Wie wil ons helpen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gezocht een lieve Pup (Gast)

Hallo lieve mensen Op 27 Mei j.l is ons lieve hondje Bonny overleden ,zo plots van de een op de andere dag was zij er niet meer Het verdriet van ons jongste zoontje is hardverscheurend geweest en nu twee maanden later heeft hij nog verdriet en mist hij haar nog elke dag Helaas heb ik niet de financien om weer veel centjes uit te geven voor een lieve pup ,maar u begrijpt dat ik dat diep in mijn hart nauurlijk wel zou willen Misschien is er iemand die dit leest en denkt ik weet nog iemand die een puppy heeft en hem of haar niet meer kan verzorgen of wat voor redenen dan ook ,laat u dit dan even weten .Alvast enorm bedankt voor het lezen en begrip Groetjes fam Vdz 

Wie helpt ons aan een puppy (Gast)

" Hallo lieve mensen Op 27 Mei j.l is ons lieve hondje overleden ,zo plots van de een op de andere dag was zij er niet meer Het verdriet van ons jongste zoontje is hartverscheurend geweest en nu twee maanden later heeft hij nog verdriet en mist hij haar nog elke dag Wil voor de rest ook niet bedelen of een nog zieliger verhaal opschrijven ,maar Helaas heb ik niet de financiën om weer veel centjes uit te geven voor een lieve pup ,
U begrijpt dat ik dat diep in mijn hart natuurlijk wel zou willen 
Misschien is er iemand die dit leest en denkt,,, ik weet nog iemand die een puppy heeft en hem of haar niet meer kan verzorgen of wat voor redenen dan ook ,laat u dit dan even weten .Alvast enorm bedankt voor het lezen en begrip Groetjes fam Vdz  "

 

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

" Hallo lieve mensen Op 27 Mei j.l is ons lieve hondje Bonny overleden ,zo plots van de een op de andere dag was zij er niet meer Het verdriet van ons jongste zoontje is hardverscheurend geweest en nu twee maanden later heeft hij nog verdriet en mist hij haar nog elke dag Helaas heb ik niet de financien om weer veel centjes uit te geven voor een lieve pup ,maar u begrijpt dat ik dat diep in mijn hart nauurlijk wel zou willen Misschien is er iemand die dit leest en denkt ik weet nog iemand die een puppy heeft en hem of haar niet meer kan verzorgen of wat voor redenen dan ook ,laat u dit dan even weten .Alvast enorm bedankt voor het lezen en begrip Groetjes fam Vdz  "

 Hoewel ik u begrijp, weet ik niet hoe verstandig het zou zijn voor u om een pup te nemen. U zegt niet genoeg geld te hebben voor een pup, maar stel dat u er wel 1 krijgt. Vervolgens word de pup ernstig ziek en moet behandeld worden. Dan heeft u dus ook niet het geld voor zijn behandeling.

 

Ik begrijp dat uw zoontje veel verdriet heeft, het verliezen van een geliefd huisdier is ook niet makkelijk, maar helaas worden dieren ook weleens ziek en als er dan geen geld is voor behandeling is er wel een probleem. Die kosten kunnen behoorlijk oplopen, kan ik u vertellen.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

hoi,

ik kan je niet verder helpen met een pupje, maar wil je wel veel sterkte wensen met het verlies van je hond, ik snap precies wat je bedoelt met het verdriet van je zoontje, ik heb het hier ook meegemaakt, 6 jaar geleden moesten wij afscheid nemen van ons geliefde hondje, mijn zoontje was ook ontroostbaar, ondertussen hebben we weer 2 hondjes, waar hij erg gek op is.

ik hoop dat er iemand is die je kan helpen, maar geloof niet dat hier op hp mensen zijn die hun pup niet meer willen, veel sterkte

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind dat Jenny het heel goed verwoordt.
Mocht u toch een hond willen, denk dan ook aan het asiel.
Op www.ikzoekbaas.nl staan heel veel honden die een goed thuis zoeken.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"  Hoewel ik u begrijp, weet ik niet hoe verstandig het zou zijn voor u om een pup te nemen. U zegt niet genoeg geld te hebben voor een pup, maar stel dat u er wel 1 krijgt. Vervolgens word de pup ernstig ziek en moet behandeld worden. Dan heeft u dus ook niet het geld voor zijn behandeling.
 
Ik begrijp dat uw zoontje veel verdriet heeft, het verliezen van een geliefd huisdier is ook niet makkelijk, maar helaas worden dieren ook weleens ziek en als er dan geen geld is voor behandeling is er wel een probleem. Die kosten kunnen behoorlijk oplopen, kan ik u vertellen. "

 Vind het een beetje bot omschreven dit had iets subtieler gekunt denk ik. In de toekomst kijken kan niemand en ja als de hond ziek wordt moet deze zeker naar een DA maar dan is er over het algemeen wel een betalingsregeling te treffen.

 

Ach verder wens ik u en uw zoontje heel veel sterkte met het verlies van uw hond. En ja misschien is het een optie om hondjes uit het buitenland tijdelijk op te vangen?

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

"  Vind het een beetje bot omschreven dit had iets subtieler gekunt denk ik. In de toekomst kijken kan niemand en ja als de hond ziek wordt moet deze zeker naar een DA maar dan is er over het algemeen wel een betalingsregeling te treffen.
 
Ach verder wens ik u en uw zoontje heel veel sterkte met het verlies van uw hond. En ja misschien is het een optie om hondjes uit het buitenland tijdelijk op te vangen? "

 Nou, die betalingsregeling hebben we dus een tijdje geleden hier een hele discussie over gehad. Veel dierenartsen doen dat namelijk niet.

 

Ik begrijp het willen hebben van een hondje zeker, maar je moet ook praktisch kijken. Kun je het betalen ja of nee. Aston bijv. kostte mij in zijn eerste jaar al bijna 5000 euro aan behandelkosten. En reken maar niet dat dat in termijnen kon. De internist moest meteen betaald worden.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik vind Jenny absoluut niet bot, ze blijft juist hartstikke netjes, maar zegt wel wat ik ook denk (al had ik het niet zo netjes kunnen omschrijven denk ik).

 

Tuurlijk kan niemand in de toekomst kijken, maar als je nu al geen 'centjes' (ook wel bekend als 'geld'...) hebt vraag ik me af of het wel verstandig is. En zeker op een hondenforum. Niemand hier doet zijn hond weg en er wordt bij nestjes ook niet doorverwezen naar fokkers die gratis hondjes aanbieden.

 

Niettemin wens ik TS veel sterkte, ook met haar zoontje, lijkt me moeilijk je kind zo verdrietig te zien.

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Heel veel sterkte met dit grote verlies en ik kan me de leegte heel goed voorstellen.

 

Ik snap reacties wel over eventuele dierenartskosten en hoe dan verder...

 

Maar ik kan me ook wel in TS inleven.. Wellicht zijn er al kosten geweest aan het overleden hondje en is daarom het spaarpotje nu gewoon leeg.. Dan is de aanschaf qua geld voor nu gewoon teveel, maar wie weet vult TS de spaarpot wel weer maandelijks aan zodat er weer een reserve is voor de toekomst. Al kan er natuurlijk ook in de beginperiode van alles gebeuren met een hondje en kunnen de kosten ook hoog oplopen.

 

Hondjes opvangen vanuit het buitenland etc brengt sowieso ook kosten met zich mee. Er zijn stichtingen die wel vergoeden maar meestal moet je dan wel zelf voorschieten als je bijvoorbeeld naar een dierenarts gaat.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik vind Jenny ook niet bot, gewoon realistisch.  We willen allemaal wel een gezonde hond, maar het kan tegenzitten en dan moet je hem de verzorging kunnen bieden waar hij recht op heeft.

Een pup is ook geen speelgoed voor kinderen.  Misschien kan je een kijkje nemen in het asiel en een lief, volwassen hondje adopteren?  Waarom moet het een pupje zijn?  Er worden genoeg honden gedumpt en ze zijn lang niet allemaal agressief of moeilijk hoor. 

Probeer eens een asiel, wie weet vind je daar een perfecte kameraad en als je dan een hondenverzekering neemt, ben je toch al een beetje gedekt moest het hondje ziek worden.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja sorry nu klinkt het toch een beetje als .....alleen de wat rijkere mensen kunnen/mogen een hond want dan kan er betaald worden. Is op zich niks mis mee hoor maar ik denk dus dat zo ook de br**dfok blijft bestaan en deze mensen daar straks terecht komen omdat een hondje daar veel minder kost.

 

Hier nooit een probleem met onze DA als je in termijnen wil betalen.

Onze Rott moest geopereerd worden aan zijn poot .....kostenplaatje 1500 euro daarbij de rest van de kosten van wekelijks bezoek zaten we ook op 2500. Hij gaf ons keurig de keus om 20 maanden 125 te betalen. Gelukkig maar want ik had het ook niet ff in een oude sok zitten.

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker

honden foto van JMJ

Ik vind dat Jenny het ook duidelijk heeft uitgelegd.
Een hond of huisdier kan je heel veel geld kosten.

Ik weet niet hoe oud het zoontje van TS is.

Maar (en nu zeg ik misschien iets heel raars), misschien is een ander huisdier waar het zoontje voor kan zorgen een optie?
Bijv een cavia?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

€ 125 per maand en dat 20 maanden lang is een bedrag dat veel mensen niet kunnen ophoesten.

Wat ik nu even niet snap, wat is er nu zo bot aan Jenny's reactie?

Hoe vaak wordt hier niet aannemen uitgelegd dat de echte kosten van een hond niet in de aanschaf zitten?
Daar is iedereen het dan over eens.

TS zou bij het asiel kunnen kijken of idd bij een stichting voor een hond uit het buitenland.

Ik hoop dat ts nog reageert want ik ben benieuwd of ze daarmee ook geholpen is.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Aannemen = aan mensen

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Ik vind dat Jenny het ook duidelijk heeft uitgelegd.
Een hond of huisdier kan je heel veel geld kosten.

Ik weet niet hoe oud het zoontje van TS is.

Maar (en nu zeg ik misschien iets heel raars), misschien is een ander huisdier waar het zoontje voor kan zorgen een optie?
Bijv een cavia? "

 Of een poes?  Dat kunnen ook leuke kameraadjes zijn.

Tinneke: mijn DA doet dit ook maar niet zo lang.  Bij haar kan je bv. in twee keer betalen, maar dan is het ook nog steeds veel geld...

Het heeft niet te maken met alleen rijke mensen die een dier mogen hebben.  De wereld zit nu zo ineen dat er boter bij de vis moet en dan kan je daar beter rekening mee houden dan later je hond te moeten laten inslapen omdat je zijn behandeling niet kan betalen en je DA je géén krediet geeft.  Of dat je gewoon niet naar de DA kan gaan omdat een raadpleging en de medicijnen al te veel kosten.  Dan is het voor het dier wel best dat je eerst kijkt wat je in zulk een situatie doet dan dat je er geen rekening mee houdt en het dier dan pijn moet laten lijden omdat jij de dokter niet kan betalen.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Het klopt dat een hondje meer geld kost dan alleen de aanschafkosten.., dus daar moet je echt wel rekening mee houden.

Maaaaaaarrr..., ook niet ieder hond heeft operaties nodig van duizenden euro's.., gelukkig maar...

Ik zie op facebook vaak de meest leuke pups, maar ook iets oudere honden voorbij komen bij 'honden zonder toekomst..'

Toevallig heeft een buurvrouw van me er vorige week een geadopteerd..., ik kan je vertellen, zo vreselijk lief, leuk, en knap...

Dus idd...wie weet is dat, of een andere stichting, ook een optie voor jullie...?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Aangezien geen waarderingen.

 

Super antwoord voor Jenny hoor. Haar reactie kwam ook direct bij me op. Een hond kost veel meer dan alleen een aankoopprijs.

 

Ze heeft het ook niet onbeschoft neergezet , je mag versch reacties verwachten op een forum nietwaar.

 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Ik vind de reactie ook niet bot hoor.


Maar het kan ook zo zijn dat ze gewoon ff het geld niet hebben om bijv. 1000 euro in een keer weg te leggen.
Maar misschien is er wel een mogelijkheid om maandelijks een kleiner bedrag neer te tellen om de hond te verzekeren...
Dan zit je al een stuk veiliger, en heb je ook minder kans om in een keer een groot bedrag te moeten uitgeven.


Sterkte hoor met het verlies van jullie hondje.

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

"  Of een poes?  Dat kunnen ook leuke kameraadjes zijn.
Tinneke: mijn DA doet dit ook maar niet zo lang.  Bij haar kan je bv. in twee keer betalen, maar dan is het ook nog steeds veel geld...
Het heeft niet te maken met alleen rijke mensen die een dier mogen hebben.  De wereld zit nu zo ineen dat er boter bij de vis moet en dan kan je daar beter rekening mee houden dan later je hond te moeten laten inslapen omdat je zijn behandeling niet kan betalen en je DA je géén krediet geeft.  Of dat je gewoon niet naar de DA kan gaan omdat een raadpleging en de medicijnen al te veel kosten.  Dan is het voor het dier wel best dat je eerst kijkt wat je in zulk een situatie doet dan dat je er geen rekening mee houdt en het dier dan pijn moet laten lijden omdat jij de dokter niet kan betalen. "

Voor een poes of ander huisdier kunnen de kosten bij de DA net zo hoog oplopen hoor... Voor kleinere dieren misschien wat minder, maar voor een kat zeker net zo veel..

En anders misschien vooraf informeren bij de DA of het überhaupt mogelijk is. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Voor een poes of ander huisdier kunnen de kosten bij de DA net zo hoog oplopen hoor... Voor kleinere dieren misschien wat minder, maar voor een kat zeker net zo veel..En anders misschien vooraf informeren bij de DA of het überhaupt mogelijk is.  "

 Ja maar een poes (tenminste al mijn poezen) is een dier waar niet te veel een DA aan te pas komt.  Ik heb het geluk gehad dat al mijn poezen (raskatten en gewone huiskatten) allemaal veel jaren gezond zijn geweest.

En inderdaad, misschien eens informeren bij DA, dan weet je tenminste wel wat er kan gebeuren als het zover is.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik geloof dat wij voor Santa € 100 hebben betaald aan het asiel.
Soms zitten er ook pups in het asiel.

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

Ik bedoelde het ook echt niet bot hoor. Ik vind alleen dat je wel op alles voorbereid moet zijn.

 

Een verzekering is zeker een goed begin.

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

"  Ja maar een poes (tenminste al mijn poezen) is een dier waar niet te veel een DA aan te pas komt.  Ik heb het geluk gehad dat al mijn poezen (raskatten en gewone huiskatten) allemaal veel jaren gezond zijn geweest.
En inderdaad, misschien eens informeren bij DA, dan weet je tenminste wel wat er kan gebeuren als het zover is. "

Dat is bij veel honden ook zo, maar dat weet je helaas niet van te voren. Bij mijn katten is dat helaas niet het geval, maar ik heb ze wel allebei verzekerd (hond ook), en in alle gevallen het grootste gedeelte van de kosten netjes vergoed gekregen.

Kan genoeg gebeuren met een kat, verkeerd vallen, tumoren, nierfalen, aangereden worden (als ze buiten komen), kost ook allemaal genoeg.
Gelukkig zijn jou poezebeesten allemaal gezond  Die van mij nu ook hoor trouwens. 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Ik snap de reactie van Jenny helemaal. Vind het ook niet bot hoe ze het hier neer zet.

 

Het is erg verdrietig als je hondje plotseling overlijdt, voornamelijk voor je zoontje, maar als je dan geen/weinig geld hebt, is dan een nieuwe hond verstandig?

Ik zou zelf ook geen nieuwe hond nemen als ik het financieel niet zou kunnen.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ook ik dacht precies hetzelfde als Jenny en vind dat ze het goed verwoord heeft. Een hond kost niet alleen voor de 'aankoop' geld. Je hebt: voer, entingen, evt. cursus, afhangende van het ras: trimmer, de mogelijkheid dat er eens naar een dierenarts moet worden gegaan. Dit hoeft niet per se meteen een extreem geval te zijn, ook de kleine dingen kosten geld.

 

Het is natuurlijk vreselijk om een dierbare te verliezen. Verdriet hoort erbij. Als familie moet je elkaar hier in steunen. Praten over de leuke dingen. De geliefde vriend rent nu vrolijk over de oneindige velden en waakt zo over uw zoontje. Door op die manier met uw zoon erover te praten, zal het echt goed komen. En het zal hem veel leren.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Beste familie,

 

Verdrietig dat Bonny zo plotseling overleed.

Dat gaat u en uw kinderen niet in de koude kleren zitten.

 

Ik heb zelf in 2012/2013 pas een half jaar na het overlijden van mijn lieve hondje, een nieuwe pup in aangeschaft. Achteraf had ik dat veel eerder kunnen doen. Een nieuwe hond in huis is geen vervanging van een vorige hond, maar geeft zeker verlichting in het verdriet om het verlies. Bonny zult u nooit vergeten.

 

U zou ook kunnen overwegen om een herplaats hondje te nemen.

 

Omdat u Bonny heeft gehad, weet u hoeveel een hondje standaard per maand kost. 

 

Het is aan te raden om een verzekering af te sluiten. Bij de Hema en OHRA is de standaard verzekering voor een kleine hond niet duur.

 

Misschien zit hier een hondje van uw gading bij:

 

algemene info

http://herplaatsinghondeninnederland.nl/werkwijze-interesse-in-een-hond.html

 

beschikbare herplaatsers,

http://herplaatsinghondeninnederland.nl/honden-met-spoed-2.html

 

De herplaatsers, die via deze site worden aangeboden, zijn nog op hun oude adres, behalve de gereserveerde honden. Dit is een voordeel, omdat u dan kunt zien, waar de hond vandaan komt en vragen kunt stellen over de achtergrond van de hond etc. aan de eigenaar.

 

De bemiddelingskosten zijn slechts € 10,-- en er wordt zorgvuldig gekeken of er een match kan zijn.

 

Ik hoop dat u een lief hondje weer een welkome en warme mand kunt geven.

 

Succes met uw zoektocht.

 

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Ja sorry nu klinkt het toch een beetje als .....alleen de wat rijkere mensen kunnen/mogen een hond want dan kan er betaald worden. Is op zich niks mis mee hoor maar ik denk dus dat zo ook de br**dfok blijft bestaan en deze mensen daar straks terecht komen omdat een hondje daar veel minder kost.
 "

 Vind ik niet. De meeste mensen hier zijn niet 'wat rijker', maar behoren gewoon tot de 'normale' middenklasse. 

Er bestaat wel een verschil tussen 'nu al weten dat je financien momenteel gewoon niet goed genoeg zijn om een hond te kunnen financieren', en dat er plots gewoon echt iets goed mis is bij de hond, waardoor de kosten plots echt heel hoog oplopen. Die 'extreme' dingen kun je gewoon niet voorzien. Maar je kunt wel nadenken over kleine dingen die gewoonweg toch wat vaker voorkomen (entingen, hotspot, wondjes, grasaren, ontsteking, e.d.). 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Goeie reactie Loesje 

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

"  Of een poes?  Dat kunnen ook leuke kameraadjes zijn.
 

 Mijn katten zijn duurder in onderhoud dan mijn honden  Mits je ze een beetje goede voeding wil geven, maar dat is bij een hond niet anders. Recent 1 van mijn katten laten opereren aan 1 heup en dan moet je ook al snel denken aan een kostenplaatje van over de 1000,= 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

"  Mijn katten zijn duurder in onderhoud dan mijn honden  Mits je ze een beetje goede voeding wil geven, maar dat is bij een hond niet anders. Recent 1 van mijn katten laten opereren aan 1 heup en dan moet je ook al snel denken aan een kostenplaatje van over de 1000,=  "

 Dan heb ik dus altijd veel geluk gehad.  Mijn katten kosten véél minder in onderhoud dan mijn honden.

Mila bv. is een huispoes en 11 jaar, ze is één keer ziek geweest in die periode en dat was niet eens een ziekte maar een geweldige stommiteit en onachtzaamheid van mij.

Mijn andere kat, Ares, is een raskat, hij wordt 4 jaar en is nog niet één dag ziek geweest.

Door de jaren heb ik veel poezen gehad die stuk voor stuk gezond waren en pas op het laatst iets begonnen te mankeren.

Mijn honden zijn op zich wel gezond, maar hebben bv. wel eens en oorontsteking gehad, een allergie, stukje staart geamputeerd.

Drie maal weghalen milt, één keer gewrichtsbanden gescheurd, oogbol weggenomen, enz.  dit verdeeld over in totaal zes honden (spijtig genoeg zijn deze drie overleden).

Ik geef mijn katten zowel als mijn honden kwaliteitsvoeding, toch kan je dat niet vergelijken.  Mijn kleinste hond eet een stuk meer dan mijn twee poezen.

Als ik moet kiezen op basis van kosten zowel aankoop als eten, verzorging enz. dan wordt het zonder twijfel een kat.

Dan mag je nog een raskat nemen dan nog is het een goedkoper alternatief.  Mijn honden zijn allemaal duurder in aankoop dan mijn raskat...

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^