Oudere afgekeurde hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Angela (Gast)

Hallo, Ik heb vandaag te horen gekregen dat ik mag komen kijken naar een mechelse herder van 3 jaar oud.  Ik ben bekend met mechels. Nu vertelde de huidige eigenaar dat de hond geschikt is voor de IPO maar helaas niet kan worden verkocht aan de politie/douane omdat zijn hoektand niet goed is.  Weet iemand hier meer van af? Is dit een vaag verkooppraatje of berust op waarheid? 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Lijkt me raar maar medelid MAART gaat je zeker meer kunnen vertellen. 

Die weet alles van Mechelaars en herders. Ik zal even berichtje sturen .....

 

 

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Een hond die moet bijten voor zijn werk moet 4 intacte hoektanden hebben. Een beschadigde of ontbrekende hoektand(bv afgebroken) betekent dat de hond niet meer verkocht kan worden. 

Als de hoektand idd afgebroken is moet je wel weten of er een kundige dierenarts naar gekeken heeft. 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik weet dat ze bij de politie heel streng zijn. Maar of het een verkooppraatje is dat kan ik niet zeggen natuurlijk. Koop je hem van de politie zelf ? Of van een fokker? 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik denk dat dit wel kan kloppen, toevallig kwam ik vorige week iemand tegen die, om net dezelfde reden, een Mechelaar had overgenomen omdat hij niet geschikt was voor de politie. Is een tophond, dame in kwestie was wat blij dat ze hem had kunnen adopteren want bleek wel heel erg geschikt als "huis" Mechelaar, als je begrijpt wat ik bedoel.

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Hmm vaag. Hangt Mss af van de politie waar die naar toe kan. Ik ken in elk geval meerdere honden met afgebroken tanden die nog dienst doen.

In IPO moeten ze ook bijten (en komt met stellen vaak meer druk op de tanden dan op pak) en ook daar diverse honden met kapotte tanden, mijn hond mist ook een tand en won afgelopen zaterdag nog een wedstrijd waarin ze enkel het bijtgedeelte moesten doen ;)

 

Maar soit als die hond je interesseert, moet je gewoon eens gaan kijken uiteraard. Zolang de hond maar goed terecht komt, maakt die tand niet veel uit..

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^