Oké, en wat is de volgende stap? (+ foto's)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Zoals velen van jullie weten is Binky meerdere keren gegrepen door meerdere honden in verschillende rassen. Ik ben al maanden aan het trainen met hem, door op Doggydates te gaan, via de DoggyDating-app. En dat gaat super!

 

Hij is enorm gegroeid in zelfvertrouwen. Mensen die vanaf het begin al mee lopen en Binky vaker zien, merken zijn grote vooruitgang. Liep hij de eerste wandelingen als een zielig hondje met zijn staart tussen zijn poten in mijn kielzog. Nu loopt hij met staart omhoog soms helemaal voorop. Wel uiteraard mij in het oog houdend, wat ik alleen maar goed vind. Hij speelt niet zo snel met andere honden, maar soms heeft hij ineens zijn uitspatting op een groot veld. Ik ben supertrots op wat we samen al hebben bereikt. Hij is zo gegroeid en als ik hem zie dartelen in het roedel (wat varieert van 2-28 honden) is dat alleen maar een droom! Ook als mede-wandelaars zeggen wat voor spurt hij heeft gemaakt, dan glim ik van trots en zie ik tegelijk dat blije guppekoppie omhoog kijken.

 

Alleen thuis is een heel ander verhaal. Zowel los als aangelijnd valt hij uit tegen vrijwel alle buurthonden. Ik ben van de flexi overgestapt op een gewone nylon riem, omdat ik hem op die manier beter onder controle kan houden. Ik ben nu al zover dat ik hem aangelijnd niet meer met andere honden laat kennismaken. (vaak wil hij dit zelf niet, dat merk ik aan zijn lichaamshouding) En hij heeft een geel bandje aan zijn riem voor de afstand.

Maar ik zou het fijn vinden dat ik in de losloopgebieden hier in mijn woonplaats net zo rustig kan lopen, zoals bij de Doggydates. Dat ik niet bang ben dat hij door zijn onzekerheid weer uitvalt naar een andere hond, waardoor hij weer wordt gegrepen. (want zo is het steeds gekomen)

 

Hebben jullie tips hoe ik dit het beste kan aanpakken? Ik zie hem namelijk het liefst zoals hieronder te zien is!

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Teneerste goed gedaan

en wat een heerlijke foto's

 

 

Is het mogelijk dat je een paar dates met een bekende hebt in je eigen omgeving?

Binky moet het zelfvertrouwen ook krijgen op de oude plekjes

en een bevriende hond mee of ontmoeten op je eigenwandel plekjes

creeert positieve ervaringen op die plekken waar het eerder mis ging

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Op deze site staat (volgens mij) veel goede informatie waardoor ik het gedrag beter begreep en daar ging het al veel beter door.

http://www.moniquebladder.nl/categorieen/

 

Penny loopt nu bij mij altijd aan een 5 meter lijn. Zo heeft ze veel vrijheid, vooral als er plotseling een loslopende hond op haar af komt. Sinds dat Penny is aangevallen door een Mechelse herder rent Penny meteen weg als een hond op haar afkomt en/of als een hondeneigenaar begint te roepen, zelfs als het een pup is. Daarom kan ze niet meer los want anders ben ik haar kwijt.

 

Ik leid Penny vaak af als er een vreemde hond in de buurt is en als die op ons af komt roep ik heel hard: 'Heeey wat een lieve hond, die ken jij wel, ga maar kijken.' en dit helpt ook heel erg, soms wil Penny daarna die hond gewoon meteen begroeten ondanks dat ze hem eerst heel erg eng vond. En als het goed gaat krijgt ze een hand vol snoepjes en dat weet ze inmiddels ook. Als ze niet heeft uitgevallen kijkt ze meteen naar mij omdat ze een beloning verwacht.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Binky kan prima los. Hij heeft gemerkt dat als hij hard blaft naar een toenaderende hond, waar ik al voorbij ben gelopen, dat de hond dan vaak aan de kant schiet waardoor hij er langs kan schieten. Soort van beloningssysteem geworden en ik weet niet hoe ik dat moet doorbreken. Snoepjes heeft hij geen oog meer voor als hij een hond heeft gezien. Dan is de focus op de hond. Hij heeft bog nooit gebeten maar valt altijd wel uit.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik zousamen met een andere hond in jullie eigen buurt gaan wandelen, dat hij daar het vertrouwen ook weer krijgt 

 

Verder petje af, cindy! 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Jammer dat hij niet echt op snoepjes reageert in zo'n situatie. Een hond blijft het inderdaad vaker herhalen als hij succes heeft gehad, ik probeer bij Penny het uitvallen daarom ook te voorkomen. Zij is gelukkig wel erg op snoepjes gefocust dus als zij misschien gaat uitvallen of bang is gooi ik een hand vol snoepjes in het gras. Dan let ze daar alleen op.
Misschien helpt het bij jou ook wel als je de snoepjes over de grond uitstrooit (niet bij een loslopende hond want die probeert het waarschijnlijk ook te pakken). Als Penny bang is pakt ze minder snel snoepjes uit mijn hand maar wel van de grond.

Verder wel erg knap dat je al zo veel succes hebt behaalt! :-)

Astrid Rikmanspoel (Gast)

Dag Cindy en Binky, dat probleem heb ik ook gehad met mijn hond dat uitvallen naar andere honden omdat hij zelf drie keer aangevallen is door honden.

Die van mij is trouwens niet aangevallen omdat hij uitviel naar honden maar hij liep gewoon naast de fiets aangelijnd en werd toen aangevallen door loslopende honden van anderen sindsdien begon hij als een bezetene uit te vallen, aangelijnd tenminste, los is er niets aan de hand.

Zelf heb ik van alles geprobeerd ook de hierboven beschreven methode van afleiding maar niks hielp dus hij bleef uitvallen. 

Via via ben ik in contact gekomen met de Roedelmethode van Arjen francien de roedel waar met de HFB belt gewerkt wordt ( handsfreebelly) en dat heeft bij mijn hond echt goed geholpen hij heeft weer veel zelfvertrouwen ontwikkeld en valt inmiddels niet meer uit naar honden.

Succes ermee.

Voor belangstelling voor de Roedelmethode kun je even googlen.

Volgende forumvraag: Binnen poepen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^