husky pup verkopen of meenemen naar duitsland?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Ik weet niet of ik het hier goed heb staan, maar ik zou graag wat advies willen hebben: Ik heb een tijd terug een husky pup aangeschaft. Nu is het zo dat ik onverwachts een studie ga volgen en dus naar Duitsland vertrek (omdat het daar goedkoper is om te huren). Ik ben 20 jaar en voel me vaak eenzaam, vandaar dat ik een hondje heb aangeschaft. Ik heb per dag zo'n 3 en een half uur school, dus de hond zal zo'n vier uurtjes per dag alleen zitten. Ik loop momenteel zo'n 5-6 keer per dag een blokje om met de pup, omdat hij nog niet zo lang mag lopen.  Ik ben een actief persoon die graag doet hardlopen en wandelen. Vandaar dat ik een groter ras heb gekozen. (ja ik weet dat husky's moeilijke honden kunnen zijn.) In Duitsland ga ik een heel klein huisje huren direct bij de eigenaren. De tuin is open, dus los rond laten lopen zal niet gaan. De omgeving is prachtig om wandelingen te maken en ik kan hem in het veld loslaten. Het is een rustig boerendorp in een groot natuurgebied dat grenst aan een bos. Nu zei de vrouw van de eigenaar dat ze ook heel graag een hond wilde aanschaffen, maar omdat de tuin open is, ze het niet aandurfde. Ik hoop natuurlijk dat ze overgehaald word door mijn super schattige puppy om zelf een hond aan te schaffen en een omheining te zetten. Desnoods betaal ik mee haha. Dat zou het probleem oplossen en kan de mijne lekker spelen. Maar daar kan ik natuurlijk niet vanuit gaan.   mijn dilemma: Nu zit ik heel erg te twijfelen om de hond bij de ouders van een vriend achter te laten. puur alleen omdat hun nog een hond hebben waarmee hij kan spelen. Ik ben gewoon bang dat mijn puppy ongelukkig word zonder een tweede hond, en zich gaat vervelen. Ik geef hem natuurlijk voldoende aandacht en ga leuke wandelingen met hem maken, maar de aanwezigheid van een andere hond is natuurlijk heel anders dan met mij alleen zijn. Ik ben gewoon ten einde raad en wil graag een mening van iemand anders hebben. Ik wil mijn hondje ook echt niet kwijt en heb er heel veel verdriet van. Het liefste koop ik gelijk nog een hondje zodat hij lekker kan spelen.  Zou ik de hond zelf kunnen houden, of beter om hem weg te doen zodat hij met de andere hond kan spelen? Het is mijn puppy en hij betekent echt veel voor me, het is ook echt moeilijk om een keuze te maken. ik ben gewoon bang dat ik spijt krijg. ps. Hij is overigens geen sloper als hij alleen thuis is. Hij heeft alleen puppy streken. Ik laat hem tot nu toe gewoon loslopen in de velden. Als hij wat ouder is, wil ik gaan trainen met hardlopen en fietsen. Als ik weg ben, laat ik hem gewoon loslopen in mijn appartement.   

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Een hond kan best alleen wonen hoor, zorg ervoor dat hij wel goed gesocialiseerd word buitenshuis met andere honden, ook met veel verschillende.

 

Zorg dat hij zijn energie goed kwijt kan dan is het denk ik echt geen probleem.

 

En dat slopen kan nog wel komen als je pup in de puberteit komt  hoeft niet natuurlijk maar de kans zit er dik in.

 

Laat je pup aan zoveel mogelijk dingen wennen, zoals kinderboerderij, (kleine) markt, dierentuin, trein etc. Zorg er wel voor dat ie wel genoeg rust krijgt .

 

Waar in duitsland ga je wonen? Ik woon namelijk net aan de grens met mijn husky.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

De puppy zal echt niet diep ongelukkig worden zonder een soortgenootje in huis hoor   honden kunnen prima alleen leven/met alleen menselijke soortgenoten!

 

Je kan bijvoorbeeld 1x in de week afspreken om met iemand die ook een hond heeft te gaan wandelen. Of een puppycursus gaan doen  

 

 

Ik zal hem dus zeker niet wegdoen ivm een soortgenootje die hij in jouw ogen mist.

 

In Duitsland is het wel zo dat sommige grotere rassen een muilkorf moeten dragen volgens mij...weet niet op welke rassen dat geld hoor en vanaf welke grootte en in welke streek etc. maar wel iets om te onthouden denk ik 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Beste Anoniem,

Ik zou de hond houden! Zeker als je 'huisbaas' blijkbaar honden ook leuk vindt.Misschien is zij zelfs bereid om de hond gezelschap te houden als jij weg bent.

Een hond is bovendien een prima manier om met mensen in contact te komen.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik zou je hondje lekker houden. 4 uurtjes per dag moet een hond, mits aangeleerd, makkelijk kunnen. En een grote kans dat jou buren ook een hondje gaan aanschaffen, zo niet, is dat nog niet erg. Want als je je hond voldoende kan laten bewegen, is een tuin helemaal niet nodig :) Laat je maatje maar lekker met je mee gaan naar Duitsland. 

Anoniem (Gast)

Net over de grens bij Groesbeek. :) Trein is ie al paar keer in geweest, qua socialisatie doe ik echt mijn best. Hondenzwemmen vond hij ook geweldig. Hij is nu nog maar 14 weken oud, dus die pubertijd komt inderdaad nog. Ben alleen bang dat zijn jachtinstinct heel erg wordt en konijntjes gaat vangen in het natuurgebied.  Ik probeer hem zo veel mogelijk los te laten lopen, ondanks dat ze zeggen dat husky's niet los kunnen.

Woon je ook alleen met je husky dan? Zou wel tof zijn als je bij mij in de buurt woonde haha.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Ik woon bij Enschede in de buurt.

 

Nee ik woon nog thuis, fijn dat je zo goed bezig bent! 

 

Pepper kan wel loslopen, ook hier in het bos vol konijnen. Hij gaat er wel even een sprintje achterna voor de kick, de konijnen hebben daar zoveel schuilplekjes dat hij na een minuut weer terug komt.

 

Maar ja wel alert blijven, genoeg hussen die in de puberteit ineens niet meer los kunnen. Hoeft niet, heb er hier een voorbeeld van. 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik zie het probleem niet om hem weg te doen?

honden page profiel --

Wat ik zie is dat je echt in het belang van je hondje probeert te denken, en dat siert je! 

Maar ik denk ook dat je te moeilijk denkt.  Geloof me ik heb wel voor heter vuren gestaan, ineens met spoed moeten verhuizen ivm omstandigheden, ontzettend veel stress en vele malen kleiner moeten gaan wonen... Nooit een haar op mn hoofd die eraan gedacht heeft om mn hondjes weg te doen. 

Hebben ze het moeilijk gehad met de verhuizing, heeft het stress meegebracht en moesten ze ineens veel kleiner wonen? Ja zeker.. Maar zijn ze nu slecht af? Nee zeker weten niet. We zijn dolgelukkig met elkaar en na het wennen en tot rust komen zijn het echt enorm blije hondjes. En tja ik moet ook werken voor mn geld wat betekent dat ze soms alleen zijn. Gelukkig zijn er lieve buren die dan even heen gaan, en er blijft nog genoeg tijd over om lange wandelingen te maken en goed voor ze te zorgen :)

Waar jij je druk om maakt is of je hondje gelukkig zal worden zonder andere hond, hij is nu toch ook zonder andere hond? Ik denkt niet dat het geluk van een hond afhankelijk is van een andere hond, en ook niet of hij 3 a 4 uurtjes alleen moet zijn. Maar van wat jij met hem doet, hoeveel je er naast school voor hem bent. 

Ik vind het een beetje makkelijk denken om hem weg te doen. Bedoel het niet zo bot als het eruit komt (geschreven tekst is altijd lastig) maar misschien ben ik daar anders in. Maakt niet uit wat er gebeurt, mijn hondjes gaan met me mee!

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ook ik denk dat een pup prima als enige hond kan opgroeien tot een blije hond. Gewoon lekker meenemen! En zoek met wandelen daar gewoon paar leuke speelmaatjes.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik zou hem houden ... De eigenares van het huis vind het goed dus dan snap ik niet wat je zou tegenhouden. Hier een hond op een appartement dus ook geen omheinde tuin en dat gaat prima! 

 

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Net over de grens bij Groesbeek. :-) Trein is ie al paar keer in geweest, qua socialisatie doe ik echt mijn best. Hondenzwemmen vond hij ook geweldig. Hij is nu nog maar 14 weken oud, dus die pubertijd komt inderdaad nog. Ben alleen bang dat zijn jachtinstinct heel erg wordt en konijntjes gaat vangen in het natuurgebied.  Ik probeer hem zo veel mogelijk los te laten lopen, ondanks dat ze zeggen dat husky's niet los kunnen.
Woon je ook alleen met je husky dan? Zou wel tof zijn als je bij mij in de buurt woonde haha. "

 Met een husky loop je wel het risico dat hij op een gegeven moment niet meer los kan. Maar dat weet je als het goed is bij aanschaf van de pup al. In dat geval wordt het de lange uitlooplijn.

Wellicht kun je ook kijken naar een leuke sport om met je husky te gaan doen als hij wat ouder is. Canicross of steppen, iets waarbij hij zijn energie kwijt kan en jullie samen als team kunnen werken.

 

Zou me niet druk maken over dat hij geen hond in zijn huis erbij heeft... dat is zeker geen grote noodzaak, je hond ziet jou als deel van zijn roedel. Zolang jij genoeg tijd met hem besteedt, komt dat ongetwijfeld goed!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^