Frisbee carriere voor Obi weggelegd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi heeft deze kerst een frisbee gekregen. En daar was hij toch blij mee ..NOT. Hij verdween al snel in de rommelbox waar al Obi's afgedankte speelgoed in terecht komt. Op een gegeven moment hebben we zelf maar met dat ding staan gooien in de tuin hier. Het is een hele mooie hond-vriendelijke frisbee, zo'n ding van KONG. Ziet er niet uit want het flapperd als een pannekoek als je hem oppakt. Hij is heerlijk zacht om te vangen in een hondenbek dus daarom had ik deze gekocht het is echt een topding want kan overal tegen. 

Obi moest eerst niets hebben van dat ding hij wilde nog niet eens de moeite doen om hem van de grond te pakken. Daar lag ie dan... maandenlang. Tot op een gegeven moment Obi dat ding heilig verklaard heeft. Hoe en waarom dat gebeurt is dat weet ik echt niet. Zelfs als ik in m'n geheugen graaf weet ik niet waar het misgegaan is. En nu is de frisbee een groot onderdeel van Obi's leven. Nergens gaat hij zonder dat ding, talloze keren heeft ie ons er al mee in het gezicht gegooit/geslagen omdat hij dol enthousiast wil laten zien wat hij heeft. De frisbee is geweldig nog nooit heeft Obi zoiets leuks gezien. Er gaat amper een moment voorbij of Obi wil ons dat graag demonstreren in de tuin. Waardoor hij je probeert mee te lokken naar buiten. Bezoek? Leuk! Obi zal z'n frisbee wel pakken want dan pas begint het feest écht. Er is niets op de hele wereld wat Obi leuker vind dat achter dat ding aan hobbelen. Zelfs hem vangen lukt hem aardig. Hij voelt zich zo trots als een bordercollie als ie hem vangt. Het liefste maakt hij ook een triomfantelijke sprong maar alsje zo'n grote hond bent gaat dat allemaal niet zo galant. En daarbij komt nog kijken dat ik me af en toe zorgen maak en de frisbee dus maar even wat lager gooi. 

 

M'n vriend vind het reuze grappig deze obessie van Obi af en toe wordt je er wel gestoord van dat hij weer met dat ding naast je staat. Of dat je even naar boven gaat en bij terugkomst ziet dat hij in de hal heeft staan kijken omdat ie de frisbee heeft vergeten. Ik weet dat er hier mensen zijn die met hun hond frisbeen, dit zullen echter zelden zulke grote zware honden zijn als Obi, of heb ik het mis?

 

honden page profiel Zoë de gevlekteZoë de gevlektebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Zoë de gevlekte

Haha, super verhaaltje :).

 

Enne... een carrière als superster hangt ook af van de werper van de frisbee hoor! Dus jij zult ook aan de bak moeten wil je van je hond een kampioen maken! Gooi je op de juiste manier, dus niet te hoog voor het arme beest, dan hoeft hij minder fratsen uit te halen om hem te vangen.

 

Maar die obsessie voor dat ding... Wel een beetje eng hoor... 

Misschien toch even praten met een gedragstherapeut ;)

Alle gekheid op een stokje; je kan met elke hond frisbeeën (je hebt zelfs schattige puppyfrisbees), maar je moet wel opletten op leeftijd, gewicht, conditie ed. En het tempo en de worpen erop aanpassen.

 

En ben je het ding echt zat; jij bepaalt wanneer ermee gespeeld wordt hè? Jullie zijn de baas! 

 

Succes met deze kanjer, de weg naar de top is soms lang en eenzaam 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hahaha, wat leuk zeg! 

Kahlúa heeft dus dus met een ontzettend irritant piep botje. In de lucht gooien, altijd showen.

Trouwens, zodra Kahlúa een nieuw speeltje krijgt is ze zo trots als een pauw, nooit is ze ondankbaar en vindt alle nieuwe speeltjes ge-wel-dig. Zó leuk om te zien :)

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

Joh iedere hond heeft zijn eigen style.

Neem nou de mijne:

Kia. Licht gewicht, behendig. Snel soort van straaljager. draaien in de lucht geen probleem. Flips. Twist. Appeltje eitje

Monza... umhh nou een raket gaat ook omhoog en weer naar beneden. . Toch? Recht omhoog. Hap. En door zwaartekracht weer naar beneden.

En dan neerkomen met de gratie van een zak aardappelen. 

Maar er zijn leuke filmpjes op you tube hoe je dingen aanleert. Ook van iemand met een joekel van een duitse herder. 

Maar kijken inderdaad goed uit voor de gewrichten hoor. Als het fout gaat is het gelijk vaak goed fout ook.

En ook eerst zelf leren gooien..

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ohh die filmpjes met die Duitse herder heb ik  net gekeken dat moet te doen zijn voor die lompe kuus van mij.  Nog eff oefenen en dan kan ie wat beter vangen.

Alleen dat door de benen wordt wat  moeilijk want hij kan er niet onderdoor bij mij ben niet zo groot en Obi wel. 

Alleen Obi's frisbee die is iets te soepel denk ik voor dat soort dingen die stort te snel neer. Ik had laatst een tweede gekocht die dat niet had. Maar helaas ligt die al bij de achterburen, ja die vloog wel erg goed Haha. Ik had die tweede al gekocht zodat ik kon wisselen zoals die kerel in het filmpje ook doet. 

 

Ik vind het sowieso wel maf dat een hond zo dol kan zijn op één stuk speelgoed. Lady had ook altijd één favoriet speeltje. Maar die stond dat ding niet de helft van de tijd tegen je gezicht aan te slaan. Haha grappig is dat. 

Weggelegd is  inderdaad ook weg.. het is niet dat ie dan gaat zoeken of zeuren. 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hondje van mijn zusje heeft 1 speeltje wat ze leuk vindt. Een klein kikkertje die ze met 8 weken kreeg. Kahlúa zal het nóóit flikken daar aan te komen. Kleintje geeft helemaal niks om ander speelgoed, zolang ze kikker maar heeft, ook met slapen gaat kikker altijd mee. Zo schattig haha

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Hondje van mijn zusje heeft 1 speeltje wat ze leuk vindt. Een klein kikkertje die ze met 8 weken kreeg. Kahlúa zal het nóóit flikken daar aan te komen. Kleintje geeft helemaal niks om ander speelgoed, zolang ze kikker maar heeft, ook met slapen gaat kikker altijd mee. Zo schattig haha "

 Dat had Lady dus ook! Alleen dat was een hondje wat een botje in z'n bekje vasthad. Haha kei schattig.. ik heb dat speeltje hier nog liggen ook al is het nu al jaren kapot en is Lady er nu niet meer. Dat was echt van haar. Ze legde hem zelfs niet neer als ze wilde blaffen.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hihi leuk dat Obi de frisbee leuk vind. Maylo vond die dingen ook maar raar maar inmiddels vangt hij te aardig mits ik natuurlijk goed gooi. Inmiddels

weet ik ook hoe je moet gooien. Maylo doet dan de mafste trucjes om dat ding maar te krijgen. Ik heb trouwens filmpjes gezien van frisbee wedstrijden dat er ook grote honden meedoen. In een van de filmpjes deed een dobermann mee.

 

 

Het allerliefst wat Maylo vangt is zijn tennisbal. Hij kan tegenwoordig ook Reverse achteruit door mijn benen, en nu doet hij dit steeds al voordat ik überhaupt wat zeg.

 

Ik heb op het animal event toen goede frisbees gekocht. Helaas heeft iemand 1 van die dingen in de struikens gegooid waar heel veel brandnetels staan. Dus dat is wachten totdat daar alles weer kaal wordt gemaakt. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

 We hebben het ooit geprobeerd zo van LEUK LEUK frisbee! in de trant van "leuker dan water", maar nee hoor.

 

Onze trainster/gt (voor tegen het obsessief zwemmen) zei dat frisbeeën met de hond voor een groot gedeelte aan de baas ligt. Als je als baas goed hebt leren gooien kun je daarmee binnen de vaardigheden van je hond zo gooien dat die er goed bij kan, zonder zich te bezeren door gekke sprongen enz.

 

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Onze Luka ( witte herder) frisbeet ook heel graag, hij vind dat geweldig. Hoog in de lucht gooien doe ik niet want ze komen dan vaak met volle kracht op hun achterpoten terecht. Meestal gooi ik 'neushoogte' . Als ik de frisbee meeneem met wandelen dan gooi ik op een veld en daar kun je dan ook wat 'harder' gooien zodat de frisbee wat verder weg vliegt.

Als Luka de kans zou krijgen dan loopt hij daar ook de hele dag mee. Nu zeg ik op het veld, laatste keer en dan brengt hij  de frisbee naar mij en ik draag de frisbee naar huis. Doe ik dat niet, dan 'levert' Luka de frisbee ook niet in. Het liefste verstopt hij de frisbee dan achter in de tuin/grond .

honden page profiel Marion&MorrisMarion&Morris 3 doggies

honden foto van Marion&Morris

Tennisballen gaat hier tot nu toe fantastisch. Frisbee pakt hij al uit mn handen en geeft met dan terug. Maar ik wacht tot we dog frisbee gaan doen met gooien, dan leren we direct de goede techniek. Mij kennende gaat dit helemaal niet wat worden als ik dat niet doe...

 

Wat een grappig lief verhaaltje haha. Ik zie ook zo voor me dat je daar zit en dan komt er zo'n bakbeest aan; "mooooooie frisbee heb ik heeeh??? En dan dat ding in je gezicht te wapperen hihi 

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Frisbee met een grote hond is zeker mogelijk, hoor! :-)
Zeker als je naar 'distance' ('toss & fetch') gaat kijken, waarbij de frisbee rechtlijnig gegooid wordt en het de bedoeling is dat de hond (zoals de naam al doet vermoeden) deze vanaf een zo groot mogelijke afstand vangt, is absoluut geschikt. De 'freestyle-variant' is ook niet onmogelijk, alleen moet je er daarbij op letten dat je niet al te gekke bewegingen gaat maken i.v.m. zijn gewrichten.

En als je een serieuze carrière overweegt, gaat de Kong-frisbee niet meer volstaan, haha ;-) Wel leuk om te lezen dat hij er zo gek op is!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Frisbee met een grote hond is zeker mogelijk, hoor! :-)
Zeker als je naar 'distance' ('toss & fetch') gaat kijken, waarbij de frisbee rechtlijnig gegooid wordt en het de bedoeling is dat de hond (zoals de naam al doet vermoeden) deze vanaf een zo groot mogelijke afstand vangt, is absoluut geschikt. De 'freestyle-variant' is ook niet onmogelijk, alleen moet je er daarbij op letten dat je niet al te gekke bewegingen gaat maken i.v.m. zijn gewrichten.

En als je een serieuze carrière overweegt, gaat de Kong-frisbee niet meer volstaan, haha ;-) Wel leuk om te lezen dat hij er zo gek op is! "

 Nee die kong frisbee is echt geweldig verder hoor. Super sterk als je ziet wat Obi er allemaal mee uithaalt. (Af en toe wordt hij zelfs gebruikt voor trekspelletjes en dan hangt er eff 50kilo aan te sjorren). Ik ben elke keer bang dat er gaatjes in komen van z'n getrek maar dat ding is nog steeds helemaal heel zelfs geen kleine gaatjes. Of misschien is Obi zo dol op mr. frisbee dat hij er zuinig op is.  Maar omdat de frisbee zo flexibel is stort ie heel snel neer.  En het ziet er écht niet uit. Tis gewoon een soort pannekoek die ook telkens in Obi's gezicht slaat als ie ermee rent. Ik heb hier een volledig plastic frisbee en die gaat echt veel en veel beter. Maarja die is veel te hard.

Ik had laatst een betere flexibele maar ja de buren hebben die nu... En waarschijnlijk teruggegooit naar de andere buren want die hebben kids. (ook al zat dat ding vol met Obi kwijl en was zo smerig als het maar zijn kon). 

 

 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Wat leuk dat Obi zich zo kan vermaken met de frisbee. Ik zou hem inderdaad niet al te hoog gooien met zo'n grote hond vanwege de gewrichten. En af en toe een gekke sprong zal ook geen kwaad kunnen.

 

Shadow is met vlagen dol op haar frisbee. Ik vind het altijd zo grappig als de frisbee op de grond ligt en ze moet hem pakken wat best lastig is. Ze gaat er altijd met haar grote poten opstaan en dan is het bijna onmogelijk om dat ding van de grond te pakken voor haar.

 

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

Wij frisbeeen hier op wedstrijd niveau. Als je wil leren frisbeeen zou ik naar een club gaan. Er komt zo veel meer bij kijken dan alleen een frisbee werpen. Daarnaast zou ik een echte frisbee aanschaffen een frisbee van Kong is geen goede frisbee om mee te frisbeeen.
Bij frisbee gaat het voornamelijk ook om veiligheid als je niet weet wat je doet kan je hond ernstige blessures oplopen. Het is anders als met een balletje want een frisbee vang je vanuit de lucht. Als je tips wil ...kan je me een pbtje sturen..

honden page profiel TessTess 3 doggies

honden foto van Tess

Wat leuk dat Obi zo enthousiast is! Er zijn zeker wel mensen die met grotere honden frisbeeen, al zie je ze niet heel veel. Toss en fetch is natuurlijk sowieso geen probleem, freestyle kan ook maar natuurlijk wel anders dan bijv met een border. Een goede trainer kan je hier zeker mee helpen, ik weet niet waar je vandaan komt?

Kong frisbees zijn idd niet heel handig om te gooien. Die harde plastic frisbee is neem ik aan geen echte hondenfrisbee? Dan absoluut niet gebruiken! Deze kunnen barsten, breken of scherpe randen krijgen en dat is natuurlijk heel naar voor je hond.
Als je serieus wil gaan frisbeeen is het het handigste om speciale hondenfrisbees te kopen. Er zijn verschillende soorten qua maat/gewicht/bijtbestendigheid maar allemaal veilig voor de hond. Kijk eens bij www.flyemhigh.nl bijv :-) Ik weet niet of je naar de erkemederstrand hondendag gaat maar als t goed is staan ze daar met de stand dus dan kan je t verschil zelf zien.

Volgende forumvraag: jachtintstinkt husky
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^