Heeft iemand ervaring met een hond met 3 poten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik zou graag wat meer willen weten, over honden die een poot minder hebben.

Ik heb al eerder een topic geopend over mijn hond Spikey die een pootamputatie krijgt. Hij heeft een bottumor en zijn rechter voorpoot en schouder worden geamputeerd. Is er iemand op het forum die ervaring heeft met een hond op 3 poten. Ik probeer zoveel mogelijk informatie op te doen, omdat hij dinsdag geopereerd word en ik niet echt weet, hoe ik hem hierin het beste kan begeleiden.

 

Brigitte, Zebee & Zabaa (Gast)

Hier heb ik geen ervaring zelf mee.

Wel zie ik als ik met de meiden (lees honden) in Schinveld bij een grote plas ga zwemmen een kruising mechelaar met een geamputeerde linker voorpoot. Tot schouder, er is niets meer.

Hij speelt met zijn maatje een stefford, hij zwemt en loopt gewoon de berg op naar de weg.

Wel valt mij op dat hij veel bij/ tegen de baas loopt.

Of dat nu komt door de mechelaar (baas gericht) of dat hij steun nodig heeft.

Je ziet deze hond gewoon even veel plezier hebben als de andere honden en hij speelt ook gewoon mee in een groep honden.

 

Oh meid, wat lijkt me dit zwaar. Nogmaals veel sterkte voor jullie , voor jou en Spikey

 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik heb er zelf geen ervaring mee, kan je dus ook geen tips geven hoe je dit het beste kunt begeleiden, wat ik wel weet is dat een hond zich prima kan redden op 3 poten.

 

Bij ons in het park loopt een klein hondje ( kruising tekkel ) die 1 van zijn voorpootjes mist, hij loopt de gehele wandelingen gewoon mee, en zie hem ook regelmatig met hun andere hond spelen.

 

Ook ken ik een australian shepherd die 1 van zijn achterpoten mist, deze hond kom ik weleens tegen op flyball wedstrijden, de hond doet zelfs ook mee aan de wedstrijd, springt over hordes en bediend net als elke andere hond gewoon het flyball apparaat, en hij is nog behoorlijk snel ook, en wat ik van iemand anders begreep heeft deze hond ook op hoog niveau behendigheids wedstrijden gelopen.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Mijn vriendin heeft een dwergpincher die een voorpootje mist.

Hij heeft het pootje al met 4 maanden oud verloren dus dat hondje weet ook niet beter.

Hij redt zich er goed mee en kan goed vooruit komen, alleen op gladde vloeren lukt het niet.

Ze wandelen nooit buiten met hem, hij gaat gewoon bij hun in de tuin eruit maar.

Als hij mee gaat ergens anders heen, wordt hij altijd gedragen.

 

Veel sterkte voor Spikey!

honden page profiel timtim 3 doggies

honden foto van tim

Vroeger toen we nog greyhounds hadden uit Spanje, was er eentje bij de vereniging die 2 poten had (1 tot de schouder andere tot het middengedeelte van de poot). Hij kon nog perfect meerennen met al de rest. Gewoon laten genezen en daarna hangt het denk ik veel van de hond af. 3 poten zouden niet veel problemen mogen geven denk ik aangezien hij zich zal aanpassen. Zo zijn honden nu eenmaal. En proberen zo actief mogelijk te houden. De hond zal er waarschijnlijk minder last van hebben dan jijzelf ;) Veel beterschap gewenst voor spikey!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik denk dat je hier veel informatie, tips en steun kan vinden. Wel allemaal in het engels. 

http://tripawds.com

Ik denk dat je moet zorgen dat hij schraal wordt/blijft en dat hij niet uit kan glijden. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Geen ervaring zelf met 3 poot hond, wel met 3 potige kat.

Er zijn hier helaas jagers in de buurt die haar hebben neer geschoten; ( een witte kat!) ze kwam 2 jr. Geleden met een verbrijzelde voorpoot teruggehinkt, na 2 dagen.....

Heeft zich heel snel hersteld( oké, mag niet meer naar buiten ivm die jagers) en ze red zich prima! In de loop der tijd heeft ze haar achterpoten sterker ontwikkeld en rent en speelt en ravot als vanouds.

Ook honden passen zich snel aan; aanvankelijk blij ook dat die pijn van die poot weg is.

En dan leren ze, omdat het nu eenmaal zo is, als vanzelf met deze nieuwe werkelijkheid omgaan. Fysiek rustig opbouwen, niet te snel los laten lopen, niet te ver.

. En je hond voorál normaal blijven behandelen!

Zodra hij merkt dat t baasje ' vreemd' gaat doen zal hij angstig of onzeker kunnen worden. Gewoon doen, iets meer geduld wel om hem zelf te laten uitvogelen hoe hij dat stoepje opmoet bv,

Niet teveel helpen daarbij, wel heel geduldig en aanmoedigend.

 

En er toch op blijven letten dat hij geen pijn gaat hebben af en toe want andere spieren kunnen overbelast worden in t begin

Hydro therapie is zeker te overwegen......

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

In het begin denk ik dat een speciaal zeer goed zal kunnen helpen.
Hij moet zijn spierkracht opbouwen en er zijn speciale tuigen waarbij je je hond kan ondersteunen door zelf een gedeelte van zijn gewicht op te tillen.
In dit topic was er ook een hond die zijn poot geamputeerd had.
Mischien kan je aan deze persoon wat meer info inwinnen.
http://www.hondenpage.com/hondenforum/188393/poot-geamputeerd,-geschikt-tuig?.php

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Bedankt voor de reacties, 

Ik hoop echt dat Spikey zich goed kan aanpassen.

Ik ben overal aan het rondkijken en bellen geweest..

 

Spikey hangt vanaf zijn puppytijd al erg aan mij. Hij vind sommige situaties spannend en kan dan wat onzeker of zelf wat angstig zijn. Barbecuelucht, knallen en motors bV.  Hij zoekt me dan op en ik steun hem daarbij. Dit is hij wel gewend. Hierdoor weet ik wel dat hij mij zal aankijken als hij even niet weet wat te doen. Juist Door zijn grootte ben ik bang dat er teveel gewicht op de gezonde poot komt. Ik heb een afspraak gemaakt voor een brace voor zijn gezonde poot. Dit is vooral om zijn pols te beschermen, aangezien die het eerste de klappen mag opvangen. Ik zat indd ook te denken om met hem te gaan zwemmen. Hij heeft alleen nog nooit echt gezwommen. Hij stopt als hij geen grond meer voeld.

Ik heb een tuig uitgekozen waar ik hem, naar mijn idee, goed kan ondersteunen. Je kan hem half omdoen voor alleen zijn voorkant te ondersteunen, met handvat. Ik kan hem dan evt. Nog langer maken zodat ook zijn achterkant in het tuig zit. Dat zit dan met banden om zijn achterpoten. Dit is dan zodat het tuig ook niet kan verschuiven. Mocht het echt nodig zijn kan je hem in dit tuig in zijn geheel optillen, al zie ik mij dat nog niet doen met zijn gewicht..

 

Bedankt voor alle informatie! 

Ik ga eens verderkijken naar hydrotherapie. En de link naar tripaws.

 

@Coby

Wat vreselijk zeg! 

Dit moet wel heel heftig zijn geweest.

Het had nog erger kunnen aflopen, dat wil toch niemand op zijn geweten hebben. Vreselijk dat je kat Door zoiets onzinnig zo is toegetakeld!

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

DIt is het tuig wat ik heb uitgezocht.

http://www.youtube.com/watch?v=HjOuGD3M_Lc

Hij heeft gelukkig geen overgewicht.

 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Je bent al aardig op weg zeg om hem te helpen.

Knap van jou!

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Dankje Kath,

Ik ben de hele dag gespannen voor de operatie en het verloop daarvan.

Ik kan alleen me rust vinden als ik mezelf antwoorden  kan geven op alle vragen die ik heb haha.

 

@ Coby, 

Hydrotherapie ga ik zeker proberen! 

Ik zal morgen gelijk contact opnemen. Er zit gelukkig een bad niet al te ver bij mij uit de buurt. Ik zag me al liggen in het koude water. Maar deze baden zijn ook nog eens lekker warm. Heel fijn idee dat iemand je gericht kan helpen. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Geweldig! Nu heb jij mijn dag weer goed gemaakt.....

Inderdaad, dat bedoelde ik, met zo'n bad ga je mee met je hond en staat dus letterlijk naast hem als hij zwemt( meestal krijgen ze ook " drijvers" om zodat ze ook zonder zwemmen lekker blijven drijven in het warme water....). En er is deskundige begeleiding bij.

Ja, dat van mijn kat was vreselijk. Op de röntgenfoto waren de kogeltjes tussen alle botsplinters duidelijk te zien......Maar nu heeft ze geen last meer.

 

Zo'n operatie lijkt vreselijk heftig, maar uiteindelijk moet je het zien als het weghalen van een groot probleem. Dat kan dus alleen maar beter worden......

We gaan duimen voor spikey hoor!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Geslaagde operatie gewenst.  Hier wordt ook geduimd dat Spikey heel goed herstelt  en nog een mooie tijd mag hebben, op 3 pootjes, maar zonder tumor.

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Dank je wel..

 

Ik heb gisteravond de da gebeld omdat ik me zorgen maak om hem. Hij wou gisteren niet lopen en zijn achterpoten lijken heel stijf. Je merkt nu duidelijk dat hij er last van heeft gekregen. Hij zit al op de maximale pijnbestrijding dus ze konden niet veel doen. Het gaat vandaag gelukkig iets beter, maar hij loopt achter nog steeds stijf. Zijn voorpoot houd hij veelal omhoog nu en gebruikt hem alleen buiten  om de doorstapje te maken. Zijn tuig is binnen, dus die hebben we gisteren gelijk uitgeprobeerd en kon hem goed ondersteunen. Hij vind het alleen maar raar. Hij laat zich wel ondersteunen, maar kijkt heel vragend omhoog. Wanneer hij morgen niet veel is verbeterd bij zijn achterpoten gaan we  Morgen ook foto' s maken van zijn achterpoten. Anders zal dit dinsdag voor de operatie nog gebeuren. Dan is hij al onder narcose. De Andere foto' s zijn gemaakt terwijl hij gewoon wakker was omdat dat bij hem goed lukt.

Ik hoop echt dat hij misschien spierpijn heeft Door de andere manier van lopen. 

Heb me al volledig ingesteld op dat het beter gaat na de operatie..weer even met beide benen op de grond gezet..

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het klinkt inderdaad als spierpijn; dat hoop ik ook want is goed te behandelen.

Hij loopt al een tijdje heel raar, zo met die poot omhoog. Dus alle andere spieren in zn lijf zijn nu heel gespannen en deels ook overbelast geraakt. Hij moet die gekwetste poot nl ook nog omhoog houden.....

Dus lopen is geen pretje meer. Alles zit vast en doet zeer.

Het is te overwegen met je da of spierontspanners als medicatie ( naast een lagere dosering pijnstillers) wellicht een optie is.

 

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Daar zal ik zeker naar vragen bij de da.

Het ging naar omstandigheden wel goed.

Hij was gewoon zichzelf, vrolijk en overal bij willen zijn, lopen ging ook redelijk.

Nu merk je echt aan hem, dat hij niet lekker in zijn velletje zit. Vandaag nog even aankijken, morgen heb ik weer contact met de dierenarts. Ga het straks wel even filmen buiten, hoe hij loopt. Dan kan ik dat ook laten zien. Hij komt nog snel wanneer hij de koekjestrommel hoord, dus zijn eetlust is er niet minder om en hij drinkt ook goed.

 

Anoniem (Gast)

Hoe gaat het inmiddels met hem? 

rene (Gast)

ik heb zelf een hazewind hond gehad die was 4 jaar toen haar voorpoot er af moest,ze deed alles op 3 poten ze is 14 jaar geworden

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik heb een topic geopend, hoe het verloop is geweest.

Nu gaat het eindelijk goed met hem!

http://www.hondenpage.com/hondenforum/201707/poot-amputeren-of-afwachten,-met-filmpje.php

 

Dit is het topic waar alles instaat.

Ook Spikey kan gelukkig goed op 3 poten lopen

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~


 
Ook ken ik een australian shepherd die 1 van zijn achterpoten mist, deze hond kom ik weleens tegen op flyball wedstrijden, de hond doet zelfs ook mee aan de wedstrijd, springt over hordes en bediend net als elke andere hond gewoon het flyball apparaat, en hij is nog behoorlijk snel ook, en wat ik van iemand anders begreep heeft deze hond ook op hoog niveau behendigheids wedstrijden gelopen. "

 Dit is precies wat ik met TS wilde delen! Heb je het toevallig over een zwarte aus met de naam frappie? 

 (zie nu pas dat het een oud topic is sorry.TS: fijn dat het zo goed gaat met je hond!)

 

Volgende forumvraag: Vraagje over gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^