Vette brok met hoog vleesgehalte?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Is er een goede (liefst graanvrije) vettere brok met een hoog vleesgehalte?

Mijn honden krijgen Platinum. Een geweldige brok, maar we moeten de honden echt heel veel geven, voordat ze ook maar iets aankomen. Er wordt zo'n 400 gram aanbevolen (natuurlijk wel voor een hond met normale beweging), maar aan Ulfarr geven we momenteel 600 gram en Varghoss krijgt 500 gram. Nog vinden wij ze te mager. De dierenarts heeft dit ook bevestigd bij Varghoss.

Varghoss zit op zo'n 36 kilo, maar zou gerust 37,5/38 kilo mogen wegen (minimaal).

Weet iemand een vette brok, geschikt voor sporthonden met een hoog vleesgehalte?

Is Acana Sport & Agility een goed alternatief?

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Wauw, 600 en 500 gram per dag en dan nog steeds maar 36 kilo wegen en niet aankomen. (Ik vergelijk het met Taika die 400 gram per dag eet en 50 kilo weegt en blijft, vandaar de 'wauw'!)

Ik wilde je inderdaad al een zogenaamde 'sport-brok' aanbevelen. Daar zitten gewoon wat meer koolhydraten per 100 gram in dan in een gewone brok, dus dat helpt zeker met het op gewicht krijgen en behouden.

 

Hier een mager scharminkel (onze grote poedel Frøya) die maar niet aan wilde komen en zelfs met een extra maaltijd per dag maar een heel klein beetje aankwam. (We voerden haar toen Orijen).

Nu zijn we overgegaan naar Kingsmoor, een Deens merk, graanvrij en de sport-versie, en dat gaat dus supergoed. De eerste tijd wat meer gegeven om haar op het juiste gewicht te krijgen, en nu met de normale hoeveelheid blijft ze heel mooi op gewicht.

Ik heb alleen geen idee of het in Nederland te verkrijgen is.

 

Dit topic is trouwens een paar dagen geleden aangemaakt, daar heb je denk ik ook wel wat aan: http://www.hondenpage.com/hondenforum/201232/sportbrok.php 

 

Volgende forumvraag: Slechte eter
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^