Bang voor bepaalde honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" ik snap dat heel goed..weet heel goed wat ik in huis heb..maar veel mensen die het hardste roepen dat het gevaarlijke honden zijn hebben dan een hond bij zich die het juist aan het uitdagen is en dat zien die mensen niet in..daar gaat t mij vooral om...
maar mensen vinden dan een hovawart super schattig eruit zien en laten honden daar wel bij.. terwijl dat vaak honden op zich zelf zijn.
en de Franse bull die ik had vonden mensen allemaal schattig..maar niet wetende dat die ook niet los laten als ze aant vechten zijn...dus de onwetendheid van de mensen daar erger ik me vaak aan...
en aant nieuws als een gevaarlijk tas iets heeft gedaan komt 't in nieuws..terwijl ze nergens in rijtje meeste bijtincidenten voor komen...
  "

 daar zeg je wat over die franse bull.... ik ken er 2 waar ik ook met een grote boog omheen loop, ik heb het vermoeden dat ze niet zo snel los zouden laten en beholrlijk wat schade kunnen aanrichten 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" en een stafford enz kun je ook trainen op dominatie enz...ook al zit 't erin...want juist de kleintjes hebben  een groter ego hoor  "

 

Hoe oud is je hond? En welke bloedlijn?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"  daar zeg je wat over die franse bull.... ik ken er 2 waar ik ook met een grote boog omheen loop, ik heb het vermoeden dat ze niet zo snel los zouden laten en beholrlijk wat schade kunnen aanrichten  "

 

Vorig jaar is de eigenaar van de Ambull waar ik altijd omheen loop (volle reu + volle reu gaat niet zo lekker) aangevallen door een Engelse Bull. Ze stonden met 3 baasjes te praten, niemand heeft signalen gezien. Maar die hond heeft dus wel zo serieus doorgebeten dat de man meerdere operaties en maandenlange revalidatie/fysio nodig had.

 

Het zijn inderdaad niet altijd leuke honden. Een andere bull hier wordt ook zonder pardon de lucht in gehengeld als een hond hem benadert, want die is ook agressief.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Zelf ben ik niet echt bang voor honden ben wel voorzichtig.

Hoe mijn honden op een hond reageren daar let ik wel op.

Prisca is gegrepen door een bouvier en een boxer.Niet door 2 tegelijk,door de jaren heen.

De hond die we voor Prisca van ons werd weggejaagd door een rotweiler.

De jrt die we hadden werd aangevallen op behendigheid door een boxer.

Sommige herders doen lelijk hier in de buurt.

Prisca is nooit een held geweest.

Jazz vind alles een feestje hoop dat hij zo lekker vrij blijft.

Dus zo terugkijkend zijn het bij ons grote donkere honden.

De rest gaat prima.

Lastst waren we bij Bello hondenspeeltuin alleen met Jazz.

Er kwamen 2 stafforts ook spelen.

Ik dacht ojee.. en het ging zo leuk onderling.

En verder..verder gaat het bijna altijd goed

honden page profiel stephaniestephanie

"  
Hoe oud is je hond? En welke bloedlijn? "

 hoezo wil je dat weten...?   ik heb geen stafford hoor

honden page profiel stephaniestephanie

"  
Hoe oud is je hond? En welke bloedlijn? "

 hoezo wil je dat weten...?   ik heb geen stafford hoor

honden page profiel stephaniestephanie

mijn Franse bull was echt een schatje...kon met alle honden lekker spelen...

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Mila mag van mij met alle hondjes spelen als de baas zegt dat het kan, ook met grote honden. De enige honden en baasjes die ik echt ontwijk zijn van die baasjes die met alles bezig lijken te zijn behalve de hond en waarvan het eerder lijkt dat ze hun telefoon aan het uitlaten zijn dan de hond en de honden die eigenlijk gewoon buiten gezet worden om een plasje te doen waarvan de baas de deur achter ze dicht gooit.

honden page profiel EdwinEdwin

honden foto van Edwin

Wij hebben een Chihuahua en zijn zeker bang voor agressieve honden. Dat is ook de reden waarom we niet zo vaak meer naar het Bergsche Bos gaan, waar te veel foute honden rondlopen. Nu is onze Chico niet handig met grote honden. Hij blaft hard en als er een grote hond aankomt, dan rent hij met de staart tussen zijn benen weg met een hard piepend gejank. Hij is al 2 x gegrepen, zonder er iets van over te hebben gehouden, behalve dat tie wel angstig is. IK draag hem dan als er foute honden rondlopen. Mijn advies is om Rottweilers, Staffies etc aan de lijn uit te laten. 

honden page profiel ChanelChanel

" Wij hebben een Chihuahua en zijn zeker bang voor agressieve honden. Dat is ook de reden waarom we niet zo vaak meer naar het Bergsche Bos gaan, waar te veel foute honden rondlopen. Nu is onze Chico niet handig met grote honden. Hij blaft hard en als er een grote hond aankomt, dan rent hij met de staart tussen zijn benen weg met een hard piepend gejank. Hij is al 2 x gegrepen, zonder er iets van over te hebben gehouden, behalve dat tie wel angstig is. IK draag hem dan als er foute honden rondlopen. Mijn advies is om Rottweilers, Staffies etc aan de lijn uit te laten.  "

 Natuurlijk snap ik jou heel erg goed, maar in dit geval kan het ook zo zijn dat het aan jou hondje ligt door zijn gedrag en moet jou hondje misschien gewoon aan de riem lopen.......

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als ik overzicht heb in het gebied, waar ik wandel; ben ik niet bang; tenzij er honden los lopen van rassen, die bekend staan als vechthonden. Indien ik in een losloopgebied een aangelijnde hond tegenkom van welk ras ook, lijn ik Casper aan.

 

Vanmiddag liep het bijna verkeerd af. Ik liep in een losloopgebied en er komt achter mij net om een bocht enkele meters van ons af een fietser aan met een grijze pitbull. Casper is niet gauw bang en gaat er verdikkeme op af. Ik roep hem terug, maar de afstand is te kort; hij was al bijna bij die andere hond, die inmiddels gigantisch te keer gaat en zijn baas bijna van de fiets trekt. De wielen van de fiets stonden al schuin en die man had de grootste moeite om overeind te blijven. Ik kon Casper net op tijd bij zijn harnas grijpen en snel afstand nemen van die baas met worstelende hond. Casper zou geen schijn van kans hebben gehad als deze vechthond los was gekomen.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Zelf heb ik het niet op kleine hondjes. Ze moeten me ook altijd hebben dus wat dat betreft wordt het er ook niet beter op. Waar het begon met alleen JRs is het nu gewoon alles. Laatst beet er nog een zo in mijn voet.

 

Bang ben ik niet, ik moet ze gewoon niet meer in mn buurt hebben. Soms zijn er wel lieve kleine hondjes maar ik zit er gewoon op te wachten dat ze wat gaan doen, wat ze dus ook dan nog altijd doen. Het ligt wel aan de bazen. Allemaal staan ze er stuk voor stuk om te lachen en grijpen niet in. 

 

Nope geef mij maar groot, lomp en zogenaamd eng boven klein en zogenaamd lief. Weet je tenminste wat je kunt verwachten. 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Als ik overzicht heb in het gebied, waar ik wandel; ben ik niet bang; tenzij er honden los lopen van rassen, die bekend staan als vechthonden. Indien ik in een losloopgebied een aangelijnde hond tegenkom van welk ras ook, lijn ik Casper aan.
 
Vanmiddag liep het bijna verkeerd af. Ik liep in een losloopgebied en er komt achter mij net om een bocht enkele meters van ons af een fietser aan met een grijze pitbull. Casper is niet gauw bang en gaat er verdikkeme op af. Ik roep hem terug, maar de afstand is te kort; hij was al bijna bij die andere hond, die inmiddels gigantisch te keer gaat en zijn baas bijna van de fiets trekt. De wielen van de fiets stonden al schuin en die man had de grootste moeite om overeind te blijven. Ik kon Casper net op tijd bij zijn harnas grijpen en snel afstand nemen van die baas met worstelende hond. Casper zou geen schijn van kans hebben gehad als deze vechthond los was gekomen. "

 Met alle respect maar dan was het toch jou fout geweest als het mis was gegaan

Maar ik zie nu toch het topic veranderen in een wel/geen vechthond. Ik vind het ook jammer dat de meeste eigenaars die hun staff loslaten zich zelf zo goed vinden dat het bij hun wel GOED gaat tot dat het fout gaat dan lag het ineens aan de andere hond. Zou ook best kunnen want als eigenaar van een doorsnee huishond schrik je toch en geeft ala minuut spanning door aan je eigen hond. Dan krijg je zo'n aktie reactie gedoe

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wel of niet mijn schuld; mijn hondje was er bijna niet meer geweest door een hond, die niet met andere honden samen kan, die niet goed onder controle van de baas was. Die baas had moeten anticiperen, want hij benaderde mij van achter, terwijl hij net uit een bocht kwam.

Mijn hondje had het recht om daar los te lopen. Als de pitbull eigenaar ruim van tevoren gebeld zou hebben, had ik Casper wel aan de lijn gedaan.

Mijn hondje is geen keffertje en bijtertje en heeft dat in deze situatie ook niet gedaan. Mijn hondje kan goed met andere honden en speelt zelfs met bijv. een Ierse Wolfshond, Rhodesian Ridgeback.

Die man fietste op een pad, waar ook honden los mogen lopen, met een vechthond aan de lijn en had zijn hond niet onder controle. Als het mis zou zijn gegaan, zou dat door het feit gekomen zijn, dat de eigenaar van de pitbull zijn hond niet onder controle had. Casper was nog niet bij die hond, maar op ca. 1,5 meter afstand met de eigenaar van de hond en zijn fiets er tussen. De 1,5 m. is ongeveer de afstand, die Casper altijd bewaart als hij vreemde honden benadert en wacht dan meestal in spelboog af.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Mocht de hond dan los bij fietspad. En wat je zegt een bocht was voor twee personen onoverzichtelijk dus ook jij had je hond dan even aan kunnen lijnen. Zou mijn hond nooit los laten bij een fietspad overigens want daar kunnen ook snorscooters komen die vaak te hard rijden

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Nu ja, een losloopgebied is een stukje waar je hond los mag (moet niet). Je hond mag er los maar dat is geen vrijbrief, je moet je hond ook los onder controle hebben en de hond mag niemand tot last zijn.

Helaas is de realiteit dat losloopgebieden enkel voor loslopende sociale honden zijn en de rest er niet meer welkom is omdat deze baasjes vaak hun hond niet kunnen of willen bijhouden.

 

Een hond moet niet sociaal zijn met iedere hond dat ie tegenkomt, wij komen ook niet overeen met iedereen en maken ook wel eens ruzie.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Ik ben niet bang voor honden. Er zijn enkele honden die ik tegen kom met uitlaten van mijn hond die ik uit de weg ga, omdat ze agressief gedrag vertonen, maar bang ben ik niet.

Ik vind het jammer dat veel mensen bang zijn voor Staffords. Ze zijn vooral bekend dat ze moeilijk zijn, dominant en agressief, maar met een goede opvoeding valt dit echt mee.

Ik ken een aantal en zijn schatten van beesten en als ik vreemde Staffords buiten tegen kom, vind ik dit net zo leuk als enig ander ras. Ik snap als je een nare ervaring ermee gehad hebt, dat je er misschien bang voor bent en er worden een heleboel staffords naar het asiel gebracht, maar dit ligt meer aan de opvoeding. Elke hond heeft een goede opvoeding nodig, maar je moet je ook verdiepen in het ras en dat doet niet iedereen.. helaas...

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb hier nergens gelezen dat mensen bang zijn voor Staffords hoor.

Wel dat mensen bang zijn voor hun hond. Als je een kleine keffer hebt dan is het ook niet echt tof als er een losse Stafford op je Chihuahua afgedenderd komt en ja, dan vrees je wel even voor je Chi.

 

Nu heb ik geen kleine keffer, wel een woeste/angstige blaffer dus dat vind ik geen fijne combinatie met een Stafford. In die zin ben ik wel bang voor wat er ZOU KUNNEN gebeuren en dus neem ik het risico gewoon niet. Spijtig voor die ene Stafford (met verantwoordelijke baas) die wél hartstikke sociaal is, maar ik kan op 20 meter afstand niet zien of een hond sociaal is of niet.

 

Overigens heb ik bij een meet op het strand ook met Linneke gelopen. Zij had Lila (toch?) mee en daar zat echt totaal geen kwaad in. Daar was ik dus ook niet bang voor. Wel heel even onzeker, maar ik ging er vanuit dat Linneke heel goed wist wat ze deed, dus dat verdween al snel.

Mellow vond het even spannend, maar toen bleek dat Lila haar niet zou opvreten vond ze het best heel leuk (en Lila vond het allemaal maar best, dat gestuiter om haar heen )

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Cindy, dat was idd Lila die vind alles goed  .

Eigenlijk is Lila niet te vergelijken met andere staffords want ze is niet zo baasgericht. Ze luistert wat minder, doet alles op haar tempo maar ze houdt zich perfect aan de regels (niet weglopen, niet naar andere honden gaan, binnen de aangegeven grens blijven,...)dus neem ik het haar ook niet kwalijk.

honden page profiel Marion&MorrisMarion&Morris

honden foto van Marion&Morris

Nee ben niet bang.

 

Misschien Door mijn opvoeding met honden. Vorige week liep er een vrij grote hond los in het bos (oh wat was hij PRACHTIG) zonder baas. Als automatisme stel ik mij op tussen beide honden, soms heb ik wat lekkers in mijn hand waardoor hond zichzelf eerst aan mij introduceert als ze niet geïnteresseerd zijn in mij maar gefixeerd op Morris weet ik dat er zich een probleem kan gaan voordoen. 

 

Geen probleem  met ras, grote, donker of licht, reef of rue, heb alleen een probleem met hoe de hond zich draagt. 

 

En de baas. Vooral de baas. Vreselijk. Een Hollandse herder (enn iedereen weet mijn zwak voor herders) aan een flexlijn en dan zie ik al van in de verte dat het beter is als die baas hem dichter naar zich toe neemt,maar nee heel verbaast staan kijken als de hond dan toch uit valt naar die van mij. 

 

Gisteravond complimenteerde iemand mij dat mn hond zo keurig luisterde, dat zij dat niet redde met haar Maltees die CONSTANT liep te keffen naar Morris. 

 

Ik ben nog nooit bang geweest. Zelfs toen mijn jack in een druk gevecht was met een mechelaar heb ik hem nooit ontweken. Zelf ook gebeten en ook de betreffende hond nooit ontweken. Ik geloof dat angst alles alleen maar voed. 

Nee, bang ben ik niet, ik irriteer me overigens wel aan bepaalde honden - naja, de baasjes dan.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Mocht de hond dan los bij fietspad. En wat je zegt een bocht was voor twee personen onoverzichtelijk dus ook jij had je hond dan even aan kunnen lijnen. Zou mijn hond nooit los laten bij een fietspad overigens want daar kunnen ook snorscooters komen die vaak te hard rijden "

Zoals ik al eerder schreef; honden mogen los op dit pad en tegelijkertijd is het een fietspad. Ik heb hier al verschillende discussies met de politie over gehad. Dit is aan de gemeente voorgelegd, maar die laten deze onduidelijke situatie bestaan. 

Voor mij was het vooruit kijkend niet onoverzichtelijk; ik liep na de bocht op een pad in rechte lijn. Ik liep daar met een snelheid van ca. 5 km per uur en deze fietser met pitbull aan de lijn naderde mij, uit de voor hem onoverzichtelijke bocht komend, van achteren met een vaart van ca. 20 km. De fietser was op dit pad een duidelijk bord met hondenuitlaatplaats gepasseerd. Ik had nauwelijks tijd om te reageren; ook omdat de fietser geen enkele waarschuwing gaf. Ik heb geen ogen in mijn achterhoofd; hoewel ik wel de gewoonte heb, om zeker op dit pad regelmatig achterom te kijken.

Omdat de fietser ca. 4 x zo snel ging als ik, was het een onverwachte situatie, terwijl de fietser dit wel zag aankomen.

Als er een snorfiets o.i.d. aankomt, hoor ik die van verre aankomen en kan mijn hond op tijd aanlijnen.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik ben ook niet bang voor andere honden, zie er heel veel en eigenlijk kan met bijna elke hond mijn herder goed overweg. 
Er is 1 beauceron die erg veel honden heeft aangevallen en voor de kill wil gaan, mijn hond is er als pup door aangevallen, niks ernstigs, bijtwondje in haar poot, op die hond heb ik het dus niet meer en mijn hond ook niet. 

 

Hier in huis woont een kruising dwergkees X chihuahua. Als ik met haar alleen loop zonder mijn eigen hond let ik meer op andere honden, dit puur omdat dit hondje 3,5 kilo weegt, mijn herder weet prima met haar en andere kleine honden om te gaan maar vreemde grote honden als ik met het kleintje wandel vind ik iets minder, terwijl diezelfde honden prima met de mijne spelen :)

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Even voorstellen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^