Welke beloningssnoepjes kan ik het beste gebruiken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Hoihoi!

 

Onze Skye is nu 10 weken en we zijn al aan het oefenen met bepaalde dingen. Zitten & liggen gaat heel goed. Pootje doet ze ook af en toe (met beloning). We zijn nu bezig met het leren komen wanneer ze geroepen wordt. Ze pakt alles heel snel op.

Ik zou eigenlijk komend weekend wat meer met haar willen oefenen, maar wat ik me afvroeg was: Wat is nu eigenlijk een goed beloningssnoepje?

Zeker als je vaker per dag gaat oefenen moet het natuurlijk niet te vet / zout etc. zijn en natuurlijk ook niet te groot.

Ik kon hier nog geen topic van vinden? Hebben jullie tips?

honden page profiel DeesDees 2 doggies

honden foto van Dees

Gedroogde runderhart of pensstaafjes (in hele kleine stukjes geknipt). Dat zijn hier de favoriete beloningssnoepjes, mijn hond doet er alles voor.  En het is ook nog gezond.

honden page profiel MarijkeMarijke 2 doggies

honden foto van Marijke

Hier doet Amber alles voor de kleinste hondenkoekjes van de Lidl. Of ze gezond zijn? Snoepen is toch nooit gezond maar met mate lijkt het mij geen kwaad kunnen.

honden page profiel Ruby88Ruby88 2 doggies

honden foto van Ruby88

Ik gebruik gedroogd runderhart. Puck doet er echt alles voor :-D. Je kunt zo'n doosje in de dierenwinkel kopen, die zijn wel vreselijk duur..

Ik droog ze zelf met een voedseldroger, dat is heel wat goedkoper. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Tibbe doet momenteel echt bijna alles voor gedroogde kipreepjes. Heb ze gewoon van de alberthein en dan in kleine stukjes geknipt. 

honden page profiel Danielle, Kyra †, Kaylin en DjairaDanielle, Kyra †, Kaylin en Djaira 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

ik gebruik ook altijd gedroogde kip ( bevat heel weinig vet, volgens mij nog geen eens 1% ), in bijna elke supermarkt, of tuincentra met dieren afdeling wel te koop, en dan inderdaad gewoon in stukjes knippen.

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers 3 doggies

honden foto van De 3 musketiers

Ik gebruik voornamelijk kipknakworst en dan in innie minnie stukjes gesneden :) Vind ze hier enorm lekker en bevat niet zo veel vet als normale worst! En af en toe gebruik ik ook frikandel, waarschijnlijk niet zo gezond hoor, maar ze geniet er zo van en ze luistert dan ook opeens heel goed hahaha

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Hier heb ik heel lang hun brokjes daarvoor gebruikt. Pas toen buitenshuis en/of op de HS de afleidingen te groot werden met grover geschut ah werk gegaan. En dat ook eerst gewoon door wat kaas of pens snoepjes in een gesloten zakje met de brokjes te doen. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Ik droog mn snoepjes zelf, maar yara vindt echt alles lekker. 

Kaas is wel echt haar favoriet, daar begint ze zelfs van te kwijlen haha. 

Maar dat is niet echt gezond, dus die krijgt ze alleen soms gesmolten in haar Kong. 

 

Verder vindt ze echt alles prima en maakt het geen verschil welke 'smaak' ik gebruik. 

 

Het zal ook wel per hond verschillen uiteraard. 

honden page profiel MaartMaart 2 doggies

honden foto van Maart

ik maak ze gek van een bal, dat is dan hun beloning.

 

Voor de pup nu gebruik ik echter ook deels voeding (omdat ze té bezitterig is en het anders altijd een gevecht wordt om iets af te nemen en dan is de lol ook al snel weg)

ik gebruik van die zachte kleine botjes, die ik nog eens in 2 breek.

 

Om te speuren gebruik ik rodi worst. (of hesp, kaas,... )

honden page profiel SaapSaap 1 doggies

honden foto van Saap

Je heb van de hondensushi en dat is 100% vlees en vis, zonder toevoegingen. Kan je gewoon bij de AH kopen. Deze in hele kleine stukjes knippen. Omdat je met trainen veel snoepjes gebruikt, zou ik wel echt voor gezonde snoepjes van 100% vlees gaan en niet voor van die koekjes, want dat is puur rotzooi. Let wel op dat je hond er niet te dik van wordt, dus wat minder eten geven als je veel snoepjes heb gegeven.

honden page profiel Ruby88Ruby88 1 doggies

honden foto van Ruby88

" Je heb van de hondensushi en dat is 100% vlees en vis, zonder toevoegingen. Kan je gewoon bij de AH kopen. Deze in hele kleine stukjes knippen. Omdat je met trainen veel snoepjes gebruikt, zou ik wel echt voor gezonde snoepjes van 100% vlees gaan en niet voor van die koekjes, want dat is puur rotzooi. Let wel op dat je hond er niet te dik van wordt, dus wat minder eten geven als je veel snoepjes heb gegeven. "

 

Die honden sushi geef ik nooit weer. Puck is er bijna eens in gestikt! Heb de heimlich en alles toegepast kreeg t er niet uit. Dierenarts gebeld, daar kon ik terecht. Pas toen ik met een noodvaart door de bocht scheurde vloog het snoepje eruit. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 2 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

oeii ik dacht misschien is dat iets maar liever niet dus! :o

honden foto van Sylvia & de Amerikaanse Akita's Jackie en Kiba:)

Onze hond doet alles voor haar brokken. Ze krijgt zoveel gram op een dag en daarvan halen wij wat af om te trainen.

Dat heeft ze liever dan al die lekkere snoepjes die er bestaan:p

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Bedankt voor alle tips! Ik gebruik nu van die zachte hondensnoepjes in de vorm van een botje, weet niet of iemand die kent? Die breek ik doormidden waardoor ik er wat meer heb en zodat ze klein genoeg zijn om als beloning voor een trucje te geven. Maar omdat dit natuurlijk 'snoepjes' zijn vroeg ik me af of er gezondere keuzes zijn, ik ga zeker wat doen met jullie tips! 

 

We hebben inderdaad ook geprobeerd een speeltje te geven als ze iets goed doet, maar Skye is meer eten-gericht om het zo maar even te noemen. Speeltjes speelt ze af en toe even mee, maar dat is ze ook snel beu.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart


ik gebruik van die zachte kleine botjes, die ik nog eens in 2 breek.
 

 

;)

honden page profiel De mannenDe mannen 2 doggies

honden foto van De mannen

Tip, probeer ook veel met spelbeloning te gaan werken.

Mijn collie werkt harder voor de bal dan voor een voertje, een stuk prettiger dan m'n aussie die de ene week een moord deed voor een brokje en de andere week zijn middelvinger er voor opstak.

 

Mijn volgende hond/pup ga ik ook veel meer trainen op spelbeloning.

 

Maar voor voerbeloning ik heb altijd van alles en nog wat in het zakje zitten van gewoon voer tot worst/kaas gedroogd hart/long/pens frikandel

Zo is het steeds weer een verassing wat er uitkomt.

Zoek het voertje wat jou hond het lekkerste vind evenals het speeltje wat hij geweldig vind en voor een belangrijke beloning willen ze echt beter met en voor je werken.

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

" Tip, probeer ook veel met spelbeloning te gaan werken.
Mijn collie werkt harder voor de bal dan voor een voertje, een stuk prettiger dan m'n aussie die de ene week een moord deed voor een brokje en de andere week zijn middelvinger er voor opstak.
 
Mijn volgende hond/pup ga ik ook veel meer trainen op spelbeloning.
 
Maar voor voerbeloning ik heb altijd van alles en nog wat in het zakje zitten van gewoon voer tot worst/kaas gedroogd hart/long/pens frikandel
Zo is het steeds weer een verassing wat er uitkomt.
Zoek het voertje wat jou hond het lekkerste vind evenals het speeltje wat hij geweldig vind en voor een belangrijke beloning willen ze echt beter met en voor je werken. "

 Hoe leer je ze om te gaan met spelbeloningen? Onze hond vind de speeltjes die ze heeft namelijk maar een paar seconde leuk en dan is ze er alweer klaar mee. Voor speeltjes doet ze dan ook niet zoveel.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Veel honden vinden een fleecetouw of bal aan touw of een bal in een sok een onwijs leuk speelgoed.

Of een waterflesje in een stevige sok en die weer aan een lang stuk fleecetouw.

 

Je maakt thuis het speeltje heel leuk en interessant door er zelf mee te spelen meerdere malen per dag en dan terug te leggen op de kast waar de hond niet bij kan.

Je speelt als het ware zelf heel enthousiast met het speelgoed en je hond mag eigenlijk enkel maar toe kijken.

Je maakt het op deze manier iets wel heel erg spannends en belangrijk.

 

Enkel tijdens de training komt dit speciale speeltje te voorschijn waarmee jij gaat spelen en je deze niet zoals veel mensen bij de hond in zijn snoet duwt, liever lekker over de grond bewegen snel heen en weer achteruit rennen met je speeltje enz.

Door het zelf leuk en spannend te maken zul je gaan merken dat je hond het ook steeds leuker gaat vinden.

 

Volgende forumvraag: in tuin slaat gedrag om
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^