zwemmen met de hond veluwestrand?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Volgend weekend gaan we een paar dagen met de honden naar het veluwemeer ter hoogte van biddinghuizen. Zijn er hier mensen die rustige plekjes weten waar je met de hond kan zwemmen? Liefst in aanlijngebied aangezien Bo niet altijd even lief is voor vreemde honden en ik hem ook een relaxt weekendje gun. Ik kan zo alleen het erkemerhondenstrand vinden maar dat zou voor ons geen leuk en ontspannen uitstapje zijn. Hopelijk hebben jullie tips!

honden page profiel Richard, Google, Chessie en MachoRichard, Google, Chessie en Macho 3 doggies

de meeste plekken die rustig zijn om met de hond te wandelen langs het veluwestrand zijn zo rustig omdat honden er niet mogen komen.

Er zijn heel veel honden in Flevoland. Misschien toch een Erkemeder strand proberen? Wellicht dat in een nieuwe omgeving met nieuwe honden je hond juist leert om met andere honden om te gaan. Waat ook wil helpen is een baas die ontspant. Als jij gespannen bent omdat je hond niet goed omgaat met andere honden....zal hij nooit goed omgaan met andere honden. Je leert je hond op die manier dat andere honden eng zijn en bevestigd dat steeds (mijn baas is gespannen dus het zal wel eng zijn)

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ja hoor, daar woon ik vlakbij (Elburg).

Je kunt naar het Spijkbos/Spijkvijver, dat is in Biddinghuizen zelfs.

Dat is wel helemaal losloopgebied maar als je doordeweeks een beetje vroeg gaat, is het er heel rustig.

 

En als je de brug oversteekt naar Elburg kun je aan die kant van het Veluwemeer helemaal wandelen (Zuiderzee route).

Dan zit je niet aan de strand kant van het Veluwemeer maar op sommige plekken kunnen de honden wel het water in.

Het is daar in ieder geval altijd heel rustig.

Ik ken wel tientallen plekjes waar je hond het water in kan, waar niemand komt, alleen dat is gewoon niet uit te leggen.

Dan wordt het iets, bij boom 5 naar links, dan weer achter die struik etc.

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

" de meeste plekken die rustig zijn om met de hond te wandelen langs het veluwestrand zijn zo rustig omdat honden er niet mogen komen.
Er zijn heel veel honden in Flevoland. Misschien toch een Erkemeder strand proberen? Wellicht dat in een nieuwe omgeving met nieuwe honden je hond juist leert om met andere honden om te gaan. Waat ook wil helpen is een baas die ontspant. Als jij gespannen bent omdat je hond niet goed omgaat met andere honden....zal hij nooit goed omgaan met andere honden. Je leert je hond op die manier dat andere honden eng zijn en bevestigd dat steeds (mijn baas is gespannen dus het zal wel eng zijn) "

 Ja daar was ik ook een beetje achter gekomen.. en bedankt voor het meedenken.

We hebben Bo een periode met een opstartende uitlaatservice mee laten gaan omdat zij tijd had om Bo op een juiste manier te matchen en omdat we wilde weten hoeveel invloed wij nu daadwerkelijk hadden op zijn gedrag.

Bo kwam keer op keer steeds gestresster terug. Wandelingen met 2 honden gingen goed maar met meer honden was het gewoon echt te veel voor Bo. Het is niet zo dat Bo aanvalt, hij valt echt uit en corrigeert heel snel en snauwt snel. Dus we kunnen hem 1 op 1 wel met stabiele honden kennis laten maken en als hij eenmaal een hond kent is het goed(maar dit is een proces van uren niet minuten).  Maar het blijft ook een border collie. Wanneer twee honden te druk spelen kan hij het niet aan en gaat hij corrigeren. Splitsen, drijven, grommen. Vandaar dat we het liefst naar rustige plekjes gaan en dan het liefst aangelijnd (lange 8 meter lijn) aangezien Bo ook het jagen ontdekt heeft.

Het is niet zo dat we andere honden vermijden (doen aan dogfrisbee, aangelijnde sociale wandelingen en we speuren), maar we doseren het bewust zodat hij zo stressloos mogelijk leert dat andere honden niet eng zijn.

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Bedankt voor de tips Sylvia

Jaloersmakende foto's! Ik wil al heel lang eens samen met de honden zwemmen. De honden kunnen hier wel op veel plekken het water in maar wij zelf niet.

Het weer zit in ieder geval al mee komend weekend, dus nu nog een geschikt plekje vinden en jouw reactie is een begin

honden page profiel MerelMerel 3 doggies

Bij de spijkvijver zijn honden niet toegestaan

Ik zou dan eerder de tip volgen om het veluwe meer wat verder af te lopen

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Als je op de Spijkweg zit (doorgaande weg aan het Veluwemeer richting Elburg) kun je aan het eind van die weg (vlak voor de brug) parkeren bij Beachclub Nu.

Als je een dag treft met weinig zon zodat er geen zonaanbidders zijn, heb je daar vaak het rijk alleen.

Hier ga ik ook wel eens heen met de honden, je hebt daar ook alle ruimte.

 

honden page profiel Esther & LunaEsther & Luna

honden foto van Esther & Luna

Wij komen regelmatig bij het Erkermedestrand en daar kan het inderdaad best druk zijn. Vooral het punt waar je aan komt lopen. Daar ploft iedereen zo'n beetje neer zeg maar. Maar als je linksaf slaat (met je gezicht naar het water) dan kun je een behoorlijk stuk lopen en heb je verschillende inhammen waar ook water/strand is en je kunt zwemmen, daar is het vaak rustig. Je betaalt wel parkeergeld, maar dat heb je waarschijnlijk wel al gelezen op de website (daar is ook een plattegrond te zien).

 

En wat is Bo een prachtige hond....

 

 

Jessica (Gast)

ik vind het juist super netjes van je dat je er zo mee omgaat!

Echt respect hoor!!

je kijkt heel hondgericht vind ik! 

Helaas heb ik geen tips voor je wat betreft rustige plekjes. Maar ik hoop dat je er een vindt.

 

ooit was ik eens in oostvoorne trouwens, op het strand. Er was geen kip. maar dat is wel de hele andere kant op.

Volgende forumvraag: Een bijzondere hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^