Is dit normaal?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Hallo,

Joy is voor de eerste keer loops en verliest nu 4 dagen bloed. Ze lijkt zich er zelf heel onprettig bij te voelen. Ze ligt alleen nog maar in de badkamer en wil er niet uit. Ze komt alleen nog als ik haar een koekje geef. Ze is heel blij als ik bij haar kom zitten en kwispelt dan en knuffelt. Ze maakt zichzelf wel schoon, maar lekt toch ook heel veel. Het lijkt wel alsof ze totaal niet weet wat haar overkomt. Ze wil ook niet veel naar buiten, eenmaal buiten is het soms goed, soms wil ze echter zo snel mogelijk terug naar huis en draait dan ook steeds om. 

Hoe kan ik haar helpen? Is dit normaal gedrag tijdens een eerste loopsheid?

Alvast bedankt..

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Niet te veel aandacht aan schenken ,sommige honden hebben er meer last van als andere ,

Als je bij haar gaat zitten voelt ze zich waarschijnlijk nog zieliger ,dus gewoon normaal doen wat je altijd doet ,

Volgende week in haar dekkings bereide periode wil ze vast heel graag naar buiten .

Het vloeien is bij de ene hond meer als bij de andere ,je hebt een flinke hond dus daar vindt je meer van als van een chihuahua .

Sterkte met haar .

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Oh ik heb ook zo n muts, die wil het liefst in je kruipen. Ik probeer zo veel mogelijk af te leiden. Korte rondjes, een spelletje. En ik ga haar niet troosten, maar sta wel toe als ze nabij wil zijn. Op schoot liggen of op mijn voeten.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Als ik niet naar haar toega, dan zie ik haar de hele dag niet. Daarom dat ik toch maar een aantal keer ga. Ze komt er echt niet uit. Ik moet haar verplichten mee te gaan wandelen, anders komt ze de hele dag niet buiten.. Als ik dan eens ga kijken, zou er zo een moord gepleegd kunnen zijn. Heel de tegels rood. Niet erg ik dweil gewoon ieder uur even de badkamer, voor zover het gaat. Ze wil niet eens opschuiven zodat ik ff kan dweilen, blijft gewoon liggen en kijkt me wat maf aan. Broekjes bijt ze kapot. Ze lijkt er echt totaaaal niks van te begrijpen en ze lijkt er zo ongelukkig onder.. Ik mag haar dus niet te veel vertroetelen, maar ik vind het eigenlijk zo zielig..

honden page profiel Esther & LunaEsther & Luna 3 doggies

honden foto van Esther & Luna

Ik volg! Nog geen ervaring mee, Luna is onze eerste hond en nu 7 maanden, dus de loopsheid zal een keer komen.

 

Sterkte met Joy! Lastig hé, logisch dat je haar het liefst de hele tijd wilt vertroetelen... ik zou dat ook lastig vinden om dat niet toen, maar ja....

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Dat is wel heel veel bloedverlies... Ik zou even de da bellen.

 

trouwens als jij je er niet goed bij voelt en je hond voelt zich ellendig, dan zou ik me er lekker gaan bijzetten hoor. Boekje lezen, of lekker lang in bad gaan liggen. Je moet haar niet zitten sussen of troosten, maar zorg wel dat je er voor haar bent.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Wat het bloedverlies betreft vind ik het als heel veel klinken... Lupa is in maart voor het eerst loops geweest en had maar druppeltjes. Dit was dan weer weinig maar zoveel bloed... zou ik toch even na laten kijken. 

 

Qua gedrag herken ik Lupa wel. Die wist niet wat haar overkwam... Voelde zich echt heel zielig en verloren. Echt een beetje zoekende. Ze bleef wel beneden en liep ook gewoon mee buiten. Maar ze was ook heel aanhankelijk. 

 

Wat doet ze als ze geen mogelijkheid tot de badkamer heeft? Als je die even een paar uurtjes dicht houdt. Het lijkt me ook niet goed als ze zo wegkwijnt in 'zelfmedelijden' 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja, die arme hond wéét ook niet wat haar overkomt! Haar lichaam doet raar, ze lekt, heeft misschien wat pijn en het is warm....

Weet je, je hebt een vrij grote hond, die kunnen dus meer bloeden dan ieniemienie hondjes.

Als mijn hond loops is heeft ze soms een spoor van bloeddruppels....

Ik zou van die inco matjes of puppy training matjes halen en die onder haar leggen. Dan blijft ze zelf ook schoner. 

En haar toch vaker mee naar buiten nemen voor een kort rondje; even bewegen. En ja, niet teveel troosten, maar gezellig bij haar zitten in de koele badkamer is nu ook wel prettig toch....

En ja de da bellen voor meer info is altijd een goed plan!

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Wat het bloedverlies betreft vind ik het als heel veel klinken... Lupa is in maart voor het eerst loops geweest en had maar druppeltjes. Dit was dan weer weinig maar zoveel bloed... zou ik toch even na laten kijken. 
 
Qua gedrag herken ik Lupa wel. Die wist niet wat haar overkwam... Voelde zich echt heel zielig en verloren. Echt een beetje zoekende. Ze bleef wel beneden en liep ook gewoon mee buiten. Maar ze was ook heel aanhankelijk. 
 
Wat doet ze als ze geen mogelijkheid tot de badkamer heeft? Als je die even een paar uurtjes dicht houdt. Het lijkt me ook niet goed als ze zo wegkwijnt in 'zelfmedelijden'  "

 Ik heb haar de toegang tot de badkamer nog niet ontzegd. Vind het zo zielig.. daar ligt ze nu zo graag..

We hebben net in de badkamer beide een lekker schaaltje fruit gegeten. Daar word ze heel gelukkig van.  Ik zal regelmatig bij haar zitten zonder al te veel te troosten.. 

Volgende forumvraag: Grasaargedoe
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^