Brief aan de gemeente, wat te verbeteren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Ik zou de brief met wat verbeteringen die al gegeven zijn versturen. Ben heel benieuwd wat je als antwoord krijgt.

 

Ook wij betalen behoorlijk wat hondenbelasting, wij moeten zelf poepzakjes kopen , altijd alles opruimen. Doe je dit niet en je wordt 'betrapt' kun je rekeningen op een fikse boete.

 

Terwijl paarden en katten altijd en overal mogen poepen zonder dit op te ruimen !

 

De gemeente hier mag het geld van de hondenbelasting gebruiken zoals ze zelf willen. Is gewoon een extra 'inkomen' voor de gemeente !!

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Bedankt voor de reacties allemaal!

 

Shiba a la creme, super bedankt! Vind jouw versie een heel stuk beter dan de mijne hahah   goede zinnen!

 

Gerard, ook erg bedankt!!

 

Linda, ook bedankt voor de tips :)  ik vind dat onderzoeken enzo wat jij opnoemt wel best lastig klinken...en ik denk zelf dat iedereen wel recht heeft om te weten waarvoor hij betaald. De gemeente moet zijn inwoners ook tevreden houden, toch? Desnoods bel ik ze op na een aantal weken/maanden om te vragen of mijn brief is aangekomen. En dan meteen om antwoord.

 

Ik hoop natuurlijk dat ze gewoon even de moeite nemen om eerlijk te antwoorden op mijn brief! Zoveel moeite is het nou ook weer niet

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik hoop ook dat je een reactie krijgt! En ik ben erg benieuwd naar het antwoord 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Vragen mag altijd, goed dat je de brief verstuurd.

Meestal staat er voor een vraag of klacht 6 weken de tijd voor een officieel antwoord. Je mag dan best een keer bellen als je nog geen antwoord gehad hebt. Een ontvangstbevestiging zegt overigens niks, meestal is dit een hele andere afdeling dan die jouw brief moet behandelen, dus dan heeft er nog niemand naar de brief gekeken.

 

Stel nu dat je een antwoord krijgt die niet zo netjes is, zou je de brief altijd kunnen posten op sociale media, en ook de gemeente 'taggen'. Daarna gaat het contact met de gemeente vaak beter. Meestal reageren ze echter wel netjes

 

Informatie kun je altijd opvragen via een wob-verzoek, bij niet tijdig antwoorden moet de gemeente dan een bedrag betalen aan de verzoeker (NL). Het kan helpen om de gemeente te dwingen tijdig te antwoorden. Zeker als je het idee hebt dat ze met jouw brief helemaal niks doen.

 

Ben benieuwd naar het antwoord dat je krijgt.

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Graag gedaan hoor! 

Hondenbelasting is grote onzin.. blij dat dat hier al niet meer is. Hoop dat alle gemeentes dat eens door gaan voeren (maarja: makkelijk geld verdienen he, leuk voor allerhande potjes)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hondenbelasting op zich is niet zo erg, maar ik denk dat een gemiddelde gemeente met 50 euro per jaar al uit de kosten zou zijn. Hier rekenen ze 129 euro. Dat is dan buiten proportie.

honden page profiel Michelle, baasje van Scotty en kater CharlieMichelle, baasje van Scotty en kater Charlie 3 doggies

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Toch moet ik zeggen dat ik hondenbelasting niet erg zou vinden, mits het inderdaad een euro of 50 is, en je dan niet overal de uitwerpselen op hoeft te ruimen.

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Ik vind eigenlijk dat het opruimen gewoonweg hoort bij het houden van een hond, als hij zijn behoefte binnen de bebouwde kom doet (of op een ongepaste plaats buiten de bebouwde kom). Het is gewoon wel zo netjes om dat gewoon te doen en een kleine moeite. 

 

Maar dat is een andere discussie :) 

 

Heb je al een bericht terug gekregen Angelique? Over wanneer je een antwoord kunt verwachten? (vaak krijg je toch zo'n bericht als 'binnen ... weken kunt u van ons een antwoord verwachten')

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Borduurwerk tuigje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^