We zijn wanhopig... Wie heeft de gouden tip?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Hoi allemaal, zoals sommige van jullie weten heeft onze Duitse Dog Indy het niet getroffen qua gezondheid. Gelukkig is het nu beter dan het was, maar toch is ze nog altijd niet gezond. Daarom plaats ik nogmaals een oproepje voor hulp... We hopen zo dat we toch nog een mirakel voor haar vinden!

Indy is een Duitse Dog teefje van 3,5 jaar. Op 1 jarige leeftijd heeft ze een maagkanteling gehad en daarna een maagzweer. Iedere dag overgeven, niet willen eten, futloos, haar plek niet kunnen vinden... Ze kreeg maagzuurremmers Zitac, maar deze hielpen niet voldoende. Alle soorten voer geprobeerd van gebakken brokken van elk merk die je maar kunt bedenken, vers vlees, blik vlees, geperste brokken, niets hielp... Tot het punt dat ze in coma belande en opgenomen werd in de dierenkliniek, aan het infuus. Bijna opgegeven, tot ze opeens toch weer bijkwam en blikvlees ging eten en drinken. Verder gekwakkeld met brokken proberen en toen kwamen we uit op Healthy Dog regular, glutenvrije geperste brok. Qua maag doet ze het hier voor haar doen heel goed op, maar nu heeft ze weer heel erg last van chronische oor- en oogontsteking, aambeien en uitslag. De dierenarts zegt dat dit waarschijnlijk door het voer komt, maar je begrijpt dat we al blij zijn dat haar maag dit voer aan kan en dat we dus huiverig zijn met weer ander voer proberen... Ze krijgt overigens verder niets te eten, alleen rijstwafels als ze toch weer eens misselijk is, dit lijkt te helpen en af en toe gedroogde visjes of gedroogd rundvlees. Maar ze heeft dus vooral erg veel last van haar ogen en oren. Haar 3e ooglid is constant zichtbaar en opgezwollen, alles is rood en er komt groene etter uit gelopen. We maken ze nu elke dag voorzichtig schoon met een wattenschijfje en wat afgekoeld gekookt water. Haar oren zijn altijd rood van binnen en gloeien erg. Ze flappert veel en krabt er ook aan, waardoor ze een (gelukkig klein gebleven) bloedoor heeft gekregen aan een oor. Voor zowel oren als ogen hebben we al diverse zalfjes, druppels en antibiotica gehad, nu weer oorzalf... Maar niets helpt! Soms verbetert het iets, maar het komt altijd keihard terug. Wat moeten we toch doen??? Sinds ongeveer 2 maanden slikt ze 2 keer per dag ook medicijnen tegen incontinentie, want ze bevuilde telkens haar eigen mand. Nu hebben we haar eergisteren een wormkuur gegeven en nu heeft ze ondanks de incontinentiemedicijnen toch weer 2 keer in haar mand geplast... We snappen er niks van en liggen iedere avond in bed te piekeren en we staan er weer mee op. Het is zo moeilijk, want de ene dag is ze ontzettend vrolijk en energiek, dan zie je dat ze van het leven geniet. En de volgende dag kan ze zo opeens weer heel lusteloos zijn en je zo hulpeloos aankijken of naar je toekomen alsof ze wil zeggen; help me dan toch... We zijn echt wanhopig en we weten niet meer wat we voor haar kunnen doen! Is er iemand met de gouden tip? We staan overal voor open! We willen gewoon van ons meisje genieten en we willen ook dat zij gewoon kan genieten van haar leventje...

Heel veel liefs, van ons <3

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Oh wat een zorgen!
Al lezend vroeg ik me af of jullie al een keer een holistische dierenarts hebben geraadpleegd?

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Kun je haar supplementen geven zonder dat ze last heeft van haar maag?

Heb je dat al eens proberen doen?

 

Wat een vervelende situatie voor jullie...

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Wat een zorgen....snap perfect dat je ten einde raad bent.

 

Ben je al eens voor een second opinion gegaan bij een dierenkliniek een heb je een uitgebreid bloedonderzoek aangevraagd?

 

ergens moet er een allergie aan ten grondslag liggen.

 

Zolang je niet weet welke, zou ik al behandelen tegen mijt (Stronghold)

Vlooien en ander ongedierte kunnen je viervoeter al dusdanig van slag brengen, omdat zijn weerstand al zo laag is.

 

beterschap

 

 

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Wat een ellende zeg...Ik snap dat jullie met de rug tegen de muur staan.....

Het enige wat ik nog zou kunnen verzinnen is: kefir en / of karnemelk geven; voor of tijdens de maaltijden. Verzacht en bindt het maagzuur. Of yoghurt.

Verder kun je aan vitamine preparaten gaan denken. Want o.a. anti biotica breken vitamines af. En bv vit. B12 tekort kan ook een rol spelen. En met vit. C kun je haar weerstand opkrikken; tegen die oog en oorontsteking. Misschien kun je eens bloed laten prikken of  er tekorten zijn te bepalen?

Veel sterkte!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Heb je al geprobeerd om gewoon rijst te koken en een steak lichtjes te bakken in boter of olijfolie... Kip te koken... soepvlees (platte rib of schenkel) te koken... ?

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Taninkje koning...homeopatische dierenarts die ook zeer op voeding gericht is.

http://www.centrumoase.nl/

Ik denk dat je zeer zeker eerst een telefoontje naar haar moet doen voor meer advies.
En weet dat een simpel informatief telefoontje je niks kost.

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Eerlijk gezegd zou ik de meeste voedingsadviezen hier in de wind slaan en een allergietest laten uitvoeren. Zo eentje waar er prikjes in de huid worden gegeven om er achter te komen wat er aan de hand is. Dan kun je wat gerichter gaan zoeken zonder onnodig te proberen en problemen te riskeren.

 

Stel, ze is allergisch voor kip, dan kun je gericht zoeken naar een voer zonder kip, in plaats van dat je allemaal supplementen gaat geven die een onbekend effect geven.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Herken je wanhoop maar zit niet bij de pakken neer

 

Ik zou naar een goede holist gaan en een bioresonantie test laten doen

op alles wat je voert of gevoerd hebt of wil gaan voeren

 

Jeff is super ingewikkeld qua wat hij verdraagt en het wisselde bij hem ook nog eens sterk

nu is alles qua dieet en supplementen op orde ivm ik begrijp wat hij verdraagt en wat niet en waarom

Heel veel sterkte want de zoek tocht is niet makkellijk

Ik heb er bij jeff 2 jaar over gedaan maar een paar tests van 30/40 euro hebben mij erg veel geleerd

nu wordt alles getest voordat hij het krijgt ivm hij een ingewikkeld sujet blijkt

 

Maar het werkt wel heel goed

en zit al weer bijna 2 jaar op een vast dieet wat goed valt

 

Anoniem (Gast)

Terug naar de dierenarts. Grote kans dat ze de maagkanteling niet goed verholpen hebben en er bij de maag/ingang -uitgang nog een probleem zit. De oorsprong/ probleem zit hier.

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik zou een tweede opinie vragen bij een andere dierenarts.  Zoveel last van een maag, de oorzaak moet toch ergens liggen?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

maagproblemen, is er een biopsie gemaakt ?

wil ik nog even zeggen, schrijven dan, wanneer men maagzuurremmers geeft , dan geen zuivelprodukten aan je hond geven, zoals ik hierboven lees, yoghurt enz.... laat dat staan. ook bij mensen wordt er geen zuivel aangeraden in de vorm van yoghurt melk enz als men maagzuurremmers gebruikt.

het voer wat je gebruikt gaat prima schrijf je, zou dan toch niet veranderen van voer, wel zou ik toch nog een kliniek raadplegen voor de oor en oog ontstekingen, schrijf alles op wat je hond hebt gehad, zodat ze je niet aanraden ander voer te geven.....

toch eens verder kijken voor deze aandoening.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat ik lees van Saskia, Strongholt behandelt inderdaad de mijt, maar de arts kan dit zo constateren of je hond oormijt heeft, wanneer er sprake is van oormijt kan dat ook effect hebben op de ogen... toch nog eens laten onderzoeken ?

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Je hebt een pb :-)

Volgende forumvraag: Hondenras
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^