Hoe kan ik het best weggaan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Kahlúa gaat in de zomer naar een ontzettend leuke oppas, al wij 12 dagen op vakantie zijn. Ze voelde zich er helemaal thuis, speelde met de twee eigen honden van de oppas, en 2 pups die er rondliepen. Ik ben blij dat ik haar zo zag, want ze was écht lekker zichzelf. Echter hield ze mij wel de héle tijd in de gaten. 

 

Kahlúa is nog nooit zonder mij weggeweest, wel eens als ze thuis is, maar dan zijn mijn moeder en zusje er ook, en is de in een bekende omgeving. 
Hoe kan ik nu het beste weggaan als we Kahlúa wegbrengen? Gewoon de honden in de tuin laten spelen en maar gaan als ze het niet ziet? Ik ben bang dat ze dan erg gaan zoeken. Of gewoon gedag zeggen, en de deur uitlopen. 
Toen we vorige week kennis gingen laten maken, ging ik daar even naar de wc, en Kahlúa heeft zitten piepen voor de deur tot ik terug kwam.. Ik weet nu al dat ik het heel moeilijk ga hebben Kahlúa niet bij me te hebben, maar wil het wel graag op de beste manier doen zodat zij, en de oppas, en ook geen last van hebben.

 

De oppas heeft wel een hele lijst gestuurd met alles wat Kahlúa thuis mag, regels, eten, karakter etc, dus ze weet precies hoe Kahlúa te behandelen. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Kan de oppas haar niet bij jou ophalen?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou niet zomaar verdwijnen.
Maar ook geen "afscheid" gaan nemen.

En onderschat je eigen emoties niet, voelen ze feilloos aan.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

En geen kritiek, maar wel een gemiste kans om niet eerder hiermee te oefenen en nu 12 dagen aaneen weg te gaan.

honden page profiel AnnelinnAnnelinn

honden foto van Annelinn

Gewoon wegbrengen. Wachten tot ze lekker aan het spelen is en dan gedag zeggen tegen de oppas en weg gaan. DJ is ook heel erg op mij gericht en zo gaat dat het beste. Misschien piept die even maar de andere honden leiden hem daarna wel af.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Die van mij is gek op de oppas, maar piept nog steeds even als ik weg ga. Ik zeg gedag en loop gewoon weg, niet overdreven doen en niet omkijken. 

 

Ik denk dat ze piept omdat k er moeite mee heb en ze dat toch voelt. Als mijn vriend haar wegbrengt is er namelijk niks aan de hand. 

En eigenlijk raar van mij, want dit is gewoon een vaste oppas waar ze wekelijks komt met lange werkdagen haha. 

 

Ik zou haar wel al een paar keer brengen voor je echt op vakantie gaat. 

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Het hangt een beetje van de hond af. Kimmi bijvoorbeeld zou er helemaal geen probleem mee hebben als ik stiekum weg zou gaan, maar Bobby raakt juist helemaal in paniek als ik zomaar weg zou zijn.

Wat ik altijd doe is een vast zinnetje gebruiken, zoiets als 'Vrouwtje gaat nu, braaf zijn hoor.' Als ik dat zeg, ook bij een oppas, weten ze dat ze niet mee kunnen. Dan zie ik wel aan Bobby dat ze het niet leuk vindt, maar wel accepteert.

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Oh dus het is gelukt een oppas te vinden!!

Ik ga morgen 20 dagen weg.... Indie gaat naar de oppas waar hij al 3 dagen in de week komt vanaf klein humpie dus dat maakt het stukken makkelijker , hij is daar gewend. Maar toch als ik wegga dan gaat ie me nakijken. De oppas roept hem nu bewust bij zich (zij neemt leiding over) als ik vertrek en dan zeg ik hem kort gedag (geen drama, traantjes komen later :-) en dan staan ze samen even te "zwaaien" daarna gaat ze meteen met hem de hei op en zo is hij snel zonder mij gewend. Zomaar verdwijnen lijkt me niet goed. Het is jammer dat je niet hebt kunnen uitproberen in een weekendje ofzo. Succes en ik hoop dat het goed gaat. Gelukkig zijn er andere hondjes die afleiding bieden.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

@Santa: De oppas kan haar niet halen, ik woon in Brabant en zij in Utrecht, wij moeten naar schiphol dus komen er praktisch langs. Dat we niet eerder konden afspreken om het eens een weekend te proberen is omdat ik haar pas erg laat had 'gevonden' maar het klikt zo goed, zelfs Kahlúa liet zich door haar aaien en dat zegt wat voor dr 

 

Verder denk ik dat we inderdaad rustig even wat drinken, de honden laten spelen en dat ik dan eens wegga :) 

 

@ Heidi, die zinnetjes ga ik niet gebruiken hoor, ik heb tijd zat om afscheid van dr te nemen, en het is maar voor 11 dagen en dat is ze weer bij me, bij de oppas zal ik haar ook gewoon haar gang laten gaan en weggaan. Maar ik denk wel dat het slim is dat ze ziet dat ik weg ga, zodat ze niet loopt te zoeken. 

 

@Indie, Ja, de oppas die jij me aanraadde werkt samen met iemand, en hij heeft me haar aangeraden, dus, bedankt! :) 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Je zit er veel te veel mee in hoor Pascale.

Kahlua gaat je even missen maar zal al vlug door de andere honden afgeleid worden. Inderdaad dat oefenen was beter geweest maar het is nu zó. 

 

Laat zeker geen traantjes vloeien , doe heel gewoon . Ga door zonder omzien.

 

Het is hard op dat moment maar je hebt een goeie oppas en ik vind ook dat  je geen slaaf van je hond mag worden. Je bent jong en verlof zonder Kahlua moet kunnen zeker als er goeie opvang is.

 

de oppas zal je toch zeker berichten hoe het gaat ook? Doet de buurvr die mijn kat komt eten geven ook. Dan ben ik weer gerust.

 

geniet van je verlof .daar dient verlof voor

 

 

 

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik huil niet snel hoor, dus daar ben ik niet bang voor haha. Verder wil ik doen wat het beste voor Kahlúa is, als ze bv bij mijn tante is loopt ze net zo lang te zoeken tot ik er ben, wil ook niet eten, maar de situatie daar is anders. 

 

Ik ben ook heel blij met de oppas. Zij is tot nu toe de enige waarbij ik echt met een goed gevoel weg kan gaan :)

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

In oktober moesten Sandy en Diva ook 3 dagen naar iemand wij zijn daar heen gegaan hebben daar nog even gezetten en toen we weg gingen heb ik ze nog geknuffeld en ben toen weg gegaan zinder achterom te kijken ze gingen gelukkig niet piepen.

maar ik vond het heel moeilijk heb ook echt zitten huilen voor we ze weg brachten.

doe ik echt nooit meer vind het niks zonder hondjes maar deze 3 dagen hadden we gekregen dus kon niet anders helaas

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

2x

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Wij hebben de hond een maand geleden naar de oppas gebracht. Verschil met jou is dat dat voor een dag en nacht was en dat was bij mijn schoonouders. Wel de eerste keer dat ze zonder ons ergens was.

 

We zijn daar nog een tijdje geweest. Daarna jas aangetrokken, kus en knuffel gegeven en lekker vrolijk "goed gedragen"(niet dat ze dat snapt haha) en daarna weggegaan. We hebben voor het raam nog even gezwaaid zodat ze kon zien dat we weggingen.

 

Dit werkte bij ons. Ik zou sowieso niet zomaar weggaan.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dat ben ik inderdaad ook niet van plan, ik wil dat ze ziet dat we de deur uitgaan, het wegrijden met de auto hoeft niet perse. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Hoe zeg je gedag als je normaal even weggaat? Ik geef vaak nog een aai en zeg dan 'tot zo!' en mijn vriend moet ook altijd 'tot zo' tegen hem zeggen van mij, ook als hij veel langer wegblijft dan 'even' (dus wat wel voorkomt 1 - 4 weken, of zelfs 3-4 maanden). Het 'tot zo' betekent hier dus echt 'ik kom weer terug'. Dit zeg ik ook tegen hem als we hem bijvoorbeeld voor eventjes bij mijn ouders laten. 

 

Ik denk dat je vooral niet anders moet doen dan anders ;) 

honden page profiel Evelyn met Tommy, Tuppence en Disney!Evelyn met Tommy, Tuppence en Disney!bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Evelyn met Tommy, Tuppence en Disney!

Hoi! Mijn hond Tommy heeft het er ook altijd moeilijk mee als ik wegga, maakt niet uit of het nou even boodschappen doen is of juist een paar dagen. Hij gaat er eigenlijk vanuit dat ie altijd met me mee (terug) gaat, dus ook als ik hem bij iemand anders laat, te logeren of eventjes, blijft hij bij de deur naar me kijken. Als ik dan zeg 'Nee, Tommy Blijft hier' dan lijkt hij al te snappen 'dat het weer zover is' en dan druipt hij heel zielig af, maar hij heeft er op dat moment volgens mij wel vrede mee. Misschien kan je dat nog even oefenen met Kahlúa, dat je een moment creeërt waarin jij weggaat en iets duidelijks zegt wat voor de hond betekent, ik blijf Hier.

 

Succes ermee! Mooie naam trouwens, van je hond!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik zeg eigenlijk altijd: tot vanmiddag meisje, of zoiets.. Ze heeft het er eigenlijk nooit moeilijk mee als ik thuis even wegga, natuurlijk kijkt ze wel, maar speelt daarna weer door of gaat even slapen. Ik kan ook gewoon even weggaan (boodschappen) zonder iets te zeggen, ze weet toch wel dat ik terug kom, maar als ze ergens anders is gaat het er helaas anders aan toe. 

Lotje & Moos (Gast)

Ik heb ook een kort zinnetje aangeleerd van tot zo en dat kennen ze goed.

Ik ga alleen nooit zonder mijn honden op vakantie.

Sterkte met alles en ik hoop dat alles goed mag gaan!

amenrongen (Gast)

ik heb gezet jij blijft thuis en ik ga op vakantie

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Honden kennen geen afscheid nemen. Nog nooit honden op een speelveldje gezien die doei zeggen tegen elkaar en 3 kussen geven. ;-) sorry heel flauw.

Als er honden bij ons komen of in de salon of voor vakantie, bij onzekere honden zeggen we altijd liever geen afscheid nemen maar gewoon weglopen, dit werkt het beste. Als je een stuiterbal en allemans vriend hebt mag je best een aai geven. Maar niet te veel vermenselijken.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Als ik Paddy naar het pension breng krijg ik niet eens de kans om dag te zeggen, hij vliegt meteen op de begeleiders af en weg is ie.

Ik zou je hond daar gewoon afzetten en weggaan, ook niet wat drinken of zo. Zo kort mogelijk en geen emotioneel gedoe. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik zou idd niet stiekem weg gaan. Ik heb maand geleden de hond (Bonnie) van mijn moeder en halve dag gehad. Deze hond is al keer eerder een dag bij mij geweest. Mijn nichtjes waren ook bij mij en Bonnie was in de keuken met mijn nichtjes. Mijn moeder dacht er niet echt over na en vertrok.  

Bonnie was behoorlijk in paniek en heeft heel lang gezocht. Terwijl als ze gewoon doei zegt en weg gaat dan is het even 3x piepen. 

 

Ik zou er idd geen drama van maken. Laat ze lekker spelen en geef kort en bondig aan wat je van dr verwacht. 

''Jij blijft hier, tot straks'' en dan doen alsof je boodschappen gaat doen. De hond weet dan wat er verwacht wordt dat hij niet met je mee mag. 

 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Zoals ik het altijd doe wanneer ik weg ga. ;) Hoe gewoner jij doet, hoe makkelijker de hond het zal accepteren. In Evy haar geval krijgt ze dus iets lekkers waar ze flink op kan knagen, een knuffel en een "dag Eefje, braaf op het huis passen he?" en dan lopen we rustig de deur uit.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Als hier honden komen dan neem ik eigen gelijk de hond mee naar buiten. Als ik uit zicht ben met de hond dan gaan de baasjes weg. De hond is bezig en afgeleid. En zo kan de hond gelijk aan mij wennen. Misschien een ideetje?

Volgende forumvraag: Hondenspeeltjes maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^