Wat zien jullie erin?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik heb een dna test laten doen om te kijken wat er in Gruul allemaal zit. Nu ben ik alleen niet overtuigd van die test dus ik vroeg me af wat jullie er voor rassen in zien. En of dat overeenkomt met wat wij er in zien. 
Gruul is zo'n 42 cm hoog en hij weegt 9,5 kilo. 

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi 3 doggies

honden foto van Renee en Xabi

Jackrussel kruising!

honden page profiel lyannelyanne 3 doggies

honden foto van lyanne

oostenrijkse pincher

appenseller sennenhond

duitse pincher

jackrussel

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Terrier bloed zal hij wel hebben, pincher dachten wij in eerste instantie ook aan.
Als je naar zijn grote en zwaarte kijkt en de kleur dan zie ik er zelf ook nog wel een duitse jachterrier in terug.

 

Uit de dna test kwam dat hij zijn ma een yorkie plus een pekinees is, en zijn pa een yorkie met een parson terrier. Genen kunnen rare dingen doen maar aangezien al deze rassen kleiner zijn dan Gruul heb ik er mijn twijfels bij.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Ik heb zelf ook wel eens aan een DNA test gedacht voor Lupa maar nu ik haar ouders, zusje en broertjes heb gezien weet ik dat er waarschijnlijk niks uitkomt waar ik iets aan zou hebben. Ze zijn namelijk allemaal zó anders en ook allemaal niet een heel specifiek ras wat je er zo uitpikt. Dus inmiddels heb ik dat verlangen om precies te willen weten wat het is wel laten liggen. Want er zit waarschijnlijk zóveel wel in en er is zoveel door elkaar gemixt. Dat er bij zo'n test wel specifieke rassen er uit komen en er vast érgens in zitten maar voor jullie niet herkenbaar. Herken je behalve het uiterlijk ook karaktertrekken van de benoemde rassen? 

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik herken het terriër er wel in. Dus ik ben er op zich wel van overtuigd dat er terriër in moet zitten. Hij is zelfstandig maar ook een echte knuffelkont. Buiten heeft hij alleen geen oren meer als hij konijntjes ziet. Vogels en derg. dan komt hij terug als je hem roept. Doden doet hij niet, hij wil vangen. Hij heeft al vaker een vogel gevangen om hem dan weer los te laten. Het gaat hem om de jacht, niet om het doden. Laatst liep er een gewonde vogel en allebei mijn honden gingen snuffelen, het kwam niet in ze op om te bijten. 

Hij is sociaal naar andere honden, loopt graag 2 uur maar een half uur is ook goed. Hij wil vooral graag bij mij zijn. Hij heeft wel zijn beweging nodig want anders kan hij na een paar dagen wel vervelend worden. Maar gelukkig houd de baas ook van lange wandelingen. 
Gruul leert heel erg snel en hij is heel makkelijk te trainen. Wat bij de york niet het geval is (mits ik internet even opvolg, ook het sociale is bij de york minder)

Pekinees lijkt kwa karakter al meer. Zelfverzekerd, moedig, onafhankelijk, en onverschrokken. Hij word graag verwend maar verwacht het niet per direct.

Op de parson lijkt hij ook wel een beetje. Actief beweeglijk en ondernemend, grote trukkendoos, waaks, en vol zelfvertrouwen. 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Misschien iets van een Jack russell x Manchester terrier.

Mooi is hij in ieder geval wel!

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Dank je wel, wij vinden hem ook prachtig natuurlijk. :)

Grappig dat je manchester terriër zegt. Toen we nog geen dna test hadden laten doen dachten wij dit namelijk ook. Vandaar ook dat wij dit ras kennen, en onze 2de hond een mt is geworden.
Maar de mt is niet zo heel bekend, dus dat lijkt weer minder logisch. De duitse jachterrier zie je ook niet veel dus dat is eigenlijk ook niet logisch haha.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" oostenrijkse pincher
appenseller sennenhond
duitse pincher
 

 hier dacht ik ook aan

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Ik vind zijn koppie en zijn poten wel iets van een windhond hebben.

Volgende forumvraag: Wat zien jullie in deze mix?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^