Sjors Bullmastif x stafford agressief naar honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik vind geen enkele hond geschikt als louter waakhond, elke hond wil deel uitmaken van het gezin, toegegeven er zijn er die wat zelfstandiger zijn, een Stafford is een gevoelige hond die er erg graag wil bij horen, een Bullmastiff evenzo, bij ons woont er eentje in de buurt en die vindt het zalig om zo dicht mogelijk bij de baas te zijn. Wil je iets om te waken dat altijd buiten zit, neem dan een gans, geen hond. Dat even terzijde, want ik krijg toch het idee dat Rick het goed meent met Sjors (die trouwens erg mooi is), maar hoop wel dat je hem niet de hele tijd laat buiten zitten, een hond hoort echt bij het gezin en zoals de politie bij ons zegde, om te waken is het veel beter dat je hond bij het gezin hoort en mee binnen mag, schrikt inbrekers meer af dan een hond buiten in een ren. 

Het feit dat een hond kippen of een kat doodbijt wil zeggen dat hij jachtinstinct heeft en er niet van jongs af mee heeft leren omgaan. Ik had vroeger een Labrador, een heel makkelijke hond en bijzonder lief, maar toch beet ook hij kippen en ganzen dood. Al heb ik het hem kunnen afleren. In het asiel wandelde ik wekelijks met een superlieve Duitse Staander, maar ook hij werd moorddadig als hij kippen, katten op zijn pad zag. En dat is beslist geen monster. Is wel iets om serieus aan te werken en te zorgen dat het niet meer kan gebeuren.

 

Ik zou met Sjors op training gaan, band tussen hond en baasje sterker maken. Een goede hondenschool zal ook snel inzicht krijgen in Sjors en de juiste tips geven voor het baasje. Zo heb ik zelf les gevolgd bij Dogpartner omdat zij heel individueel werken, jou hond is immers heel anders dan de hond van je buur en je kan ze niet allemaal op dezelfde manier opvoeden + daar leer je ook meer inzicht krijgen in je hond en zijn gedrag. Sjors is nog jong, je kan hem beslist nog dingen aanleren. Ik begrijp niet goed waarom het asiel toestond om er een andere reu bij te plaatsen. Ik heb een schat van een Golden, maar hem laten samenwonen met een reu...neen, echt niet, dat zou niet goed gaan. Combinatie teef/reu, zou dan weer wel lukken. Maar wat Sjors betreft, zou ik eerst gaan trainen met hem, is leuk voor jou en voor hem + je leert hem beter kennen.

 

Succes hoor en laat je vooral niet ontmoedigen !!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Staffords zijn absoluut geen buiten honden en niet geschikt voor op een boerderij.  "

Briljante reactie, met name omdat de Amerikaanse Stafford onder andere tot stand is gekomen als boerderijhond en in die hoedanigheid ook zeker nog wordt gebruikt. Mijn eigen AST is een pup van een onvervalste boerderij Stafford. Ze zijn overigens inderdaad wel uit deze hoek weg gefokt en je ziet dit niet heel veel meer. Ik snap ook wel wat Saap hier bedoeld, de moderne AST is toch meer een vriendelijke, mensgerichte binnenhond. Maar ik kon het niet nalaten het even aan te stippen.

 

Dat terzijde, je hebt een kruising met twee hele pittige honden die beide lang niet altijd betrouwbaar zijn in de omgang met andere honden. Zeker de invloed van de Stafford in deze mix is grond voor een zeer redelijke aanname dat de relatie met andere honden wel eens zeer gespannen zou kunnen zijn.

 

Ik zou, gezien jou ervaringen tot nu toe, hier geen andere hond bijzetten. Ook geen teef. Gewoon niet doen want het is vragen om stress en ellende.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Heb een aantal reacties gelezen en natuurlijk jouw vraag.

 

Geweldig dat jullie de hond wel een kans geven op een thuis... 

Maar na wat je vertelt, dat de hond bijna zijn hele leven in het asiel heeft gezeten, zou ik je hond meer tijd geven om te wennen en zijn plek te vinden bij jullie.

honden page profiel rickrick

Hallo ik las in een van de reacties over dat die altijd in een ren zit. Sjors is er bij ons altijd bij maar in de drukkere periodes zoals nu zijn we veel op het land bezig en zit die wel in zijn ren. Normaal is die er altijd bij, alleen laten we hem nu nog niet alleen omdat die dan wellens op avontuur gaat. als er mensen buiten zijn blijft die er altijd bij.

Er komt geen 2de hond, alleen wil wel duidelijk maken dat sjors nog nooit agressief heeft gedragen tegenover mensen of honden buiten de boerderij.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^