pup doet behoefte in bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

sandy (Gast)

onze pup is nu 4maand en ze is zindelijk op een paar accidentjes na. vorige week had ze diarree, (waarschijnlijk van teveel snoepjes te krijgen) ze kon zich waarschijnlijk niet meer ophouden en had dus in haar bench op haar kussen... kortom kussen weg, we hebben zo ontdekt dat ze soms ook durft plassen in haar bench. nu deze morgen stond ik op en wou ze uitlaten en jups, weer een drolletje op haar nieuwe kussen. geen diarree maar vast deze keer. ze loopt er dan in zodat haar poten ook helemaal vuil zijn. ze was 3uur eerder uitgelaten door mijn man, en 's avonds om 23u de laatste keer. ze kruipt 's avonds zelf in haar bench om te slapen dus ze bekijkt dit wel degelijk als haar eigen ruimte. zonder bench is geen optie want ze sloopt alles wat ze tegenkomt op haar weg en doet dan zeker haar behoefte in heel de veranda.

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Is de bench niet te groot ? Normaal gezien bevuilen ze hun eigen nest niet, maar als de bench te groot is en ze er te lang moet inzitten kunnen ze een hoekje als "WC" gebruiken.

Overdag loopt ze toch rond mag ik hopen...

Als ze veel sloopt kan je met "puppiehekkens" een ruimte voor haar maken in de veranda zodat ze niet in de bench hoeft voor lange tijd als je niet thuis bent.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Een pup heeft nog geen volledige controle over de sluitspieren. 

Dus als ze moet zal ze gewoon wat doen. 

Of het nu in haar 'nest' is of niet.

 

16 weken ( 4 maand ) is nog erg jong, ik denk dat je pup gewoon nog niet helemaal zindelijk is. 

 

Als 3 uur te lang is , zou ik na 2 uur je pup nog even laten plassen en kakken.

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

Mijn pup was met 16 weken ook nog lang niet zindelijk hoor. De ene pup doet er langer over dan de ander. Blijf consequent en idd wat Jaimie zegt misschien is 3 uur gewoon nog te lang.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Als ze moet, dan moet ze. Vaker uitlaten.

Ze sloopt, dus daarom moet ze in de bench. Waarom sloopt ze, heb je daar wel eens over nagedacht? 

Slopen heeft een oorzaak: niet prettig vinden alleen te zijn, verveling, stres, angst. 

Hoe hebben jullie het alleen zijn opgebouwd? 

Plassen en poepen kan ook komen door het niet alleen willen zijn.

Je kan een oplossing zoeken voor het plassen en poepen in de bench, beter is om op zoek te gaan naar de oorzaak. 

Film je hond in de bench.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Is de bench niet te groot ? Normaal gezien bevuilen ze hun eigen nest niet, maar als de bench te groot is en ze er te lang moet inzitten kunnen ze een hoekje als "WC" gebruiken.
Overdag loopt ze toch rond mag ik hopen...
Als ze veel sloopt kan je met "puppiehekkens" een ruimte voor haar maken in de veranda zodat ze niet in de bench hoeft voor lange tijd als je niet thuis bent. "

 Stomme vraag hoor, maar als een pup moet plassen, dan moet hij toch? 

„Als de hond te lang in de bench zit", tja, niet te lang in de bench doen lijkt me een betere oplossing dan de bench klein te maken.

Als ze moeten, dan moeten ze en ja dan gaan ze hun nest bevuilen ls ze het niet kunnen ophouden. 

Niet te lang in de bench en eerder uitlaten.

honden foto van Ingrid De Meulemeester

"  Stomme vraag hoor, maar als een pup moet plassen, dan moet hij toch? 
„Als de hond te lang in de bench zit", tja, niet te lang in de bench doen lijkt me een betere oplossing dan de bench klein te maken.
Als ze moeten, dan moeten ze en ja dan gaan ze hun nest bevuilen ls ze het niet kunnen ophouden. 
Niet te lang in de bench en eerder uitlaten. "

 Ik ben vierkant tegen benchen, zo simpel is het. Maar als het enkel als slaapplekje wordt gebruikt is daar niets mis mee. Dus wat ik bedoelde was : is de bench als SLAAPPLEK niet te groot + mijn opmerking dat een pup niet onnodig lang in een bench moet, want dat hij dàn een hoekje gaat gebruiken als WC. Is dit dan zo'n stomme vraag volgens jou of was ik niet duidelijk ; kan ook... En natuurlijk is een pup nog niet zindelijk op die leeftijd. 

 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Hoelang moet de pup in de bench zitten? De hele nacht en overdag ook nog?

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Hoelang moet de pup in de bench zitten? De hele nacht en overdag ook nog? "

 Dat hoop ik toch niet ...... 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

 foutje

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik ben vierkant tegen benchen, zo simpel is het. Maar als het enkel als slaapplekje wordt gebruikt is daar niets mis mee. Dus wat ik bedoelde was : is de bench als SLAAPPLEK niet te groot + mijn opmerking dat een pup niet onnodig lang in een bench moet, want dat hij dàn een hoekje gaat gebruiken als WC. Is dit dan zo'n stomme vraag volgens jou of was ik niet duidelijk ; kan ook... En natuurlijk is een pup nog niet zindelijk op die leeftijd. 
  "

  Mijn vraag naar jou, wat ik een stomme vraag noem, mijn vraag dus die wellicht stom is: wat heeft het verkleinen van de bench voor zin. Als een pup moet plassen dan moet hij toch, ongeacht de grootte van de bench. Ik zie zo vaak dat pups wel op hun eigen slaapplek plassen. Is gewoon als een serieuze vraag bedoelt, meer niet.

stoet (Gast)

Drie uurtjes zou hij wel moeten redden nu op deze leeftijd dus misschien was hij niet goed genoeg uitgeplast en gepoept
's morgens. Als het vaker gebeurt zou ik hem iets langer de tijd tijdens de eerste keer uitlaten.

honden foto van Ingrid De Meulemeester

"   Mijn vraag naar jou, wat ik een stomme vraag noem, mijn vraag dus die wellicht stom is: wat heeft het verkleinen van de bench voor zin. Als een pup moet plassen dan moet hij toch, ongeacht de grootte van de bench. Ik zie zo vaak dat pups wel op hun eigen slaapplek plassen. Is gewoon als een serieuze vraag bedoelt, meer niet. "

 Ok : Babylonische spraakverwarring

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ok : Babylonische spraakverwarring "

 Ja, dat gebeurd wel eens.

 

Ik heb geen bench, nooit gehad ook. Als ik te laat was, plaste ze voor de deur.

Als een pup moet plassen, dan vraag ik me af of ze het niet ook in een kleinere bench zouden doen. Als de nood hoog is. 

Ik heb al zo vaak gelezen dat ze gewoon in de bench op het kussen gaan plassen en weer verder slapen.

Een hond leert al vrij snel niet de eigen slaapplaats te bevuilen, maar ze kunnen dan niet anders.

Denk dat de pup gewoon vaker naar buiten moet. 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Ik geloof bij hele jonge pups dat ze in een te grote bench eerder hun behoefte zullen doen dan wanneer de bench alleen het slaapplekje behelst. 
We zagen bij onze pup ook, wakker worden in de bench en in plaats van naar buiten lopen, wat kon, bijna in de andere hoek van de bench willen plassen. Bij een kleinere bench die we geleend hebben van iemand gebeurde dit niet meer.

Moeten ze echt nodig dan zullen ze hoe dan ook plassen in de opgesloten ruimte waar ze in zitten ook bij een kleinere bench. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik geloof bij hele jonge pups dat ze in een te grote bench eerder hun behoefte zullen doen dan wanneer de bench alleen het slaapplekje behelst. We zagen bij onze pup ook, wakker worden in de bench en in plaats van naar buiten lopen, wat kon, bijna in de andere hoek van de bench willen plassen. Bij een kleinere bench die we geleend hebben van iemand gebeurde dit niet meer.
Moeten ze echt nodig dan zullen ze hoe dan ook plassen in de opgesloten ruimte waar ze in zitten ook bij een kleinere bench.  "

 Oké, ik snap hem! Dank je, weer wat geleerd. 

honden page profiel HedwigHedwig

4 maand is nog erg jong en zijn niet alle hondjes zindelijk. geduld hebben en dan gaat het vanzelf over. Wij hebben ook een paar keer een hond(bouvier ) gehad waarbij het wat langer duurde voordat ze 's nachts zindelijk waren. En de bench was niet te groot. Het zijn net kinderen die zijn ook niet allemaal even snel

sandy (Gast)

de bench word gebruikt als slaapplaats en als we overdag weg moeten. we zijn ons huis aan het verbouwen en er staat nogal wat gerief in de veranda, dus ze sloopt gewoon omdat ze zoveel kans heeft om te slopen. vandaar dus de bench. ze zit er helemaal niet me in om erin te gaan, zowel overdag als snachts, ze gaat er soms zelf in als ze moe word.

momenteel ben ik alle dagen thuis omwille van mijn zwangerschap, maar ik wil haar duidelijk maken dat ze overdag soms ook eens in haar bench moet voor enkele uren, als wij dan eens ergens naartoe moeten en ze kan niet mee, dan is ze dit gewoon. dus wat doe ik dan, in het begin een uurtje in haar bench, na 2weken ofzo 2 uurtjes en zo opbouwen, dat ze nu (uitzonderlijk) 4uur alleen kan zijn, zonder haar nest te bevuilen. 

nu met dit warme weer staat de deur open en kan ze zomaar binnen en buiten lopen als ze moet plassen of kakken, en als de deuren dicht zijn komt ze mij duidelijk maken dat ze moet gaan. dus ik denk wel dat ze onder de noemer zindelijk valt.

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

" de bench word gebruikt als slaapplaats en als we overdag weg moeten. we zijn ons huis aan het verbouwen en er staat nogal wat gerief in de veranda, dus ze sloopt gewoon omdat ze zoveel kans heeft om te slopen. vandaar dus de bench. ze zit er helemaal niet me in om erin te gaan, zowel overdag als snachts, ze gaat er soms zelf in als ze moe word.
momenteel ben ik alle dagen thuis omwille van mijn zwangerschap, maar ik wil haar duidelijk maken dat ze overdag soms ook eens in haar bench moet voor enkele uren, als wij dan eens ergens naartoe moeten en ze kan niet mee, dan is ze dit gewoon. dus wat doe ik dan, in het begin een uurtje in haar bench, na 2weken ofzo 2 uurtjes en zo opbouwen, dat ze nu (uitzonderlijk) 4uur alleen kan zijn, zonder haar nest te bevuilen. 
nu met dit warme weer staat de deur open en kan ze zomaar binnen en buiten lopen als ze moet plassen of kakken, en als de deuren dicht zijn komt ze mij duidelijk maken dat ze moet gaan. dus ik denk wel dat ze onder de noemer zindelijk valt. "

 Maar ergens is het toch ook wel logisch dat je een beetje gek word als je meer dan 8 uur per dag in een klein hokje zit?

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Is het echt nodig om je hond 3 uur in een bench te stoppen overdag ?

Kan je je spullen niet ergens anders opslaan zodat je hond toch tenminste de poten even kan strekken ? Of een plaats afmaken zodat hij niets kan slopen ?

Misschien komt er kritiek, maar ik kan me in deze oplossing niet echt vinden...

 

 

 

sandy (Gast)

ja, maar hoe moet ik haar anders leren dat ze overdag soms ook eens alleen moet blijven? wat we ook al hebben geprobeerd is om haar een klein stukje uit de bench te laten rondlopen, zodat ze zich op de koude stenen vloer kan leggen als afkoeling met speelgoed bij zich waar ze graag me speelt. dat was maar voor een half uurtje en was vlot verlopen. maar durf niet veel langer omdat ik  schrik heb dat ze overal gaat plassen en kakken, momenteel kan ik dat zelf niet opkuisen omdat mijn maag er van keert (zwangerschap).

ik probeer het voor haar en voor ons zo aangenaam mogelijk te maken. ik geef al eens wat meer toe dan mijn man, ik ben dan ook alle dagen samen met de hond, maar ze kent haar grenzen wel, ze wil ze niet altijd kennen maar ze weet perfect met welk speelgoed ze in huis mag en welk voor buiten is. hij zegt ook vaak "zijt braaf en doe een slaapke" mja, beestje moet kunnen ravotten en dat is voor mij nu ook niet zo evident. dus al is het uit de zetel dat ik met haar speel, kzal dan toch de moeite doen. en raar maar waar, ze weet precies dat ze bij mij beetje rustiger moet zijn en niet zo hevig spelen als met mijn man, zou ze snappen dat er een kleintje op komst is?

sandy (Gast)

tis voor mij ook zoeken, heb nog nooit eerder een grote hond met een karakterke gehad. volgens wat ik heb opgestoken van de hondenschool was een bench een wondermiddel. dus hebben we 1gekocht, op de groei. hebben al geprobeerd om haar meer plaats te geven en ons gerief weg te steken achter "kiekendraad" maar dan sleurt ze tot die omver ligt. soms nogthans echt gebarricadeerd. eigelijk gaat alles goed, tot ze alleen is. ik moest vanmorgen even weg en had de achterdeur open gelaten zodat ze binnen en buiten kon, maar niet in de living, tegen dat ik na 15min thuis kwam had ze weer iets kapot gebeten. tis maar een kartonnen doos of een plastiek bloempotje maar ze doet het steeds.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Je zult je hond vaker uit moeten laten. Belonen als hij buiten plast/ poept en binnen opruimen zonder de hond te straffen. Uiteindelijk valt het kwartje dat je hond buiten er wat voor krijgt en binnen niets. Het maakt hier niet uit of je een grote of een kleine hond hebt. Hem in de bench stoppen heeft geen zin, ik denk dat je dan nooit een zindelijke hond krijgt. Hij moet namelijk aan gaan geven dat hij naar buiten moet en dat leer je hem zo niet. Aangezien binnen nog het toilet voor hem is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je moet alleen zijn wel opbouwen. Een hond is een sociaal levend dier, alleen zijn is niet natuurlijk voor hun.

Je kan ze niet gewoon in de bench doen en ze alleen laten. 

Slopen kan komen door verlatings angst.

Hoelang zit ze in de bench per dag? 

honden page profiel sandysandy

nu met die hittegolf hebben ik geen "benchtraining" gedaan, als we ergens naartoe moeten dan zorg ik ervoor da ze wel een stukje uit haar bench kan, om op de koude vloer te gaan liggen onder andere, en zodat ze toch es de pootjes kan strekken. ik zou haar heeeeeel graag eens willen "loslaten", zowel in de veranda als gewoon in huis, maar durf het echt niet. ik kan er mij niet overzetten dat ze vanalles gaat slopen en haar behoefte gaat doen, en er dan natuurlijk door lopen want zo is ze wel.. en dan zie je overal bruine poot afdrukken... niet leuk! verlatingsangst zou wel kunnen want als er bvb iemand aan de voordeur is steek ik haar even in de veranda met zo'n kinderrekje in het deurgat en van de moment ik uit het zicht ben direct blaffen en als het wat te lang duurt janken.

ook kan ik geen stap verzetten of ze loopt achter mij, ze gaat zelfs mee naar de wc, en als ze zelf de deur niet open krijgt, grote paniek! kan letterlijk geen stap verzetten. ook constant mijn benen en voeten aflikken, tot enorme frustratie van mij soms.

Volgende forumvraag: Labrador bijprobleem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^