2 honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Hi allemaal!

Ik heb echt heel lang niet meer op HP gezeten. Hier even wat info.. Inmiddels woon ik alleen (woonde voorheen samen met ex-vriend) en ik heb Faye meegenomen omdat we van tevoren afgesproken hadden dat als er ooit wat zou gebeuren Faye toch van mij zou zijn. Faye is ruim 1,5 jaar oud en loops geweest. Ze is na de loopsheid wel 70% rustiger geworden en heel stabiel. Voorheen kon ze bijvoorbeeld niet normaal voorbij andere honden lopen op straat en nu kijkt ze alleen eventjes op en dartelt verder (aan de lijn, los is ze enthousiaster). Ook kan ze tegenwoordig bij mijn ouders logeren of ze passen weleens op, zij hebben een Beagle van 10 en voorheen ging het niet goed samen omdat Faye wilde spelen en de Beagle niet. Alles gaat dus eigenlijk goed en ze is echt onwijs lief. Ik werk zelf elke dag en heb tussen de middag uitlaatservice. 

Ik woon in een ruime 3 kamerwoning met grote tuin vlakbij mijn werk. Daarnaast passen mijn ouders elke donderdag op. 

Nu is het zo dat ik een beetje aan het brainstormen was en af en toe denk van 'is ze niet eenzaam zo in huis'.. Misschien voel je het aankomen.. Is het een gek idee als ik erover nadenk of een 2e hond(je) misschien prettig is voor mij en Faye. 

 

Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden. Ik snap dat het voor sommigen raar kan zijn omdat ik wel werk, het is ook slechts een idee. Ik vind het zo sneu dat ze vrij veel alleen is (5 uur per dag). In de ochtenden en avonden loop ik sowieso lekker lang met haar. 

Ik ben benieuwd! Groetjes F & F

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Als de honden goed met elkaar kunnen, goed alleen kunnen zijn allebei en samen ook goed alleen kunnen zijn, moet het kunnen.

Hier ook 2 honden maar als ze alleen zijn, zitten ze apart.

Terwijl ze prima met elkaar overweg kunnen, maar Black voelt zich prettiger in de bijkeuken en Freggle in de woonkamer op de bank.

Maar hier hebben we geen 2e hond genomen om als gezelschap te dienen voor de ander, maar omdat we zelf graag 2 honden wilden.

Dat is al een andere reden om aan een 2e hond te beginnen.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Als eerste wat vervelend dat de relatie over is.

 

Verder vind ik dat je het zo goed op orde hebt, er is uitlaat service en oppas zo nu en dan bij je ouders. 

 

Ik zou zelf geen tweede hond nemen puur alleen voor de eerste hond dat deze dan niet alleen thuis is.

 

Zoals ik het lees komt Faye bij jou niets te kort.

Ik zou alleen goed nadenken of je dan ook voor jezelf een 2e hond erbij wilt.

Want je krijgt dan ook dubbele kosten bij de hus en misschien gaat het opvangen bij je ouders dan ook minder makkelijk als het er 2 zijn.

 

Chica ia hier op werkdagen nooit alleen omdat ze dan naar de opvang gaat. Heb ik een avonddienst dan is ze 2-3 uurtjes alleen. Als we weg gaan is het max 5,5 uur.

 

Succes met je keuze! Je hebt in ieder geval een heel trouw maatje aan Faye en ik lees dat ze het erg goed heeft bij jou , je denkt in ieder geval aan wat het beste is voor haar, super 

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Dagelijks 5 uurtjes alleen en tussendoor een uitlaat? 

Ik zou zeggen je hebt het super geregeld! 

In feite zit ze dus 2 keer 2 uurtjes alleen dat is toch helemaal zo slecht nog niet. 

 

Als je er een hondje bij wilt zou dat wat betreft werk prima moeten kunnen hoor met hoe je het nu met Faye doet. 

Alleen zal je het in het begin wel moeten aanleren en eraan laten wennen. 

 

Weet je al of je een pup wilt of een herplaatser? 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Bedankt voor jullie positieve/lieve reacties!! Ben ik blij mee. 

Ik heb een jaar samengewoond en we waren in totaal 4,5 jaar samen maar helaas was het over. 'Gelukkig' wel van mijn kant maar makkelijk was het niet. Gelukkig heb ik veel aan Faye gehad en heb ik eigenlijk erg snel een huurhuisje gevonden. 

Wvt het alleen zijn.. Opzich valt het ook wel mee en Faye slaapt altijd, heb het een keer gefilmt en als ik thuis ben ligt ze of in de mand, of op de grond of in de tuin. Heerlijk relaxte hond is ze.

Soms voel ik me alleen toch wel schuldig want ik ben ook pas 21 en ga natuurlijk in het weekend af en toe uiteten en of stappen oid en dan is ze wel weer alleen.. Maar gelukkig kan ze het goed aan en als ik er ben hebben we quality time haha.

 

De uitlaatservice is echt een uitkomst en die plaatsen ook dagelijks foto's op Facebook van alle wandelingen. Daarnaast zijn mijn ouders gek op haar.. :-)

Ik zou het liefst een pup willen van een klein ras. Hoewel ik dat ook wel spannend vind want labjes zijn en spelen vrij lomp natuurlijk.. Maar eigenlijk doet ze nu ook wel normaal bij kleine hondjes en met de Beagle (middenmaatje) gaat het ook goed.. Ik wil een kleine hond vanwege mijn woning, omdat ik gewoon geen twee grote honden zou willen en omdat ik het een leuke combi vind. Ik weet dat kleine honden natuurlijk net zoveel aandacht nodig hebben als bijv. een groot ras, het zal dus niet anders zijn qua opvoeding. Wel is het makkelijker qua praktische dingen.

Zou het wel spannend vinden hoor! Hoe dat allemaal gaat en de pup zou natuurlijk ook moeten leren alleen te zijn. Gelukkig heb ik maar één verdieping en zou de bench ook makkelijk even bij mij op de slaapkamer kunnen staan.. Aan het begin zou ik vrij nemen van mijn werk en de uitlaatservice heeft zelfs een speciale puppydienst. De pups gaan dan in een buggy de hele dag mee! 

Helaas zien mijn ouders het niet echt zitten.. Mn moeder zegt 'je weet nu wat je aan Faye hebt en dat gaat zo goed' en ze wil niet op 3 honden passen. Even uitlaten is geen probleem omdat een kleintje dan mee kan maar toch.. Snap ze ook wel. Lastig! 

 

 

 

 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Mijn vriendin haar Chihuahua gaat trouwens binnenkort bevallen... Was net bij haar en ze begon erover dat ze nog geen baasjes hebben.. Ohjee! Haha dat zouden twee uiterste zijn een Labrador en een Chihuahua! Vind ze wel leuk en zo klein dat het qua ruimte en meenemen wel heel handig is. Natuurlijk niet met een jurkje in een tasje!!! 

Het is maar een idee hoor maar zou dat samen kunnen uberhaupt? Faye is een vrij kleine Lab, net onder knieholte en 24 kilo. 

Ik hoop niet dat jullie nu denken dat ik ineens heel impulsief een van de pups kies hoor :-) slechts aan het brainstormen! 

 

Volgende forumvraag: 10 jaar oud en mechel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^