Sjors Bullmastif x stafford agressief naar honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rickrick

-

 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik zou er geen hond bij nemen, maar dat is mijn mening, het feit dat hij al verschillende katten en kippen vermoord heeft lijkt het me niet een makkelijke hond.

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Staffords zijn absoluut geen buiten honden en niet geschikt voor op een boerderij. Deze honden hebben echt een baas nodig die continu in de buurt is. Een gezin is de ideale leefomgeving voor een Stafford Een boerderijhond moet met zelfstandigheid om kunnen gaan. Dit kan een Stafford minder goed. Het instinct van een Stafford is vechten en doden. Als een Stafford geen grenzen krijgt van zijn baas en zelf mag bepalen wat hij gaat doen, dan kan je verwachten dat hij naar zijn instincten gaat luisteren. Echter met een juiste opvoeding, zal een Stafford zich niet laten leiden door deze instincten. Ik ken wel een pitbull als erfhond, maar deze werd opgevoed en gecorrigeerd door de al aanwezige hond. Dit is uiteindelijk een succesverhaal geworden.

 

Er zijn genoeg rassen die meer geschikt zijn als boerderij en of waakhond. Zelf heb ik meerdere goede ervaringen met bouviers. Neem geen terriër of jachthondachtigen, deze zullen namelijk sneller achter de kippen aangaan. Op boerderijen zie je ook vaak herders en rottweilers. Deze kunnen vaak wel heel fel zijn naar onbekenden.

honden page profiel rickrick

De hond zit normaal als we geen tijd hebben om er naar om te kijken in de ren deze is 5 meter lang en 3 meter breed Incl binnenverblijf net zo groot. Ik zie toch meer een bullmastiff in deze hond dan stafford. De hond heeft bijna heel zijn leven in het asiel gezeten hij kan alleen basis commandos en zit net in moeilijke leeftijd. Hij is waaks en hij kan nu niet bij de kippen en probeert dit ook niet. Net zoals de katten normaal in de stal zijn er geen problemen wel als ze over de werf lopen. Nu gaat die in september terug op cursus basis en gevorderd. En dat vechten en doden is wat je ervan maakt in mijn ogen. En de vorige 2 duitse herders waren helemaal afgericht konden alles ook op commando pakken van mensen als opdrijven van vee. Maar liet je deze 2 te lang alleen maakte ze ook alles koud van muizen tot schapen. alleen waren deze bang van katten de hond nu doet gewoon zijn ogen dicht als die een kat wil hebben maar naar 1 keer roepen komt die gelijk terug

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Met wat je nu vertelt zou ik er überhaupt geen hond bijnemen.
En deze ook niet los laten lopen in het bos.
Het feit dat hij meerdere malen katten heeft kunnen vermoorden lijkt me al veelzeggend.
Ik heb geen enkel vooroordeel tegen welk ras dan ook, maar wees wel bewust van hetgeen deze hond kan.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Je hebt een pittige kruising, maar je hebt zelf fouten gemaakt helaas. Je geeft twee honden die elkaar net nog maar kennen niet samen te eten of samen iets te spelen. Sjors heeft nu zijn thuis gevonden bij jullie en dat moest hij dus in een keer gaan delen met een andere hond.

 

Mijn zus heeft een rasechte Bullmastiff en ik heb Maylo. Die geven wij echt niet samen te eten. Eentje gaat in de bench en dan ander mag vrij. Ook met speeltjes houden we toezicht, Maylo laat nu langzaam toe dat Eddy de bullmastiff mee mag spelen. Maar dit heeft wel bijna 1,5 maand geduurd.

 

Saap het is overigens als je goed leest een kruising en de Bullmastiff is wel weer een geschikte erfhond. Waaks, maar wel tolorerend naar dieren. Daarbij zal Sjors wel nooit voorheen duidelijke basis dingen hebben geleerd en ook weinig hondentaal kennen. 15 maanden is ook wel een leeftijd dat zo n grote rassen gaan puberen. Ik denk dat een teef een betere optie is, maar ik zou dus niet zomaar samen eten geven of samen speeltjes geven. Je heb dus gezien dat Sjors daar niet aan toe is. 

honden page profiel rickrick

In mijn ogen kan ook een lief lijkende labrador vals worden, Ook kan iedere andere jongen hond waar even geen toezicht op is een ander dier pakken. Katten pakken immers ook vogels. Zo zijn dieren. En met wandelen krijgt sjors gewoon een tuig om en altijd netjes aangelijnd. Ik heb hem nog nooit los laten lopen. In tegenstelling tot andere eigenwijzen mensen die vinden dat hun hond prima los kan ook al is het verboden. Er komen vaak genoeg mensen die dan ineens schrikken als hun hond los loopt en naar sjors gaat ik hou hem kort en zal hem in bedwang houden. Maar als een andere hond dan gepakt wordt door hem is het de schuld van de andere eigenaar in alle opzichten. Ik loop immers niks voor niks in het bos waar honden aangelijnd moeten zijn. Als ik het opzoek ga ik wel naar een uitlaat veldje met omheining. Even wat frustraties kwijt over mensen die dan nog mij de schuld zouden geven door de ras van de hond,

honden page profiel rickrick

Bedankt maylo,

 

Hier in de regio zitten een hondenschool met veel uitgebreide cursussen ik ga dit najaar Basis gehoorzaamheid doen. Als dit goed gaat gevorderd, En dan als die er aan toe is en over de 2 jaar op Protection dog cursus. Hij komt uit het asiel en heeft een valse start gehad eerste 3 maanden in bench gezeten en toen asiel. Ik zie veel potentie in deze hond. Hij luistert heel goed als die niet geprikkeld wordt door zijn omgeving.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Sorry dat van die katten vind ik niet veelzeggend......ik heb een hond die ook niet met katten kan en wel goed is met andere honden. Dus als een hond een kat te pakken krijgt is hij meteen ook moordlustig naar andere honden?Rare gedachten gang....

 

Ik lees voornamelijk dat Sjors gewoon dat gene beschermt wat hij nooit heeft hoeven delen. Aan de eigenaar de taak omdat dit goes te begeleiden. Dus honden apart eten geven en geen speelgoed samen laten hebben. 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik begrijp niet zo goed waarom je denkt dat je hier nog een hond( eender welke) bij kunt nemen. Ook begrijp ik de asielmedewerkers niet die niet ingrepen bij het ' uitproberen'. En daarna zelfs nog een teefje voorstelden.....

Je hebt een hond in huis die heeft bewezen dat hij doden kan ( katten! En kippen!) en is daarin niet voldoende door zijn baas begeleid: hij heeft nl de mogelijkheid gehad.

Dan heb je toch een probleem. Want heb jij deze hond wel onder controle?

Wat als er volgende keer maar weer gewoon een dierenlijk ligt? Of je ziet de hond in de aanval gaan? Weet je dan wat te doen en lukt je dat ook?

Jouw belangrijkste taak in nu om te zorgen dat deze hond geen gevaar voor zijn omgeving kan zijn( dat bereik je echt niet met een stroomdraad alleen). Want wat gebeurd er als hij toch eens ontsnapt? Hij kan een andere hond of een schaap aanvallen....

Nee, ik denk dat je flink aan het trainen moet met sjors. 

En er geen andere dieren dieren bij laten tot hij bewezen heeft stabiel te zijn.......

 

 

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Rick, ik bedoel dit absoluut niet vervelend maar je hebt een kruising met een Stafford. Op mij kom je over alsof je het karakter van je hond een beetje ontkent. Heb je je al goed ingelezen over de 2 rassen die in Sjors zitten?

Dat hij meer op een bull Mastif lijkt wil niet zeggen dat zijn karakter dat ook is. Een Stafford staat erom bekend niet goed met andere honden te kunnen. Sjors heeft al laten zien dat hij dieren zonder pardon kan doden. Dus misschien is zijn karakter meer Stafford dan bullmastif.

 

Ik zou er (voorlopig) geen tweede hond bij nemen, dit zeg ik echt niet om je dwars te zitten. Of wacht met het nemen van een tweede hond totdat Sjors helemaal zichzelf is geworden bij je. Zodat je ook goed weet wat sjors wel en niet tolereert. Je zegt zelf al dat hij geen goede start heeft gehad en lang in het asiel gezeten heeft. Sjors heeft nu tijd nodig om jullie en zijn nieuwe omgeving te leren kennen en vertrouwen. Hij zal pas na een tijd zijn ware aard vertonen. Vandaar dat ik zeg wacht even totdat je Sjors ook echt goed kent, en goed weet wat je kan verwachten met hem. 

 

De cursus is natuurlijk een heel goed begin voor jullie samen. Jullie gaan samenwerken en raken vertrouwd aan elkaar en gaan elkaar door en door kennen. Dan kan je hem ook goed inschatten en gericht naar een eventuele tweede hond zoeken die kwa karakter ook goed bij Sjors past. 

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Je hebt helemaal gelijk als je zegt dat elke hond vals kan worden, al noem ik dat liever vals gemaakt.
Maar zo te lezen heb je je hond vooral voor de waak, waardoor bij mij de vraag al rijst waarom het deze hond is geworden.
En er dan eentje bij willen, voor de waak is knap lastig als de 1e al niet betrouwbaar is in alle situaties.
Ik heb zelf ook een herplaatser met totaal andere problematiek, Maar de gemene deler is wel tijd, geduld en begeleiding.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Mag ik trouwens vragen waarom je niet weer voor 2 herders bent gegaan?
Meer een waakhond in oorsprong dan de kruising die je nu hebt namelijk.

honden page profiel rickrick

De hond heeft inderdaad veel begeleiding nodig, En nee ik ontken niet dat er ook stafford in zit. Dat zie je aan ze onvoorspelbaarheid. Ook ben ik ervan overtuigd dat die niet bewust honden zal aanvallen omdat deze dat ook niet doet met de andere op zowel de werf als neutraal gebied. Sjors weet goed dat die van kippen en katten moet afblijven als die dat toch doet weet die dat die in de bench moet of ren. Maar dat is het eigen willetje die die van een staff heb. 9/10 keer zal die luisteren maar de 10de keer kijkt zo is eigenwijs en is die weg. De stroomdraad hangt er niet voor de hond maar voor de koeien. Verder blijf ik het zeggen hij is ontzettend mensen aanhankelijk.

honden page profiel rickrick


@s@nt@

 

Omdat deze hond ons erg aansprak in het asiel. Het was gewoon een hele mooie hond die boven de andere uitstak in het asiel na een paar keer wandelen was iedereen er thuis aan uit. Nog steeds geen spijt, als er volk op de werf komt laat die zen eigen flink horen. We wouden is wat anders dan een herder. na jaren herders te hebben gehad wouden we een hond met pit. En we waren gaan kijken voor mechelaars, deze werden dan basis afgetraind verkocht, Dit was gewoon te duur voor een hond op de boerderij. Vorige herders hadden meer doden op hun naam staan dan deze. Nogmaals zie ik naar veel training meer in sjors dan een herder. Ook kwam op internet de Bullmastiff op veel lijstjes als 1 van de beste waakhonden. Ook had ik de stafford op verschillende sites gezien.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik snap het allemaal, maar met deze kruising heb je iets heel anders in huis gehaald dan een waakhond.
En met het gedrag war hij tot nu toe laat zien zou ik er geen 2e bijzetten.
Ik weet niet of je je hebt ingelezen in de raseigenschappen van jouw kruising, maar Staffords staan Idd bekend om hun mensvriendelijkheid.


honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik twijfel er absoluut niet aan dat Sjors heel aanhankelijk is :D. Mijn terriërs hebben ook voordelen en nadelen bij hun ras, maar tegelijk zijn het wel echte knuffels. Iedere hond kan geweldig lief zijn voor zijn baas zo lang hij ook maar lief is.

honden page profiel rickrick

Ik wou ook geen hond die mensen bijt, deden de herder wel als iemand zomaar binnenkwam. Deze is nog jong maar laat zijn eigen horen dat is het belangrijkst verder is die vriendelijk. Ook bij mensen die altijd kwamen zijn van mening dat deze hond meer afschrikt als de herders voorheen.

 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Oké mooi. Je wilt een hond die behoorlijk afschrikt. Die onverwachte mensen het terrein afblert. 

En hoe ga jij zorgen dat deze hond zijn grenzen kent?

Want nogmaals, zolang jij sjors niet 100 % onder controle hebt( dat kan ook nog niet, gezien zijn verleden, de mix van rassen  en de nog relatief korte tijd dat hij bij jullie woont), zolang heb je een probleem .....

En als hij een keer de fout in gaat met andermans dier of erger, wordt hij wel direct in beslag genomen. Dit moet je niet onderschatten.

 

honden page profiel rickrick

Nouja het beeld van sjors is nou een beetje verpest hier jammer. Hij is gewoon ontzettend jaloers dat die niet genoeg aandacht krijgt omdat die niet gewoon is dat die dat kreeg. Ik ben er dagelijks mee bezig en gaat steeds beter. Pas bij dierenarts geweest waar die gewoon met andere honden deed spelen.

Nogmaals hij gaat straks op meerdere cursussen en ik weet zeker dat deze hond prima gaat functioneren bij ons. Als er mensen komen gaat die meestal in de ren als die mensen de hond niet fijn vinden. Hij is gewoon ontzettend enthousiast en beukt iedereen omver dat vinden mensen minder maar niet omdat die ze wil pakken ofzo.

2de hond laten we gewoon achterwegen, omdat deze dan toch raar uit de hoek kan komen.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Als je voor zo'n ras gaat weet je dat dit amper of nooit met een andere hond samen kan.Het is dan gewoon afwachten en zien wanneer het mis gaat en dan is het te laat...

 

Zou sowieso nooit dit ras als boerderijhond genomen hebben wegens hun intolerantie naar andere honden enz.het feit dat die kattepakt(een vriendin van mij haar staf deed dit ook) vind ik verschrikkelijk!het is ook andermans dier...en het is aan jou om te maken dat dit niet mogelijk is.

Julie hebben nog een lange weg te gaan.maar zou ook nooit een 2de hond hierbij plaatsen,zeker als je nog zo weinig kennis hebt over deze kruising en deze rassen.

Bedoel dit absoluut niet vverkeerd.begrijp gewoon niet dat zelf het asiel een andere hond wou aanraden.De baasjes op hp met zulke rassen,die weten wat ze in handen hebben en weten ook hoe te handelen.misschien kan je contact opnemen met hen?

honden page profiel rickrick

Hij heeft 2 keer een kat gepakt en nou al heel lang niet meer dit zijn gelukkig geen dieren van andere mensen maar gewoon katten die in de stal zitten. Het wordt niet geacepteerd dat die katten pakt en ook gestraft dat weet die ook en is lang niet meer gebeurd evenals kippen.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Onderschathet stafford deel niet. Ookal zie je uiterlijk alleen de stafford kop.

Staffords staan er bekend om vaak niet met andere honden kunnen.
Dit kan je kruising wel degelijk mee gekregen hebben.

Ik zeg daarmee niet dat het 100% onmogelijk is. Maar hoeje dat begeleid, aanpakt en vepaald is dan toch anders als bij de gemiddelde hond.

Wellicht kun je op dat vlak wat info verkrijgen van een aantal stafford eigenaren hier met een behoorlijke dosis kennis en ervaring met staffords.

Mocht je besluiten toch nog een tweede hond te willen proberen zijn er meer factoren belangrijk dan alleen de vraag of een teef beter is.

Is een stabiele of juist bepalende hobd beter?

Is het beter dat ze elkaar gedurende langere tijd leren kennen op een neutrale plek ipv al vrij snel de stap naar eigen erf.

Kan de leeftijd nog een verschil maken?

Zelf zou ik bij meer honden altijd de voorkeur hebben gescheiden te voeren. Ook zodat beiden de tijd en rust krijgen om rustig hun voer te eten.

Heel veel succes met je zoektocht naar info en duidelijkheid verkrijgen of een 2de hond toch mogelijk is of echt geen optie.

K hoop dat reacties hier kunnen helpen om het juiste uit te vissen.







honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik denk dat je de reacties te persoonlijk oppakt en je de incidenten die hebben plaatsgevonden chargeert met positieve gebeurtenissen.
Niemand wil hier je hond afbranden, maar het komt bij mij over dat je denkt dat het allemaal wel losloopt.

Als je een topic opent krijg je reacties op basis van wat jij schrijft. Wij kennen jouw hond niet, maar dat geeft juist een objectieve blik.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik begrijp niet zo goed dat veel zich zo op het stafford gedeelte focussen.

De BM is ook niet bepaald een mak lammetje en heeft ook veel begeleiding nodig. Ik kende 3 BM's en geen van 3en is erg makkelijk met bijvoorbeeld andere honden, vooral niet met eigen geslacht. 

Misschien dat dat toeval is, maar volgens mij is het geen vanzelfsprekend iets. En vooral niet bij een hond die waarschijnlijk niet goed gesocialiseerd is. 

 

Wel wil ik zeggen dat ik het top vind dat je deze hond in huis genomen heb en er mee wilt trainen.

Ik denk dat het geen makkelijke taak wordt, maar als je bereid bent te investeren qua training ben je al op de helft .

 

Ook ik zou andere honden even laten voor wat het is. Als hij op een gegeven moment stabiel zou zijn zou je erover na kunnen denken een andere stabiele hond erbij te zoeken.

Maar het feit dat samen eten voor problemen zorgt is niet heel vreemd denk ik.  Dus blijf erbij of liever nog, geef ze hun eigen ruimte.

 

Veel succes met sjors.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Reu, reu combi waar stafford in de genen zit is vragen om een bloedbad.

 

Het is duidelijk dat je de rastypische eigenschappen enorm onderschat.

 

Overigens is een BM ook zeker niet een van de gemakkelijkste honden met geslachtsgenoten.

 

Snap niet dat je 2 reuen bij elkaar zet van dit soort rassen, in mijn ogen totaal onverantwoord!

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Ondanks dat ik mijn honden van pup af aan  heb en ik een sterke  band heb met mijn honden ,zal ik niet snel een volwassen stafford/herder achtige in mijn roedel plaatsen ! (mensen met 2 of meer staffordachtige  snappen mij ) Zeker eten ,speeltjes  of iets lekkers kan zo de vlam in de pan slaan als je de signalen niet tijdig herkend (en ook dit is niet altijd gemakkelijk te herkennen ,zeker niet bij een vreemde hond ) Bovendien Kost het je meer moeite om een vreemde hond uit elkaar te halen als 2 honden die je door en door kent.(en dus respect voor je hebben ) Niet een cursus zal  deze onderonsje  tegen houden ,dit zit gewoon in de genen van je hond . Mijn honden luisteren goed ,slapen zelfs op elkaar ,maar geef ze niets lekkers zonder toezicht want dan hangen ze in elkaar  

Ik zou het in jou geval niet doen ,vind het ook een onverstandig advies van die assielmedewerker 

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Ik geloof dat een Stafford prima te socialiseren is en net zo goed overweg kan met andere honden, zoals elk ander ras. Alleen in dit geval voorzie ik problemen. Ten eerste is het een asielhond die de belangrijkste socialisatieperiode al achter de rug heeft. Dus ongeacht het ras, erg moeilijk te socialiseren is. Ten tweede heeft een Stafford een goede leider nodig, die hem grenzen aanleert. Wat eigenlijk alleen kan als je continu bij het beestje in de buurt ben, maar dit kan niet wanneer de hond buiten of in de kennel is ipv bij het gezin in huis. Aangezien van een boerderijhond verwacht wordt dat hij zelfstandig kan zijn, dus zijn eigen baas zijn, vind ik een Stafford hier geen goede hond voor. Er zijn rassen die erom bekend staan dat ze erg zelfstandig zijn. 

honden page profiel --

honden foto van -

Er zijn een aantal dingen waar je echt aan moet werken. Niet alleen aan je hond, maar ook aan jezelf, je mentaliteit. De dingen die jij opnoemt vallen niet goed te praten, want het gedrag van jouw hond is wel degelijk ernstig.

 

Als eerst een heel belangrijk punt waar je echt aan moet werken. Je vertelt dat hij lief, maar ook te ruw is tegen jouw kinderen. Deze kruising bestaat uit twee sterke rassen en dit moet niet uit de hand lopen. ruw gedrag tegenover kinderen moet zeker NIET getolereerd worden!!

 

Daarnaast heeft hij al kippen en katten gedood. "Dit zijn gelukkig geen dieren van andere mensen maar gewoon katten die in de stal zitten." Wat maakt dat uit? Omdat het geen baasje heeft, maakt het al minder uit? Je hond hoort niet de vrijheid te krijgen om andere dieren te vermoorden. Er is ook een grote kans dat wanneer dit zich steeds herhaald dat je hond in beslag wordt genomen en een spuit kan krijgen. Ik zou hem dus ook NIET loslaten voordat je hem onder controle hebt.

 

En nu het laatste stukje..

Het gedrag wat jouw hond vertoond naar die andere hond is in principe wel ernstig en niet goed te praten. Je verteld dat er veel machtsvertoning is en flink ruw gedrag op elkaar wordt uitgeoefend. Iets wat uiteindelijk geen spelletje meer wordt! 

 

Vooral om het laatste zou ik echt geen tweede hond nemen. Je snapt je eigen hond schijnbaar niet, aangezien je overal wel een goedmakertje voor hebt. Zie de realiteit onder ogen en ga met je hond aan de slag. Wanneer alles stabiel is kan je kijken of een leven samen met een andere hond mogelijk is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

". Maar als een andere hond dan gepakt wordt door hem is het de schuld van de andere eigenaar in alle opzichten. 

 Dit klopt helemaal. Jij haalt een vreemde hond uit het asiel, jou hond en de vreemde hond hebben niets met elkaar.

Bezit, zoals eten of speeltjes is iets wat een hond tegen over een vreemde kan verdedigen,  dus dat jou hond de ander greep is je eigen schuld.

Eten, speeltjes of aandacht van de eigenaar, kan zelfs binnen de eigen roedel helemaal fout gaan. Alleen binnen de eigen roedel hebben honden een band en zullen veel minder heftig ingrijpen.  Ze hebben daat een hogere bijtrem.

Honden kennen elkaar, weten of ze kans maken op bezit. 

Eten doe je altijd appart, zo voorkom je dat het een strijd wordt. Met speeltjes ook altijd oppassen.

 Ik vind het zeer ernstig katten en kippen doodbijten. Een kat bijt vogels dood, klopt en een nijlpaard dood mensen, dus een hond mag ook maar mensen dood bijten? 

 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^