Puppy Pads tijdens zindelijkheidstraining, Ja of nee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CaitCait

honden foto van Cait

Hi,

 

Ik heb een Franse Bull van 13 weken. Zindelijkheidstraining gaat goed, s'nachts houdt ze vol van 23.30/00.00 tot 6.15 en overdag kan ze ook 3/4 uur wel aan. Ik heb voor haar een puppy ren met daarin een bench, speeltjes, waterbak en in een verre hoek een puppy pad. Zij doet daar eigelijk zelden meer haar behoefte op omdat ze weet dat het buiten moet. ik sluit haar eigelijk niet op in de bench als ik er ben, als ze alleen is (nooit langer dan 3 uur) dan wel. S'nachts doe ik het eigelijk ook nooit. 

De bedoeling is dat zij volledig huiszindelijk wordt, dus de pads gaan wel weg op den duur. Ik woon 3 hoog maar heb een groot dakterras en ik loop meerdere keren met haar buiten een rondje (Niet te lang omdat ze klein is nog.)

Nou lees ik gemengde verhalen over puppy pads, sommige zeggen absoluut niet want het verwart de hond en andere zeggen dat het prima kan. Wat is jullie ervaring? 

 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Geen ervaring maarja logica is dat je iets minder duidelijk aanleert.
Ik zou ze zelf niet gebruiken, denk ik.

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er geen ervaring mee heb. Maar ik zou het niet gebruiken. Helemaal niet als ze al best een tijd op kan houden en dus al op weg is in de zindelijkheidstraining. Wat is precies de reden dat je het zou willen gaan gebruiken?

honden page profiel -- 1 doggies

honden foto van -

Ik heb geen puppypads gebruikt, maar wel kranten. Wij wonen op 7 hoog met een balkon, dus wij hebben voor de ongelukjes kranten in een hoek gelegd. Ze zijn niet veel gebruikt ;) De ongelukjes die we hadden waren ofwel direct na het spelen als we onze schoenen nog aan moesten trekken om naar buiten te gaan, ofwel als ze ontzettend blij was als iemand thuis kwam en dan was het in de gang. Maar eigenlijk dus nooit op de krant, ook al was ze dat vanuit het nest wel gewend. Evengoed was Aiko met ongeveer 10 weken zindelijk, mits we dus op tijd buiten waren. Met 14 weken waren er helemaal geen ongelukjes meer, ook niet als ze heel blij was of had gespeeld. Dus ik denk niet dat het negatieve invloed heeft, maar ik denk niet dat ik ze volgende keer weer zou gebruiken omdat mijn ervaring is dat als je pup moet plassen dat ie dan moet plassen en niet eerst nog helemaal naar de krant gaat lopen :)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

 

Wat een klein lief dropje  

 

puppypads ? 

Heb er ook geen ervaring mee. Gebruikte kranten om binnen te leren ophouden. Ik vind ze trouwens veel te kostelijk .....

Heb je een dakterras ...zalig hé...leg een dikke tak in een hoekje en laat die liggen . Leid je puppy er naartoe en laat een eventueel plasje daar liggen zodat hij de geur merkt. Hopelijk gaat hij dan dáár plassen.

Kan je dat later uitbreiden naar buiten of eventueel "zijn " hoekje daar laten voor s avonds laat of s morgens vroeg. Doen wij in ons tweede thuis ook. En hier in Belgie in de tuin.

 

Benchtijd aub niet langer dan de drie uren gebruiken  

 

zindelijk maken vergt tijd en wat is jouw puppy nog klein. 

Geduld , komt zeker goed. 

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 1 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wij gebruiken ook pads. Voor noodgevallen. Wij zitten ook op appartement dus voor ons is snel oppakken en buiten zetten geen optie ... Tuigje , schoenen ,.. Moeten aan en dan nog naar beneden lopen. Udhai wordt wel niet beloond voor het plassen op de mat enkel als hij buiten plast. Hij kende het van bij de fokker. 

We proberen wel te vermijden dat hij op de mat plast maar voor ons wel een goede oplossing voor de ongelukjes... 

honden page profiel CaitCait

honden foto van Cait

" Ik heb geen puppypads gebruikt, maar wel kranten. Wij wonen op 7 hoog met een balkon, dus wij hebben voor de ongelukjes kranten in een hoek gelegd. Ze zijn niet veel gebruikt ;-) De ongelukjes die we hadden waren ofwel direct na het spelen als we onze schoenen nog aan moesten trekken om naar buiten te gaan, ofwel als ze ontzettend blij was als iemand thuis kwam en dan was het in de gang. Maar eigenlijk dus nooit op de krant, ook al was ze dat vanuit het nest wel gewend. Evengoed was Aiko met ongeveer 10 weken zindelijk, mits we dus op tijd buiten waren. Met 14 weken waren er helemaal geen ongelukjes meer, ook niet als ze heel blij was of had gespeeld. Dus ik denk niet dat het negatieve invloed heeft, maar ik denk niet dat ik ze volgende keer weer zou gebruiken omdat mijn ervaring is dat als je pup moet plassen dat ie dan moet plassen en niet eerst nog helemaal naar de krant gaat lopen :-) "

 Ze heeft ze in het begin veel gebruikt, had ook meteen door dat het daar moest. Ze is nu wat groter en ik merk dat ze het liever op het dakterras of buiten doet. Buiten tijdens de wandeling wordt ze beloont met speciale worst voor honden en dat vindt mevrouw uiteraard heel erg fijn ;-) Ik heb haar overdag als ze een paar uur alleen is een ren met open bench, mocht ze dan echt moeten dan kan ze. Franse Bulldogs zijn niet heel vocaal, dus ze geeft niet duidelijk aan dat ze moet, ze gaat dan op de pad liggen haha. 

honden page profiel CaitCait

honden foto van Cait

" Wij gebruiken ook pads. Voor noodgevallen. Wij zitten ook op appartement dus voor ons is snel oppakken en buiten zetten geen optie ... Tuigje , schoenen ,.. Moeten aan en dan nog naar beneden lopen. Udhai wordt wel niet beloond voor het plassen op de mat enkel als hij buiten plast. Hij kende het van bij de fokker. 
We proberen wel te vermijden dat hij op de mat plast maar voor ons wel een goede oplossing voor de ongelukjes...  "

 Ik ken het! En dan halverwege de trap het al laten lopen over jou heen...... 

honden page profiel CaitCait

honden foto van Cait

"  
Wat een klein lief dropje  
 
puppypads ? 
Heb er ook geen ervaring mee. Gebruikte kranten om binnen te leren ophouden. Ik vind ze trouwens veel te kostelijk .....
Heb je een dakterras ...zalig hé...leg een dikke tak in een hoekje en laat die liggen . Leid je puppy er naartoe en laat een eventueel plasje daar liggen zodat hij de geur merkt. Hopelijk gaat hij dan dáár plassen.
Kan je dat later uitbreiden naar buiten of eventueel "zijn " hoekje daar laten voor s avonds laat of s morgens vroeg. Doen wij in ons tweede thuis ook. En hier in Belgie in de tuin.
 
Benchtijd aub niet langer dan de drie uren gebruiken  
 
zindelijk maken vergt tijd en wat is jouw puppy nog klein. 
Geduld , komt zeker goed. 
 
  "

 Dakterras gebruikt ze ook, voor op het dakterras en buiten tijdens de wandeling wordt ze beloont, op de pad niet. Ik vind het niet fijn om haar al te lang in de bench te laten (behalve s'nachts) vandaar de ren met een pad erin, dan heeft ze de ruimte maar kan ze niet knagen. Maar ik ga de pads overdag weg halen denk ik. :) 

honden page profiel CaitCait

honden foto van Cait

" Ik moet eerlijk zeggen dat ik er geen ervaring mee heb. Maar ik zou het niet gebruiken. Helemaal niet als ze al best een tijd op kan houden en dus al op weg is in de zindelijkheidstraining. Wat is precies de reden dat je het zou willen gaan gebruiken? "

 Ik heb ze puur voor s'nachts en als ze langer alleen is zodat ze niet opgesloten in bench hoeft.. Maar zelf heeft ze er niet zoveel behoefte meer aan denk ik. (is meer voor mijn gemoedsrust!)

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 1 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Wij hebben met chewy (nu 5 maand) wel puppypads gebruikt hij wou liever naar buiten wanneer hij rustig was. Maar soms midden in een dolle speelbui ging hij vliegensvlug naar de pad voor een plasje. Nu kan hij het gewoon goed ophouden en gaat alleen nog buiten. 

Als ik ooit weer een hond of pup zindelijk moet krijgen gebruik ik ze denk ik wel weer.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik heb er zelf ook een aantal aangeschaft van bij de action, viel mee qua kostprijs.Ik wil ze in de bench gebruiken als het nog nodig is voor moest meneertje het niet meer kunnen ophouden s'nachts ed.Maar ik hoop hem natuurlijk al een beetje zindelijk te kunnen maken zonder pads :-).

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb mijn vorige hond geleerd in de douche te plassen toen ze een pup was. 

Toen ze oud was ging ze dat weer doen. Op zich heel handig als je elf hoog woont. 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 1 doggies

honden foto van Mila & Mara

wij hebben ze wel gehad, alleen mila gebruikte ze bijna niet, want ze had al geleerd om buiten te plassen.. achteraf had ik ze beter niet kunnen nemen, want ze raakte er van in de war

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^