Wat bedoelen ze nou precies?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

" Bedankt voor de reacties, maar mijn moeder wil geen collie volgens mij.
 
Maar als jullie zeggen dat ik ik later 'geen tijd' voor de hond heb, waarom zou dan wel een collie kunnen en geen aussie?  "

 

Persoonlijk vind ik dat je als "kind" nog een hele belangrijke tijd voor je hebt liggen.

Je moet aan een toekomst werken en daar gaat veel tijd en energie in zitten en dat is logisch en helaas ook het gevolg van deze maatschappij omdat de eisen steeds hoger worden.

 

Je ouders moeten daarom voor 100 al dan niet 200% achter een hond staan en ook die verantwoording en tijd willen en kunnen nemen als het bij jou niet lukt of mogelijk is.

Wat mij betreft maakt het ras niet uit op deze leeftijd want met iedere hond kom je de zelfde "opstakels" tegen en zullen je ouders een belangrijk vangnet moeten zijn.

Pas is er ook weer een aussie te herplaatsing aangeboden de hond op jonge leeftijd gekregen en nu door studie en werk toch geen tijd meer.

 

Mijn dochter wilde ook heel graag een eigen hond, ik vind het prima maakt mij niet zoveel uit hoeveel honden hier lopen.

Bepaalde afspraken gemaakt dat ze eerst nog meer tijd en energie met Sky moest besteden.

Dat ik mijn handen dan van hem aftrok en hem alleen 's morgens vroeg en 's avonds laat zou uitlaten.

Het bleek toch teveel en samen zijn we tot de conclusie gekomen dat het voor haar nog niet de tijd is om een eigen hond te hebben.

Terwijl het ook een heel rustig en zelfstandig kind is die graag met de honden bezig is.

Je kunt nog zoveel willen maar uiteindelijk moeten er ook de voors en tegens goed op een rijtje worden gelegd en dat is vaak nou net niet het gene wat in je wensenlijstje staat maar wel het verstandigst.

Hoe moeilijk het ook is.

 

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

"  Dankjewel voor je reactie!
Het is echt niet zo dat ik nu meteen een pup wil en dat ik alles alleen moet doen. Ik moet toch eerst nog wachten dat Cantor is overleden. Ik wil dit matuuurlijk niet snel. En dan pas naar een fokker kijken, en dan pas op een lijst zetten etc.. Dan ben ik echt wel een stukkie ouder en wie zegt dat ik al vroeg het huis uit ga?  "

Nee, ik begrijp je wel! Ik ben denk ik net zoals jij: geen drukke tiener die alleen maar uitgaat, maar een rustig meisje die gek is op honden  Waarschijnlijk blijf ik nog minimaal 4 jaar thuis wonen i.v.m. mijn opleiding, dus als ik een eigen hond neem, kan deze nog 4 jaar bij ons wonen voordat ik eventueel op mijzelf ga. Dat bedoel jij ook volgens mij 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Bedankt voor de reacties, maar mijn moeder wil geen collie volgens mij.
 
Maar als jullie zeggen dat ik ik later 'geen tijd' voor de hond heb, waarom zou dan wel een collie kunnen en geen aussie?  "

 Een collie lijkt op een aus, alleen veel makkelijker trainbaar.

Ze hebben een langere snuit en zijn wat slanker gebouwd.

Ik snap niet waarom wel een aus, wat echt een moeilijk ras is en geen collie. 

Het is een keus die iedereen zelf moet maken

 

 

Hier zijn alle dieren mijn verantwoording. Nu 2 poezen, 2 pony's en een hond. Mijn dochter rijd paard als het uitkomt, wil het haar niet opleggen. Ze laat elke dag Luca uit en gaat mee op cursus als het zo uitkomt

Ze heeft zo veel wat nog te ontdekken valt in deze wereld. Ze gaat de stad in met vrienden, speelt viool, doet aan circusles, gaan graag naar de film, werkt heel hard aan school en soms is even niets doen ook belangrijk. 

Ik snap dat je een eigen hond wilt, maar ik zou het alleen doen, als je ouders ook dit voor 100% willen en bereid zijn zelf tijd en energie er in te steken.

Als je jong bent, is er nog zo veel te doen en ontdekken in de wereld. 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^