Hoe wild bijten afleren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ludo en ikLudo en ik

honden foto van Ludo en ik

Sorry dat ik alweer een topic open hoor, maar ik wil het gewoon echt goed doen.

Mijn pup bijt in handen/kleren/spullen, dat is normaal en dan zeg ik Nee!, en trek ik hem weg of geef hem een speeltje.

Dit herhaal ik dan totdat hij ophoudt met bijten en dan is het weer goed.

 

Maar af en toe wordt hij zó wild, echt alsof hij een liter energiedrank op heeft en begint dan heel hard in je kuiten, enkels, voeten, handen, kleren te bijten. Wegtrekken heeft geen zin want dan bijt hij meteen in je hand of arm, hij is dan zo intens snel. Ik heb van mijn zus geleerd om hem op zijn zij op de grond vast te houden tot hij even niet meer beweegt, dan mijn greep losser te maken en als hij dan weer meteen beweegt hem weer vast te pakken. Dit herhalen totdat hij stil blijft liggen als ik hem loslaat en dan is het weer goed.

Ik heb dit nu al zo'n 5 keer moeten doen maar ik lees zo veel verhalen dat dit helemaal niet goed is, maar wat moet ik dan wél doen? Ik krijg hem dan niet losgetrokken, hij wil in geen ander speeltje bijten of maar een seconde en dan vliegt hij mij weer aan. Ik kan dan ook niet echt ergens heenlopen want dan bijt hij in mijn kuiten. Wat moet ik doen? Hij bijt echt hard en zijn tandjes zijn vlijmscherp.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Wij deden dat met onze vorige pups ook altijd. Inderdaad hier geleerd dat dat niet de juiste aanpak is. Onze Henkie, nu 12 weken, kan ook heel fel reageren.. Vanochtend ook weer. Niets mee te beginnen. Ik heb hem na een half uurtje maar weer in zijn bench gelegd. Het lijkt mij nog het meest op te vermoeid zijn, teveel prikkels. Waarschijnlijk heeft de onze vannacht toch meer van de onweer en regen meegekregen, dus minder geslapen. Net was hij weer gewoon rustig en lief.

Ik zou zeggen, kijk of hij te moe kan zijn en leg hem op zijn slaapplek. De puppy's hebben meer te verwerken, dan wij zo in de gaten hebben.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat is de dagindeling van de pup?

 

Het beste is uiteraad om zulke extreme bijtpartijen te voorkomen door een balans tussen rust en aktiviteiten te creeeren.

 

Let ook op hoe je met hem omgaat, is alles wel duidelijk voor de pup, begrijpt hij je, en andersom,begrijp jij hem. Is je houding en stem altijd kalm en rustig, voelt de pup zich veilig. Allemaal dingen die meespelen.

 

De puppy en de jonge hond is een intressant artikel om eens even bij stil te staan

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

 

 

honden page profiel Ludo en ikLudo en ik

honden foto van Ludo en ik

Ik hou continu in de gaten hoe lang hij al wakker is. Hij is een héle lichte slaper, zodra hij de vloer hoort kraken als je loopt of de koelkast open hoort gaan o.i.d. staat zijn kop alweer alert omhoog, maar als hij in de bench ligt kan hij beter doorslapen. Ik heb ook gemerkt dat hij hyper wordt als hij moe is, maar de ene keer is hij na 1 uurtje alweer kapot en de andere keer is hij na 2 uur nog niet moe en hij wil dan écht niet slapen als ik hem in de bench stop.

 

Zijn dagindeling... Hij krijgt 4 keer per dag te eten, en elke keer na het eten ga ik rustig met hem wandelen, nouja meer snuffelen aangezien hij nog maar 8 minuten mag lopen maar hij is dan zo'n 20 hooguit 30 minuten buiten. En elke keer als hij wakker wordt breng ik hem gelijk naar het balkon voor een plasje. Met goed weer staat de balkondeur open en kan hij er zelf de hele dag naartoe wandelen. Als hij wakker is dan speel ik met hem, of kroel ik met hem, of laat ik hem zelf spelen of op een botje kauwen. Ik kan ook nog niet goed met hem kroelen en aaien omdat hij continu hapt, en de hele tijd nee roepen is ook niet echt gezellig en bevorderlijk lijkt me.  (Ik zeg alleen nee als het pijn doet, soms likt of kauwt hij zachtjes en dit sta ik toe)

 

Ik probeer aan te houden dat als hij 1 uur wakker is, hij 2 uur moet slapen. En dat hij per dag zo'n 18-20 uur moet slapen. Hij was net weer aan mijn schoenen aan het kauwen en ik kreeg hem er n i e t af. Ik heb hem nu in de bench gezet omdat hij waarschijnlijk moe is maar nu ben ik weer bang dat hij de bench als strafplek gaat zien.. Hij is nog steeds aan het mopperen. Hij is moeilijk in slaap te dwingen, hij kan het "krijsen" lang volhouden.

 

Maar moet ik hem dan elke keer als hij zo is in de bench stoppen? Want hij was nu pas net wakker, hij had gegeten, daarna ben ik met hem gaan lopen dus hij was hooguit 40 minuutjes wakker. Kan het dan al om moeheid gaan? Of waarschijnlijk om prikkels? Tijdens het wandelen hoorde hij voor de eerste keer vuurwerk van vlakbij (vitesse had gescoord) en dat vond hij toch wel eng. Hij begon me zielig aan te kijken en zachtjes te piepen. Ik zei niks en deed alsof het heel normaal was. Als het extreme bijten hierdoor komt kan ik het niet echt voorkomen?

honden page profiel Ludo en ikLudo en ik

honden foto van Ludo en ik

*quote i.p.v. wijziging*

honden page profiel fabiennefabienne

honden foto van fabienne

Puppies opvoeden vraagt veel tijd en geduld.....Vaak vraag je je af : doe ik het wel goed  ?je hoort en leest ook veel tegenstrijdige verhalen over hoe om te gaan met een energieke en soms lastige pup...en dan zie je soms het bos door de bomen niet meer en twijfel je wat dan wel de beste aanpak is.....heel herkenbaar  ! 

Vaak raken pups inderdaad overprikkeld en dan is het aan ons baasjes om die "drive " waar ze dan in  lijken te zitten te doorbreken. ...

Als Jack hier zo te keer gaat  (en geloof me  : iedere pup heeft weleens zo'n momenten ) dan trachten wij hem tot rust te brengen door erbij te gaan zitten en hem rustig neer te leggen,  te aaien en hem zacht toe te spreken. ..niet echt dwingen dus maar hem zacht naast je leggen en trachten met rustige bewegingen en stem tot kalmte aan te manen.  Vaak lukt dit en slagen we erin onze rust op de hond over te brengen. ..als dit niet lukt gaat hij hier ook even in de bench waarbij we hem compleet negeren,  even een time-out dus. Meestal protesteert hij nog even maar geeft het al snel op en vaak valt hij dan in slaap. ...

Hetis heel belangrijk dat je zelf heel rustig blijft...als je zelf geenerveerd of opgewonden bent voelt je pup jouw stemming haarfijn aan. ..

Gisteren na onze avondwandeling en terrasbezoekje dachten wij ook dat Jack moe zou zijn maar toen we thuis kwamen bleek dat niet het geval ; Jack wou nog een beetje ravotten ! Aangezien we dat in huis niet tolereren zijn we nog even de tuin ingegaan met hem en hebben nog enkele keren zijn balletje gegooid..... Toen hij uiteindelijk toch nog niet in te tomen viel bij het binnen komen hebben we hem zonder daaraan veel aandacht te besteden even in de bench gezet. ..het duurde geen 2minuten voor mijnheertje lag te slapen  !

Als het ergens veilig kan zou ik je ook aanraden je pup af en toe op wandeling los te laten lopen  (voor zover je dat nog niet doet)..geen schrik hebben,hij loopt echt niet bij je weg, integendeel. ...nu moet je een beetje misbruik maken van zijn afhankelijkheid en op die manier een hechte band met je pup trachten op te bouwen. ...en op die manier kan hij ook flink wat van zijn energie kwijt. Mensen hebben wel vaker schrik hiervoor maar als je dit doet van kleinsaf lukt dit echt heel goed, uiteraard enkel op een veilige plek  ..... je pup vindt het heerlijk en als je hem vaak naar je toe roept en hem beloont hiervoor snapt hij dat hij jou ten allen tijde in de gaten moet houden. ..veel succes,  blijf konsekwent en rustig en geniet van je pup! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Soms kan je dingen niet voorkomen, er knallen weleens brommers voorbij, of ineens gaat er een luik omlaag net als je langsloopt etc, allemaal enge dingen voor een pup. Als hij piept en bang is, zou ik hem wel even steunen, gewoon rustig vriendelijk iets zeggen van, ja Vitesse heeft gewonnen, en nu knallen ze om het te vieren, wat een herrie he.

Als je bang bent of iets spannend vindt is het fijn dat je wat steun krijgt, het leert de pup ook op jou te vertrouwen.

 

Misschien even rustig aan met aaien en knuffelen? Honden vinden dat niet automatisch fijn, misschien is het nog te spannend voor hem?

https://www.youtube.com/watch?v=-cGDYI-s-cQ

 

Als je de bench goed gebruikt zal hij dit niet als strafplek zien, juist een eigen veilig plekje om tot rust te komen en alle indrukken te verwerken.

 

Doe je ook hersenwerkjes met hem, snoepjes verstoppen e.d. dat helpt ook om wat rust in de pup te brengen, mits hij het natuurlijk als ontspannend beschouwd, dus geen druk, en nog niet te moeilijk.

 

Volgens mij ben je goed bezig hoor, het heeft veel tijd en geduld nodig. Jullie moeten elkaar door en door gaan leren kennen en dat duurt even.

 

honden page profiel ElianeEliane

Voldoende speelgoed, en steeds continue natuurlijke materialen om op te kauwen. En zonder de pup af te matten, bezig houden.

honden page profiel Ludo en ikLudo en ik

honden foto van Ludo en ik

Hij deed het net weer, het ging zo lang door. Ik heb hem nu in de bench gedaan met een deken er overheen. Hij piept niet maar hij is wel de hele tijd aan het rondlopen hoor ik.

 

Ik had net "zit" met hem geoefend, en hij deed het echt heel goed. Daarvoor hadden we gewandeld. 

Hij bleef daarna maar in onze slippers en in een losliggende plint bijten. Dit stopte 2 keer toen ik hem zijn touw gaf maar begon toen opnieuw. Toen hij weer voor de 3e keer naar de plint rende heb ik hem dus maar in de bench gestopt.

Wat zijn naast snoepjes zoeken nog meer hersenwerkjes? Commando's oefenen hoort daar lijkt mij ook bij? Maar ik lees dat dit niet langer dan 10 minuten mag duren.

 

Als dit door overstimulatie komt snap ik het al helemaal niet meer want dan zou ik hem na elke wandeling, oefening, spelletje weer in zijn bench moeten stoppen? Hij wordt ook best fanatiek van al zijn speelgoed.

Ik heb ook al rustig bij hem gezeten als hij zo is maar dan bijt hij alsnog in elk lichaams- en kledingdeel waar hij bij kan.

 

Als dit allemaal normaal is en hij hier uiteindelijk uit groeit vind ik het niet erg. Dan maakt het me niet uit dat ik dit een (paar) keer per dag moet doen. Ik hoop gewoon dat het geen valse hond wordt.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Misschien na het wandelen eerst verplichte rust en dan daarna pas zit oefenen? Misschien is het teveel achter ekaar dat hij na elke aktiviteit apart even rust en niet twee aktiviteiten na elkaar.

 

Commando's oefenen uiteraard alleen zonder druk, op een speelse manier.

We hadden eens een hersenwerktopic met veel ideetjes, begin makkelijk en zie je dat de pup er niet aan toe is of het niet snapt en gefrustreerd raakt, stop er dan mee. Stop altijd positief.

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/166781/het-hersenwerk-topic!.php

 

honden page profiel Ludo en ikLudo en ik

honden foto van Ludo en ik

Ja ik heb een facebookpagina gevonden met hersenwerkjes, hij heeft er nu 2 gedaan en vond het hartstikke leuk en werd gelukkig niet gefrustreerd. Hij had ze wel al heel snel door.

https://www.facebook.com/denkspellenvoorjehond?ref=profile

 

Commando zit oefenen ging ook heel goed en leuk. Ik heb het gisteren en eergisteren gedaan 5 minuutjes en hij kan nu al zit, ook zonder lekkers als beloning. Ik denk dat ik hierna "blijf" ga proberen, misschien is hij dan wat handelbaarder als hij weer zo wild is.

 

Ik ga vanavond ook een Kong Wobbler ophalen, kijken of hij dat leuk vind. Nu zorgen dat ik hem hier niet mee overstimuleer.

honden page profiel angelangel

honden foto van angel

ik heb exact het zelfde met mijn pup 

die bijt ook heel erg en hard en hij laat ook niet los

en bijt in spullen en meubels en hij gaat grommen en blaffen als je hem straft 

en hij bijt vooral naar de kinderen mn oudste is 11 dus hij kan zelf wel streng nee roepen

mn jongste is nog geen 2 en hij gaat huilen en schreeuwen want Bobbi(pup) doet hem echt pijn met zn scherpe tandjes 

en heb geprobeerd hem op zn zij te leggen en streng nee te roepen maar niks helpt 

heeft iemand nog tips

alvast heel erg bedankt 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Angel misschien heb je iets aan de tips die al gegeven zijn? Anders is het misschien handiger om een eigen topic aan te maken.

 

Voor je elfjarige is dit een goede site om samen met jou door te nemen hoe je je moet gedragen in de buurt van  honden.

 

https://hondenbescherming.nl/ik-heb-een-hond/ik-heb-een-hond-en-kinderen/

Leg de pup niet op zijn zij, en ga niet nee of foei lopen roepen, wacht niet af tot hij in de kinderen gaat happen, beter voorkomen, breng hem liever ergens waar hij tot rust kan komen met iets waar hij wel op mag kauwen.

 

honden page profiel angelangel

honden foto van angel

dobry dank je wel voor je reactie,

ik had een eigen topic aangemaakt zojuist

ik heb alle tips gelezen en ook al wat geprobeerd,ik verwacht niet dat hij binnen 1dag niet meer bijt en springt etc dat heeft zn tijd nodig uiteraard 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" dobry dank je wel voor je reactie,
ik had een eigen topic aangemaakt zojuist
ik heb alle tips gelezen en ook al wat geprobeerd,ik verwacht niet dat hij binnen 1dag niet meer bijt en springt etc dat heeft zn tijd nodig uiteraard  "

  komt goed

Volgende forumvraag: Zoektocht hondenschool ~ update!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^