Jack Russel zwanger?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoxyRoxy

Hallo allemaal! Mijn Jackie is zon 5 weken geleden 'gedekt'. Tussen aanhalingstekens omdat er geen koppeling heeft plaats gevonden en de reu geen flauw idee had van wat ie nu aan het doen was. Ik heb er dan ook vrijwel geen aandacht aanbesteed tot nu. Ze is al eens schijnzwanger geweest (vorig jaar voor het eerst, wellicht te maken met de komst van onze gecastreerde reu?) en toen had ze vrijwel meteen last van opgezette tepels maar verder ook niets. Sinds vorige week beginnen haar tepels weer op te zetten en ze is extreem aanhalig. 2 geleden was ze misselijk en moest ze regelmatig overgeven en ze snauwt nu ook onze reu af en wil absoluut niet met hem spelen. Dus toen ik ging terug tellen begon het balletje te rollen. .. zou ze drachtig kunnen zijn terwijl er geen koppeling heeft plaatst gevonden en de reu er ook maar (letterlijk)5 seconden op heeft gezeten? 

honden page profiel RoxyRoxy

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Haar tepels zijn idd wat opgezet.

Hoe zat het met haar loopsheid op het moment van de 'dekking' ?

Als ze niet loops was zal ze niet drachtig zijn.

Overigens zal een echo/rx uitsluitsel kunnen geven.

Of het verantwoord is is jammer genoeg niet meer van toepassing.

honden page profiel RoxyRoxy

Ze was indd loops en het is gebeurd toen ze een weekje in een pension heeft verbleven omdat wij op vakantie gingen. Pension wist dat ze loops was!!

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ga je zelf een pup aanhouden?

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Slechte zaak van het pensioen dan. ;-)

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Dus de reu die gedekt heeft was niet jullie gecastreerde reu, maar een intacte reu? 

 

Ook zonder koppeling kan een hond drachtig raken.

honden page profiel RoxyRoxy

Ik ga geen pup houden. Vind mijn 2 honden meer dan genoeg en als ik een pup had gewild, had ik me wel een Rottweiler pup aangeschaft.

 

En indd niet onze gecastreerde reu maar een intacte reu die ook in het pension verbleef. Ze wisten het ras niet helemaal, kruising  en hij moet een middel formaat zijn geweest.

 

Even voor de duidelijkheid, ik heb mijn hond niet bewust laten dekken en ben zelf zeer voorzichtig geweest. Uitgelaten op andere (rustige) tijden en ten alle tijde aangelijnd geweest. Pension zegt dat er onderling een miscommunicatie is geweest waardoor deze reu heel even bij haar is geweest. Ze zeggen dat ze echter niet zonder toezicht samen zijn geweest en de reu er echt maar een paar seconden heeft opgezeten omdat ze goed konden ingrijpen omdat de reu niet goed wist hoe het werkt. Ik heb geen echo laten maken omdat ik niet dacht dat er een dekking voort kon komen als er geen goede gemeenschap is geweest. 

honden page profiel RoxyRoxy

Het is nu zo'n 5 weken geleden dat dit is gebeurd. 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Heeft de reu er überhaupt wel ingezeten?

En idd zonder koppeling kan er ook een dracht uit voortkomen.

Ik zou voor de zekerheid toch ook een echo laten maken.

Ik hoop serieus dat de reu niet véél groter is geweest dan jullie teefje!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik weet niet wat het beleid is van dat pension (betreffende loopse teven) en of het überhaupt mogelijk is maar ik zou proberen de kosten op hun te verhalen indien ze toch echt zwanger blijkt.

 

Hier zijn best veel mensen met meerdere intacte honden die hun teef tijdens de hoogtijdagen naar het pension brengen juist om ongeplande zwangerschappen te voorkomen. Het pension is hier dan uiteraard van op de hoogte.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Ik ga geen pup houden. Vind mijn 2 honden meer dan genoeg en als ik een pup had gewild, had ik me wel een Rottweiler pup aangeschaft.
 
En indd niet onze gecastreerde reu maar een intacte reu die ook in het pension verbleef. Ze wisten het ras niet helemaal, kruising  en hij moet een middel formaat zijn geweest.
 
Even voor de duidelijkheid, ik heb mijn hond niet bewust laten dekken en ben zelf zeer voorzichtig geweest. Uitgelaten op andere (rustige) tijden en ten alle tijde aangelijnd geweest. Pension zegt dat er onderling een miscommunicatie is geweest waardoor deze reu heel even bij haar is geweest. Ze zeggen dat ze echter niet zonder toezicht samen zijn geweest en de reu er echt maar een paar seconden heeft opgezeten omdat ze goed konden ingrijpen omdat de reu niet goed wist hoe het werkt. Ik heb geen echo laten maken omdat ik niet dacht dat er een dekking voort kon komen als er geen goede gemeenschap is geweest.  "

 

Ik zou dan sowieso langs de dierenarts gaan. Je hebt zekerheid nodig, voor jezelf, maar natuurlijk al helemaal voor je hond. Mocht ze drachtig zijn dan de dierenarts vragen wat nu? Want 5 weken is natuurlijk al veel te lang voor een morning after. Verder zou ik inderdaad ook de kosten verhalen op het pension. Dat een intacte reu uberhaubt bij een loopse teef wordt gelaten, voor hoe kort ook, is niet acceptabel. 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

O jee  o jee. Een duidelijk geval van voorliegen door het pension waar dit gebeurd is. Die hebben een forse fout gemaakt door een intacte reu bij jouw loopse teef te laten.

En nu vertellen ze natuurlijk dat er " echt niet veel gebeurd" is.

Want ze weten dat ze fout zitten en kunnen een claim voor de kosten van jou verwachten. Terecht.

Evengoed sneu hoor. Want er zat dus blijkbaar een onduidelijke kruising op en beide dieren zijn niet getest.

Het beste zou zijn als het pension de eventuele  puppies van jou gaat overnemen. En alle da kosten die jij nog gaat krijgen.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ja plus de overige kosten.
Werpkist , extra voer , vrije dagen ( als ts überhaupt al vrij van werk kan nemen )

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Wat ontzettend slordig van het pension..


Ik zou ze inderdaad ook de kosten toesturen. 


En voor nu denk ik het beste even langs de dierenarts.. Dan heb je zekerheid en kun je eventuele voorbereidingen treffen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Oei.. ik zou even met de da overleggen 

 

Als ze wel zwanger is en de reu was een middelmaat  dan word het voor jou teefje wel zwaar denk ik? Fokkers mogen me corrigeren hoor

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Daarom adviseer ik ook een echo/rx !
En omdat pa waarschijnlijk te groot is geweest , en als het ook nog een maar 1 of 2 pups zijn , is een natuurlijke bevalling bijna uitgesloten.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Oei, wat vervelend. Ga naar de dierenarts en laat het pension ook weten hoe en wat. Lijkt me handig dat je nu al weet hoe groot de hond ongeveer was en wat de kruising ong. was het pension kan de eigenaren nog bellen wanneer dat nodig mocht zijn. Dan kun je direct met de da in overleg. Eigenlijk vind ik dat ze zelfs deze eerste trip naar de da mogen betalen.

Ik duim dat dit een schijndracht is.. Veel sterkte!

honden page profiel RoxyRoxy

Heb het pension uiteraard meteen laten weten hoe ik er over dacht en dat Ik hun aansprakelijk ga stellen mochten er evt kosten komen. Het schijnt niet echt duidelijk te zijn wat er nou precies voor kruising in zit, in de reu. Hij had wat weg van een labrador en was qua formaat iets kleiner dan een border collie. Mijn Jack Russel is een black & tan, kortbenig en kleiner dan de Jack's hier in de buurt.

 

Contact met dierenarts is er ook al geweest hoor! Hij advieseerde echter om gewoon af te wachten gezien er geen goede dekking is geweest en omdat ze sinds de komst van onze reu, al eens eerder schijnzwanger is geweest. Heb wel aangegeven dat dit wel anders is dan haar vorige schijnzwangerschap. Toen zette voornamelijk haar tepels op en was ze wat luier. Dit keer niet, het begon (achteraf gezien) met de misselijkheid en het overgeven. Het afsnauwen naar onze reu, meer slapen en pas sinds een week dus haar tepels. Ze is nooit een erg actief hond geweest maar ze lijkt nu wel meer te slapen dan normaal en is dus extreem chagrijnig tegen onze eigen reu. Heb afgelopen vrijdag nog eens gebeld met DA gezien deze veranderingen en hij gaf aan dat een schijnzwangerschap ook elke keer anders kan zijn en ik dus nog maar een weekje moest afzien. Als ze daadwerkelijk zwanger is, dan zou ze eind deze week toch wel zo dik moeten zijn dat het geen verbeelding meer kon zijn en dan moest ik maar langs komen met haar. Hij zei ook dat het hoe dan ook al te laat zou zijn om het af te breken dus deze week afwachten zou het beste zijn...

Mocht ze dus echt puppies krijgen, is tijd geen probleem. Mijn man werkt en ik niet dus dat zit wel goed. Ik ben niet zo goed in afwachten, simpelweg omdat ik weet dat er heel veel voor te bereiden valt als ze daadwerkelijk zwanger is.

honden page profiel RoxyRoxy

En de reu schijt er dus wel in te hebben gezeten maar niet langer dan een paar seconden. Zo lastig om dit te beoordelen aangezien ik er zelf niet bij was!

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Vervelend dat je moet wachten... Het zou flink door mijn hoofd blijven malen.

Super dat je zowel de da als het pension al hebt benadert. Het lijkt me dan wel een 'ongewenst' grote reu voor je teef.. Maar goed ik ben geen da 

Hoe reageerde het pension verder? Gewoon ook uit interesse, heb je gebeld? Dan zou ik er toch op zijn minst er een mail achter aan doen. Met op die datum heb ik gebeld met ___ en aangegeven dat ___ etc. En uiteraard dat je hen aansprakelijk stelt. Blijkt ze toch drachtig, dan heb je in ieder geval wat op schrift. Vraag via de mail een ontvangst- en leesbevestiging. Dat kun je vaak aangeven voor het versturen van de mail.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Gelijk heb je dat je naar het pension bent gegaan!
En dat ze de kosten moeten gaan.betalen lijkt mij niet meer dan normaal ook , aangezien jullie duidelijk hebben aangegeven dat jullie teefje loops was!

Echter zou ik geen week afwachten meer.
Ik zou dan toch of een rx of echo eisen of een andere da ervoor opzoeken!

Iets kleiner als een bc en een erg kleine jrt is geen goede combinatie!
De reu is veel te groot.

Ook de da zou moeten weten dat zonder koppeling de teef al drachtig kan zijn , dus en zonder meer van uitgaan dat het waarschijnlijk schijnzwangerschap vind ik niet kloppen.

Voordeel is dat je wel thuis bent.
Maar kan me voorstellen dat je niet op pupjes zat te wachten.

honden page profiel RoxyRoxy

 Hier nog een foto van vandaag. De vorige foto die ik postte, is van de 22e. Zien jullie verschil? Nee toch?

honden page profiel RoxyRoxy

Telefonisch contact gehad met pension maar mailen is indd een goede tip!

Heb al jaren dezelfde dierenarts en hij zegt nog steeds afwachten en denkt dat ze niet drachtig is. Palmpatie doet hij niet aan en echo of röntgen vind hij dus onnodig. Misschien toch een andere DA contacteren? 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Weet je al iets meer? 

Is je da eindelijk bereid een foto te laten maken?? 

Het lijkt mij toch fijn bij een te grote reu om te weten of je pups op een natuurlijke manier geboren kunnen worden en hoeveel pups het zijn. 

 

Of gewoon ook zekerheid of ze uberhaupt drachtig is. 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik had geen halve dag meer gewacht en pension bah bah die zijn zo dom bezig daar heb ik totaal geen begrip voor.

 

En nu zeggen ze er is geen koppeling geweest maar ook daar was jezelf niet bij.

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Ik had geen halve dag meer gewacht en pension bah bah die zijn zo dom bezig daar heb ik totaal geen begrip voor.

 

En nu zeggen ze er is geen koppeling geweest maar ook daar was jezelf niet bij.

  "

 


Neen daarom zou ik daar ook niet meer van uit gaan.


Ik vind het toch wel in het belang van de hond om te weten hoe groot de pups zijn en of het er maar een of 2 bijvoorbeeld zijn , want ook dan is de kans groot dat de pups te groot zijn.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja precies die dierenarts is vast ook de da van het pension

 

Maar ts zit straks met de ellende als er wat fout gaat. Die 5 seconde in overweging genomen geloof er geen sikkepit van. Eerst moet je het zien dan ook nog gezien dat de daad er werkelijk was nou ik vind dat knap in 5 sec

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik hoop dat ts dan ook naar een andere da gaat en die rx laat maken.

En dat pension .... Die zien de bui al.hangen denk ik.
Daarom dat ze zeggen was maar 5 sec.
Ik geloof er zelf ook niet veel van.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Nee ik ook niet hoor en zeker ook dat ze het toe liet wil vaak zeggen dat ze op haar goede moment zat.

 

Weg pension weg Dierenarts bij mij na een flinke claim van de onkosten

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^