Aspergilose (schimmel) terug?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Diamond (Gast)

Hallo allemaal Ik zal eerst beginnen te vertellen wie ik ,wij zijn. Ik ben barbara heb 3 schotse herders Diamon heer 8  Bonny dame 8 Ginger dame 8 Nu mijn vraag  Mijn diamond heeft in december 2014 een schimmel in zn bovenste linker hoifdholte gehad is daarvoor behandeld met tubes in zn koppie en daardoor 2 keer pd spoelen met medicatie. Nu vertelde de chirurg na de behandeling dat diamond schoon was en de kans 2% was dat het terug kon komen  Nu jullie voelen hem mischien al aankomen. Ik ben bang dat de schimmel terug is!! Nu maandag as moet ik contact opnemen met de arts die diamond in december ook heeft behandeld. Nu had ik toen ook gehoord dat er verschillende behandelingen zijn ik ben mischien iets voorbarig omdat ik nog niet zeker weet of het terug is .maar alled wijst er wel op .dus nu mb vraag heeft er iemand ervaring met 1 vd andere behandel methode. Het zo genoemde kantelen. Sorry voor ons lange verhaal. Maar hoop hier wat advies / ervaringen op te doen Groetjes barbara en diamond    

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

Geen ervaring mee ,dus upje voor jou

Sterkte zometeen met  uitslag

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Zelf heb ik er geen ervaring mee. Maar ik vond wel dit artikel van het MCA voor dieren dat (in ieder geval) zij deze behandeling niet meer doen omdat het niet duidelijk tot betere resultaten leidt. 

http://www.mcvoordieren.nl/aspergillus-schimmel

 

 

Diamond (Gast)

Zijn vandaag door de ct scan geweest en waar ik zooo bang voor was , is gebeurt de schimmel is terug nu vond de chirurg dat ook erg sneu en hij vertelde dat in zijn loopbaan dit de 1E keer is dat het bij een hond is terug gekomen. Dat is normaal 2% kans of beter gezecht pech.maar het feit ligt er. En om 3 uur vandaag krijgt diamond toch weer tubes in zn schedel geboord omdat de chirurg deze methode toch de beste vind ondanks dat het terug is gekomen. En we gaan nu 14 dagen spoelen ipv 10 dagen. Dus ik roep nu alles wat er maar aan te roepen valt aan om mijn mooie lieve diamond van deze verschrikkelijke schimmel af te helpen

Groetjes een bezorgde barbara en een zielige diamond.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Dat is zeker ongelooflijk veel pech hebben. In ieder geval heel veel sterkte en beterschap voor Diamond.   

Brigitte, Zebee & Zabaa (Gast)

Jee, dit is echt sneu voor het ventje.

Ben je opgelucht dat hij ervan af is en dan........dit.

 

Wens Daimond en jullie veel sterkte.

 

Duim, duim, dat het nu echt de laatste keer is .

Barbara en diamond (Gast)

Zo we zijn een aantal weken verder en de behandeling met de tubes was weer niet voldoende aangeslagen. Dus toen heeft de arts ter plekke een oplosing bedacht door een stukje schedel ( anderhalve cm) weg te zagen en dan met een soort ijslepel de holte leeg te schrapen en dan hopen bij de contole scan na 10 dagen dat die rot schimmel eindelijk weg is. Nu het beste nieuws sinds december 2014 zolang zijn we al bezig! Diamond is afgelopen vrijdag door de ct geweest en jaaaa de schimmel is weg! Maar toen kwam het ik dacht nu ga ik falliet moest nog 1700 betalen voor de operatie met de tubes en nu kwam daar de laatste operatie ook nog bij. ( maar ik dacht dan maar bank roet diamond leeft nog) toen kreeg ik de verassing van mn leven. Dr beijer heeft ons niks in rekening gebracht voor de laatste operatie. Nou dat was weer janken. En een hele groote taart voor iedereen in het dierenziekenhuis.  

 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Heel veel sterkte!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Barbara,

Wat heb je met Diamond veel ellende door die rot schimmel moeten doorstaan.

Petje af dat je hier voluit voor bent gegaan om die rotzooi weg te krijgen.

Wat Diamond is overkomen, is sporadisch.

De operaties in de hersenen lijkt me ook zeer riskant.

Geweldig dat de chirurg de laatste hersenoperatie niet in rekening bracht. Dat geeft ook een gevoel van ondersteuning en begrip in jouw moeilijke situatie.

Die rot schimmel moet nu wegblijven!!!

Is Diamond erg ziek geweest door de schimmel en de operaties?

In ieder geval nu genieten met zijn allen, ook van het mooie zomerweer.

 

Barbara en diamond (Gast)

Nee diamond is er niet ziek van geweest het begon dat als hij nieste er groen snot mee naar buiten kwam. En mijn eigen dierenarts 1 kuur antibiotica voirschreef die niks deed en zij toen eigenlijk meteen zei ik denk dat ie een schimmel in zn neus of bijholte heeft en heeft ons toen meteen doorgestuurd. Maar volgens de arts heeft het toch maanden lopen woekeren want hij zat tjokvol. Ik heb niks aan diamond gemerkt (stom) want het schijnt een zeerpijnlijk proces te zijn als het groeit. En na de operaties. Ja hij was veel aan het slapen mede door de zware pijnstillers. Maar nu is het weer mijn eigen adhd mannetje lekker zwemmen en met de bal en uiteraard met zn meisjes rennen en vliegen. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Barbara,

 

Je reactie bewijst weer eens, dat honden echte bikkels zijn en ongemak en pijn pas in een zeer laat stadium aangeven.

Heeft Diamond ook speciale anti schimmel medicatie gehad, zoals bijv. fluconazol?

 

Ik vond nog een goede beschrijving van aspergillose in de neus bij een hond.

http://www.causus.be/uitleg-over/kno-problemen/neusproblemen/aspergillose-in-de-neus-bij-de-hond/

Heftig hoor.

Hopelijk is deze ellende helemaal achter de rug.

 

 

 

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Wat een ellende hebben jullie meegemaakt zeg met die rot schimmel. Wat ontzettend fijn dat het nu uiteindelijk weg is. En wat ontzettend lief dat jullie de laatste operatie niet hebben hoeven betalen. Wat een super arts! Heel veel geluk verder met jullie lieve Diamond! 

Barbara en diamond (Gast)

Nee de arts heeft bij de laatste operatie alleen antischimmel zalf in zn holte gespoten om eventuele resten nog dood te krijgen. Daarvoor heeft ie 2 x tubes in zn hoofdje gehad en faar spoelde ik 2 x daags 1 ml inmaverol op 30 ml water door. Omdat het bij diamond in zn bovenste voorhoofdholte zat hadden medicijnen geen nut want die konden niet in de holte terecht komen. En ja wat een bikkels zijn het ook he ! Ik voelde zoon schuldgevoel naar hem toe van verdorie waarom heb ik het niet eerder gemerkt. Maar de da zei al dat ze keihard zijn als het op pijn aankomt. Maar he gelukkig waren we op tijd de schimmel had zich nog net niet een weg naar zn hersens gegeten pfff gelukkig anders was het heel anders met diamond afgelopen! Maar daar kan en wil ik niet aan denken want hij huppeld weer vrolijk rond

Groetjes barbara,diamond ,bonny en ginger. 

 

 

              

Barbara en diamond (Gast)

Oh en loesje bedankt dat je de moeite hebt genomen om de link te zoeken / plaatsen. Had hem al wel 100 x gelezen zoals nog vele andere artikelen waar je niet vrolijk van word tis echt heftig maar tnx. 

Volgende forumvraag: Huismijt bij doorgefokte honden?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^