Ziek - braken en erge diarree, tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Luca (Gast)

Hallo,    Mijn hond heeft sinds 3 dagen diarree die alleen maar erger en erger werd. Nou heeft iedereen natuurlijk wel eens even ergens last van, maar hij begint sinds vannacht ook ineens met overgeven (vooral gal).    Hij oogt verder niet erg ziek, natuurlijk bel ik zo even de dierenarts, maar hebben jullie misschien tips? Wat ik er even bij kan zeggen: hij heeft net een grote verandering meegemaakt, hij is een vriendje kwijt en woont door mijn verhuizing tijdelijk 2 weekjes bij mijn moeder. Ze vond vers vlees geven niks, dus heb ik voor even een zak brokken gehaald. Moet ik hem nu helemaal geen eten geven?    Bedankt alvast! 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Idd even niks geven alleen zorgen dat er gedronken wordt.
En lijkt me verstandig om de dierenarts te bellen.
Sterkte

de beste tip heb je zelf al gegeven. Heel snel de dierenarts bellen. Alle mensen op dit forum kunnen niet van afstand jouw hond zien, kunnen hem niet voelen of aaien.

Wellicht krijg je hier een heel goede tip. Maar! Wellicht krijg je hier een advies dat je opvolgt en de zaak alleen maar verergerd zonder dat wie dan ook hier kwade bedoelingen bij heeft.

Alleen de dierenarts kan je, na een professionele diagnose, goede raad geven

 

Sterkte!

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Misschien de overgang naar brokken. Wat voor brokken krijgt hij nu?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als ie niet meteen na het eten en drinken braakt is vasten niet goed.

Verder bij diarree:

http://www.mcvoordieren.nl/wat-te-doen-bij-diarree-hond

 

Anoniem (Gast)

Bedankt voor jullie reacties. De dierenarts vertelde mij het aan te zien en hem 12 uur geen water te geven. Lijkt me alleen zo lang. Hij drinkt namelijk nog wel alleen komt het er meteen uit. 

Anoniem (Gast)

Sorry Oukje, ik lees je vraag nu pas. Ik geef DLG, dit kreeg hij ook al voordat ik met vers vlees begon. 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Beterschap!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Als de hond zelf aangeeft te willen vasten om toxiciteit uit zijn systeem te werken, dan luister ik daar naar. Alleen vloeibare voeding voor een dag volstaat hier dan. Vaak in de vorm van Manuka honing met propolis en kefir die onder meer een antiseptische werking hebben en maag- en darmflora beschermen. 12 uur lang geen water geven, zou ik geen optie vinden. Als deze hond brokken niet gewend is, zou ik geen brokken geven, maar gewoon opbouwen met witvis, zoals koolvis of kipfilet. Licht de kook er over, in kleine stukjes en dat geven, met wat lekvocht er bij. Dat is gezonder en lichter verteerbaar dan brok.

Begonnen de problemen op brok of vers vlees, hoe lang stond deze hond op vlees en wat voor merk gaf je?

Anoniem (Gast)

Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Hij kreeg al bijna 2 maanden vers vlees, ik wisselde de merken af, maar meestal kreeg hij naturis. Normaal gesproken kan hij prima tegen verandering van eten, dus dat dit nu zo is, verbaasd mij wel een beetje. Maar je raadt aan om gewoon water en licht verteerbaar eten te geven dus? Zijn diarree was net echt alleen slijm, maar dat zal wel komen doordat hij 'leeg' is?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Oeioei...slijmen dat is echt maagdarm ontsteking hoor.

Daar zal Ab aan te pas moeten komen én probiotoca.

 

Advies van mijn DA voor zo een hond was altijd : zeker zolang dit aanhoudt geen eten geven...alleen veel vocht toedienen tegen uitdrogen en stilvallen organen !  

Plus medicijnen ondersteuning.

 

Pas als ziektesymptomen stoppen,  dan voorzichtig gekookte kipfilet proberen.....en rijstwater.

 

Een volwassen hond kan dit enkele dagen verdragen, een pup kan op enkele dagen sterven hieraan. 

 

Spoedig herstel alvast.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Hij kreeg al bijna 2 maanden vers vlees, ik wisselde de merken af, maar meestal kreeg hij naturis. Normaal gesproken kan hij prima tegen verandering van eten, dus dat dit nu zo is, verbaasd mij wel een beetje. Maar je raadt aan om gewoon water en licht verteerbaar eten te geven dus? Zijn diarree was net echt alleen slijm, maar dat zal wel komen doordat hij 'leeg' is? "

Alleen als de hond zelf wil eten, geef ik licht verteerbare voeding. Anders niet. Instinctief weet de hond zelf heel goed wat zijn lichaam aankan. Wat wij zien als 'niet eten is ongezond', is voor het lichaam het aanspreken van zelfherstellend vermogen.

Als de hond continu drang heeft en 'leeg' is, dan zal het darmvlies aangesproken worden en komt slijm mee, Dit kan gepaard gaan met een beetje bloed, omdat door de kracht vaak ook bloedvaatjes openspringen. Bij alleen bloed poepen is het raadzaam dat je DA je hond ziet. En ik zou zijn temperatuur goed in de gaten houden, regelmatig opnemen.

Als je hond nu op vlees staat en ineens op brok wordt gezet, dan kunnen de problemen verergeren. Dan doe je er beter aan om tijdens ziekte gestoomde of gekookte voeding te geven. Ook een hond die rauwe voeding eet, is eens een keer vattelijk voor een virusje. Het hoeft niet per definitie meteen aan de voeding zelf te liggen, maar ik ben kritisch wat KVV betreft, dus zie vaak wel een verband wanneer bijv. botpercentage te hoog is en leidt tot verstopping etc. Een hond 12 uur water onthouden is hier in elk geval not done. Zeker bij diarree is de kans op uitdroging groot en nu met deze temperaturen vind ik het zelfs een gevaarlijk advies. Maar de hond zelf laten drinken waarbij je geen controle hebt over hoeveelheden of zelf een handje helpen. Het laatste zou ik doen. Je zou gekookt vleesvocht aan gekookte voeding toe kunnen voegen. Je kunt om de 2 uur met een spuitje zonder naald vocht inbrengen. Je kunt ook een beetje honing aanlengen met water en dat om de paar uur geven. Okugest of een probiotica met psyllium husk zijn ook prettige ondersteuningen om in huis te hebben. 

En ik ben voorstander van ontlastingonderzoek, voordat er überhaupt gerommeld wordt met zomaar wat medicatie. Dus mijn dierenarts mag dat als eerste verrichten of ik stuur het zelf op naar een veterinair lab. Misschien heeft je hond iets opgelopen, worm, giardia etc. Is allemaal mogelijk.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Darmmucosa atrofieert heel snel. 

Anoniem (Gast)

Wow, heel erg bedankt voor deze nuttige reacties. Hij heeft gelukkig niet meer overgegeven, diarree is er nog wel.. Hij heeft net rijst met gekookte kip op, de eetlust is er wel. Dat van het water onthouden vond ik ook al een raar iets, dus dat heb ik ook echt niet gedaan. Maar jullie hebben het over allerlei middeltjes, nou ben ik daar echt een leek in, waar zou je zoiets kunnen kopen? 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

PROBIOTICA: goeie bacterieen die de darmflora helpen herstellen.

je hebt ze in alle merken. Ik koop die capsules in de apotheek in Belgie. LACTEOL noemen ze hier ......ik geef  iedere keer als Lance eens wat diaree heeft twee dagen zo een capsule. Kan absoluut geen kwaad.

 

Yochourt , als hij het lust is ook heel goed. Daar zitten trouwens die goeie bacterieen in die je vindt in probiotoca.

 

Komt goed denk ik 

 

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Hoe is het nu?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ben ook benieuwd of TS nu naar DA is gegaan en wat dan de diagnose gaat zijn....

hopelijk horen we het nog .

Anoniem (Gast)

Sorry ik had jullie reacties niet gelezen, zal me binnenkort even registeren, volgens mij is dat een stuk makkelijker. Met mijn hond gaat het gelukkig een stuk beter, hij heeft gisteren en vandaag alleen rijst met kip op. De misselijkheid lijkt weg, en z'n ontlasting is al wat dikker aan het worden. Ik twijfel alleen een beetje of ik hem nou vanaf morgen meteen weer z'n brokken moet geven, nu hij aan die rijst met kip gewend is. Zou ik dan niet weer hetzelfde probleem krijgen? 

Rijst met kip is prima voor een korte periode

maar een uitgebalanceerde maaltijd met alles dat een hond nodig heeft qua voedingsstoffen is het niet. Niet te lang doen dus

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Sorry ik had jullie reacties niet gelezen, zal me binnenkort even registeren, volgens mij is dat een stuk makkelijker. Met mijn hond gaat het gelukkig een stuk beter, hij heeft gisteren en vandaag alleen rijst met kip op. De misselijkheid lijkt weg, en z'n ontlasting is al wat dikker aan het worden. Ik twijfel alleen een beetje of ik hem nou vanaf morgen meteen weer z'n brokken moet geven, nu hij aan die rijst met kip gewend is. Zou ik dan niet weer hetzelfde probleem krijgen?  "

 

Als de ontlasting weer wat dikker wordt dan zou je aan de rijst met kip ook weer wat brok kunnen toevoegen en de volgende dag wat meer (een minder rijst met kip) en dan na paar dagen staat hij dan op de brok zonder rijst en kip. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Goeie update  

maar zie het nog maar even aan met het  voedsel .... geef je ook probiotica voor de zekerheid ?

Volgende forumvraag: Goedaardig gezwel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^