Toch verlatingsangst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Vroeger hebben wij de honden gefilmd toen we weg gingen. Op de beelden zag je 2 honden die lekker gingen liggen, even wat deden wat niet mocht. Boven op de salontafel en de eetkamer tafel springen.

Nu had ik ze gisteren weer een keer gefilmd omdat ik begon te twijfelen of ze nog wel goed alleen konden blijven. Dit omdat Thalia nog wel eens een plasje doet, recht voor het hondenluik en binnen. Om dit op te lossen heb ik puppy pads gekocht en daar doet ze nu een plasje op. Dus daar ben ik blij mee want dat scheelt een hoop schoonmaken. Echter gebeurt dit niet iedere keer als we weg gaan. Ook dacht ik hieraan omdat ik ze soms hoor blaffen wanneer ik weg ga.
De buren hebben geen last van mijn honden, en zo wel dan zouden ze het tegen me zeggen. Die gesprekken heb ik gehad, ik heb nooit iets gehoord van de buren.

Maar nu gisteren het filmpje. Ze kregen allebei een kong. Ze stonden voor het raam totdat we weg gingen, vervolgens zijn ze beide 20 minuten met de kong bezig geweest. Daarna gingen ze voor het raam staan/zitten totdat wij terug waren. Ze blaffen niet (tenzij er een hond langs loopt ofzo) ze huilen niet en ze slopen niet. Ook is er gisteren geen plas binnen gedaan. Maar het feit dat ze niet rustig gingen slapen wekte bij mij wat alarm bellen.

Ik heb het vermoeden dat ze toch een vorm van verlatingsangst hebben gecreëerd. Niet een hele erge vorm, ik zie weinig stress signalen zoals door het huis lopen, likken, gapen, slopen. blaffen, janken etc.


Wat denken jullie? Toch een beetje verlatingsangst of hebben ze de taak op zich genomen om het huis te bewaken?

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Niemand met een mening?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

een piep klein beetje wel, maar ik zou me er niet druk ommaken zoals het nu klinkt.

Ik denk dat de meeste honden het fijner vinden als de roedel bij elkaar is

Gewoon af en toe blijven monitoren of er geen stress bij komt verder

maar zolang ze nog 20 min met de kong bezig zijn zijn ze nog ontspannen genoeg en zolang ze niet door het raam vliegen als je weer thuis komt ook geen probleem dat ze naar je uitkijken

 

Jeff gaat altijd een uur voor ik kom op de uitkijk bij de oppas

hij weet het precies wanneer ik op de terugweg ben

Dus dat is op zich geen raar gedrag

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik ga met Roos mee, denk dat er op dit moment nog niet veel aan de hand is, maar hou het in de gaten.

Hoe lang zitten de honden alleen?

 

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Dank je wel voor de feedback. Ik ben er graag te vroeg bij dan te laat.

Vandaag heb ik ze ook weer gefilmd, en dat ging volgens mijn vriend goed. Deze keer gingen ze wel op de bank liggen. Gruul wel meer dan Thalia. Thalia ging weer wat meer voor de raam staan. Maar ze ging ook weer liggen dus dat is mooi.

 

Ze zitten op maandag alleen van 12:30 tot 17:45

Op donderdag van 9:30 tot 14:20

En op vrijdag van 15:30 tot 17:45.

Dus zo heel lang hoeven ze niet alleen te zitten. 

Als we thuis komen dan zie ik ze van het raam naar de deur lopen om ons op te wachten. Natuurlijk zijn ze dan erg blij. Gruul heeft zijn standaard ding, eerst een minuut ons begroeten en dan pakt hij zijn knuffel en wil hij spelen. Thalia is ook blij, duidelijk blijer dan Gruul. Ik ben ook meer bang om Thalia dan om Gruul. Thalia is ook veel aanhankelijker dan Gruul. Ik moet haar eigenlijk ook meer zelfstandig maken en meer zelfverzekerd. Ze valt te vaak terug op ons of Gruul. Daar heb ik alleen geen rekening mee gehouden toen ze pup was. Toen was het gezellig met zijn allen, ook helemaal niet bij stil gestaan, tot nu natuurlijk. Gruul is heel zelfstandig, geweldig manneke is dat. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

klinkt goed allemaal, dat blije als je thuis komt Thalia meer dan Gruul, duidt denk ik ook wel erop dat ze het erg spannend vindt.

 

Goed idee om te proberen haar wat zelfstandiger te maken

Volgende forumvraag: Dominant teefje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^