieten van de herfst?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

Ik stap uit bed, pak een bak koffie, en ga naast mijn hondjes op de bank zitten. Die krullen zich nog even lekker op en doen hun oogjes dicht.. 

Ik kijk naar buiten en zwaai de zomer gedag. Een stortbui, gure wind en een flits onweer in de verte.. 

Het blijft regenen en ziet er niet naar uit dat het snel gaat stoppen. Met een lichte tegenzin pak ik de riemen van de 2 grootste honden, trek mijn herfst jas met dons aan en trek de kapuchon over mn lichtelijk chagrijnige hoofd.

We struinen zo'n 3 kwartier buiten, waarbij de 2 varkens Door de plassen baggeren, wild rond rennen en zich helemaal niks aan lijken te trekken van moeder natuur. Moe en voldaan weer naar binnen waarbij ik met een handdoek enigszins de modder poten en modderbuik probeer af te vegen. Ik heb het warm gekregen en ben toch lekker wakker van het frisse tochtje.

De 2 varkentjes gaan weer liggen en slaken een zuchtje. 

Dan kijk ik naar mijn chihauhua en hij kijkt naar mij. Ik voel je pijn kleintje maar je moet plassen en poepen. Ik pak zijn riem en hij komt als een gebeten hondje naar me toe geschuifeld.  Riempje om, kapuchon weer op en gaan. 

Halverwege de straat wil hij weer terug. Nee liefje, je moet echt even een plas. Als een kind wat z'n zin niet krijgt slentert hij achter me aan. Staart laag, oortjes in z'n nek. Bij de bosrand doet hij een plas en een poep. Dan nog even los op het grasveld. Ik klik hem los, en hij gaat voor me staan. Kijkt me aan... Ik wil naar huis NU!! Dus slenteren we de straat weer in en 5 meter voor het huis trekt hij een sprintje. Naar binnen!! Ik droog hem af en doe zijn tuigje af. 

Ik ga ontbijt maken en na het eten komt hij bij me met zijn flostouwtje. SPELEN???!!

 

Ik verheug me nu al op de volgende wandeling vanmiddag 

 

Dag zomer... Hallo herfst.

 

Hoe gaat dat bij jullie? Met tegenzin of vinden jullie (&de honden) het nog allemaal even leuk? 

honden page profiel TheetjeTheetje 3 doggies

Geweldig geschreven jouw stuk! 

Tsja wat zal ik ervan zeggen, ik heb twee chihuahua's. Een is 16 weken vandaag, de andere 6 jaar. Ze hebben beiden een spuughekel aan dit rotweer. Die van 6 weet het inmiddels wel en ondergaat het gelaten hoewel die me wel eens aan kan kijken met de blik, hoe kun je me dit aandoen.

Die kleine vindt het echt heul erg. Daarbij is zij een korthaar, met een puppyvacht zonder ondervacht nog dus die wordt dan ook echt doornat, man, man, hoe zij dan kan doen, dramaqueen. Maar goed ik vind het dan ook echt wel beetje zielig. Daarna wikkel ik r dan ook in grote warme handdoek. Even opdrogen.  

Ik had voor haar twee jasjes gekocht, puur voor dit rotweer. Maar helaas zijn ze toch nog te groot.

Overigens is die van 6 dan wel weer stapelgek op sneeuw! Hij vindt het fantastisch om daar doorheen te darren. Toch hoop ik dat dat nog heeeeel lang wegblijft. 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Oh Robyn wat heb je dat super geschreven zeg!! ;-)

Wat betreft je titel.....
Ik geniet van de herfst en de winter meer als van de drukkende hete zomers hahaha.

Dat ik al dagen geen droge wandeling heb gehad maakt me niks uit.
Thuis en warme douche en ben weer opgewarmd.

En Hus vind dit weer ook veel fijner als dat slenteren en snakken naar water en schaduw in de zomer. O-)

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Charlii ligt heerlijk op haar vetbed te soezen. Ik zie dat ze haar oren gespitst heeft en luistert naar de regen die op het platte dakje van mijn erker valt. Ik loop naar de gang om mijn stallaarzen te pakken, het enige schoeisel wat echt waterdicht is. Mijn oudste jas aan, met diepe zakken voor de snoepjes en de zakjes. Charlii komt met een zucht overeind en laat zich gelaten haar halsband met riem omdoen. Eerste stap buiten en ze schudt de regendruppels al van zich af. Op straat heeft ze echter al gauw door dat iemand haar voor is geweest. Zo snel mogelijk door het natte gras en de plassen naar het veld. Jaaaa, daar is haar Flatcoated Vriendinnetje!!!!! Regen??? Het zal de dames worst zijn, spelen, rennen, ravotten, gaten graven....Wij, vrouwtjes, staan erbij en kijken ernaar.... En genieten van de pret van onze honden, kleren worden wel weer droog, straks warme koffie.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het ligt een beetje aan het weer. Een beetje motregen is niet erg, als het dan ook nog waait is het helemaal feest 

Ik moet haar er dan wél even op wijzen dat ze een plas moet doen, want soms is ze zo druk met achter blaadjes aanjagen 

 

Donderdag had ik hoofdpijn dus heb maar kort gelopen, besloot het vrijdag goed te maken. Maar helaas: regen, regen, regen en geen lullig buitje ook, het is misschien twee uur droog geweest die dag (toen ik op mijn werk zat).

Echt zo'n dag dat je tot op het bot nat wordt en dat hoeft van haar dus ook niet. Zodra we buiten waren rende ze langs mijn auto, richting hoek van de straat. Plassen, poepen, hooguit 5 minuten en dan weer snel lekker op de bank.

Twee dagen met weinig beweging dus.

 

Vanmorgen droog, dus in de auto met het idee even lekker een rondje te lopen, is na twee dagen wel nodig. Maar helaas... we liepen 5 minuten en de druppels vielen al weer. Druppels zijn niet zo erg, dus we zijn doorgelopen. De druppels werden echter een flinke bui, Mellow stopte, keek me ietwat ongelukkig aan, waarna ik zei "kom, gaan we lekker terug" (ze had alles gelukkig al gedaan). Ze wist niet hoe snel ze om moest keren 

Bij de auto heeft ze toch nog wat in het gras gelopen, plas gedaan, maar toen het nóg harder ging regenen zijn we lekker in de auto gegaan. Ik rij weg: droog... Iets verderop bij een grasstrook nog even gestopt, daar heeft ze nog een beetje gerend en een plas gedaan en toen begon het wéér flink te regenen.

 

Mijn geplande lekkere wandeling van een uur was na 20 minuten (15 + 5) dus al afgelopen... 

 

Op zich vinden we regen allebei niet erg, ik had mijn regenjas ook aan, maar zij is altijd snel doorweekt en heeft het dan ook al snel koud. En dan is het dus niet leuk.

 

Nu is het weer droog, maar wandelen hier in de wijk vindt ze nog steeds te spannend en ik ga niet wéér met de auto weg met het risico dat ik na 10 minuten weer terug kan.

Ik verzin wel iets voor in huis vandaag en wie weet is het vanmiddag wat beter.

Ik moet een regenjas voor haar hebben, niet zo'n dikke en mét buikflap. Dat scheelt al heel veel namelijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

maakt hier niets uit dat het gaat herfsten..... een blije Bams, een actieve Bams... geen hitte, dat is verschrikkelijk voor mijn meis... ik geniet als Bams ook geniet, ik heb goede kleding voor dit weer... en oo wat heerlijk is het dan als ik weer thuis ben, desnoods zelf even doucen en dan benen even omhoog achter een kop koffie, en, wat heel belangrijk is, voor mij dan, een zeer tevreden Bams, laat de herfst en de winter maar komen hoor...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik heb van je verhaal genoten

 

Jenna houdt eigenlijk niet echt van regen, ze springt ook over plassen als het kan of loopt er omheen. Ik moest de eerste keren in de regen een paraplu boven haar houden en wilde ze zo snel mogelijk weer naar huis. Inmiddels lijkt het haar veel minder te intresseren, misschien kende ze het ook niet, door de regen lopen, ik ken haar achtergrond niet.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Wat een leuk verhaal!

 

Hier ook een die ik met veel moeite naar buiten krijg als het regent.

Ik probeer dan zo leuk mogelijk te doen haal alles uit de kast om hem ook maar buiten te krijgen voor een plas. Tibbe doet nog net de moeite om over de drempel te stappen. Hij kijkt me aan en plast zo op de buitenmat. Vervolgens loopt hij snel weer naar binnen, want tja je zou maar een natte vacht krijgen 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Super beschreven! 

 

Hier een labrador en wat is er leuker dan water? Juist, niks!

waar dat water vandaan komt, maakt Willem niet uit! Komt het uit de lucht? Lekker opvangen! Ligt het in plassen op de grond? Lekker doorheen rollen!

 

Ikzelf moet eerlijk bekennen dat ik wel met lichte tegenzin ga wanneer het echt knetterhard regent! 

Maar als ik zie hoe blij Willem buiten door de plassen dendert, maakt dat ook wel weer een hoop goed! 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Oh wat leuk geschreven! 

 

Ik vind het soms heerlijk om lekker in de herfst door het bos te lopen, en zo niet, dan moet het toch! Kahlúa vindt het geweldig gelukkig. Jaagt nog steeds de blaadjes achter na, en door haar blij te zien, wordt de herfst wandeling voor mij ook een stuk minder erg. 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Arina.
Zeer herkenbaar!
Daisy loopt om het kleinste plasje nog heen hahaha.
Stel je voor dat haar pootjes vies worden.


Hus.....denderd overal dóórheen.
En het liefst nog een keer extra.

Gelukkig vinden ze beide regen niet erg.
Hoewel Daisy zich wel heel vaak uitschud als ze nat word.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Haha, je hondjes zijn precies zoals puck! Die heeft me daar toch een schijt hekel aan regen en natte pootjes! Ze loopt als het nat is altijd eerst hèèl voorzichtig en als ze dan haar plas en hoopje gedaan heeft dan sleurt ze me over de grond weer mee naar huis, zo hard trekt ze aan de riem (grapje hihi, beetje overdreven he). Maar ze gaat echt in snelle pas weer naar huis.

Ik vind dat erg jammer. Heb met alle jaargetijden wel wat. Ik hou voornamelijk van de kou, maar puck houd van de warmte. Dus ja, met goed weer trekken we er lekker op uit naar t bos enz en met slecht weer neem ik dan maar genoegen met plas en poep rondjes hier voor op straat.  

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Hier hebben de honden geen problemen met regen alleen Ziva loopt liever niet door de plassen. 

Ikzelf vind het heerlijk ... is ook stukken  rustiger onderweg maar lekker alles van je af laten spoelen, fris, kouder, en dan thuis komen met vuurtje aan die je buiten al ruikt. 

 

En met de blazer zijn ze snel weer zand vrij en droger. 

Alleen stormachtige wind heb ik een hekel aan.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

heel mooi beschreven

 

Jeff heeft nergens last van zolang hij buiten is

Waldo houdt niet van kou regen en harde wind

Die moet ik echt uit bed sleuren, en hangt achterin de lijn ipv aan slap lijntje naast me lopen

een jasje helpt wel maar vrouwtje is streng de jas is voor guur weer

niet voor de regen bui in de zomer

Als hij losloopt gaat het allemaal wat beter

maar klaar is klaar..dan verzet het ezeltje geen stap meer

tenzij we terug naar huis gaan..dan kan hij wel weer lopen

 

Afdrogen en daarna is feest en dolle pret dat geld ook voor Jeff

heel herkenbaar je verhaal dus

honden page profiel floortjefloortje 3 doggies

honden foto van floortje

Heel leuk om te lezen!

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Binky wordt altijd gefrustreerd van regen. Denk dat je verder zelf wel kunt invullen hoe onze wandelingen verlopen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Normaal gesproken heb ik er geen problemen mee om een uurtje door de regen te banjeren. Mits het geen stortbui is zoals vaak aan het begin van zo'n onweersbui.

 

Maar na 3x achter elkaar nat geregend te zijn doe ik toch ook daarna een wat kleiner rondje - er valt niet tegenaan te drogen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Binky wordt altijd gefrustreerd van regen. Denk dat je verder zelf wel kunt invullen hoe onze wandelingen verlopen. "

Zoiets als; baasje loopt het rondje en het hondje blijft lekker droog in de deuropening zitten?

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola 3 doggies

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Hier houden de honden niet van regen..Een beetje is niet erg, maar een flinke bui, en wind vinden ze niet leuk.

 

Spikey heeft het een paar keer gepresteerd, om zijn kop buiten de deur te steken, en echt niet meer verder gaan. Als hij al buiten loopt, en het gaat hard regenen, inderdaad staart, oren en hoofd omlaag. Hij vind het niks, en wil naar huis.

 

Nino vind harde wind geweldig! Maar zonder regen..

Als het gras nat is, wil hij niet in het gras lopen. Dus loop ik maar samen met hem in het gras, voor zijn behoeftes.. Anders blijft hij op de stoep en doet dan dus niks..

Bij harde regen, wil hij ook naar huis. Hij blijft zich uitschudden en al happend in het rond springen. 

 

Dus bij harde regen moet ik toch vaak echt even wachten tot het wat minder word..

 

Sneeuw vinden ze dan weer wel heel leuk!

 

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Een beetje miezer regen kunnen die 2 van mij nog wel aan. Maar als het echt regent dan willen ze niet naar buiten. Sneeuw vinden ze ook niet leuk en harde wind vind Thalia niet leuk. Die staat vrij hoog op haar poten maar ze is niet zo zwaar, de wind heeft dan snel vat op haar.

Door de regen heeft Gruul ook geleerd hoe hij uit zijn tuig moet komen haha. We zijn meer dan eens achter hem aan naar huis kunnen rennen omdat meneer niet wilde wandelen. En zo zijn we dus op een escape proof tuig gekomen. Want meneer wil bijvoorbeeld ook niet op gras lopen als het bevroren is. Zijn poezelige pootjes kunnen het toch niet koud krijgen? Dus dan tillen we hem op, zetten we hem aan het eind van het grasveld neer en dan loopt hij wel mee, wel zo snel mogelijk natuurlijk zodat zijn pootjes weer snel comfortabel zijn. Die zwervers zijn het luxe leven snel gewend haha.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Leuk opgeschreven!

 

Hier kom ik naar beneden rond 8 uur het is nog wat schemerig.

De honden hebben zoiets van o ben je er al.

Koffie iets te eten.honden eten en dan naar buiten.

Voor het eerst een wat dikkere jas aan vond het koud  vanmorgen maar 13 graden beetje regen.

 

Weer binnen de boel afgedroogd en de honden liggen nog even lui.

 

Geef mij maar herfst en lente de leukste seizoenen van het jaar.

 

Weet je wat me soms opvalt, mensen met geen honden lopen wel eens te piepen dat ze door de regen moeten, wij hondenliefhebbers moeten wel.

Dus ja wat boeit dan nog een regendruppel

 

 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Met mijn vorige hond ging ik vaak bewust in de regen wandelen... Lekker rustig en dus weinig tot geen andere honden 

 

Als het één bui is probeer ik wel om voor of na de bui te wandelen maar als het de hele dag hoost dan neem ik mijn knalgele regenjas en gaan we gewoon door de regen wandelen hoor. Lupa vindt het leuk om door de plassen te sjezen. 

 

Soms heeft Lupa geen zin om door te regen te lopen en dan geeft ze duidelijk aan naar huis te willen. In principe lopen we dus normale wandelingen maar die keer dat ze aangeeft niet te willen mag ze eerder naar huis  

 

Het is eerder dat we met mooi weer meer en langer lopen dan dat we met slecht weer minder lopen. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Vergeet ik nog te zeggen dat ik je berichtje zo leuk geschreven vind, heel beeldend! 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus houd niet zo van nattigheid, hou niet van gewassen worden, speelt niet met water, loopt om plassen heen en wil maar een kort rondje als het regent.....maar van de week had hij opeens de smaak te pakken en heeft in de regen heerlijk lopen rennen in het park. Hij was drijfnat en de blubber zat tot achter zijn oren. Dat betekende wel dat hij moet worden gewassen (in de tuin) en zelf dat vond hij niet erg. Zal hij water leuk gaan vinden?

honden page profiel --

Hahahah leuk beschreven allemaal!! En inderdaad, 'wij' honden eigenaren kijken echt niet meer op een buitje meer of minder 

Vanmiddag nog even lekker tussen de buien Door kunnen wandelen en nu net een dikke bui op ons kop. Gelukkig alles gedaan!

 

Het heeft ook wel wat.. lekker wakker worden smorgens en dan thuis onder de warme douche en een kop thee. En de 2 Spanjaarden (Hoe ironisch haha) vinden het geweldig en hebben de grootste lol. Vooral Bobby,  die gaat echt plassen stampen hahahah.  Hondjes tevreden, ik ook tevreden! 

Maar 3 a 4 x per dag.. Af en toe gaat het met lichte tegenzin

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Wij plannen de wandelingen zo veel mogelijk tussen de buien door. Drib heeft echter geen last van de regen. Dat maakt haar echt niet uit.

Ik zelf kan behoorlijk moe en chag worden van hele dagen achtereen met alleen regen en wolken. Als ik bank hangerig ben, is het wel zo dat Drib dit ook is O-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Grappig jouw intro Robyn 

Lance herkent zich in jouw chihuahua hoor. 

En eerlijk, ik wandel ook echt niet graag in regen of storm ....

misschien vroeger was het anders met mijn grotere honden.

 

Nu is het ook allebei regenjasje aan en de kleine vooruitsleuren.

Dan liever Lance even de tuin inlaten en nadien goed droogwrijven.

En  blijft vrouwke tenminste droog.

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Tja wat zal ik zeggen.....hier is het vooral heel veel herfst (nou ja....lees regen) en per ongeluk een klein beetje lente zo door het jaar genomen. Dus het mag mij eigenlijk wel gestolen worden!

 

Mijn kerels hebben er geen problemen mee maar geven duidelijk de voorkeur aan beter weer. Wat dan wel weer leuk is voor mij bij een echte hoosbui (die hier gerust een dag wil duren), is dat ik opeens een uitermate volgzame Ten aan de lijn heb voor het grootste gedeelte vd wandeling. Die gaat dan spontaan superstrak naast lopen in de hoop een paar druppels minder te vangen. Dat het niet echt werkt heeft hij nog steeds niet door maar ik ben niet van plan om hem die illusie armer te maken.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Leuk geschreven

 

Hier geen chihuahua's, maar 2 bull terriërs. Een beetje miezer en een stevig windje kunnen ze nog wel waarderen. Maar de regen van de afgelopen dagen.......... Dat is één groot drama met 2 honden die geen stap willen zetten. Dat ziet er ongeveer zo uit.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

" Leuk geschreven
 
Hier geen chihuahua's, maar 2 bull terriërs. Een beetje miezer en een stevig windje kunnen ze nog wel waarderen. Maar de regen van de afgelopen dagen.......... Dat is één groot drama met 2 honden die geen stap willen zetten. Dat ziet er ongeveer zo uit.
  "

 Herkenbaar 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Cosmic heeft een nieuwe hobby..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^