Brief aan de gemeente, wat te verbeteren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Hi allemaal, er zullen hier vast wel wat mensen zijn die eens een officiële brief geschreven. Ik heb de hulp van diegene even nodig   ik wil binnenkort mijn brief gaan posten aan de gemeente betreft de hondenbelasting. Ik dacht altijd dat die maar heel laag was, sinds dat ik weet dat ie zo hoog is vind ik hem nog belachelijker dan ik hem al vond! Daar hoop ik dus verandering in te brengen met mijn brief  

 

Iemand tips??

 

 

Angelique van der Ben.

****

****, Zwaagdijk- Oost

 

Gemeente Medemblik.

****

****, Wognum

 

Zwaagdijk- Oost, 4 september 2015.

 

 

Betreft: hondenbelasting.

 

 

Geachte heer, mevrouw,

 

ik schrijf u deze brief omdat ik wat opmerkingen heb over de hondenbelasting. Ik vraag mij af waarom er in onze gemeente nog steeds hondenbelasting geheven word. In vele gemeentes is dit al afgeschaft.

 

Ik heb even gezocht naar de geschiedenis van de hondenbelasting. Ik dacht altijd dat het verband lag met de hondenpoep, dat schijnt volgens de website van Gemeente Medemblik niet het geval te zijn. Mocht dat wel meespelen, zou ik dit zeer oneerlijk vinden. Wij, als hondenbezitters, zorgen ervoor dat onze honden geen tuinen bevuilen met hun uitwerpselen. We laten ze ver de berm in gaan, daar waar niemand er last van heeft. Katten daarin tegen, leggen hun uitwerpselen overal neer. Zelfde geldt voor paarden, hun uitwerpselen liggen overal en zijn dusdanig groot dat ze veel meer hinder geven dan de uitwerpselen van honden. Overigens word op andere websites wel verwezen naar de overlast van hondenpoep als reden voor de hondenbelasting.

 

Op de website van Gemeente Medemblik staat als een van de veel gestelde vragen waarom wij hondenbelasting betalen en kattenbezitters niet. Dit vind ik een goede vraag, echter kan ik nergens een antwoord vinden. U gaat terug naar de geschiedenis van het ontstaan van de hondenbelasting, maar nergens verklaart u waarom wij betalen voor het houden van honden.

 

De geschiedenis van de hondenbelasting gaat over hondsdolheid. Daardoor is de hondenbelasting in het leven geroepen. Maar, onze honden laten wij gewoon naar de dierenarts gaan. We laten ze enten tegen onder andere hondsdolheid. Dit kan dus geen reden meer zijn om hondenbelasting te heffen.

Mijn probleem ligt niet zozeer bij de oneerlijkheid van het betalen voor huisdieren. Ik vind het gewoon raar dat wij moeten betalen voor het houden van honden terwijl het houden van honden al duur genoeg is. Wij hondenbezitters worden geacht onze honden goed op te voeden zodat ze passen in de maatschappij. Hiervoor gaan wij naar een hondenschool en ook deze zijn niet goedkoop in deze regio in vergelijking met de rest van het land. Er word als toelichting gegeven dat hondenbelasting direct ten goede komt aan de serviceverlening voor onze honden. Het legen van vuilnisbakken bijvoorbeeld, maar dat moet sowieso gebeuren toch? Of er nu een zakje hondenpoep inzit of niet. Het aanleggen van losloopgebieden word ook genoemd. Dat valt ook tegen, hier in mijn buurt is maar 1 losloopgebied en die is dusdanig klein dat ik er binnen 5 a 10 minuten doorheen ben. Ook ligt het naast een bedrijven terrein waardoor het eigenlijk helemaal niet veilig is. De honden kunnen daar zo op rennen! Dit is ook vrijwel het enige gebied waar ze in het zomer seizoen los mogen lopen. Ik vind het erg fijn dat u doormiddel van de hondenbelasting losloopgebieden onderhoud en beweert aan te leggen, echter hebben de honden eigenaren wiens honden niet los kunnen lopen daar helemaal niets aan. Nergens hier in de buurt is een omheind losloopveld te vinden.

 

Al met al zou hondenbelasting betalen al veel minder erg zijn als we eens zouden weten waarom we het nou eigenlijk betalen. Waar gaat ons geld heen? Als het alleen is voor het legen van prullenbakken en het betalen van de hondeninspecteurs (bron: site Gemeente Medemblik), vind ik het echt niet eerlijk. Ik wed dat meerder inwoners het met mij mee eens zijn in deze kwestie.

 

Ik hoop u bij deze voldoende geïnformeerd te hebben over mijn ergernis betreft de hondenbelasting. Ik hoop dat u mij duidelijkheid kan geven hierover.

 

Vriendelijke groet,

 

Angelique van der Ben

** emailadres **

 

 

 

 

Ik hoor graag tips! Verbeterde versies zijn ook welkom   kom maar op!

 

 

 

 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Ik vind hem heel goed, ik ben het er ook helemaal mee eens. In mijn dorp wordt ook nog steeds hondenbelasting geëist. 

we hebben het nog helemaal niet betaald sinds we Ollie hebben

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

goede brief.

Alleen op het antwoord over katten kan je lang wachten.
Katten mogen vrij rond lopen, dus belasting innen is nutteloos.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ten eerste: goede brief!!  En helemaal mee eens!

 

Hier een aantal kleine tips:

  • Ik vraag mij af waarom er in onze gemeente nog steeds hondenbelasting geheven word. Dit zou ik veranderen in: 'Ik vraag mij al waarom er in onze gemeente nog steeds hondenbelasting wordt geheven'. Puur omdat de zin er dan net iets 'mooier' uitziet en beter klinkt.
  • Overigens word op andere websites wel verwezen naar de overlast van hondenpoep als reden voor de hondenbelasting. Word moet met een t, dus 'wordt'. 
  • Het legen van vuilnisbakken bijvoorbeeld, maar dat moet sowieso gebeuren toch? Of er nu een zakje hondenpoep in zit of niet. Het aanleggen van losloopgebieden wordt ook genoemd.
  • Ik vind het erg fijn dat u door middel van / d.m.v. de hondenbelasting losloopgebieden onderhoud en beweert aan te leggen, echter hebben de honden eigenaren wiens honden niet los kunnen lopen daar helemaal niets aan.

 

Succes! En hopelijk weten we straks waarvoor we hondenbelasting betalen! 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" goede brief.

Alleen op het antwoord over katten kan je lang wachten.
Katten mogen vrij rond lopen, dus belasting innen is nutteloos. "

Juist omdat katten loslopen, veroorzaken zij veel overlast. Daarom vind ik het niet meer dan normaal dat katteneigenaren ook belasting zouden moeten betalen. Of beiden niet, óf beiden wel. Maar goed, daar zullen vele katteneigenaren het weer niet mee eens zijn.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De hondenbelasting mag voor van alles en nog wat gebruikt worden en hoeft helaas niet perse voor bv. het schoonhouden en onderhoud van de hondenpaden en uitrenvelden gebruikt te worden! Voor katten wordt bv. geen belasting afgedragen en die lopen vaak buiten en doen hun behoefte in andermans tuin of op straat. 

 

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

ik ben het eens met kattenbelasting hoor.
Maar je kan geen belasting heffen op dieren die vrij rond wandelen.

Ik koop 2x in het jaar nieuwe plantjes voor mijn buren terwijl mijn katten op de bak poepen.
Beter een goede buur dan een verre vriend

Hondenbelasting is hier niet

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

Hoe willen ze kattenbelasting trouwens innen?

op eerlijke mensen die graag betalen en hun kat opgeven?
Onverwachte controle?

het is niet haalbaar.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Dank jullie wel! 

 

En Iris, dankje voor de spelling verbeteringen! :)  

Juist omdat katten inderdaad veel meer bevuilen dan honden lijkt t mij eerlijk dat ze ook betalen. Onze tuin ruikt echt vreselijk naar kattenschijt! 

 

@Machtel, t is inderdaad waar dat hondenbelasting voor een groot deel niet ten goede komt aan de honden. Maar dit is wel wat de site van mijn gemeente beloofd...daarom wijs ik ze er nog even op ;) :) 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Hoe willen ze kattenbelasting trouwens innen?

op eerlijke mensen die graag betalen en hun kat opgeven?
Onverwachte controle?

het is niet haalbaar. "

 

Ja dat is waar! Maarja, t ging mij vooral om ze erop te wijzen hoe oneerlijk t is om welhondenbezitters te laten betalen en de kattenbezitters maar erbuiten te laten want ja die lopen vrij rond. Die mogen dat, die hebben geen losloopgebied nodig hahah :P 

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

Dan moet je naar de eigenaar van de kat gaan of er zelf 1 nemen.
Probleem opgelost.
Als mijn kat overlast veroorzaakt blijft hij binnen

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

Zou wel leuk zijn, katten aan de lijn haha

Een vrouw in mijn straat heeft er 7 hahaha zie het al voor me.

honden page profiel Michelle, baasje van Scotty en kater CharlieMichelle, baasje van Scotty en kater Charlie 3 doggies

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Ik ben het al heel lang oneens met hondenbelasting. Vooral omdat wij dus én hondenbelasting betalen, én ook nog eens uitwerpselen op moeten ruimen, ook op afgelegen grasveldjes speciaal voor honden. En dat terwijl er hier wel paarden op de fietspaden poepen...

 

Hondenbelasting vind ik oké, als je dan niet alles achter je hond aan op hoeft te ruimen.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

We zouden er landelijk om moeten strijden om de honden belasting af te schaffen. Hier is hij ook achterlijk hoog, dat het bijna alleen voor de rijke is weggelegd om een hond te houden.

Je hebt al goede tips gekregen, zelf ben ik niet goed in formele teksten schrijven. Ik hoop echt dat je brief effect gaat hebben, hoe meer gemeente geen belasting vragen hoe groter de kans dat het afgeschaft gaat worden in heel Nederland.

Mensen met kinderen krijgen geld toe, terwijl daar toch ook echt speeltuintjes en derg. voor aangelegd worden. Nu weet ik dat het niet 1 op 1 te vergelijken is maar toch voel ik me benadeeld omdat ik een hond heb. (beetje hetzelfde als met katten) 50 euro per hond wil ik best betalen maar 300, daar kan ik mijn honden meer dan een half jaar vers vlees van geven. Ze zijn niet zo groot. 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Ik ben het al heel lang oneens met hondenbelasting. Vooral omdat wij dus én hondenbelasting betalen, én ook nog eens uitwerpselen op moeten ruimen, ook op afgelegen grasveldjes speciaal voor honden. En dat terwijl er hier wel paarden op de fietspaden poepen...
 
Hondenbelasting vind ik oké, als je dan niet alles achter je hond aan op hoeft te ruimen. "

 

Sorry als ik nu iets vervelends zeg. Maar ontlasting opruimen vind ik eigenlijk wel normaal. Ik loop lang niet altijd op de paden maar vaak in het gras (daar zitten de lekkere geurtjes) en tegenwoordig heb ik aparte schoenen aan tijdens het wandelen omdat het zo smerig is. Plus de honden die de ontlasting willen opeten, nu doen mijn honden dit niet maar genoeg honden wel. Dan kunnen de honden makkelijk ziektes overbrengen op elkaar. 
Ik zou dan eerder zeggen dat ze zakjes op moeten hangen, dat ze gratis zijn. 
Dat paarden en katten wel alles op straat mogen doen voelt inderdaad ook niet eerlijk aan. Maar ik geloof dat ik een tijdje terug gehoord/gelezen had dat er ook paarden belasting gaat komen?

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

hier hangen gratis zakjes van gemeente Westland en geen hondenbelasting.
Ze vullen die dingen ook optijd.
Dus het kan wel

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Dan hebben wij het wel goed hier.. 

 

Betalen geen belasting en ik vind dat er wel goed onderhoud is. Poepzakjes en bakken die vaak geleegd worden en de veldjes en losloopstroken worden regelmatig gemaaid. Laatst had ik gevraagd of ze de kuilen op het veldje woudenvullen en volgens mij zijn ze gelijk dr volgende dag al geweest! 

 

Tot zover over mijn gemeente, haha 

 

 

Je brief ziet er goed uit hoor! Ben alleen bang dat de kans klein is dat je antwoord krijgt..

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde


 
Angelique van der Ben.
****
****, Zwaagdijk- Oost
 
Gemeente Medemblik.
****
****, Wognum
 
Zwaagdijk- Oost, 4 september 2015.
 
 
Betreft: hondenbelasting.
 
 
Geachte heer, mevrouw,
 
ik schrijf u deze brief omdat ik wat vragen heb over de hondenbelasting. Ik vraag mij af waarom er in onze gemeente nog steeds hondenbelasting geheven wordt. In vele gemeentes is dit al afgeschaft.
 
Voor het schrijven van deze brief, ben ik op onderzoek uitgegaan om erachter te komen wat precies de geschiedenis is van de hondenbelasting. Ik dacht altijd dat het verband lag met de hondenpoep, maar dat schijnt volgens de website van Gemeente Medemblik niet het geval te zijn. Mocht dat wel meespelen, dan zou ik dit zeer oneerlijk vinden. Wij, als hondenbezitters, zorgen ervoor dat onze honden geen tuinen bevuilen met hun uitwerpselen. We laten ze ver de berm in gaan, daar waar niemand er last van heeft. Katten daarentegen, leggen hun uitwerpselen overal neer. Hetzelfde geldt voor paarden, hun uitwerpselen liggen overal en zijn dusdanig groot dat ze veel meer hinder geven dan de uitwerpselen van honden. Overigens wordt op andere websites wel verwezen naar de overlast van hondenpoep als reden voor de hondenbelasting.
 
Op de website van Gemeente Medemblik staat als een van de veel gestelde vragen waarom wij hondenbelasting betalen en kattenbezitters niet. Dit vind ik een goede vraag, echter kan ik nergens een antwoord vinden. U gaat terug naar de geschiedenis van het ontstaan van de hondenbelasting, maar nergens verklaart u waarom wij betalen voor het houden van honden.
 
De geschiedenis van de hondenbelasting gaat over hondsdolheid. Dat is de reden voor het ontstaan van de hondenbelasting. Maar (geen komma) onze honden laten wij gewoon naar de dierenarts gaan. We laten ze enten tegen onder andere hondsdolheid. Dit kan dus geen reden meer zijn om hondenbelasting te heffen.
Mijn probleem ligt niet zozeer bij de oneerlijkheid van het betalen voor huisdieren. (geen 'ik vind') Het is gewoonweg raar dat wij moeten betalen voor het houden van honden, terwijl het houden van honden al duur genoeg is. Hondenbezitters worden geacht hun honden goed op te voeden, zodat ze passen in de maatschappij. Hiervoor gaat men naar een hondenschool en ook deze zijn niet goedkoop in deze regio in vergelijking met de rest van het land. Er wordt als toelichting gegeven dat hondenbelasting direct ten goede komt aan de serviceverlening voor onze honden. Het legen van vuilnisbakken bijvoorbeeld, maar dat moet sowieso gebeuren toch? Of er nu een zakje hondenpoep in (komma) zit of niet. Het aanleggen van losloopgebieden wordt ook genoemd. Ook dat is zo goed als niet van toepassing. Zo is er hier in mijn buurt maar 1 (beter 'een' met streepjes op de 'e's') losloopgebied en dat is dusdanig klein dat men er binnen 5 a 10 minuten doorheen is. Daarnaast ligt het naast een bedrijventerrein, waardoor het (eigenlijk weglaten. Het IS niet veilig, 'eigenlijk' 'verzacht' dat een beetje, en dat is niet de bedoeling) helemaal niet veilig is. De honden kunnen zo het terrein op rennen! Dit is ook vrijwel het enige gebied waar honden in het zomerseizoen los mogen lopen. Ik vind het erg fijn dat u door (spatie) middel van de hondenbelasting losloopgebieden onderhoudt en beweert aan te leggen, maar een losloopgebied is iets anders dan simpelweg op een veldje of groenstrookje een bord zetten met 'losloopgebied'.   Hondeneigenaren met honden die minder goed of niet los kunnen lopen hebben daar al helemaal niets aan. Nergens hier in de buurt is een omheind losloopveld te vinden.
 
Al met al zou hondenbelasting betalen al veel minder erg zijn als we eens zouden weten waa (streepjes op 'a's') rom we het nu eigenlijk betalen. Waar gaat ons geld heen? Als het alleen is voor het legen van prullenbakken en het betalen van de hondeninspecteurs (bron: site Gemeente Medemblik), dan is het onterecht, zo niet belachelijk, dat er een dergelijk bedrag wordt gevraagd van hondeneigenaars. (Anders formuleren! -->)vind ik het echt niet eerlijk. Ik wed dat meerder inwoners het met mij mee eens zijn in deze kwestie.
 
Ik hoop u bij deze voldoende geïnformeerd te hebben over mijn ergernis wat betreft de hondenbelasting. Ik hoop dat u mij duidelijkheid kan geven over deze kwestie.
 
Met vriendelijke groet,
 
Angelique van der Ben
** emailadres **
 
 
 
 

 

Niet je brief beginnen met 'ik', maar bijvoorbeeld met 'Graag zou ik' o.i.d. 

 

'opmerkingen' zou ik veranderen in 'vragen'. Je stelt best wat vragen in de tekst, en 'opmerkingen' klinkt meer zo van 'ik wil jullie even vertellen waarom het nergens op slaat'. 

 

Ook zou ik 'ik heb even gezocht naar de geschiedenis van..' veranderen. Ik heb een alternatief in de tekst gezet, maar anders kan natuurlijk ook. Laat sowieso het 'even' weg.

 

vind ik het echt niet eerlijk. Ik wed dat meerder inwoners het met mij mee eens zijn in deze kwestie. --> Anders formuleren.  Sowieso niet 'ik vind het niet eerlijk' en 'ik wed dat'. 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

" Dan hebben wij het wel goed hier.. 
 
Betalen geen belasting en ik vind dat er wel goed onderhoud is. Poepzakjes en bakken die vaak geleegd worden en de veldjes en losloopstroken worden regelmatig gemaaid. Laatst had ik gevraagd of ze de kuilen op het veldje woudenvullen en volgens mij zijn ze gelijk dr volgende dag al geweest! 
 
Tot zover over mijn gemeente, haha 
 
 
Je brief ziet er goed uit hoor! Ben alleen bang dat de kans klein is dat je antwoord krijgt.. "

 Wauw. Ik kom daar wonen. Mijn gemeente is echt een stelletje prutsers haha. We moeten wel hondenbelasting betalen, maar er staan nergens van die poepzakjes automaten, en we hebben in het dorp ook geen losloopveldjes. Ik woon gelukkig net buiten de bebouwde kom, naast een grote plas waar Ollie lekker los mag, maar de belasting slaat echt helemaal nergens op...

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde


 
 
Angelique van der Ben (geen punt)
****
****, Zwaagdijk-Oost (geen spatie tussen - en Oost)
 
Gemeente Medemblik (geen punt)
****
****, Wognum
 
Zwaagdijk-Oost, 4 september 2015 (geen spatie tussen - en oost, geen punt)
 
 
Betreft: hondenbelasting (geen punt)
 
 
Geachte heer/mevrouw, (komma is overigens niet fout, maar volgens mij is het gebruikelijker om een / te gebruiken)
 

  "

 

In het hele eerste stuk met de gegevens (dus je naam, adres, datum, 'betreft', etc.) geen gebruik maken van punten. Dus nergens achter hoeft een punt, tot je bij de daadwerkelijke tekst komt.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Voor mij hoeft er geen kattenbelasting te komen, hoor! Ik ben niet iemand die katten wil beperken in hun bewegingsvrijheid, maar de kat van de overburen poept in mijn tuin, terwijl ik alles goed heb afgemaakt en hij loopt dan tergend langzaam over de serre, zodat Romeo helemaal over de rooie gaat. Het blijft dan toch "mijn probleem".

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Voor mij hoeft er geen kattenbelasting te komen, hoor! Ik ben niet iemand die katten wil beperken in hun bewegingsvrijheid, maar de kat van de overburen poept in mijn tuin, terwijl ik alles goed heb afgemaakt en hij loopt dan tergend langzaam over de serre, zodat Romeo helemaal over de rooie gaat. Het blijft dan toch "mijn probleem". "

Dat probleem was bij mij opgelost na een emmer water. Ik werd er ook een beetje gek van dat een random kat mijn honden steeds over de flos haalde. 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Er is in de wet bepaald dat er op het houden van honden belasting geheven mag worden. Dat is de enige diersoort waarvoor dit geldt. 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Je brief is netjes hoor :)

*Edit: Heeft er niet veel mee te maken, weggehaald

honden page profiel Michelle, baasje van Scotty en kater CharlieMichelle, baasje van Scotty en kater Charlie 3 doggies

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

In de gemeente waar we hiervoor woonde betaalden we ook hondenbelasting, maar daar gold geen opruimplicht en elke paar weken werden de grasveldjes door de gemeente opgeschoond.

 

Het kan best zijn dat we hier geen hondenbelasting betalen hoor, dat weet ik eigenlijk niet zeker.

 

En dat je je hond zijn uitwerpselen opruimt als hij het ergens midden op straat legt, oké. Maar wij lopen hier op een strook gras, losloopgebied, tussen een sloot met spoorwegovergang en een steeg en daar geldt wél opruimplicht, terwijl er genoeg plekken zijn waar dit niet geldt.

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Haal de punten weg achter:

 

Angelique van der Ben

Gemeente Medemblik

2015

Betreft: hondenbelasting

 

Geachte heer/ mevrouw,

 

Inleiding:

geheven word = wordt (met DT)

 

Alinea 1:

Het verband lag = het verband had

Zelfde geldt voor paarden = Hetzelfde

 

Alinea 2:

Een = één

 

Alinea 3:

‘De geschiedenis van de hondenbelasting gaat over hondsdolheid. Daardoor is de hondenbelasting in het leven geroepen.’

Beter zou zijn:

De hondenbelasting is in het verleden in het leven geroepen door hondsdolheid.

En anders:

De geschiedenis van de hondenbelasting gaat IN OP hondsdolheid.

Doormiddel van = door middel van

 

Alinea 4:

Meerder = meerdere

 

Slot

‘geïnformeerd’ komt vreemd over gezien de strekking van het verhaal. Jij wilt ten eerste een antwoord en ze niet zo nodig informeren. Ik zou de nadruk hier dus ook op leggen. 

Met vriendelijke groeten,

 

Eerste indruk:

Dit is geen zakelijke brief, zwak taalgebruik en slechte opbouw.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Met Gerard eens. 

 

Om serieus genomen te worden zou ik ook het wetboek erbij halen en niet onbelangrijk: jurisprudentie benoemen! -> eerdere rechterlijke uitspraken over hondenbelasting (in bijvoorbeeld andere gemeenten). 

 

Dan verandert het van een emotioneel betoog naar, eh, nog steeds een betoog, maar wel met harde feiten erbij. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" We zouden er landelijk om moeten strijden om de honden belasting af te schaffen. Hier is hij ook achterlijk hoog, dat het bijna alleen voor de rijke is weggelegd om een hond te houden"

 Even (een beetje) of topic, er is een landelijke actie groep:

https://stophondenbelasting.wordpress.com/

Hun faceboek pagina https://www.facebook.com/Stophondenbelasting

 

 

Over je brief, prima actie...., kijk even naar de tips van Gerard, die puntjes vielen mij ook als eerste op...., en hopelijk gaat het je iets opleveren.., veel succes.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Je schrijft dat in vele gemeenten al geen hondenbelasting is. Ik zou een paar gemeenten noemen. Let op dat je niet met lege omhulsels vuurt, dat zijn drogredenen. Net als, ik heb onderzoek gedaan naar hondenbelasting, maar je geeft niet meteen eenduidig aan wat je onderzocht en geconstateerd hebt.

 

Op de site van de gemeenten staat waarom wij hondenbelasting moeten betalen. Ik zou zeggen, benoem deze punten en wat je daarvan vindt.

 

Bekijk de brief nog even per volgorde. Je behandelt de website, in dezelfde alinea hondenpoep, volgende alinea weer website. Probeer de onderwerpen bij elkaar te houden. Geef je statement en daarna de argumenten. Zoals ik het nu lees staat het een beetke door elkaar.

 

Goed initiatief, maar vrees dat je weinig gaat bereiken. Je zult ook moeten onderzoeken wat de kosten zijn voor de gemeente van homdenbezitters en waaraan de hondenbelasting wordt uitgegeven bijv. Over de periode van 2013-2014. Dit kan via een wobverzoek

 

Hopelijk heb je wat aan mijn feedback succes.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Die emmer water heb ik klaar staan, maar ik ben altijd net te laat! De enige die nat wordt ben ikzelf! Voordat ik de hele tuin ben doorgerend, met een op hol geslagen Romeo, is de kat al verdwenen en zit een eind verderop op een muur mijn capriolen gade te slaan. Als hij over de serre loopt, kan ik er niet bij. Was een mooi filmpje geweest voor You Tube! 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Borduurwerk tuigje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^