Kan iemand mij wat meer info geven ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jana & Nuka <3Jana & Nuka <3

honden foto van Jana & Nuka <3

Hallo , 

 

Ik heb een vraagje mijn vriendin is stapelgek van de australian sheperd nu was ik eens aan het rondkijken naar hun karakter en naar wat ze allemaal nodig hebben, vermits ik zowizo mijn hond van bij een erkende fokker wil halen heb ik toch nog enkele vraagjes in verband met hoe dit allemaal in zijn werk gaat als je een pupje bij een erkende fokker vandaan wilt halen en wat de prijs ongeveer is voor een aussie pupje ? 

Hopenlijk krijg ik snel antwoord op mijn vragen. :-) 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Voor een Australian Shepherd waarvan de ouders compleet getest zijn op erfelijke afwijkingen kan je denk ik toch wel een prijskaartje van 1000-1500 euro verwachten, dat weet echter ik niet geheel zeker hoor, is een gok kijkend naar welke testen er allemaal gedaan moeten worden, maar er zullen hier vast nog wel mensen reageren die zelf een aussie hebben die het wel weten  Wel goed van je overigens dat je hem van een erkende fokker wilt halen, dat bespaard je een hoop zorgen en dierenartskosten in de toekomst.

 

Verder als je pup wilt halen bij een erkende fokker dan zal je bij een goede fokker van te voren eerst langs komen om kennis te maken. Jij kan dan al je vragen over het ras stellen, over hoe de pups worden opgevoed en hoe de ouderdieren van karakter zijn. Een goede fokker zal jou ook vragen stellen, zoals wat je leefsituatie is en wat je met de hond wilt doen. Een aussie is een vrij intensief ras die graag aan het werk is, dus van een aussie fokker kan je wel verwachten dat ze graag zeker willen weten dat de pups een huisje krijgen waarmee veel wordt gesport/getraind met de hond en dat de pupkoper het ras niet onderschat. Een goede fokker geeft veel om zijn pups en geeft niet zomaar een pup aan iedereen mee, hij zoekt zorgvuldig naar de juiste mensen voor de pups.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

De rasvereniging kan je mss opweg helpen Be http://www.ascb.be

 

 

Nl http://www.ascn.nl/pupinfo/geboren

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey


 
Verder als je pup wilt halen bij een erkende fokker dan zal je bij een goede fokker van te voren eerst langs komen om kennis te maken. Jij kan dan al je vragen over het ras stellen, over hoe de pups worden opgevoed en hoe de ouderdieren van karakter zijn. Een goede fokker zal jou ook vragen stellen, zoals wat je leefsituatie is en wat je met de hond wilt doen. Een aussie is een vrij intensief ras die graag aan het werk is, dus van een aussie fokker kan je wel verwachten dat ze graag zeker willen weten dat de pups een huisje krijgen waarmee veel wordt gesport/getraind met de hond en dat de pupkoper het ras niet onderschat. Een goede fokker geeft veel om zijn pups en geeft niet zomaar een pup aan iedereen mee, hij zoekt zorgvuldig naar de juiste mensen voor de pups. "

 Veel fokkers gaan inderdaad op deze manier te werk, wat ik ook zeker goed vindt, ik ben dan niet van te voren wezen kijken bij de aussie fokker waar mijn aussie vandaan komt, maar heb wel heel veel contact gehad per e mail en telefonisch, wij zijn voor het eerst bij de fokker geweest toen de pups 4 weken oud waren.

 

Wij hebben haar opgehaald toen ze 8 weken oud was, en ik heb € 1000,00 voor haar betaald, dit was 4,5 jaar geleden, ze zijn ondertussen mischien al wel duurder.

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Ik heb je een pbtje gestuurd.

Volgende forumvraag: Iemand ervaring met
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^