Vreemde honden op de bank?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

Graag hoor ik jullie mening over het volgende: 

 

Mijn hond mag niet op de bank. Ik vind opgevoede honden hartstikke leuk hoor maar wel laag. Ik heb een aantal vrienden met chihuahuas. De chihuahuas mogen bij hun thuis op de bank. De chihuahuas worden overal mee naar toe genomen, zo ook naar mijn huis. 

 

Als mensen bij mij op bezoek komen volgen zij netjes mijn mensenregels, maar de honden springen dus direct op de bank en het liefste nog op de rugleuning. 

 

Hebben jullie ook wel eens zo een situatie en laten jullie dit dan toe of trek je 1 lijn voor alle honden (in mijn geval dus honden op de grond)?

 

(heb geprobeerd mijn mening zoveel mogelijk buiten deze openingspost te houden)

honden page profiel LavinaLavina 2 doggies

honden foto van Lavina

dat ben ik helemaal met je eens hoor! mijn huis mijn regels, ook voor de honden.

mijn hond mag ook niet op de bank. de andere honden(ik pas regelmatig op) ook niet. hier ook wel eens kleintjes die er automatisch opspringen. ik haal ze er gelijk af. en blijf dit doen tot ze het begrijpen. 

maakt mij ook niet uit wat de baas zegt. mijn huis mijn regels, als ik bij jou op bezoek ga, wil je ook niet dat mijn hond op jou aanrecht springt ofzo, omdat het bij mij wel mag maar daar niet. (mag niet is maar een voorbeeld) 

er is er een die het mag, maar alleen als ik het zeg, deze gaat ook niet automatisch erop, dit is ook gelijk de rede dat alleen zij het mag. en deze hond paste ik al op voor ik mijn eigen hond had..

 

als ik bij andere oppas mag zij daar ook dr bank niet op, ook niet als de honden het daar wel.mogen! 

alleen in de tuin/balkon om te spelen, aangezien die hond telkens op de bank gjng springen en spelen en mijn hond er moeite mee had.

 

wat ze bij de oppas doet, dat ligt aan de oppas. van de oppas mag ze namelijk wel op de bank. wat ze gelukkig amper doet, alleen als ze met die hond in een speelse bui is..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jouw huis jouw regels, vertel rustig wat je wilt, geen honden op de bank......hier komt Bams niet op de bank, dat wil ik ook niet van vrienden van hun honden, zeg het van te voren als ze willen komen dat je dat niet wilt, dan kunnen ze of gewoon komen en als ze het er niet mee eens zijn wegblijven, blijf rustig als je dit van hun vraagt, jouw huis !! 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ik vind dat er in jouw huis jouw regels gelden. En mag de hond niet op de bank, dan komt een andere hond ook niet op de bank.

 

Onze poedel mag op de bank omdat ze verder toch geen haar verliest, dus dat vind ik niet zo erg (onze Leonberger komt dus niet op de bank ). Maar wanneer ze ergens mee naartoe gaat, dan gaat ze daar dus echt niet op de bank; hoort gewoon niet bij anderen vind ik.

En honden snappen dat trouwens supersnel; bepaald gedrag is vaak situatie-/omgevingsgebonden geleerd, dus zo moeilijk hoeft het niet te zijn om die hondjes te leren om niet op jouw bank te springen, als je het maar vanaf het begin af aan consequent aanpakt. (uuh, dat is dan dus de taak van je vrienden hè, niet van jou )

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 2 doggies

honden foto van UkkePuck

Als jij niet wilt dat de honden op de bank komen, dan mag dat gewoon niet. Punt!
Het is jou bank en jij zit straks mogelijk met een vieze of kapotte bank door hun toedoen.

Mijn zusje wil ook niet dat mijn hond daar op de bank komt en daar moet mijn hond maar vrede mee hebben daar.

Jou huis, jou regels.

honden page profiel kimkim 2 doggies

Mijn hond mag thuis op de bank. En dan alleen op zijn kussen. Wanneer we bij andere mensen op visite zijn, bedenkt hij niet eens om op de bank te gaan liggen en blijft hij gewoon op de grond liggen. 

Het is mijn keus dat hij op de bank mag, niet die van een ander. Ik zou als ik jou was ook zeker die honden niet op jouw bank liggen als je dat niet wil. Jouw huis, jouw regels.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Nu komen er geen vreemde honden in mijn huis ivm Odi, maar als wij op bezoek gaan, gelden de regels van de ander hoor. 

 

Als ze Odi of Aiden niet op de bank of bijvoorbeeld niet in de keuken willen hebben, nou, dan hebben ze zich te gedragen. En als ze dat niet kunnen, blijven ze de volgende keer maar thuis ;) 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Mijn honden mogen bij mij thuis wel op de bank, maar als ze mee gaan op visite, dan houden wij ons aan hun regels, dus als ze daar niet op de bank mogen, komen ze dus ook niet op de bank.

 

Ik houd mij aan de regels van de mensen waar ik op visite ben, en dit hebben mijn honden te accepteren.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik hou me ook altijd aan de regels van andere mensen in hun huis. Bijvoorbeeld bij mij moeder mag de hond niet op de bank dus ik sta niet toe dat Moh daar op de bank gaat liggen. Soms moet ik het paar keer herhalen maar als ik alternatief aanbied dan is het al snel goed.  Maar andersom houd ik ook rekening met de regels van van mijn moeder. Dus als ik op hun hond in mijn huis pas dan plaats ik hun hond ook niet op de bank. Zij komt ook niet uit zichzelf op bank dus hoef ook niets te zeggen. Maar ik neem haar dus ook niet bij mij op de bank.

honden page profiel Marion&MorrisMarion&Morris 1 doggies

honden foto van Marion&Morris

Hier ook geen hond op de bank.  Heb dure leren banken, hoeven geen honden nagels op. Hoeveel ik ook van hem hou, hij heeft gewoon niets op de bank te zoeken.

 

Iedereen die hier komt kent die regel; hond niet op de bank. Willen ze dit wel doen, dan kunnen ze gewoon gaan en weer komen wanneer ze betreffende hond niet mee hebben.

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

Heel erg bedankt! Hier werd ik aangekeken alsof ik gek ben dat ik dat niet wilde hebben! 

 

Om het probleem nog erger te maken wordt 1 van die chihuahuas ook nog een erg dominant als hik hoger staat en gaat mijn hond terroriseren! Op mijn eigen terrein! Eigenaren zeggen wel: goh stoute hond terwijl ze hem aaien.. 

 

Maar daar ging heg even niet om. Super bedankt en ik ga nu gewoon voet bij stuk houden. Honden op de grond en anders laat je de honden maar thuis. Mijn huis, mijn regels. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bij mij mogen honden die hier logeren op een kleed op de bank, maar niet op de rug leuning.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Inderdaad...

Hier mag Sasja gewoon op de bank..dag & nacht.
Maar als we naar andere gaan, dan zijn het hun regels.
Mag de hond niet op de bank? Dan geen hond op de bank.
Sasja weet dit en kijkt me altijd aan of het mag.

Natuurlijk krijg ik die zielige blik...lol

Maar ze weet het en ik acsepteerd de regels van de ander.
Mag mijn hond niet op de bank, maar die van de ander wel..(in hun eigen huis) dan is dat ook hun keuze.
Maar dat is wel de enige keer dat ik WEL let op "jaloers gedrag".
Als ik merk dat een hond zichzelf hoger vind dan de ander omdat die wel op de bank mag..is het alletwee van de bank af.
Waar ik ook ben.
Ik wil gewoon gezellig op bezoek komen en niet belanden in een hondengevecht.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Hier mogen alle honden op de bank, ook bezoekhonden, maar komen wij ergens waar honden niet op de bank mogen blijven de mijne uiteraard ook op de grond. Lijkt me logisch.  

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Mijn oppashond mag bij ons ook niet op de bank, omdat ie dat thuis ook niet mocht. Ondertussen zit ie alleen hier niet op de bank. 

Ik hou zelf mijn honden aangelijnd als ze ergens niet op de bank mogen. 

Over ongelijkheid tussen de honden zou ik me geen zorgen maken. Maar als je geen honden op de bank wil, zouden de kleintjes wat mij betreft gewoon pech hebben. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik neem altijd hun fijne mandjes mee als we op bezoek gaan, dus ook als ze niet op de bank mogen, liggen ze prima.

honden page profiel ArmandaArmanda

honden foto van Armanda

Ik ben het met voorgaande schrijvers eens. Mijn Jack mag ook niet op de bank. Daar krijgt hij zowiezo kapsones van. Van z'n vorige eigenaar mocht hij het blijkbaar wel, dus het kost ons al moeite om het af te leren. Het zou ook raar zijn om het een andere hond toe te staan en hem te verbieden. Het is jouw huis en dus zeer zeker jouw regels. Ik zou zelf mijn hond nooit ongevraagd op iemands bank of stoel laten zitten. 

 

 

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Inderdaad jouw huis, jouw regels. Mijn ervaring met logeerhonden is ook dat dit na een of twee keer eraf sturen (mochten ze erop klimmen zonder uitnodiging) duidelijk is. Hier zijn honden geweest die gewend waren om boven te komen, op de bank te liggen. Allebei mag hier niet. En nooit een probleem geweest.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

nou bij iemand anders doe je dat toch niet zomaar..wel zo netjes dat even te vragen of overleggen. en als je dat niet wilt, prima toch

lola mag hier ook op de bank, maar niet bij anderen, tenzij die het goed vinden. en het verschil weet ze wel haha 

 

 

Anoniem (Gast)

Onze hond mag alleen op de bank als haar kleedje daar ligt.. dat is als ze alleen thuis is, als ze moe is na een lange dag en soms als ik alleen thuis ben. Gelukkig wil onze hond niet zo vaak bij ons liggen op de bank, veels te warm.

Als we bezoek hebben mag ze niet op de bank (ligt haar kleedje daar niet dus weet ze dat) en als wij ergens anders zijn mag ze daar ook niet op de bank.

ik vind het meer dan normaal dat jij niet wilt dat vreemde honden bij jullie op de bank zijn. Zeker als je je eigen honden er niet wilt hebben. Die andere honden plaatsen zichzelf boven de joune, terwijl het hun terrein is;)

Ik zou ze er gelijk af sturen en vragen dat ook de baasjes te laten doen (dat ze zelf op hun honden letten)

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

" Onze hond mag alleen op de bank als haar kleedje daar ligt.. dat is als ze alleen thuis is, als ze moe is na een lange dag en soms als ik alleen thuis ben. Gelukkig wil onze hond niet zo vaak bij ons liggen op de bank, veels te warm.
Als we bezoek hebben mag ze niet op de bank (ligt haar kleedje daar niet dus weet ze dat) en als wij ergens anders zijn mag ze daar ook niet op de bank.
ik vind het meer dan normaal dat jij niet wilt dat vreemde honden bij jullie op de bank zijn. Zeker als je je eigen honden er niet wilt hebben. Die andere honden plaatsen zichzelf boven de joune, terwijl het hun terrein is;-)
Ik zou ze er gelijk af sturen en vragen dat ook de baasjes te laten doen (dat ze zelf op hun honden letten) "

 Schijnbaar als gast geplaatst terwijl ik ingelogd was dacht ik:p

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Ik ben het helemaal met de voorgaande reactie eens. Mijn honden mogen bij mij op de bank, maar ik zou het echt niet in mijn hoofd halen ze zomaar bij iemands anders op zijn bank te laten. Tenzij die persoon aangeeft dat het goed is natuurlijk.
Andermans spullen, andermans huisregels moet je gewoon kunnen respecteren.

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Doordat men die chihuahua's altijd op de bank laten, krijgen ze nogal een groot ego. Mij mij komt geen enkele hond op de bank. Misschien kan je een handdoek of een dekentje neerleggen als je bezoek krijgt, zodat de chihuahua een plekje heeft om te liggen en niet op de bank hoeft.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ik zou het gewoon zeggen tegen de baasjes, want ze (ook de honden) zijn gewoon te gast in jouw huis. Dexter mag bij ons wel op de bank, zolang er plek voor hem is. Als er visite is weet hij dat zijn plek in zijn mand is, want dan past hij gewoon niet op de bank. Hij zal zich er ook echt niet tussen wurmen.

 

Ergens anders laat ik hem echter nooit op de bank, omdat ik weet dat veel mensen dat niet waarderen. Als pup was hij te klein/onhandig om op de bank te komen, daar hebben we handig gebruik van gemaakt. Als hij stond te stuntelen om op de bank te klimmen, zeiden we hem iedere keer dat dat niet mocht en zetten we hem weer met z'n vier poten op de grond. Nu blijft hij bij anderen netjes van de bank af en gaat ergens op de grond liggen.

Volgende forumvraag: Hormonen reu ? Iemand ervaring?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^