Kan een pup naar een oppas?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lidewij_lidewij_

Hoi allemaal, ik heb een vraag... Wij hebben sinds 2 weken een pup. Tot nu toe was er altijd wel iemand thuis en is ie hooguit 3 kwartier alleen geweest (kwam wel wat geblaf bij kijken). Maar vanaf nu is hij de komende dinsdagen meer dan 3 uur alleen. Dit is super vervelend en we weten niet goed wat we moeten... Kan dit al? Mij lijkt het niet verstandig... We hebben gekeken maar oppassen in de buurt waarvan een paar ons wel aanspraken. Maar ook hier is de vraag: kan een pup op zo'n leeftijd al een dag bij iemand anders verblijven? Heeft iemand hier ervaring mee?

Groetjes!

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Alleen zijn moet je langzaam opbouwen. 

Dus tot dat hij goed 3 uur alleen thuis kan blijven (dus zonder geblaf want je wilt niet dat hij verlatingsangst krijgt) is het slim om een oppas te regelen.

Dat kan prima, beter dan je pup alleen thuis laten met enorm geblaf en gepiep. Want dat is voor niemand fijn, en ZEKER niet voor de pup.

honden page profiel lidewij_lidewij_

Maar kan je op zo'n leeftijd je pup bij iemand anders in huis laten?

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik heb er zelf geen ervaring mee,

Maar mij lijkt het van wel, zo is de pup niet alleen. Hij zal het even moeilijk vinden als je weggaat maar ik denk dat hij het daarna gewoon prima naar zijn zin heeft :)

 

Een vriendin paste altijd op bij een pup in de buurt. Dat ging altijd prima. :)

Anoniem (Gast)

Om wat voor ras gaat het

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja ik vind van wel, maar ga er eerst praten, kijk hoe het er toe gaat. zijn er te veel honden dan zou ik voor een kleinschalige opvang gaan, en jouw regels vertellen die jij graag ziet bij de pup ...... vind het super van je dat je toch voor een oppas zoekt...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb vroeger op een paar puppen gepast. Juist om te voorkomen dat ze te lang alleen moesten zijn. Een ervan bleef later voor de gezelligheid komen. 

Het kan prima, met de juiste oppas. 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Mijn aussie ging als pup van 9 weken al naar de oppas, was dan wel mijn moeder, maar als mijn moeder niet kon oppassen ging ze naar een kennis.

 

En mijn moeder paste ook altijd op de pup van de overburen, ook toen deze net 8 weken was.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Om wat voor ras gaat het "

 Alsof dat wat uitmaakt.

 

 

Ts.

Een pup kan prima bij een oppas hoor!

Super dat jullie er rekening mee houden 

Veel plezier nog met jullie pupke 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Beter naar een oppas dan ruim 3 uur alleen thuis!

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Mijn pup ging ook naar de oppas, nu nog steeds trouwens als ik werk (hij is bijna 1 jaar).

Helemaal prima kan dat! Goede afspraken maken over hoe je graag wil dat ze hem/haar verzorgen natuurlijk.

Mijn hond is dolblij als hij naar de oppas gaat. En hij leert zich ook weer aanpassen aan dat het soms een beetje anders gaat.

juist goed van je dat je oppas regelt voor je pup!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Maar kan je op zo'n leeftijd je pup bij iemand anders in huis laten? "

Het is óf dit óf een blaffende, huilende, in paniek zijnde pup die enorme verlatingsangst ontwikkelt en over 2 maanden geen 2 minuten meer alleen kan zijn.

 

Je moet wel kennismaken met de mensen in kwestie, hoe voed jij je hond op, hoe voeden zij hun honden op. Het moet wel een beetje overeen komen natuurlijk. Niet dat jij een positieve opvoeding hanteert en dat zij van de harde hand zijn.

 

Persoonlijk vind ik wel dat je dit misschien íets eerder had moeten regelen. Om het nu, 2 dagen van tevoren, nog allemaal te moeten regelen is wel héél kort dag. Wat doe je als je niemand vindt?

En hoe lang is 'langer dan 3 uur'? Is dat dan 4 uur of misschien wel 7 uur?

 

Ik heb bijna een jaar een hond uitgelaten. Hij werd vanaf 8 weken al gelijk alleen gelaten (was ook niet mijn ding trouwens), begin van de middag ging ik een rondje met hem lopen, even spelen, hij kreeg eten en dan ging ik weer weg.

Maar deze mensen zochten al vóórdat de hond er was naar een oppas. De moederhond stond op het punt om haar pups op de wereld te zetten, dus ze waren er op tijd bij en konden zo goed zoeken naar iemand die hun hond zou uitlaten. 

Volgende forumvraag: Trimsalon voor Aussie gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^