Kennis maken; hoe en is dit wel slim?; Edje wordt Wik!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Pfoe er komt nu iets op mijn pad waarvan ik gedacht had voorlopig nog niet over na te hoeven denken. Wij hebben nu 1 hond, Bo, wordt in oktober 2.
Heeft een onzeker karakter, kan uitvallen naar honden wanneer hij het eng vindt maar puur vanuit onzekerheid, is niet agressief als in de zin dat ik bang ben dat hij zou aanvallen. Maar stabiel is hij dus niet. Hij heeft twee gezichten, onzeker/terughoudend en uitbundig/hyper (gelukkig is hij thuis wel heel relaxt dat is voor andere vaak moeilijk te geloven)

- We weten dat we er over een jaar of 2 een tweede hond bij willen (karakter compenseert maar ook voor hondensport mee te doen)
- Bo gaat op dagen dat hij alleen zit uit met z'n grote vriendin die dan lang met hem wandelt.
- Na de zomer zal dit in plaats van 2 dagen, 4 dagen gaan worden wat ik eigenlijk nog steeds te veel alleen vindt.

Nu heeft de vriendin van mijn vader twee kleine hondjes in de opvang. Ik spreek haar vanavond dus weet er het fijne nog niet van, weet alleen dat het een dwerteckel-kruising en boomertje zijn. Het boomertje is een reutje en vriendelijk. Dit zijn geen hondjes voor hondensport.. Maar wel leuke gezelschaphondjes. Nu speel ik met de gedachte om misschien 1 van de 2 te adopteren, mits er een match is met Bo en de hond stabiel blijkt te zijn... Mijn vriend heeft over twee weken zomervakantie tot aan september dus qua periode zou het ideaal zijn mits de vriendin van mijn vader er nog twee weken op kan passen.

Qua wandeling en training zou het hondje niks te kort komen, we hebben inmiddels dankzij Bo een behoorlijke dosis aan ervaring met een moeilijkere hond dus durf de uitdaging wel aan te gaan. (Karakter moet wel stabiel blijken) Bo geniet ontzettend van contact met andere honden dus als er een match is, zou dit voor hem ook fijn zijn. Maar ik twijfel omdat Bo niet stabiel is. Wat denken jullie? Ik moet het überhaupt nog van mijn vriend horen of hij het ook aan zou durven haha, dat is natuurlijk ook een vereiste.

Als we zouden gaan kennismaken, hoe zouden jullie dit dan aanpakken? Samen een stuk wandelen maar met beide hondjes tegelijk of 1 om 1?

Stiekem al verliefd op het boomertje maar het zou in deze echt om het karakter gaan.

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Oh en wij hebben in de toekomst een kinderwens en heb veel kleine neefjes en nichtjes die regelmatig over de vloer komen, dus ze moeten vriendelijk zijn naar kinderen, dit is natuurlijk te trainen maar hier zou ik geen risico in nemen. Zouden jullie een kind meenemen tijdens de kennismaking of is dat te veel?

Haha misschien draaf ik al veel te ver door en blijkt het straks helemaal geen optie maarja bereid me graag goed voor.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Heel eerlijk zou ik niet snel voor een herplaatser bij een instabiele hond gaan. Hoewel je ongetwijfeld ervaring hebt met de omgang ervan, Is het vaak lastig om met twee honden tegelijk aan de slag te gaan. Ik moet bijvoorbeeld apart lopen met mijn twee honden, en dat vreet echt tijd. Tegelijkertijd uitlaten is echt geen optie; ze vallen elkaar bij wanneer er iets is wat een niet zint, en op zo'n moment twee honden tegelijkertijd terug op de rails te krijgen is vrijwel onmogelijk. 

Maar ook omdat je zo'n duidelijk idee had over wat voor soort hond je erbij wilde, zou ik er in ieder geval 3x over na denken. Het gaat er toch ook om wat voor hond *jij* graag wilt, en wat je er graag mee zou doen. 

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Ik zou goed nadenken wat je wil omdat je een duidelijk toekomst beeld had. Met 2honden tegenlijk aan de slag kan veel energie vreten.Een herplaatser is altijd een pakketje waar van alles al in kan zitten en waar sommige dingen er pas na een tijdje uitkomen. Kijk als de klik er is en je bent bereid om keihard er mee aan de slag te gaan en soms betekent dat bijvoorbeeld appart lopen of accepteren dat je nieuwe hond misschien niet op bepaalde dingen zit te wachten. Je kunt in veel dingen een situatie beheersbaar houden door te trainen. Maar besef je heel goed dat de herplaatser misschien niet aan je eerste gedachten zal voldoen. Ik vind het een leukerd om te zien! Hij doet me denken aan mijn Benji. Succes met beslissen wat jullie willen. Kijk het kan natuurlijk ook gewoon een heel leuk hondje zijn waar je niet zoveel werk aan hebt ;-) ;-)

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Wat leuk! Altijd speciaal als zoiets op je pad komt...

Een herplaatser draagt altijd een 'rugzakje' met zich mee; bij de ene is deze net wat meer gevuld als bij de andere, maar je hebt een hond die al 'gevormd' is. Dat is overigens niet altijd een nadeel! De hond heeft zijn eigen karakter al gevormd en er is dus een grote kans dat deze daardoor minder beïnvloed zal worden door Bo's onstabiele gedragingen.

Ik heb het ook gedaan, een herplaatser (Fedor) bij een niet volledig stabiele hond (Yuna) gezet en dat heeft juist heel goed uitgepakt. Yuna werd minder onzeker en vertrouwde op Fedor, wat erin resulteerde dat ze minder uitviel aan de lijn. Nu Fedor er niet meer is, merken we dan ook dat ze een groot deel van haar onzekerheid weer terug heeft, want Fedor gaf haar veel meer stabiliteit dan onze hyperactieve Nika.

Ik zou het dus compleet laten afhangen van het karakter van de herplaatser; als dit een stabiele hond blijkt, is het zeker het overwegen waard.
De eerste wandeling zou ik met beide honden apart doen; eerst met enkel de herplaatser (zodat je jullie klik kunt testen, zonder op Bo te hoeven letten), daarna met Bo en de herplaatser samen (ik zou niet met beide herplaatsertjes en Bo tegelijk gaan lopen; dan eerder om de beurt). Je merkt vanzelf of de klik er is en of een van de hondjes in jullie gezinnetje past! :-)

Wel sluit ik me aan bij bovenstaande reacties; houd in gedachten wat je eerst voor ogen had. Een sporthond. En bedenk je goed of je dit idee (voorlopig) aan de kant wilt zetten om met 'puur een gezelschapshond' (totaal niet verkeerd bedoeld, maar je begrijpt me) aan de slag te gaan. Het zou namelijk zonde zijn als je uiteindelijk spijt krijgt, daar is geen van de partijen bij gebaat.

Ik ben benieuwd waar jullie keuze uiteindelijk naar uit zal gaan!

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Zo boos! Echt niet normaal. Sorry wordt een lang verhaal.
Gister kreeg ik een telefoontje of we dit weekend misschien konden oppassen omdat ze allemaal moesten werken en het zwarte hondje opgehaald werd en dit hondje niet gewend was alleen te zijn. Ik moet vandaag speuren met Bo dus dan is ie een uurtje of 2 alleen maar dat zou geen probleem zijn. Nou goed, vooruit in het ergste geval kan ik Bo en het hondje gescheiden houden het is maar voor 3 daagjes.. Het hondje zou trouwens nog maar 6 maanden oud zijn.

Dus prima, we gaan het hondje ophalen en toen kwam het verhaal. De zoon van (heeft autisme gecombineerd met adhd ofzoiets) had er handel in gezien... Gewoon br**df*k dus! Had drie hondjes gekocht om door te verkopen, had ze eerst gewoon in een hok zitten. Een hondje was verkocht en twee dagen later overleden (vergif gegeten?).. Nou vond de vriendin van mijn vader (gelukkig) dat die hondjes niet in een hok konden zitten en heeft ze in huis gehaald... Ik weet zeker dat ze nog geen 6 maanden zijn, ze hebben echt nog zo'n bloot puppenbuikje en dit hondje heeft nog niet alle tanden gewisseld (heeft dubbele hoektanden aan de onderkant). Hij heeft geen halsband, riem, mandje helemaal niks! Dus kon thuis helaas niet eerst wandelen. Heb een oud riempje van Bo omgedaan wat eigenlijk iets te groot is, en gelukkig hadden we de flexi nog liggen dus kunnen we wandelen...

Bo vindt het niks, heeft gister bij de kennismaking gegromt en trok zijn lip op, laat zich wel goed corrigeren door een Bo Nee en een uh. Vanochtend stond het hondje onverwachts naast Bo en dus gaf Bo een snauw en toen het hondje eten kreeg was het weer even een snauw. Het hondje had de seniorenbrok bij van het hondje van de vriendin van mijn vader 'maar hij eet niet zoveel' dat snap ik, brok is veel te hard en te groot.. Bo krijgt vlees dus dat kan ik niet geven. Heb maar een stuk rodiworst klein gesneden. Nou dat at ie goed op.

Ik denk niet dat dit een match gaat worden overigens, het hondje is te jong en heeft nog geen karakter kunnen vormen, en een slechte start. Hij is echt super lief heel onderdanig, heeft al goed door hoeveel afstand hij van Bo moet houden maar alles is nieuw, wandelen, autorijden (kroop van angst op schoot en toen werd hij wel rustig en herstelde zich) alle geluiden kent ie niet alhoewel hij niet bang werd van de tandenborstel en blender gewoon even wennen.. Ik kan gewoon niet twee honden met een gebruiksaanwijzing gebruiken. Maar heb zo'n medelijden met dit beestje. Ik ga zo met ze wandelen en dan rij ik van te voren langs de dierenwinkel voor een tuigje en riempje en dan kijken we hoe het weekend zich verder afspeelt.. Arm beestje, moet nu echt wel snel z'n vaste plek gaan vinden en helaas voor hem kleine kans dat dit bij ons wordt..

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Jemig, wat een verhaal... ik begrijp dat je boos bent. Ongelooflijk dat mensen zo kunnen denken en een dier als 'handel' kunnen zien. :'(

Maar als ik het zo lees, denk ik inderdaad dat het geen ideale combinatie met Bo is. Wel ontzettend lief dat je je zo om het hondje bekommert, respect!!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Wat een verhaal.. maar dat ze nog zo jong zijn werkt hopelijk wel inhet voordeel.. hopelijk vind het zwarte hondje ook snel een goed thuis

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Het zwarte hondje heeft zijn huisje gevonden:-) Bo en het hondje hebben net gespeeld en de spanning lijkt gebroken. Heel fijn! Dan kunnen we toch een rustig weekend hebben:-)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Oh oeps heb ze door elkaar gehaald. Nouja, hopelijk heeft die andere dan ook snel een thuis! 

 

Fijn dat het daar beter gaat! 

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Jeetje wat een verhaal! Arm hondje hopelijk toch snel een warm thuis voor hem. Succes dit weekend!

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Wat een toestand.

Wie weet,wie weet, gaat het goed en blijft het hondje bij je?

Iedere dag is er 1.

Succes in ieder geval.

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Mocht er in eens een grote ommezwaai komen dan bestaat er een kansje dat het hondje (Edje zo wordt hij door hun genoemd) blijft, maar wij gaan volgende week op vakantie en dan zou hij dus wel op en neer gaan naar ons, de vriendin van mijn vader en weer naar ons.

Besloten dat ik nu maar wel ga socialiseren, wandelen aan de riem etc. de echte basis dingetjes.

Net de auto gepakt om te gaan wandelen, was nog spannend maar Edje bleef al op z'n plek liggen. Langs de Jumper voor een tuigje en riem, naar binnen was spannend maar hij ging op ontdekking uit en dat ging goed. Tuigje gepast en op de toonbank om het kaartje eraf te knippen zonder problemen. Toen gaan wandelen langs de dommel, Bo zonder riem, Edje met. Ging goed totdat Bo familie eend in de gaten kreeg, hij sprong zo de dommel in om ze op te drijven. Pfff ik Edje opgepakt en erachteraan gerend, 300 meter verder kwam hij pas terug, even stressen dus. Hier ging Edje trouwens bijzonder goed mee om.. Toen toch nog even wandelen, nu beide aan de riem!

Komt familie eend nummer 2 uit het hoge gras geschoten 1 meter voor onze neus, Bo vol in de lijn en verrassend genoeg Edje ook haha als een stokstaartje. Er zit dus wel jachtinstinct in. Een stukje verschillende ondergronden gelopen, zand gras, kiezel, betonplaat met van die vierkantjes, houten bruggetje, bruggetje met 1 tree. Edje had overal wat aanmoediging nodig maar liep daarna goed mee.

Bo ontpopte zich zowaar even als grote voorbeeld door op de stukken waar Edje het even spannend vond een paar keer naast Edje te gaan staan en dan naar mij te lopen, bijzonder! Toen weer terug richting de auto en toen eindelijk wat vrolijke puppy sprongen en gehups gezien, iedere keer achter Bo aan. Bo heeft Edje blijkbaar geaccepteerd want hij vond alles goed. Zo goed zelfs dat ik ze op de terugweg samen op de modderdeken achterin heb gezet zodat Edje hopelijk Bo's rust over zou nemen. Hij was nog wel gespannen maar bleef bij ieder hobbeltje nu ook liggen en heeft niet gepiept.



Spannende ochtend voor Edje, zometeen speuren met Bo. Ik ga een puppyproof omgeving bouwen zet een radio neer, geef hem nog wat te eten voor ik ga en laat de laptop 'filmen' ben benieuwd. Edje heeft heel wat te verwerken dus hopelijk slaapt hij er lekker doorheen.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Goed om te horen hoe het nu gaat! Hopelijk slaapt edje lekker als jij en bo zijn gaan speuren. Fijn weekendnog samen!

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik snap er niets van? De autistische zoon ziet handel in jonge hondjes en bekende van jullie vangen deze op in huis en nu wil jij misschien 1 daarvan in huis nemen? Gaat die zoon dan niet gewoon door?

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Eehm nee zijn moeder heeft ze in huis genomen/afgepakt... en hij maakt nu geen winst dus hoop dat hij zn lesje geleerd heeft! Bovendien is heel zijn familie heel boos Heb hem zelf niet gesproken maar oei als ik hem zie dan staat hem nog wat te wachten...

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ah oké.  Ik vond al beetje raar hihi.

Hij heeft wel een schattig snuitje hoor. En met kleine fanatieke hondjes kan je toch om wel een honden sport beoefenen? Ik hoop met Moh wel leuk aan de agility te kunnen eigenlijk. Klein, maar snel, fel en fanatiek. 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Wat een schatje ! 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

En met kleine fanatieke hondjes kan je toch om wel een honden sport beoefenen? Ik hoop met Moh wel leuk aan de agility te kunnen eigenlijk. Klein, maar snel, fel en fanatiek.  "

 Ja dat kan 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ooooh wat is Edje leuk 

 

Ergens hoop ik dat jullie wel een klik gaan voelen, het plaatje op de achterbank is prachtig! 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Hoe gaat het ?

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Zo tijd voor een update na een heel druk weekend. Ik sta echt versteld van Edje, voor een hondje wat nog niks kent is hij zo ontzettend stoer! Niet bang, wel aarzelend bij iets nieuws maar na een paar keer en een voorbeeld van Bo doet hij het gewoon. Zo heeft hij afgelopen weekend geleerd:
- rustig in de auto te liggen
- zelf de lift in en uit in te lopen
- zelf door de automatische deur heen te gaan
- kinderen zijn leuk! van klein tot groot
- andere honden zijn helemaal geweldig
- netjes mee te lopen aan de riem
- poepen en plassen doen we buiten
- spelen met Bo is het aller aller leukste maar met eten en snacken liggen we allebei op onze eigen plek.

Het meest bijzondere vind ik wel dat hij zelf zijn rust pakt, we hebben in een restaurant gezeten en er was een (mini) kermisje voor de deur, dat was wel even spannend, maar we hebben een dekentje onder de tafel gelegd en meneer ging eerst liggen observeren en daarna heeft hij heerlijk liggen slapen.

Hij heeft precies die dingen in zijn karakter zitten die we zochten voor een hondje bij Bo. We neigen er nu dus toch naar om Edje te adopteren. Dus vanavond heb ik een afspraak gemaakt bij de dierenarts voor een gezondheidscheck, ik hoop dat ze ook kunnen titeren zodat ik weet of hij wel/niet geënt is. Als het goed is heeft hij wel een chip. Ik verwacht eigenlijk niks hoor, misschien dat hij te mager is en hij krabt veel aan zijn oortje, ook heeft hij dubbele hoektanden maar hij is nog aan het wisselen.

Hij is wel waaks, dat is Bo totaal niet, dus daar moeten we wel op gaan trainen (ik wil geen hondje wat aanslaat bij alles wat voorbij komt) gelukkig wonen we in een flat dus er komt niet zoveel voorbij.

En Bo, ik ben zo trots op mijn mannetje Hij doet het zo ontzettend goed, hij is een keer uitgevallen naar een hond tijdens een wandeling, daar was Edje niet van onder de indruk maar toch ga ik als alles door gaat wel de 'risico' wandelingen (waar we vreemden honden tegen kunnen komen) apart doen. Zodat Edje niet Bo z'n gedrag overneemt. Maar verder geeft hij echt het goede voorbeeld. Edje wil graag bij Bo liggen maar dat vind hij niet fijn, hij lost dat op met spel in plaats van snauwen.

Wel balen dat onze vakantie ertussen zit, maar hij blijft dan bij de vriendin van mijn vader, daar is hij nu al gewend, en haar andere zoons zijn gek met Edje en hij is daar in principe niet alleen.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Leuk om te horen dat het zo goed gaat! Ik hoop voor edje dat hij zijn plekje bij jullie gevonden heeft.

honden page profiel rianne rianne 3 doggies

honden foto van rianne

Fijn dat edje het zo goed doet en ik hoop dat hij bij jullie mag blijven en een mooi leventje krijgt.

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Wat super dat het zo goed gaat!! Ze zijn een leuke combi samen. :-D

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Je mag zeker trots zijn op Edje!!! Hoop dat hij bij jullie een gouden mandje gevonden heeft! 

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Gisteravond de dierenarts bezocht, zonder Bo want die is bang voor de dierenarts. 'Edje' is helemaal onderzocht, de dierenarts schat hem toch op een maand of 5/6 dus dat valt weer mee, verklaart ook waarom hij al zo goed op de zindelijkheidstraining reageert. Z'n dubbele hoektandjes gaan waarschijnlijk nog wel uitvallen, geen aangeboren afwijkingen. 'Een guitig hondje, niet bang' Wel flinke oormijt, dat had ik al verwacht, dit was een nestbesmetting en ook al aan het ontsteken. Daar hebben we dus medicijnen voor mee. Hij was ook niet gechipt dus dat heb ik meteen laten doen en maar gelijk op, ja ja, onze naam laten zetten

Dus Edje is omgedoopt tot Wik en heeft zijn gouden mandje gevonden! Nu op zoek naar een puppycursus of basiscursus even overleggen omdat hij natuurlijk al redelijk pup af is.

Ik vind het eerlijk gezegd allemaal wel wat snel gegaan, maar het lijkt wel alsof het zo heeft moeten zijn... Jammer dat Bo en Wik tijdens onze vakantie alweer uit elkaar gaan maar na terugkomst hebben we alle tijd om verder aan hun band te werken, die nu al heel erg goed is maar Bo is af en toe nog een beetje jaloers.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Nou zie je

Het had zo moeten zijn.

Hoop dat het goed blijft gaan,  en veel plezier met zn allen

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Gefeliciteerd met wik! Doe je nog wel leuke verhalen over wik schrijven dat we hem lekker kunnen volgen en mee kunnen genieten?

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Het heeft inderdaad zo moeten zijn!
Heel veel geluk met Wik :-D Ik hoop hem nog eens te mogen ontmoeten!

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^